Allmänt

Veterinärbesök

Ja, inte nog med att man skaffat sig nio ungar som ska tas om hand, och som blir sjuka. Man skaffar sig husdjur med. Jag älskar våra katter, för även om Zlatan inte är med oss IRL längre så finns han för evigt med oss ändå, och vi säger alltid ”katterna” det går inte att sluta. Vi hade två katter i tio år.

Och jag älskar Doris med.

Men jag älskar INTE när de inte är friska. Det är så jäkla jobbigt.

I måndags såg jag att den här donnan hade ett sår på snoken. Trodde först att det var Smulan som rivit henne, hon har varit lite väl närgången på katten på sista tiden så det vore inte mer än rätt;)

Men när det ploppade upp mer röda utslag som blev som bölder så insåg jag att det inte var så. I så fall skulle Doris ha stått där och tagit massor av stryk och det lär inte hända.

Doris har varit pigg hela tiden så jag var inte speciellt orolig, men så här kan hon ju inte se ut:

doris

Alltså bokade jag en veterinärtid idag.

Efter att ha googlat såklart:) Jag har fått miljoners förslag på vad det kan vara, men ett som ändå känns rätt vettigt det är en reaktion på något. Många hundar hade fått spindelbett och såg ut såhär sen, och med tanke på våra gigantiska spiders i huset så….tja;)

Tror att det kanske mer var spindlar ute i mossa och skit, och även där springer hon ju med nosen ner i backen och snosar på allt.

 

Jag åkte till veterinären med henne, tog med Jamie och vi blev invisade i ett rum nästan direkt.

Jag har väldigt blandade känslor över att åka just hit, det var hit jag tog Zlatan när han var så sjuk, och det var här jag fick lämna honom…. äh ni vet, jag kan inte riktigt skriva det. Men, det var även här vi fick fantastiskt bemötande då. Och Doris har fått sina valpsprutor här. Jag litar på dem.

Men det känns inte kul att åka dit i ett ärende där man inte riktigt vet utgången.

Nu kunde de inte med säkerhet ställa en diagnos, men det beslöts att börja med att behandla för nån reaktion på något och vi fick en salva utskriven. Med kortison och antibiotika.

Det är fan inte billigt att gå till veterinären! Besök och recept gick på 800 spänn, och så salvan på 250kr..Grattis;)

Det ska smörjas in två gånger om dagen, och det gör ONT. Hon kliar inte på det, men det liksom vätskar och blöder lite om hon skrapar upp det. Att sätta fingret på det och smörja känns inte jättekul.. jag är övertygad om att jag kommer vakna med likadana bubblor över hela kroppen;) Lite böldpestfeeling.

Nädå, men det gör skitont när jag är där och pillar, hur försiktig jag än försöker vara. Så det kommer bli härliga dagar det här, en liten kamp varje gång. Men det läker förhoppningsvis och då lär det ju göra mindre ont.

Håll nu tummarna att det blir bra, och att det aldrig kommer tillbaka.

 

Förutom veterinär så har mamma och pappa hämtat husvagnen, den står nu i sin vinterlada och väntar på sommaren:)

Jag hjälpte till att kroka på den och sen ägnade jag två timmar åt att plocka undan ute. Fick undan stolarna men inte borden för det kan jag inte bära själv, de har en stor glasskiva. Tvättade det som legat ute, och bar ner massa saker i källaren, lite torkställningar osv.

Sen var jag blöt och kall om fötterna, och frös resten av dagen;)

Lagat middag, åkt och handlat.. tja lite så.

Rätt så produktiv dag, bara jag får hjälp med borden så känner jag mig hyfsat nöjd med trädgården sen. Finns massor att göra såklart, men då är inget akut.

 

Snart ska jag ta ut Doris på sista promenaden och sen smörja lite…

Gosh.

I morgon är det kyrkis, och det är inte klokt hur snabbt veckorna går, det var torsdag nyss…?

Men, men så är det:)

Natti natti:)

Kommentarer

 1. Anna

  Hej! Tycker mig känna igen denna sjukdom. På latin ,Cutan lupus erythematosus (hund) och Collienos på vardagsspråk. Kolla med din veterinär. Hoppas att ni får hjälp och att söta Doris blir bra. Kram 🙂

 2. Marie

  Om såren eller bölderna inte blir bättre på ett par dagar måste hon ha skarpare antibiotika. Känner att jag prövade alldeles för mycket salvor och skit innan jag gick till en veterinär som till slut förstod allvaret. Han hade en allvarlig infektion i hela kroppen som visade sig som sår. Fick ge honom sprutor i tio dagar med kraftig antibiotika. Jaha vad positivt inlägg detta blev då. Ursäkta menar bara att ingen ide att vänta om det inte lägger sig på ett par dagar.

  1. familjenannorlunda

   Ingen fara:) det är ju inte direkt ett positivt ämne;)
   Tack för tips, jag skulle förvänta mig en bättring på två dagar och idag ser det värre ut så får kanske ringa i morgon ..

 3. Camilla

  Stackars Doris! Hoppas det går över fort. En fråga, veckohandlar aldrig du? Måste ju gå massor av tid att åka och handla så ofta. Bara en undran.

  1. familjenannorlunda

   Jag får inte plats:) och ska jag ändå komplettera med mjölk fil och bröd så tar det inte längre tid att ta ett varv. Plus att då står varorna på butiken och är fräscha tills jag behöver dem. = lite svinn hemma, kastar sällan mat.

   Jag handlar 2-3 gånger /v . Då är det tre kassar, betänk att det du ser som storhandling är inte detsamma här:)
   Med åren har vi insett att detta passar oss bäst, och vi bor ju fem minuter ifrån flera stora butiker.

 4. Anki

  Stackars lilla Doris <3
  Ja, pengarna rinner fort ur börsen när man besöker veterinären. Det har jag själv märkt i eftermiddag då jag var där på besök med 3 av mina….
  Kramar från Skåneland

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing