Allmänt

Bankkort och shopping med tonåringar:)

Idag hade jag och Novalie bokat in att vi skulle till banken för att skaffa bankkort till henne:)

Äntligen tyckte hon, och det ska bli skönt att slippa ha kontanter till henne, bara swisha över i stället.

Corrinda hörde nåt om att åka till Gränby centrum och ville haka på.

gränby centrum

Sagt och gjort vi åkte dit, och satte oss för att köa. Jag fattar inte riktigt vad som händer med bankerna idag, för allt som man gjorde där förr gör man på nätet nu, eller via telefonbanken. Pengar hanteras ju knappt alls där längre och ändå så är det miljoners övervakningskameror? Vad gör ett bankkontor attraktivt för en skurk idag?

Att öppna konto till kidsen måste man dock dit för och hejsanhoppsan vilken tid det tog. Massa saker att fylla i.

Damen i kassan frågade om jag hade ensam vårdnad och jag sa nej. Då frågade hon om vi diskuterade detta med Novalies bankkort hemma, och jag blåljög och sa Absolut:)

Han lär ju inte direkt motsätta sig det, men fan vad jag hatar honom för att han inte kan vara schysst nog att ge mig ensam vårdnad. Det skulle underlätta så förbannat mycket för mig i vissa situationer. Nu skiter jag i att skriva i hans namn och adress på tex. skolans papper ( han har inte meddelat mig någotdera  och jag vägrar googla faktiskt) och tänker att vill de ha det får de väl lösa det. De verkar inte bry sig och inte han heller. Men det vore skönt att på riktigt bara göra som man anser är bäst. Som jag ju egentligen gjort i alla år. Det är ju jag som tagit alla beslut om allt gällande ungarna eftersom han ansett att jag har bäst koll och vet bäst. Men det gick visst över i samma sekund som han drog. Nu måste han kunna lägga in sitt veto. Mupp.

I alla fall, han får hem papper om bankkortet nu. Novalie är happyhappy och kortet kommer om nån vecka eller så, misstänker att det kommer vara långa dagar.

 

Sen ville Novalie ha jeans. Jag har nog lovat henne det för länge sen men vi har inte kommit i väg. Hon är i size flaggstång – lång och smal, och det är svårt att hitta byxor som sitter bra, men vi hittade på Cubus. Fast eftersom Corrinda ville till Lager 157 så köpte vi dem inte.

Däremot blev det nya laddsladdar till mobilerna,( inte på Cubus förstås;) utan Kjell & Compani) De håller så förbannat dåligt att det är pinsamt.

För resten! Ni som har en Iphone 7… jag surar över att de tagit bort hörlursuttaget och att man ska använda bluetooth, alternativt nån adapter. Med adapter kan man inte ladda samtidigt som man pratar i lurar?

Jag vill ha en ny mobil, och gillar ju Iphone, men det här gillar jag inte alls. Synpunkter och åsikter om detta?

Jag vill ha lurar som sitter fast i mobilen, så är det bara. Bluuetooth ska laddas och sen drar det ju mer batteri när man använder det, och säga vad man vill men just batteritiden på Iphone är ju kanske inte den bästa ens från början. Tvärtom den suger.

 

Jaja, vi köpte nya laddare, och sen ett nytt mobilskal till Novalie. Jag är gnällig, men jag vill att de har plånboksfodral, Dels för att det är perfekt att ha busskort och bankkort i, och sen för att det skyddar mobilen lite extra. Och jag är snål;) och vill inte pröjsa massor för skal för de håller ändå inte speciellt bra.

Cyniska jag:)

Sen vidare till Lager 157 via McD:D

Det går åt skogen med mina Beach 2017-mål;) men det är ju ett tag kvar….

 

Och sen shoppade vi byxor och några tröjor på Lager 157, och så åkte vi hem.

Det är dyrt att ha med sig tonåringar 🙂

Nu har vi landat hemma. Jag fryser och dricker te:

mighty leafDet hör fick på Bloggmiddagen 2016 och det är supergott:)

Muggen är från Europa Park, och en favorit att dricka ur för alla, vi har en i var:) Killarnas är blå:)

 

Patricias Simon håller på att frisera Jordan, det är mycket hår som ryker nu. Den ungens hår växer som ogräs, och det är hur tjockt som helst. Jag ska visa er före och efterbilder sen.

Jordan sitter och klagar över att det är mycket hår som flyger omkring i badrummet, och beordrar Patricia att dammsuga;:)

 

Det har äckelsnöat här idag, blöta stora dasslock har ramlat ner och smält, helt meningslöst. Jag preppar för att gå ut med Doris, men ser inte fram emot det alls. Hon blir som ett litet sandtag om magen när det är så här blött ute, allt grus fastnar. Förövrigt tror jag hon är bättre, nosen ser hyfsad ut.

Jag har slutat smörja… Jag vet att man inte ska sluta innan det antal dagar som veterinär/läkare sagt, men det skiter jag i. Varje gång som jag var där och petade så rev jag upp sårskorporna och det började blöda. Nu verkar det läka så jag avvaktar. Vet inte om krämen hjälpt eller om det liksom gått över. Däremot har hon prickar lite här och var på kroppen nu, men de vet jag inte om hon haft hela tiden eftersom hon har massa päls. Jag såg det av en händelse bara, och började titta efter fler, och hittade massor.

Jaja, hon äter, är pigg som en mört och verkar inte bry sig om det så det är nog inte så farligt.

 

I morgon har vi dubbla cirkefyspass bokade:)

Beach 2017 var det ju, och eftersom det inte är nån kyrkis så kan jag gå på förmiddagspasset. Och eftersom det var lediga tider på kvällen med så bokade vi även det. Få se om vi orkar båda, men det bör vi.

Älskar cirkefys, och nu är det två favvoledare:)

Sen är tanken att vi ska lägga golv i hallen i morgon, men jag tror att vi skjuter på det till fredag.

Vi har kalas lördag så det måste vara klart tills dess, bra med lite press:)

Hall och trappa ska få svartmarmorerat golv, kommer bli så snyggt.

Jag har aldrig lagt golv, inte heller syrran som ska hjälpa mig, men hur svårt kan det vara liksom?

Jag vet principen, och jag kan googla;) dessutom kommer nog pappa och bossar lite. Hoppas jag iaf:D

Så i morgon ska jag förutom att träna även införskaffa sånt där som ska ligga under, foam. Trappstegen lär ju sågas både hit och dit och fram och tillbaka, men det kan jag pyssla med under helgen, de behöver inte vara klara till på lördag.

 

Nu ska jag dammsuga hår, och så kommer jag lägga upp före och efterbilder på snyggJordan lite senare:)

Bye bye:)

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja fast allt syns på ett ljust åxå… Tänker att det blir iaf fräscht istf sunkigt och gammalt 😉
      Och det är marmorerat 🙂

  1. Madeleine Levin

    Kolla med en djuraffär: de brukar vara kunniga kring torrfoder: tror Doris är har allergi mot fodret: kan bli lite dyrare men man brukar kunna köpa en mindre påse på prov. Och man kan ta med hunden in, så får de se utslagen och se strl på hunden. Lova att du provar! Kram madde

  2. Monica

    Vill tipsa om ett särskilt mätverktyg som man kan använda för att mäta ut bitarna till en trappa om trappan är svängd.
    Kan också rekommendera Samsung men inte Edge utan den vanliga!!!

  3. Maria

    Hej
    Hade en hund för länge sedan hon fick utslag av torrfoder, bara ett tips ändra mat ett tag till henne. Ha det gott //Maria

  4. Anne

    Jag har köpt billiga skal från Aliexpress gratis frakt men lång leveranstidca 1 månad
    . Tycker oxå skal är tok för dyrt men där va det billigt.
    Tack för den bästa bloggen.

  5. Lisbeth

    Älskar min mobilplånbok, har räddat mig flera gånger när jag tappat mobilen.. Dessutom är det bara en sak att hålla reda p, har en enorm förmåga att glömma antingen plånboken eller mobilen – nu blir det lättare. 😉
    Jag var också Iphoneälskare förut. Men så fick jag en Samsung Galaxy 7 och nu är jag så såld! Bästa mobilen jag haft någon gång. Köpte den platta, inte Edgen (den med böjt glas). Är supernöjd. Enkel, funkar perfekt och har vanliga hörlurar. Bytte abonnemang till Vimla, och äntligen funkar både telefon, täckning och uppkoppling. Dyr telefon, men väldigt billigt abonnemang så det är ju bra 🙂
    Låter som en jäkla reklam, men jag blir superirriterad när saker och ting inte funkar, och lika lycklig när allt rullar på som det ska.
    Tjusig frisyr på Jordan, väldigt snyggt!
    Kram

  6. Tian

    Du är precis tvärt emot vad som rekommenderas. Man ska inte ha vare sig bankkort eller andra kort i mobilfodralen. Det är bättre att tappa bort BARA mobilen. Stjäls den t e x så har ju ungarna hela sitt liv tillsammans med mobilen.
    Samt att mobilen kan ta skada av korten om man inte har ett sånt tjockt tjockt skydd på displayen.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja. Jag vet. Men skiter i det eftersom risken att glaset går sönder är större än risken att de tappar bort den – den sitter ju klistrad i näven för jämnan 😉
      De har glasskydd på displayen så korten gör ingen skada 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting