Allmänt

Sova dåligt;)

Först – det är SÅ kul att ni berättar om er själva, jag läser igenom alla på appen, och tänkte försöka mig på att svara sen, för ni är många som säger roliga saker:) men det vill jag göra här på bloggen.

Ni ser ingen stor skillnad, men det är jobbigare att skriva på mobilen:)

Fortsätt! ♥

 

Igår blev det en lång dag. Dels för att jag kom i säng sent efter konserten, och var starstrucked av Motörheads Mikkey Dee:) och dels för att det var en sån dag helt enkelt:)

Inga konstigheter på morgonen, same procedure as every day liksom, men sen dök Mirka upp:)

Med fikabröd 😀 så jag fixade kaffe och så satt vi och snackade. Jordan fick lite ytterkläder av henne, och han blev så glad över overallen sen när han såg den. Jag som trodde att han inte ville ha overall, men det var värsta bästa och han hade n lång utläggning om hur bra det skulle bli:)

Corrinda talade om för mig sent kvällen innan att det var utvecklingssamtal 12.30, och eftersom jag inte bytt till vinterdäck så tiggde jag skjuts av Mirka in på stan:)  Snäll som hon är så körde hon mig och Jamie och vi slapp krångla med buss.

Sa tack och hej och gick tre eller fyra jobbiga trappor upp till Corrindas skola;) och träffade hennes lärare. Eller mentor eller coach eller vad de nu vill kalla sig. Fattar inte, man går en lång utbildning till lärare men ska kallas för nåt annat? Jaja, hon var jättetrevlig, och Corrinda sköter sig och det går bra för henne.

Jamie

Det snöade och snöade. Och snöade. Slutade liksom aldrig. Eftersom Corrinda var ledig efter samtalet och jag skulle fixa fransarna lite senare så gick vi en sväng på stan. Jordan behövde fodrade överdrag och Trixie en jacka. Vi hittade byxor, och en jacka, men till Corrinda. Jaja. 🙂

Efter att ha traskat ut och in i affärer så ville Jamie fika, och vi hoppade in på Pressbyrån av alla ställen, men jag kände mig fattig efter shoppingen, det är fan inte billig med vinterkläder:/ Tur att det oftast bara behöver kompletteras och inte skaffas nytt till alla samtidigt;)

Korv, bulle och nån ”lusserulle” smaskade vi i oss innan vi shoppade lite småsaker. Sen tog Corrinda med sig sin lillebror hem på bussen och jag gick till Dau . Bilden gör det definitivt inte rättvisa, hennes ställe är SÅ MYSIGT. Detta möts man av direkt innanför dörren.

daumakeupJag känner ett omedelbart lugn och en harmoni så fort jag sätter foten innanför dörren här. Dau fixade nya fransar och sen fick jag order om att försöka undvika snön, för limmet måste ju härda. Det toksnöade;) så jag drog luvan långt fram och böjde ner huvudet och gick och mötte upp syrran.

daumakeup fransar

Love mina fransar ♥

 

Jag hade glömt att vi bestämt med mamma och pappa att vi skulle slå in alla paket till julkalendrarna. Jag har nio barn, och det finns två stadiga pojkvänner så det innebär elva kalendrar. Gånger 24 paket:)

Vi gillar det här, så det är inte för att vi måste, då hade vi såklart begränsat det till de små barnen.

paket264 paket senare var vi klara:) och klockan var mycket.

Syster yster skjutsade hem mig, och jag suckade TUNGT när jag pulsade i knädjup snö hemma på uppfarten. Fan jag måste skotta. Och leta reda på motorvärmarsladden, så jag kunde tina upp min pärla till idag så vi kunde åka till kyrkis. En timme senare var jag klar, hyfsat, för jag fuskade lite som jag tagit idag.

snö

Det var TUNGT för det var nån plusgrad. Och när det var klart var det bara att ta med Doris på promenad.

Strax efter halv ett var jag inne, och började göra mig klar för natten. Då kommer Robban och undrar om vi kan prata lite. Han vill helst aldrig prata med mig så när han kommer sådär så fick jag ju hjärtat i halsgropen och trodde det var något riktigt allvarligt. Helst hade jag velat krypa ner under täcket och bara ignorera för jag var alldeles för trött för att tänka riktigt. Som tur var så var det inte något allvarligt allvarligt, och inte akut, men som han skrämde mig:)

Nåväl, ingen fara på taket där och jag kröp ner och somnade på två sekunder. Med två killar i sängen:)

Bara för att vakna efter nån timme av något, för att sen inte kunna somna om. Alls alltså. Det var plogbilen, Doris som snarkade, fläkten jag glömt stänga av, tidningsbilen, Doris som fes, och så var klockan sex, och jag funderade på att kliva upp, Men för vad? Sitta och vänta på ungarna en timme? Nä, jag låg kvar, och somnade. Och vaknade efter tio minuter av att Jordan ramlade ut sängen;) Men vad sjutton? Sen började Robbans klocka larma, och snooza. Och Doris kröp intill mig och fortsatte fisa. Jag var så trött, och kröp tillbaka ner i sängen efter att barnen gått till skolan, och hann toksomna en halvtimme innan jag skulle upp. Och då var jag ju  helt off.

Upp, ut med Doris och sen frukost innan vi skulle till kyrkis. In med Jamie i bilen och så försöka sopa av en halv meter snö från bilen. Herrgud vad det har snöat! Jag hade sommardäcken på så jag gled som en smörklick på en het potatis på vägen, här plogar man inte utan man polerar upp snön till en blank svinhal yta. Sen sandar man ett dygn senare. Jag blir lika trött varje år, men då brukar jag ändå ha bytt däck.

Körde 30 och det funkade ju, men är ju galet. Men jag måste ju ut på vägarna med sommardäck för att kunna byta.. eftersom jag har de på däckhotell.

Jag satt och drack kaffe och snackade medan Jamie var inne på kyrkis, och sen lekte han och två killar till både inne och sen ute en lång stund.

Sen, tadaaa. Mot Bildemo. det är 70 väg och jag körde 30. Gick inte att öka minsta lilla, men jag valde vägen där det är ytterst lite trafik och hade bara två bilar att ta hänsyn till. Vidrigt att köra så här, men vi kom fram, och jag gick in och talade om att jag var där så de kunde plocka fram mina däck.

Folk har stått i timmar i kö, snön överraskade ju på riktigt i år, och grannen snackade om 50-60 bilar i kö, så det kändes helt okey med fem bilar före:)

bildemo

Jamie fick sitta i fram medan vi köade.

Vi hade visst en fripassagerare med oss oxå;)

selfie

Efter kanske en kvart  kom vi in, och sen tar det ju lika lång tid att betala som för killarna att byta däck, En på var sida, swosh swooosh bara, klart. 🙂

De upplyste mig om att mina sommardäck börjar bli slitna, så det blir till att köpa två nya i vår. Fint att det inte är alla fyra:)

Nu har jag dubb. Som jag brukar klaga på, men i det här väglaget känns det super:)

Så skönt att ha ”tillbaka” sin bil, jag bor rätt centralt och kan visst åka buss eller promenera men det tar så mycket tid. Nu kunde jag dessutom köra i mer normal hastighet, No more trettio:)

Sen hem, fixa lite och sen stoppade jag i lurararna och tog en powernap på en knapp timme. Saved tjhe day.

 

Sen träning, och så hem igen via affären.

Och sen borde jag gått och lagt mig men det gjorde jag helt uppenbart inte utan här sitter jag;)

Beställde precis biljetter till Robbie Williams, ibland är det fint med presale. I sommar, 29 juli är det dags för show och dans och ironi och härliga Robbie igen:) I Stockholm.

NU ska jag knoppa! Hoppas jag. Jag tänker lugnt gå och lägga  mig igen efter att ha skickat kidsen till skolan. LUGNT:)

Nati natti 🙂

Kommentarer

  1. Jungfrumamma

    Ja, det där med vinterdäck. Tur att jag preeeecis sålde min bil för att istället leasa en Toyota. Då satte döm på vinterdäcken med leveransen. Så jag slapp tänka på detta i år!

  2. Lisbeth

    Och jag som suckade över mina två ungars 48 paket.. 😉 Nu har jag paus – barnen är vuxna och vill bara ha chokladkalendrar, hahaha. Så småningom blir det väl barnbarn, då blir det dags igen tänker jag.
    Det är nog lätt att glömma att byta däck, iaf nu när vi haft en så varm höst som vi haft här i Göteborg. Hade lite roligt åt gubbarna på vårt däckhotell när jag bytte mina däck för ett par veckor sedan – de gick och puttrade över att hösten varit så varm. Jag var en av de första som kommit – andra år brukar det vara full snurr redan i början av oktober. De visste ju att det skulle bli helkaos nu när frosten kom..
    Hoppas sömnen blir bättre inatt!
    Kram

  3. Mia

    Det är märkligt att folk blir lika överrasade varje år över att det kommer snö och bli halt. Kan någon förklara för mig varför inte vinterdäcken sitter på i god tid för alla vet väl att det ska bli vinter. Här åker vinterdäcken på vid den allra första nattfrosten för då vet man halkan kommer.

      1. Sofi

        Håller med! Jag bor i Norrland och sätter alltid på vinterdäcken i mitten på oktober. Man vet ju att snön och halkan kommer.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Ja det är galet märkligt:) Jag brukar vara ute i tid men i år var det lite olika grejor som gjorde att jag behövde vänta. Det låg inte på mig att bestämma när bytet skulle ske. Och så blev det inte bra.
      Var jag beroende av bilen för att tex ta mig till jobbet skulle jag aldrig vänta in i det sista! Det begriper inte jag att man vill utsätta sig för.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting