Allmänt

Herregud..och skulle vart på dejt;)

Igår sjåade jag på mest hela dagen kändes det som. Vet inte vad jag gjorde här hemma, men antar att det var det ”vanliga”:) Sånt som man gör utan att ens tänka på det, men om man inte gör det så blir huset som ett katastrofområde…

Jag kom igång med att limma fast golvet på trappstegen, det var ju mitt stora mission, och det är liksom KLART nu:) Fan vad trögt det var att trycka ut limmet…gahhh, men nu är det gjort.

carola wetterholm


Jag drabbades av perfektionistdjävulen när jag väl skulle limma fast dem, de är ju inte på något vis perfekta. Men med lite hjälp av kniven så fick jag till de kanter som inte riktigt ville lira ihop. Det blir ju skarvar mellan delarna, det är ju så det ser ut, så varför i hela friden jag ska vara så petnoga med de bitar vi skarvat och figursågat vete fan;) De fyra översta trappstegen svänger och har varit för jävliga hela tiden, ett jädra meck med allt. Men nu är allt limmat där. Jag bankade loss en list när jag slipade, och den har jag dragit på ett lager vitfärg och sen smällt tillbaka. Den långa trappan blev klar igår så när som på listerna, de slipade jag och målade en gång igår.

När jag limmat klart så bytte jag om och drog iväg till brädgården. Vi har en precis där vi bor och de är sjukt trevliga. På Beijer eller Bauhaus fnyser de bara om jag frågar om de kan hjälpa till att såga, men här måttsågade han utan att klaga. Jag köpte plyfa, som jag sen målat vit och ska sätta på tre trappsteg. Det översta som syns mest av alla hade ful trasig spånskiva under mattan, och det går inte alls. Så de två understa stegen fick åxå plyfa för det var så tröligt att slipa där. En skiva är ditspikad de andra målade jag liggandes. Jag passade på att fixa en skiva till min dörr med, den som Jamie drog näven igenom glasrutan på för en sisådär tre år sen. Jag vill ha glas igen, men väntar lite med det tills de här huliganerna lärt sig folkvett;) Dessutom fanns inget lika som jag hade och det var svinigt dyrt. Det här blir kanon så länge, har samma lika på sovrumsdörren.

 

Efter brädgården blev det Citygross och handla, sen hem och laga mat. I går var vi minsta lilla skara, bara sju stycken! Jag syrran och de fem små. Känns som det är noll folk vid bordet:)

Corrinda är och spelar basket-SM, Janelle på Dream Hack, Patricia jobbar och Robban vet jag inte vad han gör, men hemma är han inte så ofta;)

När syrran följt med mig på promenad med Doris så åkte hon hem och jag drog på jobbarbrallorna igen, svårt sugen på att se hur det blev med plyfaskivorna, så de grejade jag med. Givetvis hade jag mätt som ett klantarsle men med marginal iaf, så det blev lite precisionsågande, men sen tog jag kniven och täljde till som det skulle vara. Jag sågade, spikade, målade och grejade på med massa saker, ungarna gick i säng och plötsligt var klockan tre…Ooops;) Jaja.

 

Drog täcket över huvudet halv fyra, sov som en stock till fem då jag vaknade av att Jamie hade kommit in och låg och ynkade. Han gör ofta så, drömmer massor och låter lite, så jag tänkte inte så mkt mer på det, förrän han klagade på ont i magen och så kräktes han. Bah. Fuck.

Upp och sanera säng och unge och kasta ut täcket och hämta två nya, ska kanske tvätta det andra det har jag glömt idag… men det ligga inte direkt vägen där i poolrummet.

Sen kräktes han var tjugonde minut till klockan ett idag. Eller förresten så var det nog ett uppehåll på nån timme där vid halv sju.Han gör oftast sådär, det är som att när magen är helt tom så bara triggar det och han fortsätter kräkas. Jag gav honom vatten, smörgåsrån och rostad macka, ( INTE samtidigt och inga störa mängder) men lagom tills man fick upp hoppet så returnerades det. Så till sist fick han svälta;) och nu har det iaf varit lugnt sen ett. Han har druckit avslagen cola och ätit lite rostad macka.

 

Jag var så trött. Blev ju inte mycket sömn i natt direkt, och även fast vi låg i sängen till halv tolv så var det inte nån sömn direkt, mer ett totalt däckande i tio minuter och så skarpt läge igen. Men upp, och bara jag kom igång så har jag skuttat runt som en annan duracellkanin idag:)

Jag har målat flera omgångar på skivorna, stegen och listerna. Jag har slipat, jag har limmat golven på de två kvarvarande trappstegen och jag har limmat sidostycket. Drog i några spik med för att inte det ska lossna. Syns ändå inte för det är ut mot en kant man aldrig ser. Tvättat, vikt tvätt, sorterat tvätt. Städat.

Mitt i detta så skulle det ju adventsfixas åxå.

Och tro’t eller ej, men även det har vi hunnit:) Ungarna hjälpte till, de vet hur det ska vara så de ställer ut det mesta på rätt plats.

Men jag lär ju släpa fram kartongerna från längst in i matkällaren… Där står de bra övriga året, men är pest att få fram och tillbaka.

Jag köpte nytt tyg till min kökssoffa för ett tag sen, men har inte haft tid att sätta dit det.  För typ tio år sen köpte jag ett fårskinnsliknande tyg som jag nitade dit, men nu hade det gjort sitt, så jag köpte ett liknande.

 

kökssoffa

Medan jag väntade på att färgen skulle torka var det ju ypperligt att klä om soffan, eller hur;)?

Hade inga nubb? Helt galet för det har jag alltid, men nu var det slut, så jag spikade med nån annan jäkla spik och det funkade ju det med:) Var tvungen att trippelkolla bara så de inte skulle gå igenom allt och stickas i rumpan när man satte sig;)

Jag tror alltid att den här soffan är kortare än den är, och köper alltid, eller de tre gånger jag gjort det då;) för lite tyg. Men genom att lägga det på tvärsan och dra ordentligt i det så funkar det ändå. Det ska ju bara bra precis runt kanterna och fästas, och det funkade fint. Bytte till julkuddarna och se:

kökssoffa

Det blev ju finfint:)

Ett tag, tills de sunkat ner det;)

Ska hämta upp lite filtar och fler kuddar till vardagsrummet, men inte nu.

Adventsljusstakar och stjärnor är uppe, och massa annan belysning med, det är hyfsat städat, jag har vikt undan massa tvätt och är så gott som klar med trappan. Det ska på lister, och plyfan då, och sen ska jag såga  till golvlisterna. Jäkla pillergöra att gera… öhhh eller vad det heter när man sågar hörnen i 45 graders vinkel. Det har jag inte haft tid till idag så det får bli sen. Är det inte en klassiker dessutom att ha listerna kvar? Dåså:D

 

Och så påminde en kompis mig om att jag ju hade en dejt med John Doe idag. I London på nån klubb. Bara det att jag inte är där än;) och då är det svårt att dejta;) Haha.

Nä, idag hade jag nog fan inte ens dejtat Johnny Depp helt ärligt;) Om han så bett på sina bara knän, så hade jag mest bara Nääääsch, jag orkar inte;)  Jag är alldeles för uppe i varv, och kommer mest troligt att däcka om jag sitta här längre och det går inte an för jag är inte klar än:)

(Och förresten…nej jag hade aldrig sagt nej till JD;) )

Jag ska måla dörrskivan en sväng till, och sen vika mera tvätt. Plocka undan kartongerna med icke-julsaker i som får bo i matkällaren nu en månad. Sortera kläder till återvinningen.

Eller så skiter jag i allt det och lägger mig och sover… men det är ett tag kvar till det.

 

I morgon ska Trixie och Lovelia tävla i KM i gymnastik. Ta i trä. Man vet aldrig vad det här får för följder… det brukar ju inte direkt stanna vid en sjuk unge, men planen är så iaf. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa logistiken för jag kan ju inte ta med Jamie, och ingen hemma är sugen på att passa honom när han är/varit sjuk. Mest troligt får jag kalla in förstärkning:)

Men nu ska jag gå ut med Doris!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Tant H

  Snyggt med päls på soffan och bra jobbat som alltid när Du gör något! ”Kvinnor kan” och stå upp för det-det har jag gjort i många år nu!

 2. Ingrid

  Åh så duktig du är! Tips, köp en häftpistol! Så enkelt när man byter tyg på kökssoffan! Har haft den i många år och bytt tyg varje årstid. Min är från Biltema så nån dyr behövs inte

  1. familjenannorlunda

   Tror mamma har så jag hade kunnat låna:)
   Men nu har jag ju noll framförhållning och får för mig att göra saker Nu:)
   Hammare och spik funkat finfint, dessutom är det enkelt att få bort spiken nästa gång;)

 3. Minna

  Ååh så fin soffan blev! Du är så himla duktig och händig. Ser fram emot att få se slutresultatet av trappan sen, Kan bara tänka mig vilken skillnad det blir?. Tycker väldigt mycket om att läsa din blogg då du inte matar på med massa inredningsbilder och hur allt hela tiden är så fint och bra. Kort och gott, du skriver om livet från alla vinklar. Det uppskattas??.
  Hoppas du och familjen har en fin första advent!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing