Allmänt

Har ni hört talas om Sjoppi?:)

Det hade inte jag heller innan de hörde av sig:)

Detta inlägg är alltså i  samarbete med Sjoppi.

 

Sjoppi är en onlinebutik som har massor av saker. Både sånt man behöver, och sånt man ”Villhöver” 🙂

Perfekt när man ska ha något annorlunda, eller till den som har allt, eller den som inte vill ha något.

Till barnen har de en del saker som jag inte sett innan, bland annat detta, Cut it out

sjoppi

Jag hade tänkt att ungarna skulle få det här i julklapp, men eftersom de är i karantän efter att ha varit sjuka så är de rastlösa;)

Vädret tillät inte att de var ute, mer än en sväng med hunden, så då fick jag ta till det här för att få lite lugn och ro. Jag ville såklart testa jag med:) Bara det att jag hade glömt bort hur extremt dåligt tålamod jag har med saker som jag inte riktigt begriper mig på. Jag satt mest och svor den första kvarten innan jag fattade hur man gör, och då var det nästan pinsamt för det var ju superlätt. Hm:)

Lovelia hade inga svårigheter, hon är smartare än sin morsa uppenbart; Eller mer tålmodig.

sjoppi

Vi övade först på vanligt papper. Cut it out är exakt vad det låter som, man målar och skär ut motivet i en rörelse:) Skitfränt när man väl fattat:)

sjoppi

Pennan funkar som vanlig penna om man bara vill färglägga, men vill man även skära ut sitt motiv så puttar man ner den i en magisk hållare som man trycker rakt ner mot pappret så skär den. Det går INTE att skära sig i fingret. Helt omöjligt, så oroa er inte. ( Ja, jag försökte, allt för konsten ni vet;))

sjoppiNog med övandet.

När man fattat hur man gör, så finns det ett gäng färdiga motiv som man kan använda.

cutitout

På olikfärgade papper, med tydliga markeringar vad som hör till vilket motiv. Här började jag tycka det var roligt:)

Lovelia gjorde först ett par brillor.

Cutitout

Medan jag jobbade hårt på en dörrskylt.

cutitout

Haha, nä den är inte vacker, men alla är vi barn i början;)

Lovelia gjorde fåglar

IMG_3971

Och en fisk.sjoppiMedan jag hittade ett selfie-smajl:)

sjoppi

Plötsligt var det här jätteroligt;) Man kan göra vad som helst. Mallarna är bara en vägvisning, när man gjort några så bara hoppar det fram inspiration.

sjoppi

När man är klar så kan man lägga alla papper, pennor, lim och om man har annat kreativt man vill använda i lådan.

IMG_3976PÅ med locket, som även är en skärmatta, så man inte skär sönder bordet, eller duken.

sjoppiOch sen ryms den var som helst. funkar att ställa i bokhyllan tex.

cutitoutAllt i ett, perfekt. Jag avskyr saker som ligger och dräller på tusen olika ställen.

Lovelia och jag gillade det här, det var svårt i början ( för den mindre smarta i familjen – aka mamman) men när man fått kläm på det var det hur kul som helst.

 

Sjoppi har fler lite annorlunda saker till kidsen, och till övriga familjen med, så har ni lite brist på ideér så kan jag lugnt tipsa er om denna sida.

Kanske en smoothiemaskin, juicer, eller 9liters stekgryta? Eller manikyrset, solbrillor, mössa med inbyggda hörlurar och bluetooth :)?

In och kolla:) och fraktfritt på hela sortimentet december ut med koden CAROLA. 🙂

Sjoppi.se alltså:)

Kommentarer

 1. Johanna

  Men alltså… Jag tillhör de mindre smarta uppenbarligen. Vad är grejen? Ser ju ut som att man klippt med en vanlig sax liksom? Sorry!

  1. familjenannorlunda

   Ja, man kan såklart klippa 🙂
   Men det är ju ett pysselset. Man skär och målar efter samma linje så det blir ju en fin kant målat längst ut på det klippta / skurna. Och sen innehåller det ju massor av mallar som man gör figurer av. Det är helt onödigt:) på samma sätt som de flesta pysselset:)
   Men kul:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing