Allmänt

Födelsedag, gudstjänst, gran och kalas:)

Men alltså, vart tog helgen vägen? På allvar. Jag skriver ju så typ mest hela tiden, men jag känner verkligen så. Tiden rusar på, och jag hinner inte med, jag är kvar nånstans i september tror jag. Inte konstigt att jag tycker det är kallt ute;)

Hur som helst, missa inte mina sponsrade inlägg, det finns lite fraktfritt, rabattkoder och sånt att hitta där, och det är ju super så här innan jul:)

Kommer ett gäng till snart:) Och en vinnare i Skylanders tävlingen håller på att dras as we speak så att säga, jag måste bara dubbelkolla med dem så svaret blir korrekt;) JAG kan ju inte det här spelet, jag blir bannad från rummet så fort jag frågar nåt, och om jag nån gång råkar få spela så tar de av mig kotrollen snabbt när jag inte hänger med. Livet som ”du-fattar-ju-inget-morsa” 😉

 

Nåväl, i lördags fyllde jag år.

Jag blev väckt av barnen med sång och tända ljus och paket på sängen.♥

Jamie hade slagit in en brandbil och en teckning. I tre meter papper;) Lovelia och Trixie hade gjort saker på kyrkis, så jag fick ljusstake och ljuslykta, så fina. Corrinda är rolig hon hade köpt en selfielampa;) Alltså en liten lampa man sätter på mobilen som lyser upp en när man ska ta selfies. Älskar sådana där helt onödiga prylar:)

Och Janelle hade fixat så Corrinda gav mig hennes present, en Clean Parfym. Jag älskar alla de dofterna, mest den jag fick och så finns det två till. De luktar ren tvätt, torktumlare och regn. Typ:)

Vi försökte få med Janelle på FaceTime men det funkade inte riktigt.

Patricia och Robban var inte hemma, Hon har flytt fältet med magsjukan som snurrar, och Robban var iväg och jobbade.

Magsjukan ja. Det är en lustig variant.

Först började Jamie för två veckor sen, natten till lördag. En hel vecka efter blev Jordan sjuk, på lördagen. Sen Lovelia på söndag mitt på dagen, och Trixie vid två på natten när jag kommit hem. De små var ordentligt sjuka med feber och massa kräk.

Trixie pjukade en gång sen var det bra.

Novalie  en gång sen var det bra, natten till onsdag. Och Corrinda en gång och sen var det bra natten till lördag. Jag tyckte det var märkligt att hon aldrig gjorde sig i ordning, hon hade en basketmatch, och så frågade jag och då sa hon bara att hon varit sjuk i natt. Men strålade och såg hur pigg ut som helst, men var lite trött och sov sen hela dagen. Det märkligt är att det går i åldersordning;)? Jamie, Jordan, Lovelia, Trixie, Novalie, Corrinda….

Jag fick sjukanmäla Robban imorse för han mådde illa, få se vad det blir av det. Men sen bör det stanna då, eftersom Patricia inte varit hemma alls;)

Janelle är jättesjuk i feber och nån influensa som Simon hade förra veckan, men det verkar vara ”bara” det.

Meeeeen, eftersom det verkar helt omöjligt att undvika den här, och att inkubationen är lite hoppsan hejsan så går jag ju bara och väntar. Men har även insett att det blir som det blir, det gå inte att låsa in sig eftersom det handlar om så pass många dagar i mellan, och som det verkar är det ju över lika snabbt som det kommer, så ta i trä och tvi tvi tvi och allt sånt där;)

Jaja.

Men jag försöker ändå att tänka tills vad vi gör, och de som varit sjuka får inte gå ut bland folk förrän det gått några dagar. Trixie var hemma hela veckan, hon var så trött, så det är ju nåt annat bakom också.

Nåväl.

Det ringde på dörren:

blommor

Fick fint blombud med choklad ♥

Sen var det adventsfika/födelsedagsfika hos syrran. Vi har blivit bjudna på första advent till henne de sista åren, men i år var det så stökigt då så hon beslöt sig för att ta det denna helg, och eftersom jag inte alls kände för att ha kalas hemma så passade det mig utmärkt. Jag bad om hennes fantastiska morotstårta, och fick en variant man sällan sett maken till. Min jäkla mobil laddade ur, så jag har bilder på kameran som jag inte vet var den är just nu, men ni ska få se. Min mobil muppar rätt bra överhuvdtaget, igår låste den sig totalt. Ville inte vakna vad jag än gjorde, tills jag tryckte in fler knappar så där som apple säger. Jaja, måste väl  inse att den gjort sitt snart. Men pallar inte riktigt byta, även om det är kul så strular det alltid lite ju:)

Jag hade med mig Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan, Jamie och Doris till syrran, och så kom mamma och pappa. En liten skara, Tanken var att även Janelle och Simon och Patricia och Simon skulle komma, men de första var krassliga och de andra jobbade.

Vi fikade och hade det gott. Syrrans lussebullar var svingoda så jag tryckte i några sådana.

För nu skiter jag i beach 2017, det drar igång efter att skolan början nästa termin:)

Hon hade bokat sin tvättstuga till mig, jag fick ju mitt duntäcke nerkräkt av Jamie och när jag skulle trycka in det i min maskin så fick jag rum med en kvarts ungefär…;) (Jag har ett stort dubbeltäcke) I de lägena saknar jag en stor tvättstuga med rediga maskiner. Nu passade jag på att tvätta täcket och ett stort överkast vi har som picknick filt. Så mellan kaffekopparna hade jag tvättjänst:)

 

När vi fikat klart, och diskat lite så åkte vi hem, via Janelle och Simon som fick lite fika. Janelle såg ut som sju svåra år, så febrig och trött, tur att hon har Simon som tar hand om henne.  Patricia gillar inte fikabröd, konstig unge undrar om hon verkligen är min? så henne struntade vi i;) och så fick jag med mig hem åxå till Corrinda som var tvärpigg och deppig att hon inte kunde följa med.

Vi åt mat, Novalie fick laga medan jag skottade snö för jösses vad det snöat! Tung och blöt, inte så kul, men det gick bra. Hade Doris som sällskap;) Hon älskar när jag kastar snö på henne, och springer ideligen i vägen för skyffeln;)

Av nån anledning hade jag ångan uppe så efter maten gick jag ner i källaren och sorterade de högar med kläder som ska till återvinningen, och lade dem i kassar och knöt ihop. Fick undan massor, men det fyller på sig snabbt igen;) Begriper inte, jag har säkert kastat iväg säkert dubbelt så mycket kläder som vi har kvar i huset…plus täcken, kuddar, handdukar, filtar osv. Det är bra med vattenskador i bland, man får en spark i rumpan;)

I säng vid ett, eftersom det var tidigt upp på söndagen.

 

Lovelia skulle vara med i ett julspel på kyrkan. Det var den officiella avslutningen för kyrkisgrupperna, och den brukar vi gå på om vi kan. Loppan skulle vara en vis man. Henne skickad jag iväg till kvart i nio och så kom jag efter med Jamie, Jordan och Trixie till halv när det började.

kyrkis

Jag är inte troende. Jag vet att många tror att jag är det eftersom vi hänger i kyrkan så ofta, men det är bara för att de har bra aktiviteter för ungarna. Det är även många som tror att jag är nån slags katolik, lestadian eller någon annan tro som inte använder preventivmedel, men nix pix.:)

Jag ville ha de här barnen, och vartenda ett är högst planerat. Inte så konstigt tycker jag, men ”Vilken sekt är du med i?”-frågan har jag fått många gånger;)

Men i och med att det är i kyrkan aktiviteterna är så händer det mellan varven att det blir gudstjänster. Jag går inte på det normalt, utan enbart om det är något speciellt, Men erkänner villigt att det på julen är väldigt mysigt:) Nu fick barnen i Lovelias grupp spela upp en liten teater om när Jesus föddes. Och sen var det fika, korv och dans kring granen, och så kom Tomten med godispåsar:)

IMG_4031

kyrkis

 

Och så hem, sätta upp julbelysningen ute!!! Whihooo plötsligt händer det liksom;) och sen packade jag ut alla kassar med kläder i bilen och in med Jordan och så skjutsade jag iväg honom på kalas. Släppte av honom på Turbo och åkte till tippen för att slänga kläderna i återvinningen. Jag föredrar att åka till stora sopsorteringen eftersom de tömmer efter hand där och man aldrig riskerar att behöva åka hem med sitt skräp för att det är fullt i containrarna.

Och sen, så mötte jag upp syrran:)

Jag har de senaste åren önskat mig, och fått, en gran i födelsedagspresent av henne, mamma och pappa. Nu tänkte vi kolla lite, för det ska ju bli kallt nästa vecka och då fryser granarna ihop så det är svårt att se hur de ser ut. Och dra på trissor, men båda två hittade en varsin gran som dög:)

Jag letar ständigt efter den perfekta granen. Disney annars får det vara liksom. I många år har jag haft kungsgran men så fick jag för mig att jag skulle ha en vanlig för doftens skull. Men inte fan luktade den inte, men i några år har jag haft det. I år blev det återigen en kungsgran.  Och den luktade väldigt gott i bilen i alla fall, fast de är doftfria:)

Vi hann med att åka till Gränby och köpa lite klappar åxå innan det var dags att hämta upp Jordan igen. Han fick haka på till djuraffären för jag trodde att jag skulle kunna byta ut det svindyra (nåja) koppel jag köpt till Doris och som gått av.  Ett sånt här flexikoppel, som jag haft i kanske två, möjligen tre månader och så gick det rakt av. Det är för max 12 kg och hon väger 8 så det är liksom rätt använt. Men nä. Ingen garanti på att det går av. Fuck. Då köper jag inte ett nytt för 269kr, utan vi åkte till Biltema och köpte ett för 149kr. Ska de ändå inte hålla och inte var garanti på dem så kan de lika gärna vara billiga:)

 

Och sen så skulle jag ”bara” skruva fast de sista listerna på trappan. De på de två stegen upp, och eftersom det ska jäklas så jäklades det. Vi hade satt golv på sidan av trappan men inte tänkt på att listerna då kom en bit ifrån, det hade vi kunnat kompensera för med golvet på stegen men nu sattes det på sidan sist. Så då fick jag ju roa mig med att karva bort. Och hur lätt var det då när jag limmat så fint:)?

Samtidigt hade jag en pappa i lurarna, som har lite problem med sitt barn, Multitasking is my middle name.)

Till sist så var det klart. Nu är det KLART hörrni! Tja, förutom att jag ska måla räcket då;) men det tar jag efter jul. Ni ska få se, men jag tänker göra ett egen inlägg med det:)

 

Avslutade kvällen med sista biten av The Lone Ranger med Johnny Depp. Jag älskar honom, det är bara så. Han är så jäkla rolig och gör sina karaktärer så fenomenala. I den här är han Tonto, en indian, och ungarna fick mig till att spela in så de kunde se den i dag. De tjöt av skratt när vi såg den förra gången eftersom Tonto minsann var ”exakt som du mamma” 🙂

I en scen så står de på en vagn på ett spår, Tonto vevar fart och The Lone Ranger står bunden med ögonbindel. Tonto säger: Nu, vi måste hoppa!

Lone Ranger svarar: Vilket håll? Höger eller vänster?

Tonto säger med eftertryck YES!

Och just så säger jag så ofta, barnen frågar: ”Ska det här ligga i den eller den lådan?” ” Ja.”

” Vill du ha blå eller röd?” ”Ja”

” Ska vi ta bilen eller cykla?” ”Ja”

Jag tycker det är ett perfekt svar när man liksom inte vet, eller båda alternativen är bra:)

Och det kände de alltså igen i Tonto och tyckte att det där mamma, det är en man för dig;) Jag kanske inte vill ha just Tonto, men tja;)

 

Smulan kom och hoppade upp i knät och gosade och det händer så sällan att jag var tvungen att sitt kvar och glo på tv en stund till bara för att mysa. Hon är hur go som helst, men inte lika mycket för att ligga i knät som Zlatan var. Det är verkligen på hennes villkor. När hon tvättat sig lite, och gosat färdigt hoppade hon ner och gick ner och lade sig hos Trixie. Där eller hos Novalie sover hon oftast, om hon inte får sova inne hos Robban förstås för det är absoluta favvostället. Men ibland är han inte hemma och då kan jag ju ute stänga in henne där.

Jag hoppade i säng, och så vips var det måndag morgon igen:)

Ha en toppendag, så ska jag fixa vinnaren och trappan..

Ses snart!

Kommentarer

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Hade jag tänkt så långt, vilket jag ju borde, så hade jag gjort det. Nu bad jag tjejen i kassan att slänga det för jag blev så jäkla sur ?

  1. Anne

    Du behöver inte vara rädd att vi ska misstänka att du är nåt så fruktansvärt obskyrt som en troende kristen. Du förklarar det så ingående varje gång du nämner kyrkan! 😉

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det är bra:) Kristen är jag ju, på så vis att jag tillhör svenska kyrkan och aldrig skulle få för mig att gå ur:)
      Men eftersom jag ständigt möts av inställningen : ”ja men det är ju inte så konstigt att hon har så många barn eftersom hon är kristen ” så vill jag dementera. Inte för att jag tycker det är fel, inte alls, jag önskar ibland att jag hade en tro. Känns som att livets bördor skulle kunna vara lite enklare att bära om man tror att de ges av en mening och att han där uppe vakar över en;)
      Men jag vill att folk ska veta att jag har VALT att ha många barn utan annan anledning än att jag ville:) Finns inget förbud eller tvång som gör att det blivit många utan de är efterlängtade planerade och önskade:)
      Inte Gud som sagt att så ska det vara, utan jag och han den där andra ni vet;) som ville. Bara så.

  2. Margaretha i Bålsta

    Åh,så snygg din trappa blev ,vilket jobb du gjort!
    Så vill jag gratta i efterskott till födelsedagen o önska god jul också!
    Kram fr M

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting