Allmänt

Nyår, snicksnack:)

God fortsättning på er ♥

Jag hoppas att ni hade en fin nyårsafton och att det känns okey inför 2017.

Personligen så tycker jag att de här nystarterna och nyårslöftena som alla andra ger, de inkräktar på mig;)

Hur då? Jomen alltså, det kommer att vara tokfullt på Friskis och Svettis nu, och fram till februari ungefär, då ramlar de med nyårslöftet att komma i bättre form bort, och det är stammisarna som alltid tränar kvar 🙂

Missförstå mig inte nu, jag tycker om att folk vill förbättra sin hälsa!  Jag skojar såklart:) Men det kommer vara snormycket folk.

Jag ger aldrig nyårslöften. Jag har med största säkerhet aldrig hållit ett heller, så det är liksom lika bra;)

Hur är det med er? Har ni några nyårslöften?

Kanske behöver ni en Hälsocoach? Tja, men det är bara att maila så ska vi se vad vi kan hitta på:)

 

Igår så åkte jag och syrran och handlade mat. Vi hade ingen klar plan, utan tänkte att vi tar det vi får inspiration till, och det som finns kvar;)

Haha. Ungarna hade skrivit en egen nyårsmeny som det bara vara att följa, de ville ha minipizzor till förrätt, kycklingfilé och pommes till varmrätt och glass i skål med massa tillbehör till dessert.

Det fick de:)

Syrran och jag delade på en hummer, som vi fyllde med en stuvning på champinjoner.

IMG_4172

Jamie var skeptiskt till den extremt stora kräftan;)
IMG_4174

Men var tvungen att kolla om det gjorde ont när den nyptes;)
IMG_4175

Hummer är gott. Men det är samma som med oxfilé, jag tycker inte alls att den är värd sitt pris. Jag har ätit fin hummer på fancy restaurang och i lyxklassen på flyg, såväl som hemma, och gott absolut men kräftor är godare;)
hummer

Fast det är mer mat på den förstås, och efter den här, och några spenatknyten så hade jag inte alls behövt varmrätten. Eller den var kall för det var smörgåstårta:)

smörgåstårtaNä vänta, inte tårta utan stubbe. Avsett för två personer och vi åt en tredjedel;) Jag har ätit den till middag idag och kommer kunna göra det i morgon med. Och på tisdag:D

Lovelia och Jamie hjälpe till att göra minipizzorna. Inte avancerat ett endaste dugg utan färdig pizzadeg och sås, sånt där kit, som man tar ut rundlar med hjälp av glas. På med skinka och ost och så in i ugnen.

minipizza

Deras kycklingfiléer hade vi köpt sådana här som är skurna i tunna skivor. Aldrig sett dem förut, men det var smidigt. Jag stekte på dem och sen lade jag över dem i en ugnsform, hällde på grädde, buljongtärning och resten av tomatsåsen från pizzan och så in i ugnen. Holy smoke så gott det blev:)

Och eftersom jag köpte drygt två kilo så räckte det även idag, och kanske i morgon med så kidsen är överlyckliga. Till det fick de pommes i form av skruvar och små andra former.

Till förrätten och varmrätten drack vi champagne.  Lika gott att börja med den goda drycken ist för att skvimpa bort den på tolvslaget:)

champagne

Och så glass till efterrätt

glassdessert

Glass med smak av kladdkaka och knäck. Herre jösses så god den var, speciellt knäcken. Kan lugnt bli en favorit:)

 

På tolvslaget skålade vi i Pommac ute och ungarna eldade upp tio paket tomtebloss:)

Doris är inte ett dugg rädd för fyrverkerier och smällare och var först inne, sen kom hon ut en stund och så in  igen när hon ledsnade på att inte få springa runt utan var tvungen att vara kopplad. Det är skönt att hon inte är skotträdd, jag har tillbringat tillräckligt många nyår inne med en livrädd unge i famnen;)

Det är ju lite svårt att undvika fyrverkerier. Hade det varit så att det bara smälldes av klockan tolv så hade det varit en annan femma, men det är ju liksom under flera dagars tid, lite nu och då. Plötsligt när man är ute och går så skjuter nån iväg nåt som dundrar och smäller. Inte heller det reagerar hon på, men än att hon möjligen kan se sig omkring lite nyfiket. Kanske är hon heldöv? Verkar onekligen så mellan varven., speciellt när hon inte vill göra som jag säger…;)

När det lugnat ner sig med fyrverkerierna så gick ungarna in och såg på film medan jag och syrran gick en sväng med Doris. Sen satt vi och snackade med Patricia och Simon i köket till framåt halv fyra eller så.

 

Idag sov alla länge. Exakt hur länge tänker jag inte säga, men det var LÄNGE. Sen åkte vi som vanligt till pappa och mamma.

Pappa fyller år idag nämligen.

I år fick han en sorteringslåda till garaget. Inte en sån där som barn har där man lägger olikfärgade klossar i hål;) utan en där man sorterar spik och muttrar. Till den hör givetvis städhjälp. För två år sen så påbörjade vi en ordentlig garageröjning hos dem. Vi kastade massor och sorterade massor, men kvar är arbetsbänken. Där ligger miljoners verktyg och miljarders skruvar, muttrar, spikar, beslag och pluggar och så vidare.)

Sen kom en förbannad översvämning i vägen. Men resultatet av den blev ju ändå finfint, jag har säkert glömt att visa er det kom jag på nu?

Så bara det blir varmt nog att jobba i garaget så ska vi fixa det. Jo, jag har ett eget garage att fixa åxå;) det står på Att Göra Listan:)

Tillsammans med poolrummet och diverse annat. Men utesaker görs på sommaren. Innesaker på vintern. Det är sen gammalt.

 

Efter att vi fikat hos pappa så åkte vi hem och jag röjde köket och dammsög. Det är så härligt med jul för det blir undanplockat ordentligt, och det märks så väl hur mycket enklare det är att hålla ordning då. Jag tänker varenda gång att så här ska jag alltid ha det, men så händer något, jag får huvudvärk eller är borta en dag medan en del kids är hemma, och vips är det för stökigt för att röja upp på en kvart och sen tar det en dag så är förfallet totalt….

Men den här gången kommer  min ordningsgen att vakna! Och hålla sig vaken;) Eller hur;)

 

Jag ska snart duka fram glass och alla rån och strössel och sånt som blev kvar sen igår, det måste bort för jag har absolut ingen plats i frysen… Den är knökfull av något, vad vet jag inte för det är då inte mat direkt, mer bröd, grönsaker och islådor…;) Jag borde verkligen ha en liten frysbox där jag kunde ha bröd och sånt som tar plats men jag har inte riktigt någon yta till den.

Sen ska jag jäsa ner mig i soffan med Corrinda och sukta efter Lincoln. Inser ju mer och mer att det liksom är  ungefär precis så som  mannen i mitt liv ser ut;)

Lång, bredaxlad, muskler, tatueringar, cool och snygg.

Jag har just precis inga specifika krav;)

 

Nä, men om man skulle ta och göra det då, smörgåstårtan känner sig lite ensam där nere i magen, och så kanske man kan locka bort ungdomarna som occuperar Tv:n…. jag vill se Prison Break!

 

Vi hörs som vanligt alldeles snart:)

Ha en fin fortsatt kväll nu

 

Natti natti 🙂

 

 

 

Kommentarer

  1. FREEDOMtravel

    Nej, inga nyårslöften här. Och vi tycker inte heller att hummer eller oxfile är värt priset. Vi köper hellre andra skaldjur, som smakar mer och kostar mindre 😉 Om vi ska ha riktigt fint kött köper vi lamm, det är alltid mört. Lite mer till vardags duger det bra med kyckling 😉

  2. Linnea

    Har du studentrabatt på hälsocoaching är jag klart intresserad. En lat, tjurig, stressad student som kommit på att det är kul med löpning, när man väl kommer ut. Mejla mig om du behöver ett hopplöst fall att öva på 🙂
    God fortsättning!

  3. Camilla 36 år och ensamstående 10 barnsmamma

    Så himla gott det ser ut,har aldrig ätit hummer men jag älskar kräftor ?
    Jag har inga nyårslöften heller detta år,kommer fortsätta som innan med maten och träningen,i lugn takt o inte stressa.?
    Hoppas dock på en rolig tjejkväll i år som vi disskuterade på mässan,vi får försöka hitta på nått?
    Kram Camilla

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting