Allmänt

Den här gummiklubban alltså…..

Gosh!

Idag är det en riktig tröttmössa-dag!

Delvis beror det på David, hans pass ger alltid en grym träningsvärk, och även i nacke och axlar. Vissa gånger går det alldeles utmärkt medan andra, som nu så får jag ont i huvudet. Jag känner hur det strålar upp från axlarna och sätter sig i huvudet så det som funkar allra bäst är värmekudde bakom nacken i soffan. Svårt att åstadkomma på språng bara:)

För idag kom vi iväg för att sätta sprätt på kidsens julklappspengar. De får göra vad de vill med dem, och de hade siktet inställt på kläder. Lovelia köpte ett headset med gummiploppar, hennes öron är får små för de andra hon fick när hon fyllde år;) Stackarn. Men annars var det kläder för hela slanten.

De har svassat runt här hemma och visat upp sig, men för mörkt för att fota. Lovelia i sin älskade onepiece som hon haft hela julen. Ett rådjur, eller ren eller vad det är:;)

Corrinda ville inte vara med på bild.

familjen annorlunda

Trixe köpte bla.jeans och nån snygg top, Loppan jeans och skjorta, Novalie massa kläder och Corrinda likadant. Jamie – han hade ett enda plagg i sikte.

En Hulken-dräkt.

Han har önskat sig den i julklapp men alltså….det är så fult med de här dräkterna med inbyggda muskler. Jag tänkte att han glömmer nog bort det.

Eh, Nä:)

IMG_4227 hulken

Fruktansvärt, men Jamie är fruktansvärt nöjd och stolt ♥

Och då är jag glad. Så är det.

Han fick syn på den direkt inne på H&M och jag försökte distrahera med jeans och skjortor och han var absolut inte ett dugg intresserad. Han ville ha Hulkendräkt. Jaja, okey då.

Jag hittade ändå fyra par jeans åt honom och Jordan, de här två killarna har vuxit en meter typ, och alla brallor utom några få är för korta helt plötsligt. Vi har nya byxor från Ossoami, men de ligger i tvätten och sen var det slut.

När vi betalat och gick ut så larmade det. Ojdå. Det är alltid lite obekvämt;) Även om jag aldrig går ut ur en butik utan att betala, det går emot alla mina principer jag har att stjäla, så känner man sig ändå lite påkommen på nåt vis. Håller ni med?

Gick tillbaka till kassan och det visade sig att det satt ett larm kvar i ett par av byxorna, men även att den ena handsken till dräkten försvunnit. Den återfanns på golvet bakom kassan under en jacka…så det var en jäkla tur i oturen att det där larmet satt kvar annars hade vi kommit hem en handske kort.

 

Vi spenderade ett par timmar på Gränby innan vi åkte hem. När vi kom dit så var det snålblåst och nån plusgrad, men när vi kom ut till bilen igen så var det full snöstorm:) Märkliga väder.  Jag fick sopa bilen och sen köra försiktigt för det var halt. Men hem kom vi och då ville Doris gå ut, så det var bara att byta kappan mot varmare jacka och mössa och gå en sväng.

Jag tjatar ideligen om att jag ogillar vinter, snö och kyla…. Men. Här kommer det:)

Jag tycker ändå, trots allt, att det är riktigt mysigt och fint med snö. Det är vackert, ljust och fräscht, och Doris blir inte skitig. Det är något inuti som blir lite lyckligt av snö. Muppigt jag vet men så är det.

Min tanke är att åka slalom mycket den här säsongen. Jag måste bara köpa mig en vettig jacka och nya byxor först, Sen kör jag ”alla” umgängesdagar. Det funkade ju halvbra redan från början kan man ju säga, när den andra föräldern visst dragit till Thailand igen. Ja, utan att säga nåt. Och ja, han missar umgängen. Kan någon begripa varför han inte kan meddela MIG det?

Varför går man via barnen?

Nej, jag blev inte förvånad. Men jag blir irriterad över att det först tjafsas och gapas i tingsrätten om de här umgängena och sen kan man inte berätta när det blir nån ändring?

Förra året åkte han iväg, utan att säga det och utan att säga när han kom hem. Först umgängetstillfället efter att han kommit hem var jag och kidsen iväg på nåt, som vi ofta är på helgerna. Jag visste ju inte när han skulle komma hem och kan knappast sitta hemma och vänta.

Han hade varit här visade det sig i efterhand, men när vi inte var hemma så åkte han hem igen utan att messa eller ringa. Alltså trodde jag att han var fortsatt borta, Två veckor senare, på nästa umgänge så var vi inte heller hemma. Då messade han Corrinda? Hon var iväg på basket och hade ingen aning om var vi var, och det hela slutade med att hon blev ledsen som fick agera nån slags mellanhand. Jag var med ungarna på nån trafikgrej som kommunen anordnade och han hade kunnat komma dit och tagit över om han bara hört av sig. I stället sket han i det,, gjorde Corrinda ledsen och åkte hem och så fick jag sen ett surt mess med hot om att ”vidta åtgärder” om inte barnen var i huset vid nästa tillfälle.

Kan ju säga som så att svaret han fick innehöll en kort, skarp tillrättavisning och att det kanske var en av oss föräldrar som hade mer anledning att vidta åtgärder än den andra, och det var inte han. Det finns ett ord för sådana personer, men vi tar det sen;)

 

Jaja.

Jag ska stoppa lite ungar i säng, Jordan brukar ligga och läsa saga för Jamie ♥ så det kan de göra en stund nu. Corrinda kom precis med en skåp popcorn och nu blir det Prison Break:)

I natt var jag med där, och var en viktig kugge i rymningsförsök nummer åttahundra eller så, det blir lätt så när man fastnar hårt i något.

Okey, vi hörs i morgon!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

  1. Marie H

    Är det inte buddhister som tror på karma?
    Karma kommer och biter honom i r***n när han minst anar det?

    Carola: Misstänker att buddhister vrider och vänder det som de själva vill…med tanke på att han är ihop med en och typ är en själv om man ska tro den… ehhh;) charmiga amuletten runt halsen. När ateisten börjar anamma sånt då är det nåt som skruvat loss sig;)

  2. Lisa

    Åh vilket stolpskott han är!
    Han kunde väl sett till att nr 1: meddelat att han skulle utomlands och nr 2: hört av sig att nu är jag hemma igen!
    Patetiskt att han hotar med att ”vidta åtgärder”..
    Det är snarare du som kunde hotat med det..
    Jaja det är han som kommer sitta ensam och ruttna bort när han är gammal, och du kommer leva ett rikt liv med barn och (eventuella) barnbarn..

    1. AnnKatrin

      Tycker det verkar som ditt ex har ett annat fokus än sina barn i första hand – att djävlas med dig. Det känns onekligen viktigast hota dig med rättsliga åtgärder än sköta sitt o finnas där för kidsen som en normal pappa skulle göra. Fortsätt vara den Toppen mamma du verkar vara – det är dig dom kommer att hälsa på o hjälpa när ni är gamla och skröpliga. .Kramis från en med samma problem.

  3. Anna T

    Min dotter har blockerat sin pappas nr på mobilen, just för att slippa ifrån tråkiga samtal och sms, så det är ett tips.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting