Allmänt

I nåt slags killing-mode….och gamla foton:)

Och då inte killing som i den lilla söta fyrbenta varelsen, utan här snackar vi om KILLING som i döda.

Varför? Jag har absolut inte en enda susning.

Men jag är gruvligt irriterad, snarstucken och grinig. Känslan av att något elände är på gång är stor och jag vet inte om det är på riktigt eller bara för att jag av nån anledning alltså är på dåligt humör.

Katastroftankar ni vet… Vad händer om…och tänk om att utifall…

Det har inte hänt något,(än?) och jag kan inte sätta fingret på vad det skulle vara.

Jag fick ett rek dagen innan nyår, och det var då det började tror jag. Jag får aldrig rekommenderade brev om det inte är något elände. Jag vet inte om det är vanligt att andra får rek med trevligheter kanske, men för mig har det bara varit dryga saker, som att hämta ut domstolsbeslut och papper på att skilsmässan gått igenom. Sen han drog har jag alltid ett visst obehag i magen när jag hämtar posten. Det är snart fyra år sen! Men det sitter i. Eftersom han inte sa ett ord till mig så fick jag alla dåliga nyheter via brevlådan. Det kom adressändring, det kom ansökan om skilsmässa, det kom advokatbrev. Det kom ett vidrigt brev från x-svärmor. Det kom konstiga viktiga papper som jag inte visste vad jag skulle göra med. Det kom brev från soc. Att hämta posten blev ett jäkla trauma. Och det sitter i. Tack för den liksom.

 

Det här rekommenderade brevet som kom nu fick det att gå kalla kårar efter ryggen och jag kunde omöjligen koncentrera mig på ett enda dugg utan avslutade det jag höll på med och kastade mig in i bilen och for till affären för att hämta ut det, med ångest deluxe.

Det visade sig vara ett paket:) Beställt från Wish och kom från Asien nånstans. Mina kineskrumelurkunskaper är inte så bra så jag fattade inte vilket land.;) Vore dock väldigt coolt att kunna skriva kinesiska tecken.

Paketet var en grej vi beställt till pappa nån gång i november så jag hade totalt glömt bort det. Har i och för sig aldrig varit med om att det kommer sådär, men lättnaden var total.

Men det kanske är den ångesten som lämnat spår?

Som gör att jag har onda aningar utan anledning? Stress gör konstiga saker med hjärnan, och det tar tid innan de olika hormonen och adrenalinet och allt vad det är vädrats ut systemet.

Lägg till det att jag krånglat med teknik, och kanske att jag förstår varför jag är irriterad:)

 

Ungarna fick tv:apparater i julklapp. Smarta sådana, och det enda lilla problemet var att det är ett förbannat elände nuförtiden att koppla ihop sånt där. Nä, inte om man bor i ett modernt hus som är anpassat för dagens teknik, men om man bor i ett hus från 1966 som mitt.

Jag är inte korkad. Det finns de som hävdar det förvisso;) men jag har ett visst mått av logiskt tänkande som gör att jag brukar kunna få ihop saker och ting. Även teknik.

Vi har ett trådlöst nätverk hemma. Till det har jag nu kopplat upp alla ungars apparater med en varsin Chromecast. Ni som fattar fattar.

För att få wifi´t att funka var jag tvungen att köpa extenders/repeaters. Som ska installeras och konfigureras.

Och nu vet jag att jag har tappat de flesta av er;) Haha, men låt oss bara säga som så att det funkade perfekt på Novalies TV, och inte alls i gillestugan hos Loppan och Trixie. Och killarnas har jag fortfarande inte lyckats krångla ihop. Den ska kopplas med ett Playstation.

Giv mig styrka.

Nu funkar det hos tjejerna, men jag har en kvar alltså. Inne hos boysen som inte städar utan fjantar sig….Morr.

 

I går kväll kollade vi klart på Prison Break också, och det är inte alls kul. Jag är ju kompis med de här figurerna  nu, hur ska jag klara mig utan deras sällskap om nätterna? Jag har ju sett den här serien förr, och vet hur den slutar, men ändå inte. Det allra bästa är att det kommer ännu en säsong 🙂

 

På nån amerikansk kanal, Fox. Hur gör jag för att se det? Jag har absolut ingen koll på att streama osv. Och inte bryr jag mig speciellt i hur lagligt det är, bara jag inte åker dit;) Haha.

Om Michael och Lincoln kommer till min undsättning kan jag förvisso tänka mig att sitta i prison men eftersom det är tämligen tveksamt så är det lika bra att hålla sig därifrån.

 

Nu ska jag kanske se färdigt på Sons of Anarchy, men sen har jag minsann hittat nån serie där både Lincoln och Michael är med, eller okey då Dominc och Wenthworth:) Den heter Legends of tomorrow, och nån annan där de verkar vara med båda två är The Flash? Jag har ingen riktig koll. Än:)

Jag har inte riktigt gett mig in i att se på serier på Netflix osv eftersom jag vet exakt hur det blir, så här som med Prison Break – man blir helt fast, lost för omvärlden och vill bara se ett avsnitt till, Och ett till. Och bara ett litet till:D

Men jag tycker om att se film, och serier. Och det är ju liksom nåt som kallas KULTUR så varför skulle jag inte? Det går att motivera allt.

Grejen är bara att jag inte riktigt har tid. Dagtid funkar inte av flera anledningar, och kvällarna är fulla av massa annat. Men det löser sig väl.

 

När vi var hos pappa på födelsedagsfika så snackade vi om nåt, jag minns inte vad, men det resulterade i att det letades fram gamla bilder.

Kan ni se vilka detta är?

IMG_4206

gamla foton

Och ser ni några likheter?

Det är mamma och pappa, och på understa bilden min faster:)

Och detta är riktigt gammalt, det är mamma som är den minsta flickan, sen är det hennes farmor och pappa, alltså min morfar. Dena andra tjejen vet jag inte släktskapet med, men säkert nån kusin eller så.

50-tal

Jag har aldrig träffat min morfar, men minns väl mammas farmor.

Och bilen. Alltså BILEN ♥

Det här kortet är sen femtio-talet nångång, och svartvita foton är en riktig guldgruva. Färgkorten bleknar ju med åren och försvinner, men de här består.

 

Jag ska snart ge mig ut och skotta. Igen. Gjorde det vid lunchtid idag, men det har kommit en hel del snö efter det så lika gott att ploga bort den.

skotta snö

Jamie hjälpte mig förra gången. Och i ärlighetens namn så skottade Corrinda av allt framför bilen.

IMG_4232

Det för att jag skulle köra henne till basketträningen:)

Min motorvärmarsladd hade frusit fast i bilen… Värmaren går på och av automatiskt, och det hade nog runnit smält snö ner för huven och sen frusit. Men det tinades upp med lite kroppsvärme.

Fasen så mycket snö det kom bara helt plötsligt. Igår snöade det ju, jag var ute med Doris och jag körde en sväng också ju, men sen efter det så vräkte det ner i några timmar. Det är stor skillnad på ljuset:) Jag går ofta i skogen med Doris, vi bor så att jag kan gå en liten stig igenom ett skogsparti för att komma ut på gångvägen. Det är kolsvart där om det inte är snö och går inte att se foten framför sig, men nu med det vita så är det inga problem alls att gå igenom där.

Jag hörde ryktas att det ska bli svinkallt till helgen, minus 17. Brrr. Jaja, norrlänningar skrattar gott, och tycker det är mildväder, men här är det lika kallt som i Sibirien:)

 

Nu ska jag samla ihop kidsen, de ville se The Pacifier på Tv. Det är med Vin Diesel i huvudrollen så jag var inte så svårövertalad:D

 

Ha en bra kväll så hörs vi i morgon 🙂

Bye bye.

 

Kommentarer

  1. Viola

    Vi får in FOX via ComHem, grymt bra kanal-kan rekommenderas om du får till det. Även TNT är en bra kanal. Bra jobbat med Cromecasten förresten!

    Carola: Hm… då ska jag kolla upp vilken leverantör som kan fixa det förutom ComHem för de levererar inte hit:)
    Eller…. så spelar du in och skickar till mig:) Haha, nä bara skojar:)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Kollat nu och det verkar som jag kan få Fox via Boxer 🙂
      Tänk att det kan vara så enkelt ibland.
      Tack ?

  2. eva

    hejj carola du ska tänka det han ditt ex gjort får han stå för mm det är enkelt för mej att säga men jag vet efter jag fått skatte skulder mm
    som jag som ensam ståend inte kunnat betala mne strunt i det tänk allt han gör får han 10 dubbelt tillbaka hur kul är det då
    jag önskar dej och din fina famil en god fortsättnig kämpa på med dej och din familj kärlek till er alla karm

    Carola <3 Tack!

  3. Maggda

    Jag har oxå fått rekommenderat som jag blev helt stressad av, slängde mig i bilen för att hämta det. När jag fick det så såg jag att det var från Wish, det brukar komma i min brevlåda. Uppstressad i onödan hihi..

  4. Karin

    Flera av dina lite äldre barns drag syns bra i korten på din faster och pappa. Tv-serier. Vet inte vad du sett så jag tar även med några äldre. Homeland, House of Cards., The Affair, westworld, Suits, Broadchurch, Bron. B

  5. Karin

    Flera av dina lite äldre barns drag syns bra i korten på din faster och pappa. Tv-serier. Vet inte vad du sett så jag tar även med några äldre. Homeland, House of Cards., The Affair, westworld, Suits, Broadchurch, Bron.

  6. Melanie

    Kan rekommendera Blacklist och Homeland på Netflix. Själv gjorde jag den fatala missen att börja se säsong 4 av Prison Break, utan att ha sett de första tre!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha oj så dumt:) Jag gjorde faktiskt så nu att jag ser de första 10 eller så nu efter att sett klart säsong fyra:)
      Jag har ju sett dem förr och struntade i att kolla när Corrinda började. Tills hon satt uppe hos mig några avsnitt då var det tvärkört:)
      Men nu ville jag se alla igen och det funkar utmärkt.
      Jäklars vad bra den serien är alltså!
      Blacklist har jag följt på trean och vet inte riktigt vilken säsong men den kan jag helt klart tänka mig:)
      Och homeland har jag funderat på.
      Tackför tips:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting