Allmänt

Jamie – en mästerfotograf?

God kväll:)

Idag tog jag med Jamie och Lovelia till Citygross för att handla mat. Hela julen har jag bara stödhandlat, inte en enda riktig handling alls, vilket alltid slutar likadant – det är tomt på allt.

Igår skulle vi ha pasta och kycklingköttbullar, men hade ingen pasta what so ever. DET är extremt ovanligt, oftast kan jag trolla fram en sisådär fem sex paket a 1 kg spagetti och så utöver det både makaroner och pastaskruvar. Plus lasagneplattor och nån dammig bönpasta. NU hade jag inget så det fick bli ris. Det är iofs godare. Kylen var full, men av gamla överblivna rester som inte gick att äta, så det var dags att röja och köpa nytt. I den andra ordningen, så först åkte vi och handlade.

På parkeringen så stoppade Jamie ner sin och Jordans mobil i fickan. Hm… De får inte ta med den, för hur det än är så är det lite för mycket pengar även för en äldre iPhone för att bara slarva bort. Men, nu var det ju redan med, så han fick påminnelse om att hålla ordnig på den, och det lovade han.

Sen smålog jag mig igenom hela butiken, för äpplet faller helt klart inte så långt ifrån äppelträdet:) Och med en hel familj av selfiefotare och instagrammare så är det ju inte så konstigt att gossen inspireras. Vi hann  till kyldiskarna innan han tog fram mobilen, svepte fram kameran och nogsamt fokuserade in på …. ett paket köttbullar:)

Han tog bilden, och kontrollerade så den blev ok innan han fotade vidare. Ett antal på mig, från dubbelhake-vinkeln;) och till sist tyckte jag det var dags att lära honom ta selfies, så han fick instruktioner framför parmaskinkan och prosciutton.

Framme vid brödet posade han framför en hylla med snygga hönekakor och plutade lite med munnen och tog en selfie. Jag storknar:D

Jag frågade om han ville ha ett instagramkonto, men han sa att han ville bli bättre på det fotografiska först. Att det var viktigt att tänka på skärpedjup och fokus och sånt där.

(Nä, det gjorde han inte, men han ville inte ha instagram, tur det.)

 

Handlingen gick loss på massa stålars och jag vet inte riktigt vad det var som gjorde det hela så dyrt, men det var väl som vanligt när man måste fylla på basvarorna.

Jag vet inte om det är Citygross självscanningskassor som är värdelösa, eller mitt kort, men tror på kassan eftersom det inte bara är jag som har problem. Man ska scanna sitt kort när man ska betala, och det vill inte. Ibland kan jag stå där och scanna hundra gånger, på allvar alltså och vips så piper det till och det får kontakt.. Kassörskorna får hjälpa till hur ofta som helst, och jag har fattat det som att det är systemet. Idag behövde jag bara scanna kortet tio gånger innan det funkade;) Men å andra sidan så var betalterminalen låst så jag kom ändå inte vidare… Utan fick hojta på hjälp.

En annan sak jag både irriterar mig på, men samtidigt uppskattar så jag är extremt kluven där, det är att om jag köpt tex energidryck eller som häromdagen glögg, så kommer man inte vidare utan ”Köpet måste hanteras av personal”

Jag är ganska mycket över både 15, 18 och 20 år så ålderskontroll känns jääääkligt overkill alltså. Samtidigt är det ju suveränt bra att det kollas, men hur många underåriga har kundkort och självscannar? Nja. Här skulle man kanske kunna ändra lite.

 

Åkte hem, packade ur och konstaterade att en flaska cider och en ölflaska frusit sönder. Övrig öl var lite…. väl välkyld;)

IMG_4241

Cidern var gammal, och skulle kastas men jag har inte vågat öppna den. Den gick ut 2003…. ja! Ni läste rätt! Fråga mig inte varför, men mamma och pappa tyckte att jag kunde testa om den var drickbar, och det var säkert ett år sen eller så. När jag insåg att den var SÅ gammal fick den bara stå i väntan på att jag skulle hälla ut den, men vågade inte riskera en explosion;)

Nu löste kylan det åt mig, och frös ur botten på flaskan. Ölen är sen juldagens middag och det är lättöl, så inget alkoholmissbruk här inte, Missbruk som i att frysa sönder god öl;)

Häromdagen, innan det blev 20 minusgrader så tog jag in julmustflaskor, hälften hade frusit med inte gått sönder iaf, så de har v druckit upp nu.

 

Jag packade upp varorna och innan jag packade in dem så röjde jag ur kylen, kastade massa små rester i stora burkar och gamla grönsaker som hamnat underst. Så in med det nya och igen med dörren. Röjde upp köket och vardagsrummet och sen tog jag en tio minuters paus på rygg i kökssoffan. Jag har fortfarande ont i nacken och axlarna, och det går bra i några timmar sen kommer huvudvärken. Jag har inga större betänkligheter mot att stoppa i värktabletter, men kan jag så försöker jag hellre vila bort det. Låg där med Doris på magen och höll nästan på att somna, när hon flög upp. Använde min mage som studsmatta och grävde ner klorna när hon hoppade ner med ett skutt. Nånstans har jag både magmuskler och reaktioner, för jag hann med att spänna till dem så jag slapp tappa luften helt:)

Det var Janelle, Simon och hans brorsa Philip som kom för att äta tacos.

Syrran är sjuk och stannade hemma, och Patricia och hennes Simon jobbade, men vi var en hyfsad skara ändå som hjälptes åt att laga och sen äta middag. Även om jag är lite lätt less på tacos så älskar jag de här fredagarna när familjen samlas ♥

Förr i tiden var det söndagsstek, och ärtsoppa på torsdagar, men vi kör tacosfredagar. Funkar för mig:)

 

Nu ska jag titta på Kung Arthur. Som inte har Russel Crowe i huvudrollen

russell-crowe-picture-5

Utan Clive Owen.clive-owen headshot

De här två killarna kan jag inte skilja på:)

Är det bara jag som tycker de är lika? Fast ändå inte:)

 

Gosh!

Nu kom Lovelia med popcorn – life is good:)

Ha en bra kväll:)

Natti natti

Kommentarer

  1. Linnea

    De har kontroll på självscabbingen vid köp av varor med åldersgräns,eftersom det kan vara en minderårig dom använder sin förälders kort och är man under 15/18/20 så går man ju inte köpa även om man använder förälderns eller äldre personers bonuskort/ betalkort. Det sa de till mig när jag var på Ica i alla fall. Det borde väl va samma i de flesta matkedjorna ,tycker jag.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Jo säkert. Det är BRA, men irriterande. Speciellt när ungarna knappast behöver visa leg i de mindre nogräknade butikerna…
      Svårt att komma åt det där.

    2. Loppan

      Det är ju åldersgräns på Instagram också. Om man hårddrar det så är det ju så att de föräldrar som låter barnen öppna konto innan de är 13 indirekt har visat sina barn att vissa regler i samhället är det ok att skita i. Instega är ju inte så farlig, jag följer den och mina barn har låst konto, resonerar många. Det är kanske de som köper lättöl i förtid sedan ? För det är ju så lite alkohol så det är inte så farligt. ?

      1. Profilbild
        familjenannorlunda

        Jag skojade om instagram. Och skiter högaktningsfullt i många regler 🙂
        Åldersgräns på film tex.. kan inte bry mig mindre och mina barn har sett värsta skräckrullarna sen de var nyfödda.( alla älskar såna filmer idag ?)
        Alkohol och tobak däremot är jag stenhård på. Perfekt att luta sig mot lagarna där:)
        Jag skulle aldrig köpa ut sånt.
        Men ungarna får ha instagram:)
        Sociala medier är jag inte rädd för, utan tycker det är bättre att lära ungarna sköta det. Det kommer inte försvinna så lika bra att de kan hantera det. Dock gäller det inte Jamie han är för liten, man bör iaf kunna skriva och läsa:)

  2. Linnea

    De har kontroll på självscabbingen vid köp av varor med åldersgräns,eftersom det kan vara en minderårig dom använder sin förälders kort och är man under 15/18/20 så går man ju inte köpa även om man använder förälderns eller äldre personers bonuskort/ betalkort. Det sa de till mig när jag var på Ica i alla fall. Det borde väl va samma i de flesta matkedjorna ,tycker jag

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting