Allmänt

Skolstart, tandborstning, Caravan Club och David:)

Igår kväll var det dusch för samtliga ungar. Man kan inte komma smutsig till skolan. I alla fall inte första dagen;)

IMG_4280

Även Jamie fick ett välbehövligt bad. De är roliga de här små, ibland vill de absolut inte komma i närheten av duschen, och andra gånger kan de ligga i blöt i timmar. Jamie är supernöjd för han har fått ”en sån där som Loppan har” Alltså en handduksturban.

bröder

Hårtvätt, kamning, klippa tånaglar och fingernaglar och rensa öron.

Och så borsta tänderna, såklart.

IMG_4287

Jamie har en tandborste som är som en ljussabel, den pratar om The Force och blinkar och låter med ”sabelljud” Det skulle jag ha på bild tänkte jag. Och har raderat typ tjugo bilder utan blink;)
IMG_4295

Och när jag så ÄNTLIGEN fick med det så ser det bara skumt ut. Men den är cool:)IMG_4296

Jordan i ny pyjamas-onepice och håret åt alla håll, men det är rent i alla fall.
borsta tänderna

Jo, jag borstar jag med, men när jag anser att jag är klar så får de borsta alla tänder på alla sidor, noga och fint. Tills skummet tar slut brukar jag säga, och med Lovelias nya tandkräm kan man borsta precis hur länge som helst, det försvinner knappt nån tandkräm:)

Jag har börjar köpa små tandkrämstuber till dem, alltså barnvarianten, och så får de en i var. De sölar något så galet med tandkräm och den gemensamma tuben är med all säkerhet lika stor sanitär risk som den ser ut som. Jag har en egen sen länge, vägrar dela med slabbisar;) Och så måste jag ha en mot ilningar i tänderna, fy farao vad ont jag får annars…

Sist jag var på apoteket så bunkrade jag upp med tandborstar. Jag tycker att de allra bästa borstarna är de man köper där, de supersoft ska det vara annars får jag rispigt tandkött och det gör ont. Jo, jag är en mespropp;) Nu har jag en eltandborste, men vill ändå ha en gammal vanlig hederlig mellan varven, och det ligger en sån i min necessär. Barnen varvar med sådana där eltandborstar med typ Spiderman på, eller de här vanliga. Det känns fint att ha ett gäng i lådan så man kan byta regelbundet.

Man ska ju byta ofta, hur ofta har jag glömt men det löser sig själv här hemma eftersom tandborstar har fötter. Visste ni det? De brukar försvinna rätt snabbt:)

Alltså bunkrar jag borstar och tandkräm när jag får tillfälle.

 

De hade svårt att somna, men alla sov ändå i hyfsad tid. Novalie går i en friskola och de har sina egna tider och hon börjar inte förrän i morgon, onsdag. Corrinda funderade på att stanna uppe hela natten för hon hade råkat sova v ä l d i g t länge på dagen, så hon ville se film med mig, och vi kikade på nån med Daniel Craig. James Bond ni vet, fast inte en Bondfilm. Och den här killens namn har jag svårt med. Heter han

Daniel Craig.

Eller Craig Daniel? Båda funkar ju:) Han heter det första, har jag äntligen lärt mig, men är alltid tveksam.

Jaja, hon hoppade i säng ändå strax efter midnatt och lyckades sova några timmar. Den som hade svårast att sova var väl som vanligt jag.

Men när klockan ringde sju var det inte så svårt att kliva upp. Jag hann inte ens ner för att väcka Trixie och Lovelia innan de kom uppför trappan. Mina duktiga tjejer ♥

De fck varsin väckarklocka i julklapp, enligt eget önskemål och idag var första gången de provade. Annars har det varit mobilens alarm. Det verkar ha funkat lite si och så, men de hade backup på telefonen, och som sagt så vaknade de innan mig så nåt blev ju rätt:)

Medan jag var på toa klev även Jordan upp och sen stökade jag reda på köket som inte blivit  gjort kvällen innan. Hatar sånt, men kastrullen med ris behövde ligga i blöt, say no more…. hej fastbränt,)

Ungarna är helt självgående på morgnarna. Helt. Mamma som bor här när jag behöver vara borta av nån anledning säger samma sak, hon gör inte så mycket nytta på morgonen eftersom de fixar själva.

De är olika, och har lite olika vis att starta morgnarna. Jordan går runt och grejar med kläder och väskan, gör en macka som han tar med till skolan, innan han äter frukost. Han har svårt att äta direkt han vaknat. Tills för några månader sen så åt båda killarna välling. Men så köpte jag nya trettio liter och efter första sippen så klagade båda på att det smakade konstigt. En titt på paketet sa att det var ”Nytt, ännu godare recept” och det passade inte herrarna. De försökte vänja sig, men efter några dagar slutade båda två. Jag var lite ledsen eftersom de verkligen saknade sin välling, och för mig så är det så skönt att veta att de får i sig något ordentligt på morgonen. Men så är det. Nu har de inte ens pratat om det på länge, så de har verkligen gått vidare:)

Men, Jordan skulle behöva det innan skolan, så är det bara. Det finns inga alternativ, har försökt, så det får bli lite taskig frukost ett tag. Han tar ju med sin macka i alla fall.

Tjejerna fixar ofta nån toast eller rostat och så sitter de med varsin mobil och kollar Youtube. När klockan närmar sig kvart i åtta så reser de sig som på en given signal och går och borstar tänder och klär på sig. Före åtta är alla på väg till skolan, och jag har inte sagt pip:)

Så överflödig.

I morse bytte jag plats på tvätten, från maskinen till tumlaren och från tumlaren till korgen för ren tvätt, och sen funderade jag på att gå ut med Doris men hon kröp in under bordet och virade ihop sig. ”Tack men nej tack, matte, vi går ut sen.”

Tja och sen gick jag bara runt och plockade, som vanligt. Det gäller att hålla sig vaken.

När de gått så kröp jag ner i sängen igen, och gosade in mig med hund och sovande  Jamie och så slumrade vi en lång stund till. Den här veckan kommer vara lite seg för Jamie men så snart han kommer ren i vanliga kvällstider igen så kommer han vakna tidigare. Vi tar det easypeasy och njuter av det. I höst början han förskoleklass och det blir andra bullar. Jag stoppar gärna tiden innan dess:)

 

I går kom en skylt i brevlådan. Ni som fattar, ni fattar…:)

caravan clubDet är till husvagnen, och jag är nu medlem i husvagnsklubben Caravan Club.

De som känner mig sen barnsben vet hur det här svider;) Caravan club är något vi hånat stort under alla våra campingår, så pass att vi gjorde en egen klubb för att vara lustiga;) Den heter Caravan Friends och är såklart cool. Öhhhh;)

Vi -. det är min ursprungsfamilj, mamma, pappa syrran och jag, och tre andra sådana familjer. Vi snackar 80-tal. Vi var fyra familjer, åtta vuxna och åtta barn. Vi ungar var födda med ungefär ett års mellanrum så från sju till fjorton år ungefär. Och vi hade så kul, de är anledningen till att Årsunda ligger så varmt om hjärtat tex. Vi samlades där v. 32 varje år och det var sommarens höjdpunkt. SÅ kul blir det aldrig att campa igen, oavsett med vem eller hur jag åker, det är surt men så är det bara.

Änywäy så innebär ett medlemskap i Caravan Clun massa fördelar, varav jag bara bryr mig om en enda och det är att det blir ordentligt mycket billigare för säsongsplatsen i Norberg:)

Känns sådär att behöva skylta med det, men jag vänjer mig väl.

 

Idag gjorde vi inte så mycket här hemma, tvättade och städade mest. Och sen ville Novalie åka till Gränby och köpa ett par byxor så det gjorde vi. Hon är lång och pinnsmal, och det är helt omöjligt att hitta byxor som sitter perfekt. Nu hade hon spanat ut några jeggings på Cubus som hon testade igen, och i storlek XXS funkade det. Det värsta är att hon kommer säkert ta ett växtskutt snart, och ingen av de andra kommer kunna ha de där brallorna;) Jag som gillar att de kan ärva.

Vi passade på att köpa skor med, mina läcker har jag upptäckt och det kanske inte är så konstigt när de är flera år gamla. Jag är ju ute i ur och skur med Doris, och allra bäst är väl fodrade gummistövlar kanske men jag har inte hittat några som sitter bra utan att vara tunga och klumpiga. Letar vidare.

 

Hann hem och fixa lite käk till kidsen innan jag och Corrinda åkte för att hämta upp Sara och sen till Friskis. Jag hade bokat Davids power hourpass på en annan anläggning än den vi oftast är på. Passar aldrig eftersom jag behöver skjutsa tjejerna på gympa på tisdagar, men den har inte börjat än. De har tagit bort det passet vi har gått på på måndagar:/ så sur för det, men så är det. Så fort man får in vanan på vissa dagar så ändrar de i schemat. Ännu ser det inte alls speciellt kul ut med pass som vi vill gå på, men vi hoppas att det stilar till sig. Och jag hoppas att David lägger ett power hourpass på onsdagar typ. Jag behöver det. så är det bara. Jag insåg när vi åkte pulka att min kondis är rätt okey nu, och det är något jag alltid haft svårt med. Jag gillar att svettas och lyfta tungt, men jag ogillar att springa och hoppa, och att få upp pulsen i nära-dödenfart det är bara obehagligt. David har på nåt vis fått fyspassen att bli roliga, och det går inte att byta bort. Jag vet exakt hur det kommer bli i så fall, vi testar nån annan ledare, och personen kommer aldrig bli godkänd och så skiter vi i det. Been there done that.

Idag hade han förvisso ett helt nytt pass. Och jag vet inte hur många gånger jag svor för mig själv över att det var så jäkla jobbigt. Många fula ord kan jag lova, men det är lik förbannat kul Efteråt skakade jag i både armar och ben och vi fick hänga kvar där en lång stund så jag kunde köra hem sen.

För idag är det ju dag ett på Beach 2017:)

Är ni med?

Jag har inte haft några problem med att låta bli att äta godsaker, får jag bara mitt kaffe så kan jag leva på det:) Förvisso har jag ju ätit upp allt redan så det finns inte så mycket i skåpen, dess mera i min mage:/ Helt självförvållat men nu tar vi tag i det och gör det bästa av det.

Hyfsad kost idag alltså och ett killer-pass, det är en bra start. I morgon kommer jag har tunga armar och ben och träningsvärken kommer smyga på, känner redan nu att det är ömma muskler överallt. Härligt.

 

Nu ska jag kolla klart på programmet jag slöglor på, och sen gå en vända med Doris. Ja mitt i natten, men jag har inte vänt färdigt på mitt dygn än;)

 

Ha en finfin onsdag!

Natti natti  ♥

Kommentarer

  1. M

    Var tredje månad brukar man säga om jag inte missminner mig. Alltså att byta tandborste. Så en gång per kvartal (minst) 🙂

  2. Anne

    Hej hopp!
    Angående fodrade stövlar. Jag köpte mig ett par macboots (stavas?) de är iaf en fodrad stövel, finns med både högt och längre skaft. Den längre går en bit upp på vaden och den andra lite högre. Jag använder dem vid hundpromenader, för mig fungerar dem bra, inte så farligt tunga och smidiga att gå med. Jag har med längre skaft för att de kändes smidigare (mina vader är för stora i jämförelse med foten)
    Hoppas du hittar ett par bra skor som fungerar för dig 🙂

    Har läst din blogg i några år nu och har nog aldrig kommenterat tidigare, tror jag.
    Din blogg är något utöver de vanliga (i positiv bemärkelse) du skriver på ett roligt sätt med humor o glädje och man får många gånger skratta – på ett positivt sätt såklart 😀

    Carola: Åh vad kul att du gillar det du läser:) Tack!
    Och tack för tips, ska kika på det!

      1. Anne

        haha jo jag kom på de sen, tänkte precis rätta men du hann före 🙂
        Hur som haver så är dem bra, speciellt om man som jag lätt fryser om fossingarna 😀

  3. Mia

    Det här med mornarna gör mig stum av beundran!! Helt otroligt. Snälla, berätta mer: hur gör du?? Jag är ofta själv med fyra barn och har inte sällan ett helsike med att få iväg alla! Det är gympapåsar, någon hittar inte matteboken, någon ska plötsligt på utflykt och behöver fika, kläder finns inte i garderoben utan måste hittas i tvättat- högen i källaren osv osv… Tills jag du skrev om det här första gången hade jag trott att det är en omöjlighet att lösa detta smidigare, men så insåg jag plötsligt att det kanske är möjligt även för en sån som mig att få någon slags struktur på mornarna (är inte den pedantiska, superorganiserade typen och anar att du inte heller är det). Så, snälla, ge mig alla tips du har! Kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha jag vet att det låter som en utopi men det är verkligen supernajs 🙂
      Hur det blivit såhär vet jag inte riktigt faktiskt men alla är trötta och tysta på morgnarna och har väl insett att det blir lugnast start såhär. Innan jag blev ensam hade han alla morgnar, han skulle ju ändå iväg så jag låg kvar tills de minsta vaknade. Jag vaknade ofta av att han skällde på nån och blev så irriterad. Över att bli väckt såklart ?tycker man ska respektera att alla inte är vakna än, ( bebisar, mammor som nattvakat, sovmorgonungar, sjuklingar) men även över att ungarna alltid blev ledsna. De var väldigt självgående redan då så de där utskällningarna kändes bara onödiga.
      När så jag blev dumpad och plötsligt fick ansvaret så fattade jag inte grejen varför han varit arg. Finns sällan något att klaga på. Det enda jag gör annorlunda är att jag väcker de EN gång, och somnar de om försover de sig. Det hatar alla att göra och det händer sällan. Nu ställer alla sina egna klockor och jag behöver knappt väcka alls, jag kollar bara så de är uppe.

      Jag vet inte riktigt hur det blivit såhär 🙂
      Dels eget ansvar såklart, de måste lära sig det nångång, lika bra att börja från de är små.
      Sen rutinen att allt är klart på kvällen, väskor packade, kläder valda, gympapåsar i ordning. Utflyktsmat är iordninggjord så mkt det går så det tar lite tid.
      Jag är supersnabb på morgonen, antagligen eftersom jag är så trött och vill sova så länge det bara går;) och antar att de är påverkade av det. Vi gör bara det nödvändiga innan skolan, helt enkelt:)
      Så det är väl det, gör allt som går klart på kvällen och försök hålla morgnarna lugna och harmoniska.
      Känns alltid helt ok att skicka iväg lugna ungar istf uppstressade och gapiga. Ibland blir det såklart kaos även här men väldigt sällan.
      Lycka till ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting