Allmänt

Janelle och jag är lika gamla nu:)

Idag fyller mitt första barn, min äldsta dotter 23 år.

Janelle blir med andra ord lika gammal som mig:D

janelle

Usch vilken dålig bild det blev, den såg fin ut som liten,. Jag ger er genast några till:)

img_4140

Julafton

Gröna Lund i somras.
janelle

Jag brukar skoja och säga att även jag stannat vid ett barn så hade det barnet varit perfekt, men att jag såklart ville ha ett gäng till likadana. Janelle är, trots att hon är mitt ”övningsobjekt” klok, empatiskt, rättvis, snäll, glad, humoristisk och allt sånt där. På minussidan kan möjligen vara att hon är sinnessjukt långsint. Och håröm;)

Om man råkar dra henne i håret så blir hon sur en vecka;) men förutom det så är hon väldigt lättsam.

Hon har ju flyttat hemifrån, men kommer gärna hem och hänger med sina syskon, och mig (hoppas jag) och hon tycker det är kul att ta hand om ungarna de gånger jag åker hemifrån. Även om det var sådär halvkul för henne när jag var i London och de däckade i magsjuka:/ Men hon fixade det med!

Hon är inte speciellt sjåpig utan gör det som måste göras.

Nu jobbar hon på förskola, och jag vet att hon är omtyckt av både föräldrar och barn, vi har stött på ett antal familjer när vi varit ute och handlat edyl tillsammans, och de bara älskar henne. Jag är inte ett dugg förvånad:)

Vilken arbetsplats som än får låna den här tjejen kommer att bli  en lite bättre, vänligare, ärligare och trevligare arbetsplats. Hon är bara sån. Och jag är grymt stolt♥

Jag är precis lika stolt över alla mina barn, såklart, men idag är det hennes födelsedag.

Hon är dessvärre sjuk, med feber. Något hon haft väldigt mycket nu på sista tiden, så idag sa jag att hon kanske skulle ringa och kolla med nån. Ja, JAG sa så, trots att jag alltid är den som väntar ut saker;)

Hon ringde och fick prata med en sköterska som sa att det var normalt, det kunde vara så ibland att man drabbades av virus på virus. Och eftersom det är massa snuvor och skit i omlopp är det bara otur.

 

Vi ringde och sjöng för henne efter att de flesta skolbarnen kommit hem. I den här familjen väcks man med sång och paket på sängkanten när man fyller år och jag saknar väldigt att inte få uppvakta henne så, men det är ju svårt att åka dit, för att sjunga en sång och ge några paket:)

Men på söndag kommer hon hit och har kalas!

Det är dels för att det är enklast så, men även för att de ska flytta igen och har börjat packa.

Bah. Att få lägenhet i den här stan är inte enkelt Detta är fjärde gången på lika många år de flyttar. Nu har de bestämt sig för att köpa, i stället för att bo i andrahand som de gjort. Det är otryggt och jobbigt, och inte för att tala om att det är jobbigt för morsan att behöva bära saker;)

Men, då kommer vi till banken. Herregud för att få ett jävla banklån ska man ju typ vara miljonär!

Simon har fast jobb, Janelle ett vikariat till sommaren, men sen timmar som vanligt. Hon har jobbat i princip heltid på sina timanställning men ingen ska ju tro att det räcker för banken. Inte ens med en medlånare så godkänner banken dem. Det är lite olika anledningar, Länsförsäkringar sa att det  var för att de inte var kunder i banken…. eh..? Nä, men de kan väl bli? Nån annan sa att det var för att Janelle inte har fast jobb… Nån sa att medlånaren måste vara en förälder..? Varför? Huvudsaken är väl att medlånaren kan betala?

Jag fattar inte, för de köper en lägenhet som då blir säkerhet. I den här stan kommer det inte att bli en förlustaffär för banken oavsett om de inte kan betala lånet, eftersom lägenheterna bara ökar i värde.

Sen har de klarat sig i fyra år på högre hyror och mindre inkomster än vad de skulle betala på ett lån, men det tittas det ju inte på.

Nä, jag fattar att bankerna inte kan låna ut osäkra pengar, men å andra sidan kan man ju aldrig vara säker. Även en miljardär kan råka i elände.

Att få en hyreslägenhet är svårt, de har såklart även kollat på det. Men det löser sig, det gör det alltid.

De är duktiga de där två:)

 

Redan på lördag tänker hon försöka komma hit, och baka lite med småkidsen. Jag tycker det är en utmärkt ide´- jag kan sitta och dricka kaffe och titta på, medan de bakar och har mysigt. Perfekt.

Om hon är frisk förstås, annars får hon hålla sig hemma så får jag lov att fixa.

Nu ska jag posta iväg det här och sen hoppa i säng, för under över alla under – klockan är knappt midnatt och jag är lite trött? Märkligt men helt okey, även min dygnsrytm börjar ställa om sig:)

Hörs snart igen!

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Anna

    När jag jobbade på förskola förut var jag oxå sjuk hela tiden! Är typ det enda negativa med det jobbet… så fort man blir frisk så blir man smittad av nåt nytt ?

  2. Karin

    Det är en hopplös bostadssituation i Uppsala. Jag köpte en lägenhet åt min dotter för ett år sedan. Hennes inkomst är studielån som inte räknas så hon fick inte låna. Hon betalar allt på lånet. Blir mycket billigare är de nyproducerade hyresrätterna för ungdomar. Tror inte att det räcker med att byta bank i form av lönekonto. Banken vill nog se ett sparande, aktiedepå eller liknande. Rådet är väl att spara mycket och en större kontantinsats och lägre belåningsgrad hjälper samt att skaffa ett fast jobb. Har de gjort kalkyl på nätet för att se om de kan låna? Kan din syster ta ett lån på egen bostad och skriva ett avtal och pengarna används som kontantinsats för att låna mindre? Annars är det ju instituten som erbjuder lån till alla med hög ränta, Bluestep och liknande som återstår.

  3. Trebarnsmamma

    Tråkigt för J och S att de inte får köpa lägenhet, men det är ju tyvärr så det ser ut. Här har vi också fått nej till lån under hela tiden min man haft ett bra välbetalt jobb, och jag har haft ett vikariat (tre år på samma ställe). Det har inneburit att vi bor med snart fyra barn i en mindre hyrestrea.

    I veckan har vi äntligen fått igenom ett lån, och nu blir det förhoppningsvis snart ett hus! Enda fördelen med att det har tagit tid är ju att vi har hunnit samla ihop pengar till köpskillingen.

    Hoppas att det snart löser sig för J och S också!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting