Allmänt

Och vi går vidare..

Så, jag har sagt mitt, ni får fortsätta att säga ert i kommentarerna på föregående inlägg om ni vill:)

Vi kan enas om att vi är oense helt enkelt, men så är livet.

Nu går vi vidare.

 

I helgen har vi haft både bakdag och kalasdag:)

Eftersom Janelle fyllt år, och kalaset skulle vara här hemma, så ville hon komma hit och baka. Hon är ju lugnet och pedagogen självt och ville att småsyskonen skulle få hjälpa till:)

Jag bakar med barnen jag med, ibland, men har några detaljer som gör att det inte blir så ofta.

1: Jag har noll självdisciplin när det kommer till fikabröd. NOLL, Jag älskar att fika, och skulle kunna leva på enbart det, men det blir inte så bra. Varken för insidan av kroppen eller utsidan;)

2: Jag har inget vidare tålamod.

3: Det blir så mycket städande efteråt:)

Men det är mest punkt ett det handlar om. Att jag äter upp allt:)

Janelle och Simon dök upp här och körde igång. Först skulle det bakas kolakakor.

IMG_4326

Jamie fick måtta upp ingredienser och det gick strålande. Det går ju så snabbt att baka småkakor, speciellt de här skurna, så det borde jag verkligen göra oftare. Eller just det ja. Inte SÅ ofta, men ibland i alla fall.
IMG_4327

Sen hann vi aldrig baka pepparkakor innan jul, men degen låg ju där i kylen och bara väntade, så det gjorde vi. Jag som sagt att jag skulle sitta och bara titta på och att jag hatar att baka just pepparkakor eftersom det är ett sånt kavlande…nog satt jag där och bakade i godan ro ändå:) Med rätt sällskap är allt kul. IMG_4328

Det är en fördel om man gillar riktigt tjocka peppisar…;)IMG_4329 IMG_4330

En mjuk kaka skulle de ha, och valet föll på mockarutor. Det har ju en väldans massa olika namn, kärleksmums bland annat, men här hemma heter det Mockarutor. Min spis är extra bred, 90cm istf de vanliga 60cm och det blir perfekt med en dubbel sats om man kör i den stora långpannan. Vi diskuterade lite om dekorationen men när jag hittade en påse marshmallows i skåpet så körde vi på det.
baka med barn

De är så snygga de här färgade.

Jag älskar att baka i långpanna! Det går fort och räcker till min stora familj. För några år sen köpte jag en bok som heter just Baka i långpanna. Den är grym! Älskar den.

 

I julklapp så fick Janelle den här tröjan. Den är köpt i London, på Primark och är i världens mysigaste material. Varenda gång vi setts efter jul har hon haft den på sig. Eller inte varje såklart, men ofta, så den var helt klart ett toppenköp. Det är ju ett citat ur Harry Potter på den, och jag älskar att hon inte ledsnar på honom.

harry potter

När vi bakat klart så lagade jag korvstroganoff åt ett helt kompani som vi sen satte i oss. Janelle och Simon stannade på middag och kom inte härifrån förrän det var ganska sent.

Då satte jag mig framför tv:n. Jag hade sett att alla Tillbaka till framtiden filmerna skulle visas i helgen, och spelade in den första i fredags eftersom jag inte hann se den. Trixie och Lovelia satt med mig, och mina förväntningar var skyhöga. När de här filmerna kom var de ju omtalade, och eftersom jag inte sett dem på säkert 25 år så kändes det superkul att se dem igen:) Whioooo!

Och så var de rätt töntiga:)

Jag hade tjatat med mig Patricia i soffan men efter tre minuter tittade hon på mig som om jag var helt dum i huvudet och sen ägnade hon sig åt mobilen i stället, såg nåt annat på den.

Men filmerna tog sig, och något jag inte fattade då, eller har totalt glömt kanske, är att alla tre hänger ihop som en enda film. Det är ändå rätt mycket igenkänning från 1985…på gott och ont, haha.

(”Såg ni ut sådär mamma!?” ” Vaddå, hade du också sånt där stort fluffigt hår???” )

Vi såg de två första och sen var klockan massor så det var hopp i säng.

När kidsen lagt sig igår såg jag sista filmen, spelade in den till småtjejerna så de kan se den idag.

 

På söndag så hjälpte barnen till att röja och fixa. De dukade och räknade fram och tillbaka hur många vi skulle bli, hur många kaffe osv. Vardagsmatematik:)

Kalaset började som vanligt hos oss kl 14.00 och då kom de ”gamla vanliga”: Mormor, morfar, syrran, farfar med fru, Anna, Lasse med Matilda men Joel jobbade, och så Janelle och Simon, och de hade med sig Philip också. (Simons bror) Det här är vad vi kallar för släkten. Anna och Lasse är inte släkt med blodsband, men det är inte så noga. Vi har ju sån släkt som inte bryr sig dessutom.

Det här är järngänget:)

I julas köpte jag Zoegas julkaffe.

zoegaJag köper alltid Zoega, men alltså detta ♥♥♥♥♥ så jäkla gott! Jag dricker alltid snabbkaffe till vardags, det tycker jag är det absolut godaste kaffet, och brukar inte alls gilla vanligt brygg. Men detta är så gott, så gott. Jag pimplade i mig massor:)

Vi fikade och snackade. Anna och Lasse hade sina hundar med sig, så ihop med Doris blev det en tjejtrio som hette duga. De höll sams rätt bra, och Doris var en schysst värdinna och bjöd på både mat och vatten:)

Janelle öppnade paket, och det var bara ”Åhhhhh” och ” Ihhhhh” så allt var perfekt.

janelle

Hon fick ytterligare Harry Pottersaker av mig…. Jag hittade så mycket i London att det var omöjligt att inte köpa, när jag vet att hon gillar det. En skitsnygg tröja som inte hamnade på bild och en termosmugg, likadan som min Batman, fast med Gryffindors logga.

disney batmanJag hoppas hon visar bild på den för jag glömde bort att fota den med:)

De här muggarna är i porslin så det funkar att köra dem i micron, Hon pendlar ju till jobbet så det var till det jag tänkte mig den. Vi får väl se hur hon väljer att göra.

 

Så småningom droppade folk av, några i taget så att man ändå hann prata lite. Vi hjälptes åt att städa undan, och sen for även Janelle, Simon och Philip hem. Kvar var vi, och Patricia lagade middag medan jag och syrran gick ut med Doris. Jag liftade med henne till affären sen för att slippa starta min isbit till bil, för nu har det ju frusit på sista dagarna igen. Med tanke på att vi hade massa plusgrader för någon dag sen så all snö smälte så är det inte så konstigt att hela min uppfart, och gångvägarna i stort är som knöggliga isbanor.

Jag måste försöka få bort den med lite tösalt, men det är ju inte jättekul för Doris tassar, så jag har avvaktat lite… Nu toksnöade det igen i morse när jag gick med ungarna till skolan. Vi hade följe halvvägs ungefär sen svängde jag och Doris av hemåt igen. Det kom ett lager snö men nu har det slutat igen. Vädret är lite upp och ner het klart.

 

Trixie skulle åka skridskor i skolan idag, och de ”samlar varv” så hon var supertaggad. De skulle ha lite matsäck  med så jag kokade varm choklad och hon gjorde en macka, sen får de lunch från skolan. Lovelia och hon var ute i garaget i går och letade reda på sina skridskor, men jag inser just precis nu att antagligen ska även Jordan åka på gympan….Gahh, jag tror inte att han kan? Han har åkt, men inte tyckt att det var speciellt kul, och eftersom han är väldigt bestämd så har det inte varit nån idé att tjata med honom till isbanan. Nåväl, det visar sig väl, men jag ska se vad vi kan ha för skrillor som passar honom. Måste alltså ut i garaget och frysa…

 

Först ska jag fixa lite inne.

I morgon ska jag fixa fransar och sen åka på event:) Det blir kul!

Nu så, dags att stänga ner och kavla upp ärmarna:)

Vi hörs ♥

Kommentarer

  1. Raggar benny

    Raggaren hör sommaren till. Utan Raggaren skulle sommaren stå still. Under vintern gör han i ordning bilen. Som på sommaren ska gå fortare en pilen. Raggarna skriker och gapar hela natten lång. På stan blir det ett jävla håll-igång. Vissa tycker att Raggarna stör. När dom med sina häftiga jänkare kör. Men det bryr sig inte raggaren om. Han tänker: ?Jag skiter väl i dom!?. Supa, slåss o knulla gör raggaren bäst. Dom lyser upp stämningen på varenda fest. Raggarna raggar tills ögona blör. Jag kommer att vara Raggare tills jag dör. Så finns det några man kan ta? hört att du är okej med att tafsa på barn.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting