Allmänt

Min Doktor – Sveriges största vårdcentral

Eventet i tisdags hade Min Doktor i samarbete med Loppi anordnat.

Ni har sett loggan, ni har sett reklamen på TV, ni har läst reklam på nätet. Jag är helt säker:)

 

Min doktor

Min Doktor är en vårdcentral på nätet. Öppet dygnet runt, året om. Svar inom max fyra timmar, oftast EN.

Jag HATAR vårdcentraler:) Där samlas massa sjuka människor, och är man inte sjuk när man går dit så är risken att man tar med sig något hem ganska stor. Jag kanske inte kan säga att jag lider av bacillfobi, men jag utsätter mig ogärna medvetet för smitta. Ibland är det trevligt att gå dit förvisso, som när jag var där med Corrinda och träffade Dr Dreamy. 😉 Men det händer ju allt för sällan..

De gånger jag gått till en vårdcentral i mitt liv kan jag nog räkna på två händer.

Men ibland behöver man ju. Vissa oftare än andra. Väldigt ofta är det för enklare åkommor, kanske hudbesvär, halsont, allergier, ont i knäna, förnya recept. etc.

Min Doktor funkar precis som en vanligt vårdcentral, bara det att du varken behöver passa- och sen sitta i, telefonköer, ta dig dit och sitta i ett väntrum fullt med sjuka människor, och det medan du är sjuk och helst bara vill krypa under täcket igen.

Du bara loggar in, och fyller i ett av de tjugotal förmulär med de frågor som läkaren skulle fråga dig IRL. Vilket formulär du ska välja beror på dina besvär. Om du undrar över hudbesvär, ett födelsemärke t.ex. eller om du har halsfluss, då tar du en bild och skickar med.

Ja, du gapar så stort du kan och fotar ditt svalg:)

Inom fyra timmar får du svar, oftast inom en timme. Det var en halvtimme förut, men folk har upptäckt den här tjänsten och det är full rulle:) Detta gäller dygnet runt. Vart får man annars svar från en läkare kl 02 på natten?

Läkaren och du messar till varandra, i appen, så du har kvar all konversation på ett säkert ställe, och behöver du uppsöka en läkare IRL så kan du visa det. I ett undersökningsrum finns två personer – du och din läkare. Ni två vet vad som sägs. Men när ni lämnar rummet finns det två versioner av vad som sagts. När allt är nedskrivet direkt kan inga missförstånd uppstå. Eller det är svårt i alla fall.

Behöver man fysisk undersökning eller ta prover, så får man en remiss direkt i mobilen, och behöver man antibiotika så kan de skriva ut det.

Givetvis är Min Doktor en registrerad vårdgivare och det är exakt samma krav på dem som på alla andra vårdställen.

 

Ett besök kostar 250kr, och frikort gäller.

Barn från 2 år kan använda tjänsten, (det är kostnadsfritt upp till 20år) och uppåt finns inga åldersgränser.

De har läkare, barnmorskor och fysioterapeuter som även jobbar på fysiska vårdinrättningar när de inte jobbar på Min Doktor.

Jag är så imponerad av detta!

 

Vi fick lyssna på när de berättade om detta, och ställa alla frågor vi hade, och trots att vi var ett gäng frågvisa bloggare så hade de svar på allt. Och ju mer tekniken utvecklas ju mer kommer de kunna hjälpa till med online. Tekniken för att tex ta blodtryck hemma finns ju redan. Vi fick en handtvättskola, lite knådning av en sjukgymnast och så kunde man ställa frågor till läkaren och barnmorskan på plats.

Nassim al Fakir var kvällens värd, och han är ju bara för härlig:)

 

32343433296_d29607ab0d_z

Vi hade det trevligt i sviten på Hotel Drottning Kristina. Dit jag alltså hade sjukt svårt att hitta:)

32343431846_57508b27c9_z 32232351862_c95071ea2e_z 32232347572_127e4a8943_z 32005141450_da4d5f202f_z

Bubbel en tisdag – life is good:)
32005131120_01204dc58e_z

Och de här wrapsen….så goda!31571583043_45556e56f3_z 31571590573_b5a805f968_z 31539922584_b55f1a6380_z

En skål i champagne för Min Doktor! Nu kanske jag ”går” till vårdcentralen i framtiden:)min doktor loppievent

Helst hoppas jag ju såklart slippa, men OM så föredrar jag lugnt att inte behöva åka iväg.

 

Det var ett supertrevligt event, och lärorikt!

Bilderna har Linda Clarenbring tagit. Det var så kul att ÄNTLIGEN få träffa henne in person efter att ha haft kontakt endast via mail:) Ser fram emot nästa gång.♥

Tusen tack Loppi och Min Doktor för ett trevligt event:)

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Samma pris som vanliga primärvården. Det eftersom det kostar lika mkt att ha läkare och vård oavsett Irl eller online.
   Frikort gäller ju också 🙂

 1. Ulrika

  Det funkar säkert jättebra ända tills någon blir feldiagnostiserad…… Sen ska det bli kul att se hur statistiken på antibiotikaförskrivning ser ut då vi andra vårdinrättningar gör ett jättejobb för att hålla nere den pga resistens. Halsfluss diagnostiseras bl a genom att känna på körtlarna på halsen och ta ett halsprov innan pc sätts in, svårt att göra detta i mobilen. Men jag förstår din tanke med att blanda infektioner med friska, hade gärna sett att det var enklare att komma direkt till en specialistläkare med egenremiss.

  Carola: Hm..ja, fast det förekommer feldiagnosticeringar allt för ofta även på vårdcentraler..så just det känns inte som något jag är orolig för. Överanvändning av PC möjligen, men tror att de hellre skickar för halsprov än bara skriver ut. Väääldigt ofta är det ju inte halsfluss, och det kan man då utesluta:)

  1. Ulrika

   De kan väl inte skicka halsprov via mobilen? Eller hur menar du?
   Jag undrar också hur de gör med uppföljningar. Det står att de skickar remisser, vad händer om man hittar tex cancer på en röntgen, ska de ringa upp pat, meddela besked via telefon och hänvisa till sin vårdcentral då eller??

   1. familjenannorlunda

    Nä:) behöver det tas prover skickas remiss till en fysisk vårdcentral:)
    Sånt som inte går att lösa via appen, går vidare. Men det är så många saker en vårdcentral gör som går finemang att ta över app. Förnya recept. Diskutera preventivmedel, frågor om ont i leder och kropp i stort.
    Osv.
    De har samarbete med över 600 vc i landet som de remitterar till så ditt ex med cancer skulle tas över där. Alla vägar är täckta:) Det är på riktigt en supergrej:)

 2. O

  Jag har precis använt Min Doktor. Jag är super super nöjd. Vilken lättnad att slippa ringa o boka tid, tjata om tid o få hjälp. Jag fick hjälp inom 2 timmar. Då fanns receptet på apoteket. Hejdå vårdcentraler o välkommen Min Doktor

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing