Allmänt

Det var på den berömda gärsgår’n och Arga snickaren:)

Okey, härligt att ni berättar vad ni vill höra mer om:) Jag ska skriva ihop inlägg om allt, så kommer de ramla in framåt:) Fortsätt gärna önska!

 

Idag var det samma status hemma som igår, två sjuka. Eller ”sjuka”. Jag menar inte att de fuskar såklart, men det finns grader av sjukdom, och allt som inte innebär sängliggande skitdåliga ungar är rätt mysigt. Trixie har legat och kollat på Youtube och Jordan har spelat Minecraft med Jamie.

Jag fick besök av en rörmokare. Tror jag:) Inte vet jag vad han var, men jag ringde Vattenfall och bad de skicka hit nån som kunde fixa mitt läckage på värmeväxlaren, och de skickade Mikael. Som kanske hette Mikel? Han uttalade sitt namn med långt I hur som helst.

Doris var ute på promenad när han kom så vi slapp en utskällning deluxe, just då. Han fick leta en stund innan han hittade vart det läckte, för det är inte hela tiden. Mellan varven så rinner det, för att sekunden senare inte ens droppa långsamt. Hett som satan är det bland alla rören där så jag kände inte för att greja själv, dessutom trodde jag inte att jag fick röra den. Det sa nån annan rörmokare. Antar att han tyckte att jag inte såg tillräckligt kompetent ut. Han skulle bara veta;)

Den här killen sa att jag visst fick greja, så nästa gång gör jag väl det då.

Han frågade om jag var nöjd med värmen? Ja, sa jag och han bara: ”Jahopp.Okeeey.”

Jag fattade ju att jag missat nåt så jag frågade såklart och fick lära mig att det minsann finns sommarläge kontra vinterläge på värmen. Jamensåbradå. ”Hur gör man då då?” frågade jag och han tryckte snabbt på knapparna och så var det vintertid. ”Mähhh, hur ska jag komma ihåg det där då, när det är sommardags??”

Han flinade och knapprade tillbaka, eftersom jag ju var nöjd med mitt sommarläge:) Tydligen kan man pilla hur mycket man vill på den pekskärmen, det går inte att sabba något så jag kan väl testa sen nångång. OM jag kommer ihåg det då vill säga.

Nu hittade han inte bara ETT utan TVÅ jäkla läckage, två packningar som inte ville längre.

I våras var det nån jädra ventil som fick bytas, lite småirriterande när saker krånglar. Mikael/Miiiikel tände ett litet hopp i mig när han sa att han funderade på om garantin gällde, han skulle återkomma om det. Men eftersom jag sällan har turen på min sida så ställde jag in mig på en fet räkning.

Fast sen började jag räkna lite. Inte min starka sida det vet alla:) men jag VET att vi installerade den vårvintern 2012. Finansieringen av den var ett av de första högst påtagliga varningstecknen på att min exman fått en knäpp nämligen. I alla år har vi undvikit att låna. Vi har gnetat ihop pengar, eller om det varit akut som med frys och sånt, köpt på räntefri avbetalning. Vi hade huslån, och ett litet billån. Inget annat. Aldrig. Jo, förresten vi hade ett lån från hans mamma, som vi skulle betala tillbaka sen. När det passade oss.

Värmeväxlaren kostade 27.000kr och vi skulle låna upp det på huset, eftersom det liksom hörde till huset:) Första gången ever, men visst så gör ju ”alla andra”.

Banken krånglade, ville inte låna oss pengar. Det var han som skötte det hela, och jag fattade fan ingenting. Varför vi inte skulle få låna 27jävlatusen med en miljonvilla som säkerhet gick över mitt förstånd. Han svarade undvikande eller inte alls. Till sist kunde han inte undvika att svara längre, när jag började gorma om att ringa banken och fråga vad som var problemet, eller fråga om vi skulle låna pengarna av mina föräldrar i stället.

Vi skulle visst inte alls låna 27.000tusen.

Han begärde ett lån på 100.000kr.

Eh say what? Jag blev så paff att jag svalde hans idiotförklaring om att det var en buffert och jo jag skulle ju åka till Irland. En stund:) Sen blev jag skitförbannad och frågade om han var helt jävla dum i huvudet? Vem fan lånar ihop till en buffert? Och varför trodde han att jag skulle åka till Irland på lånade pengar?

Idiot. Men lånet gick igenom. Vad han använde resterande pengar till?

Jomen ni kan ju hålla i er nu. Han fick ingen lön under två eller tre månader. Ja, hans mamma och han har ett företag ihop och pga en utskällning som hon gett en person under hösten så var det plötsligt kris i firman. Kära x-svärmor lät då en niobarnspappa tillika sin egen son gå utan lön. Plus att hon krävde tillbaka de andra pengarna av honom. Samtidigt som hon alltså inte gav honom nån lön. Hur vi klarade oss sket väl hon i, bara firman överlevde. Iskall.  Berättade han detta för mig? Nä.

Eller jo det kröp väl fram så småningom. Normalt hade han diskuterat detta med mig fram och tillbaka, vänt ut och in på det och vi hade löst det hela tillsammans. Men som sagt detta var ett väldigt tydligt tecken på att något var fel med honom.

 

Alltså vet jag ganska exakt när vi installerade den här värmeväxlaren:)

Men jag visste inte hur lång garanti det var på den. Miiiikel ringde lite senare och sa att det faktiskt gick på garantin, värmeväxlaren installerades i FEBRUARI 2012:) och det var fem års garanti.

Så det var på den berömde gärdesgården:) Fast han sa att de brukade vara rätt schyssta, några månader plus var visst ok. Men det kan man aldrig räkna med.

Jippie:) Ibland ska man ha turen med sig.

 

På eftermiddagen sen åkte jag och Jamie och hämtade min mamma, och sen körde jag henne till Coop så hon kunde handla lite. Både hon och pappa har varit dåliga, pappa är det fortfarande, men mamma har mest tråkigt nu:) För att jävlas så har de inte haft någon TV, internet eller telefon.. o-najs. Jag ringde ComHem och fick frågan hur det hela var kopplat? Jamen det är ju enkelt att veta 😉 eller inte. Men det hela verkar ha löst sig nu. Ta i trä,

 

Patricia och jag kollade sen på Arga Snickaren. Nåt ”så gick det sen” program,. Det var hemma hos folk som de hjälpt tidigare. Bland annat hemma hos Anna Book, som mest klagade. Jag gillar ju henne, och jag vet att produktionsbolag vinklar exakt som de vill, men ändå. Det var inte mycket som var bra. Hon ville ha hjälp med köket. Hon fick massa annat åtgärdat, men var missnöjd? Jag skulle kunna fatta det om de målat vardagsrummet orange  och lagt in en lurvig heltäckningsmatta i hela huset,eller anlagt en japansk trädgård inomhus, men det handlade om att sofforna var vita och fel? Ehhh, hört talas om Blocket;)? Sälj och köp nya! Samma med köksbordet, det var inte bra. Men vafan? B l o c k e t ? Torktumlaren torkade inte, och det kom inget kondensvatten i behållaren för det. Men?? Lever man med det i över ett års tid då? Funkar inte vitvarorna så är det ju garanti. Oavsett om det är sponsrat.

Det ”kändes inte riktigt som hon”.. Nä, för vill man ha det på ett specifikt sätt så kan man inte lämna över det till andra i blindo. SÅ är det bara.  Då får man planera och anlita folk för egna pengar. Sorry.

Jag fattar fan inte. Fast jag gillar henne ändå:)

Övriga deltagare var väl inte sådär himla tjosanhoppsanlyckliga de heller förvisso;)

Nä Anders, kom hit i stället:) Jag lovar att inte klaga så mycket.;)

Fattar ni hur han skulle gapa på mig:D?

” Ärru helt jävla dum? Det bor ju BARN här! Massor av barn! Typ ett helt jävla fotbollslag! Du kan väl inte göra såhär då?? Du MÅSTE ju fatta att det HÄR går bara inte! ”

Och jag skulle bara” Men, men, men asså jag trodde….asså vet du? eller vänta, men det var inte jag! Det var Nån Annan:)”

Haha. Nä. Jag gillar Anders också. Men jag vet inte om jag skulle gilla att få offentliga utskällningar?

Men, kanske att man kan svälja det mesta om bara priset är det rätta;)

 

Jag börjar bli sugen på att renovera mera nu. Trappräcket ska få sig en omgång snart, ska bara bli frisk ordentligt först, och vara flytthjälp i helgen, men sen så. Sen vill jag måla om vardagsrummet. Och Robbans rum. Och….:) och ….och …:)

Men, det tillkommer så mycket som jag INTE vill ha, allt extrajobb med att sortera, kasta, åka på tippen. Blä. Stort ogilla på det.

Jag har hela poolrummet fullt av skräp…hm.

Nä, jag ska väl ta tag i det först då.

Men börjar med att gå och sova:)

 

Natti natti ♥

Kommentarer

 1. Trogen följare

  Carola,”Arge snickaren” el något annat dylikt program ,vore absolut något för dig o familjen!
  Och intresse även för media .
  Så då skulle man ju svälja hans el andras förtreter ,för att få fixat!
  Ta kontakt m dom ! Tror absolut att dom nappar !

 2. Lotta

  Åhvarje gång du skriver om att du ska rensa så kliar det i fingrarna på mig. Jag älskar att rensa och sortera. Åka till soptippen är ett av mina favoritnöjen.
  Känns så befriande när man fått slänga massa skräp.
  Det som inte ska slängas skickar jag på försäljning, skänker eller lägger i loppislådan. Kul att stå på loppis och få in lite pengar ibland.
  Skulle vara kul att jobba som någon slags organisatör och få skapa reda i oredan. Kram 😀

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing