Allmänt

Flytta flytta flytta….:)

Jahapp. Att bo i andra hand suger rätt friskt. För fjärde gången på lika många år så har vi idag flyttat på Janelle och Simon. Först bodde de ett år på typ 23 kvadratmeter, sen ett år i en tvåa to die for, sen ett och ett halvt år i en annan tvåa, som är fin den med. Men, eftersom tjejen som hyr ut den flyttat och köpt en annan lägenhet i Malmö. så måste den här säljas. De hade mer än gärna köpt den, men den ligger i ett för attraktivt område för att de ska ha budget till det. Nu siktar de på att köpa en och har äntligen, med hjälp av släkten fått ett jäkla lånelöfte.

Återstår bara att hitta en lägenhet inom budgeten. Gooooood luck med det:) men det är hundra procent större chans än att de får tag i en hyreslägenhet. Och det är rätt trevligt att gå på visningar.

Nu kommer de att bo tillfälligt hemma hos Simons mamma som har ett extra rum just nu. Det kommer bli kanon:) Och så flyttar vi på dem snart igen, jippie;)

 

Jag hann inte dricka kaffe hemma utan tog med det i min fina take.away mugg med Batman på. Locket ser rätt äckligt ut, men det är vattenfläckar. Syns inte IRL, men extremt väl på bild.

batman

Den passade perfekt i mugghållaren i bilen, det är lite trångt där så många pappersmuggar ryms inte, men denna fick rum.

 

Syrran, Simons bror Philip och hans mamma, och såklart Simon och Janelle, det är det trogna flyttgänget. Vi träffas inte så ofta, men vi jobbar bra ihop.

Speciellt eftersom de där två är duktiga på att göra ett bra förarbete. Det mesta är packat och uppmärkt. Till skillnad från en viss Carola för många år sen, när vi skulle flytta från en etta till en trea. Jag tyckte på fullaste allvar att jag packat typ allt. Att det var lite kvar i skåp och lådor, men ”bara lite” Och dessutom så tyckte jag det var en strålande ide att packa upp lådorna i nya lägenheten för att sen åka och packa i det ”lilla som var kvar”. Mamma höll på att få både hjärnblödning och hjärtstillestånd när hon klev in och såg att det var fem flyttkartonger, resten var opackat…. 😉 Kan säga att det tog evigheter. Det gör det alltid, för jag är värdelös på att kasta, men jag skyller på att vi är många;)

Lägenheten de har bott i nu har de hyrt delvis möblerad. Det innebar ju att det inte var så mycket att flytta idag, en del kläder, lite småsaker och datorer och skrivbord. En soffa, och en fåtölj. Lite så. Det mesta stuvade vi in Simons mormors garage där deras övriga möblemang och husgeråd stått. Nästa gång vi kommer att flytta så är nästan allt packat och klart och står i ett rent och snyggt garage, bara att stoppa in i ett släp och köra:)

flytta

Killarna är långa och starka, vilket betyder att man med varm hand kan överlåta det tunga till dem:)

Att springa i trapporna får man dock göra själv. Syrran som varit riktigt sjuk flåsade ordentligt, och jag tyckte det var tuffare än vanligt. Men det var skönt att få röra på sig ordentligt.

Janelle tyckte det var skönt att få hjälp med flytten, då kunde hon ägna sig åt instagram:)

janelle wetterholm

Instagram: Jwetterholm. Och jag har carolawetterholm. In med er dit och följ nu för det kommer bli kul:)

Ni missar saker annars;)

 

Och syrran då??

Vafan, gömde sig i hissen, slappandes i en fåtölj med hela famnen full av sprit???

– Stäng dörren då!  ;););)

syrran

 

Det tog drygt fyra timmar, sen var det klart. Häpp.

Jag fick hem deras soffa, som jag tänkt byta ut mot min, men ångrade mig eftersom jag inte gillar soffor med så låg rygg… Den står i vårt garage nu, så får vi se om de vill ha tillbaka den till sin nya lägenhet sen.

När vi ändå var i farten så packade vi min och syrrans bil full av skräp här hemma och körde till tippen. Så skönt!

I morgon ska de städa, men det verkar de ha koll på. Eftersom lägenheten är möblerad så måste hon hämta det innan det går att flyttstäda ordentligt, så de behöver bara köra en normalstäd.

 

Nu har vi varit på affären och köpt lördagsgodis, och småtrollen spelar schack, medan Patricia och jag ligger i soffan och softar framför en film.

godis

 

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll:)

Är ni shoppingsugna så ska ni kika in här klockan åtta i morgon bitti, då kommer ni få ett härligt tips:)

Tills dess – natti natti

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting