Allmänt

Religion, Wish, Bakad Potatis :) och ge mig era bästa tips!

 

Söndag.

Vilodag. Eller gå i kyrkan-dag för de som känner för det. Vet ni, ibland så önskar jag att jag hade en riktig tro. Det känns som att det är en stor trygghet att ha sin tro att luta sig emot när det blåser taskiga vindar. Att det är en gemenskap där alla får plats och det är varmt och vänligt. Att samlas i kyrkan på gudstjänster och dricka kyrkkaffe efteråt.

Man kan intala sig att Gud har nån slags plan för allt som händer, och att han finns där och tar hand om de som kilar vidare av olika anledningar. Borde kunna vara en tröst.

Jag tror väl lite sådär. Att Jesus fanns och gjorde massa balla saker tex. Absolut. Att Abel dödade sin brorsa Kain och att Abraham offrade sin son eller hur det nu var, det tror jag kanske mindre på. Att Moses delade på havet har jag svårt att tro;) och att det finns en Gud som styr tror jag inte ett dugg på…

Nja. Folk får tro på vad de vill, jag tror inte på andar och spöken heller. Och finns Gud borde ju de finnas, så jag är ju i alla fall konsekvent här:)

Men de där tio budorden är ju fan rätt så mycket hammaren på spiken hur det än är, tar man bort vissa som Du ska inga andra gudar hava jämte mig… så är de ju klockrena: Icke dräpa, icke begå äktenskapsbrott, visa aktning mot din far och mor, icke stjäla. Rätt ok:)

Jaja, vet inte hur jag kom in på det..?

Förresten! En sak som jag funderade på när jag körde bil häromdagen och såg en kvinna i de där kläderna som ser ut som en burka fast inte med täckt ansikte….kan omöjligen komma på vad de heter?

Men i alla fall…är det nån slags ytterkläder? Och finns det i så fall vinter/sommarvariant på dem?

Det var svinkallt ute, och om det bara är några lager enkelt tyg så tycker jag synd om alla som bär dem

Jaja.

Jag skulle inte alls prata om religion idag, det bara kom:) Sorry.

 

Idag har jag haft huvudvärk. Inte det minsta kul, jag försökte vila bort den och låg på soffan och surfade på Wish. Blev en jävligt dyr huvudvärk;)

Wish är en app, där man kan handla allt och inget och till mycket bra priser. Tar tid att få det, och det kan kosta en del i frakt, men totalt blir det nog ofta billigare. Men inget om man har bråttom då.

Jag har ju målat Jordan och Jamies rum, för ett halvår sen, och sen tappade jag lusten:) så det är vitt vitt vitt. Kala väggar och ingen rullgardin. Nu köpte jag ett gäng sådana där väggdekorationer, med Batman, Spiderman och Minecraft. De kommer i mars så jag har drygt en månad på mig att ladda för att färdigställa rummet:D Ska försöka sätta upp både rullgardin och gardinstång och kanske den där sänglampan också.. Men har inte riktigt hittat den optimala möbleringen än, så börjar med det.

Såhär glad blir Jamie när vi ska göra i ordning i hans rum. Han tror att han ska slippa städa då;)
söndag

Syrran kom och hämtade upp mig framåt sena eftermiddagen för att vi skulle åka hem till mamma och pappa och hjälpa till att få upp deras julsaker på vinden. Det var ruskigt skönt att få frisk luft och huvudvärken släppte lite. Deras internet strular fortfarande så jag ska dit i morgon med datorn och ringa ComHem. Förra gången fick jag åka hem efter den, eftersom de har fiberingången i ett annat rum än sin stationära, och de behöver koppla ihop den med en dator för att få nån info. Inte vet jag hur det funkar. Jag gör bara som supporten säger:) Ska även skjutsa pappa till vårdcentralen för att ta lite prover, och sen ett utvecklingssamtal med Trixie. Allt inom två timmar, så det lär klaffa med tiderna.

Blir nog bra.

Ungarna har tjatat om bakad potatis, och igår köpte jag tolv stora bakisar på ica. Medan jag åkte till mamma och pappa så fixade Trixie i ordning dem, skrubbade av dem, pickade dem och slängde in dem i ugnen. Jag köpte rätt kalkon på affären på väg hem och skar den i pyttebitar, blandade creme fraîche med en tub ädelost och i med kalkonen. Klart!IMG_4432

Så jäkla enkelt och så gott att det inte är klokt. Ungarna äter så det står ut genom öronen på dem. Det enda är väl att det tar tid i ugnen men det gör ju mindre. Idag struntade vi i sallad dessutom, det brukar vi ha annars, men ingen ville skära den. Latmaskar är vi allihopa.:)

 

På mamma och pappas vind hittade jag denna:

IMG_4433

Från början av 1982:)

Ska läsa den sen, men funderar på att ställa den på hyllan som dekoration bara. Tycker den är lite gullig.

Den som spar han har;) och det är rätt kul att rota runt och hitta sina gamla grejor, även om det allra mesta är skräp.

 

Snart har hela januari gått och vi går in i Vabbruari. Eller det kanske är både januari och februari som tillsammans blir Vabbruari?

Skit samma, det är i alla fall den här tiden på året som folk är som mest sjuka. Jag filar lite på en lista med tips om hur man kan mota virusen, tänkte att vi alla kanske kunde bidra?

Så ge mig era bästa tips och råd för att undvika att bli sjuka/Kurera er så skriver jag ihop våra gemensamma topp tio:)

Jag gillar inte antibiotika om det inte absolut behövs, men älskar alla former av husmorskurer och alternativmedicin. Man måste ju såklart alltid använda sitt förnuft och sålla friskt, men man ska inte förakta gamla kunskaper. Så kom igen , vi gör en insats mot sjukdomar nu! 🙂

 

Nu ska jag snart hoppa i säng, ska bara kolla klart på Indiana Jones. I helgen har jag sett så många kassa filmer att den här känns som högkvalitativ:D

Patricia och jag såg först en skitkass med Nicholas Cage, nån usel copycat wannabee Taken med Liam Neeson., Sen började vi kolla på två filmer som vi sen stängde av och sen slog vi på Smala Sussie.

En kompis till mig snackar sig varm om den och jag har vägrat, tycker att det låter som en svensk  80-tals porrfilm;) Men det var ju inte riktigt så illa som jag trodde, det var mest bara töntigt, men med en värmländsk dialekt som jag är svag för. Så nu har jag sett den, Behöver inte se den igen.:) Patricia gick och lade sig.

Jag älskar Indiana. Man vet vad man får.. Action och en halvlustig dialog.

I morgon ska jag berätta för er om det härliga eventet med Loppi förra veckan, jag har fått så fina bilder nu:)

 

Och nu ska jag sova!

Natti natti ♥

 

Kommentarer

 1. Pölsa

  Väs att du är 16

  Pölsa de sitter 4 knarkare i din soffa.
  4 bara? Det brukar ju va fullsatt när vi har Stanley Kubrick afton

  Va är det för gubbar i din soffa? Det är fina killar, arbetarklass..

  Gnugga lite 😉

 2. Sussan

  Hej, jag äter en halv dl blåbär plus 1 c-vitamin brus varje morgon, har gjort det sen augusti o inte varit sjuk en enda dag =) alla runtomkring mig snorar o hostar och är sjuka hela tiden, så testa det o hoppas det funkar på er me =)

 3. Carina H

  Blir så jädrans glad att läsa Din blogg, inser att vi alla brottas med likadana problem och tankar, ville bara säga det. Ha det.

 4. Ann-Sofi

  Önskar att alla höll stenhårt på 48h, gärna mer, vid magsjuka. Det går ju ta mig tusan bara runt… Det finns tyvärr allt för många som fuskar..

 5. Lene

  Tron är så ofta förknippad med mycket bibelkunskap, om synd och moral, om övernaturligheter mm. Du är en förälder som dina barn kan lita på vad som än händer, den styrkan av trygghet kommer dom alltid att bära med sig som något att luta sig mot. Liknade men ännu mer omfattande och osårbar -inte förskonande mot sjukdom och plåga, inte mot krig och undergång – men upplevelsen av Guds närvaro är så påtaglig och trygg som en orubblig förälders. Hur förklarar man för någon som aldrig haft en omsorgsfull förälder, hur det känns? Det är just den känslan, som är så obeskrivlig och ger den starka inre övertygelsen även i situationer som -psykisk ohälsa, sjukdom, sorg, förtvivlan- vi kan kalla tro. Alltså inte ett krav att tro på allt som står i Bibeln, eller tro på att Gud fysiskt ska rädda mig, rädda världen eller hur säker jag är på vad som kommer efter döden.
  Jag gör vad jag förmår för mina barn, men min högsta önskan är att dom ska känna Gud som ger dom så mycket mer än det jag kan ge.
  Sorry för lång kommentar?
  Kram
  /Lene

  1. Rille

   Håller med Karin till fullo. Men det är också en film som man antingen 1. Totalälskar eller 2. Inte fattar ett skit av. Jag tillhör den förstnämnda kategorin, min pappa m fl den andra…

 6. Carina

  Startar varje morgon från sep till april med en ingefärsshot. Har inte varit förkyld på 4-5 år. Dock en liten släng av förkylning nu i höstas men den var väldigt lindrig.

 7. Mia

  Starta varje dag med en ingefärashot!!! ( riv 375g ingefära och värm till Max 65 grader tillsammans med 1 liter vatten. Låt svalna till 40 grader och blanda i en 1/2 dl honung låt allt stå och dra 2-3 timmar. Pressa i 2 citroner och sen silas allt och hälls upp i flaskor. Förvara i kyl och ta en shot varje morgon)

 8. Karin

  Vid minsta tecken på halsont, så sprayar jag Coldy i halsen. Jag sprayar ofta, ja rent av överdoserar.
  Men jag är säker på att den har hjälp mig från flertalet förkylningar. Mannen i huset kör även med bafucin, alltså direkt vid minsta lite känning i halsen.
  Det är mitt tips.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing