Allmänt

Snökaos….;)

I höstas så ryktades det om att vintern skulle bli lång, svinkall och extremt snörik.

För ett tag sen läste jag på löpen om att nu skulle minsann ”rysskylan” slå till.

Jag kan konstatera att det nog var överdrivet:)

Förvisso är det snökaos i Uppsala idag, och det har kommit hela kanske två decimeter snö;)

Jag tycker det är pinsamt. Vi bor i ett land där det är vinter, det kommer snö varje år. VARJE år alltså. Och varje år så blir det en stor överraskning. Idag fick jag notis på notis på mobilen om att det var inställda bussar, avkörningar och diverse olyckor.

Vafan, kan inte folk anpassa sitt sätt att köra efter väglaget så borde de inte ha körkort. Så enkelt är det.

Och kan inte bussarna köra på snö och slask så borde de kanske vidta åtgärder? Kanske bättre däck, eller bättre förare, mer övning på olika väglag? Idag har det ställts in vissa busslinjer. Och vi har två decimeter slabb på gatorna?

Jag har åkt buss i eviga tider, vi började åka in till stan och skolan typ 1982 och sen åkte jag varje dag till jag fick Janelle 1994. Därefter lite mer sporadisk. På den tiden vill jag minnas ungefär NOLL inställda bussar. Jag kan ha fel, och det kan såklart varit inställda nånstans där inte jag berördes, så är det ju, man är sig själv närmast.

Men jag minns en tidig vintermorgon, kan ha varit 92, eller 93. Jag skulle börja 6.45 och min buss gick strax efter sex på morgonen. ( ja fatta att jag har börjar så tidigt!! Jag hatade det, men kvicknade väl till i omklädningsrummet, för sen var det ju bara att vara på tå resten av dagen.) Jag klev ut och ner i lårdjup snö. Öhhh? Oj då, undras om det går nån buss? Kanske måste ringa jobbet och säga att jag blir sen, det lär ta tid att gå;)

Pulsade på oplogade gångvägar fram till busshållplatsen. Och se där! I tid, så kom bussen:) Gatan var plogad, men för många timmar sen så det var djup snö, men det var inga problemas.

Det snurrar ju såklart i mitt huvud när det ställs in linjer för att det är vitt på marken;)

Lite gemensamma ansträngningar från kommunen och bussbolagen kanske skulle göra susen?

 

Jaja, jag skrev tidigare idag att jag inte tänkte skotta. Och givetvis så har jag nu skottat:)

Jag tänkte att det töar säkert bort, jag orkar inte eländet är skittungt. Men så kollade jag vädret framöver och det ska minsann bli 9 minusgrader i helgen. Så då fick jag väl klä på mig och gå ut och ploga bort eländet då. Det var blött, ungefär lika mycket vatten som snö, och så tungt. Jag hade varit och tränat precis innan så det blev en bonus:)

Igår var det cirkelfys med Olle, och idag med David. Jag hämtade upp Corrinda från hennes basketträning och så körde vi till David. Syrran bor precis på vägen så jag trodde hon skulle vara där redan när vi kom, men såg inte hennes skor i hallen. Messade att vi var där. Fick svaret att hon var på fel anläggning…..Men åh. Surt!

Hon hann inte dit så hon åkte hem och var sur, såklart. Och vi tränade. David har den egenskapen att han alltid gör jobbiga banor. De må se fisiga ut, men sen inser man att man håller på att dö efter halva;) Alltid. Idag var jag inte alls på topp, det kan ha att göra med att vi trånade igår och att jag ätit lite sådär halvkasst. Och att övningarna var grymma. Plus att Corrinda var med, och hon är så satans vass och jag försöker haka på henne:)

Hon är galet vältränad. Hon har både snabbheten, smidigheten och styrkan. Good luck att hänga med där;)

Hon och David känner varandra sen innan och han vet vad hon kan, så när hon försöker fuska är han där och avslöjar henne;) Jäkla unge att vara stark. Jag är så stolt över henne.

Vi gjorde dips idag. Och det kommer kännas i morgon, jag är stel på framsidan av axlarna och det stramar mer än det är tufft i dipsen, och med det inte sagt att de är easypeasy direkt.

När vi var klara var jag slut och vi fick vila en stund innan vi åkte hem. Hela vägen diskuterade vi vad vi skulle äta? Och det slutade med nån slags sallad. Räkor, spenat, champinjoner, paprika, mozzarella, avokado, blomkål. Jag hatar blomkål om man värmer det, det blir totalt oätligt och jag står inte ut med lukten, Men rå är den svinigt god:) Hur är det möjligt?

 

Sorterade en miljon kläder, och hittade äntligen på Jordans nya byxor från Ossoami:)

ossoami

Inte nya som i sprillans nya, men de senaste, som han letat efter länge nu:) Längst ner i den rena tvätten alltså:)

Nu har killarna sina garderober och lådor knökfulla ett tag till. Tills de dragit ut allt, provat och kastat på golvet;)

 

Nu skriker min dator, batteriet är slut snart, 7%;) dags att plugga i kontakten. Kanske lika bra att stänga ner och sova också då?

I morgon är en annan dag:)

Hörs vi då?

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

    1. Marie

      Troligen är det pga av att i stora städer är där mkt trafik, refuger, hållplatser osv som inte finns i småbyarna.
      I skåne är det inte snön som ställer till det utan blåsten som packar drivor på väl valda ställe

    2. Camilla

      Nej det kan vara svårt att förstå men i Storstäder som Stockholm så är det något mer trafik än vad det är i Dalarna,vägarna värms upp av varma hjul vilket medför att det blir sjukt halt.Många som bor kring städer och i stan använder sig också av dubbfria däck av bl.a hänsyn till miljön.Så vi har olika förutsättningar helt enkelt,sen tror ju en del förare att trafikregler gäller alla utom de själva den typen av förste finns nog lite här och där.Visst blir man ju fundersam över anledningen till att bussar ställs in och varför det funkade förr och inte nu.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting