Allmänt

Måndagen avklarad. Som väntat var Jordan sjuk. Han har varit lite risig i helgen och det var tveksamt om han skulle gå idag. Han har missat så jäkla mycket i skolan, för han har varit så mycket sjuk. Jag vet att det blir så här ibland, och det är inget annat än sketna virus så det är ingen idé att gå till läkare. OM jag trodde för en sekund att det var något som kunde fixas med hjälpa av besök hos en sådan så hade jag hängt på låset. Men virus är virus. Det enda som hjälper är att folk håller sitt skit för sig själva.

Och när de inte gör det så blir det såhär ibland. Vi kör Värme Vila Vänlighet och väntar ut det hela.

Jag var tvungen att åka och handla, men kunde inte lämna honom ensam. Tur att Patricia kom hem:) Jag tog med den lilla fjanten i sin nya jacka.

jamie

Det är ju en ryslig tur att jag köpte en ny varm jacka, för vilket vinterväder vi fått;) Det regnar idag… och rätt klädsel hade snarare varit hel galonoverall. Jaja:)

 

Sen ägnade jag resten av dagen åt att slipa räcken på trappan. Intelligent nog utan munskydd:;/  så nu har jag hostat slipdamm ett tag. Extremt korkat, men det kändes inte som det flög omkring så mycket, men när jag klädde av mig sen,, bytte arbetskläder mot träningskläder så var ju hela jag full av damm. Från topp till tå.  Linserna skavde fint mellan varven när det kom ett dammkorn och bråkade men det är ju självförvållat. Men får väl tänkt till lite längre nästa gång.PÅ med brillor och munskydd;) Nästan klar nu, har ”bara” spaljèn klar, Lär ta ett tag för det är långa spjälor men nu jäklar ska jag bli klar med trappan.  Sen ska den målas, men det tycker jag är roligt:) Funderade en stund idag på att måla räcket rosa, men tror att det bara är jag som uppskattar det;)

Man hinner tänka massor när man jobbar med monotona saker som inte kräver speciellt mycket koncentration, så idag har jag löst de flesta världsproblemen:) Det är bara att fråga så har jag de flesta svaren nu. Bara så ni vet. Kanske att man borde sätta alla världsledare till att slipa trappräcken några dagar så skulle de kunna tänka lite vettigt sen;)

 

Jag var tvungen att avsluta mitt stök för att laga middag. Och vilken avancerad middag sen:D Vi hade massor av kokad spagetti kvar sen i lördags, så jag värmde den och burkköttfärssås. Jag älskar den såsen, och det finns fler som gör det;)

dorisHon har för kort tunga för att slicka ur den helt men gör tappra försök. Hon kan ligga länge och greja. Trixie tog sen en sked och skrapade ur det sista åt henne.

 

Vi åt middag i omgångar, det var en såndär dag då ungarna svarade: snart/kommer/ vänta på inbjudan till bordet;) Oftast ogillar jag det, jag tycker att man kan komma och äta när middagen står på bordet, det hör till vanligt hyfs, men idag var jag så ofokuserad att det var bra att de kom och snackade i omgångar. Hade aldrig klarat att lyssna på alla samtidigt idag. Det är annars en av mina superpowers;)

Patricia är ju hemma, och jag tycker så mycket om det. Det är en till vuxen helt enkelt, och konversationen åker upp några snäpp på IQ skalan. Jag och Jamie ska åka och käka lunch hos henne nån dag, när det bara är vi hemma, så det lär väl bli till våren då;) (Hon bor fortfarande hemma men är ofta hos sin Simon.)

 

Efter middagen när jag drack kaffe så höll kidsen  på med ett spel vi har. Massa olika kort och på dem står det olika mordhistorier, som man ska lösa. Ex: ”En man dog och folk applåderade. Varför?”

Det knäppa svaret man ska komma fram till genom ja och nej frågor är att han var gitarrist och dog när hans elgitarr blev strömförande. Publiken trodde det var ett cool nummer när han elektrifierades…

Eh ja, det är rätt skumt, men ungarna älskar det:) Och det är roligt för det blir många lustiga konversationer runt omkring.

Sen så åkte jag och tränade med Björn. Lika mycket som jag älskar Power Hour så hatar jag det:) Lite så kan man beskriva det. Det är så genomvidrigt och samtidigt kul. Och det är väldigt härligt att se att konditionen blir bättre, även om man sällan märker av det just på passet. Det är ju som så att ju bättre man blir ju mer tar man i. Ju bättre hållning, ju mer korrekt utförda övningar ju jobbigare.

Som vanligt är det skakigt i armar och ben efteråt och man måste vila lite innan det går att köra hem.

Via affären, för Patricia ville ha Läkerol, och jag passade på att köpa semmelbullar, så vi kan göra semlor i morgon. Barnen är så olika, de flesta vill inte ha mandelmassa, men några älskar det, så vi gör egna. Då kan man hälla på hur mycket grädde man vill 😉

 

Trixie och Lovelia har gympa på kvällen och Lovelia har kyrkis innan så vi har nu tajmat in att vi kan äta semlor nånstans runt halv sex. Sen kör jag dem dit, och tar en sväng förbi Janelle och Simons lägenhet medan jag väntar och kollar vad de vill fixa. Kanske får jag fota lite så jag kan visa er:)

 

Nu ska jag hoppa i säng, jag har sovit dåligt sista nätterna eftersom Jordan varit orolig. Man vaknar ju till på en millisekund men sen tar det betydligt längre tid att somna om;)

Så är det, och det jämnar ut sig vad det lider.

 

Det blev kort och svamligt idag, men jag tar igen det i morgon tänkte jag:)

Natti natti ♥

Kommentarer

  1. Rille

    Väldigt uppfriskande med en förälder som inte alltid ”lagar all mat från grunden” och inte alltid kräver militärisk uppställning vid matbordet! Och som dessutom vågar erkänna det! Tack för det, Carola!

  2. Tess W

    Älskar också burkköttfärssåsen 🙂 rosa trappräcke låter superfint! Vad heter kortspelet? Det låter kul. Sen är det helt ditt fel att jag ramlade in på Glamazon och handlade Lippman gellack 😉 Iite mammaglamor behövs efter vintern eller hur?! Stora Kramar Tess W

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing