Allmänt

Semla, ny lägenhet :)

Haha, när jag läste inlägget jag skrev inatt var det kanske inte riktigt den skarpa och lustifika texten jag tyckte jag skrev kl halv tre eller så;)

Men det var knivskarp ironi bara så ni vet;)

Jag har förövrigt inte åtgärdat lampan men går runt här och funderar på hur det är möjligt att en takarmatur har en egen säkring? Mycket märkligt.

Jag fixade fransarna hos Dau idag, medan Patricia passade småkillarna. När jag kom hem stod hon och sminkade sig och var ovanligt med på noterna för en selfie:) 


Gäller att passa på:)


Vi har hjälpts åt att röja lite hemma, jag sorterade ett ton post( alltså reklam) och hon gjorde allt annat. När jag var iväg så lagade hon middag och sen fick alla barn göra sina egna semlor. Önskemålet var att ha vaniljkräm i så det gjorde vi. Ett år var jag på besök i ungarnas skola på fettisdagen. Trodde jag gjort värsta kapet när det serverades semlor. Tills jag upptäckte att det var äppelmos i… urk! Ungarna pratar fortfarande om det, lätt chockskadade;) VEM har äppelmos i semlan?? 


VI har vaniljkräm och grädde:)

Jag och Robban gillar mandelmassa så på min var det sånt med.


Jamie hade mest bara grädde 


Hann bara röja snabbt efter middag och fika innan det var dags att ta med småtjejerna till gympan. Lovelia och Trixie var ombytta och klara så vi blev tidiga. 

Mötte upp syrran på Gränby för att köpa arbetsbelysning till Janelle och Simon och sen åkte vi till dem i deras egna lägenhet:)

De ska måla om lite. Inte för att jag begriper varför, det var fullt inflyttningsbart, men lika bra att göra det innan deras möbler är på plats:)

Det var för mörkt att fota, vi köpte visst nån märklig arbetslampan för fast montering? Måste bytas. Typiskt 🙂

Men en bild framför den äkta fuskspisen blev det


Lägenheten är SÅ FIN! Den är fräsch, ligger i ett gulligt område, nära ett Willys, inte för nära city, inte för långt bort. Perfekt!

Jag ska tillbaka och hjälpa dem måla i morgon eftermiddag/kväll. Måste leta reda på alla målarsaker bara, fast de hade det mesta. 

Åh det är så skönt att de har ett eget ställe nu. Ingen mera oro över att behöva flytta om ett år som de haft i alla år de bott ihop. Fyra år alltså:) 

Fick bråttom tillbaka till gympan och hämtade småtjejerna. Hem med dem, ta med Patricia i bilen och köra henne till hennes Simon. Röja köket. Fan. Tror jag ska göra ett städschema åt tonåringarna i huset, som det är nu är det lite för mycket : ”varför ska jag?? Det var inte jag! Jag tänker inte för jag har inte…”

Helt ärligt får man mer hjälp av småbarn än av tonåringar. Vissa undantaget såklart.

Hann röja köket och göra kaffe, slå ner ändan i soffan och kolla början på Hawaii 5-O när Novalie messade att det var dags att hämtahenne. Deras skola har en karneval idag, och den slutade 22.15

Hämta hem henne, och jag tror att jag fick rött på vartenda trafikljus på vägen dit. Och då var det typ noll bilar ute 😉

Apropå Hawaii. 

Nu ligger det som mål på riktigt:) min nästa STORA egoresa går dit. Det lär inte bli i år, eller nästa år, men asap. As soon as possible.

Jag har varit där, det är en helt ljuvlig ö. Jag var på Oahu, den där Honolulu ligger, och har badat på Waikiki beach och shoppat på ala Moana:)

Syrran och mamma och pappa har varit där flera gånger och sett fler öar. Jag tar gärna Oahu igen:) kommer inte ihåg tillräckligt för att det ska bli tråkigt. Men det ligger i framtiden. Långt fram:) 

Bara det att vi diskuterade det ingående på vår Dorispromenad i fredags. Planerade och drömde och det blev nånstans bestämt att vi åker. Jag är glad att jag har min familj som alltid rest på egen hand. Inga tillrättalagda charterresor utan de har bokat allt själva. Billiga biljetter här check. Bra hotell här check. Hyra bil här check. Osv. De är resvana deluxe.

Jag är värsta nybörjaren:) Blir nervös bara av att tänka tanken på att åka nånstans utan att ha allt klart. Men där kan de gå in och råda. Toppen. Och är man bara lite på tårna så kan man resa billigt. För det ska vara så mkt resa som möjligt för så lite pengar som möjligt 🙂 

Det är själva utmaningen:)

Det och barnvakt, hehe, men det löser sig, det är flera år kvar.

Nu ska jag drömma vidare om Hawaii i horisontalläge, alltså hoppa i säng. Vad har ni för drömresemål? Jag har flera, och iom att jag faktiskt varit på Hawaii redan borde jag väl egentligen drömma om Maldiverna eller nåt:)

Men ett ställe i taget. 

Berätta nu, och så funderar ni på När ni kan göra er drömresa. Det allra mesta är görbart bara man planerar tillräckligt långt fram. Kanske skitlångt fram, men vad spelar det för roll:)? 

Och kanske kommer jag inte dit. Man vet aldrig. Det gör inget i så fall. Jag har haft kul med planerandet och drömmandet iaf:)

Jag har alltid haft svårt att berätta om mina planer. Det är lite jobbigt om det inte blir som man sagt, lite pinsamt att ha giddrat liksom..

Helt stört tankesätt:) och nu försöker jag säga det högt. Dels för att det ökar chansen att få det man säger högt, det är vetenskapligt bevisat, och dels för att det allra värsta som kan hända är att man varit glad i onödan.:)

Ta alltid ut glädje i förskott, det värsta som kan hända är att du varit glad i onödan 

Ett bra citat jag försöker ta till mig. 

Så därför tjattrar jag om Hawaii idag:) det ökar chansen att komma dit:)

Och nu är det sovdags!

Over and out!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Anonym

  Du ger intryck av att spendera massor av pengar så det är inte konstigt att folk undrar. Hawaii resor, hund, ny bil, shopping m m. Inget jobb. Mycket märkligt. Du kan ge tips hur man vänder på kronorna.

  1. familjenannorlunda

   Allvarligt här nu? Ja om man tror att jag pröjsar en resa till Hawaii rakt av bara så där, så absolut. Men jag skrev att det låg långt fram i tiden eller hur? Jag måste spara ihop till den resan precis som de flesta, tar säkert längre tid för mig dock. Sen har jag förmånen att åka med SAS-anställda på personalbiljetter…
   Och iom det även ”förmånen” att åka i mån av plats, dvs det kan bli lång väntan på flygplatsen 😉 Ny bil nej, den är en lågprisbil som var tre år gammal när jag LÅNADE pengar av banken för att köpa den. Jag måste ha en bil eftersom jag är helt ensam om allt, ingen annan som kör hit och dit. Shopping på rea..? Finns det något som är mer ekonomiskt? Man måste planera så man kan passa på helt enkelt.
   Inget jobb nä men väl studerat/ fp.. och en blogg plus annat skrivet stuff.
   Det jag spenderat på sista tiden är inte mkt bara det att det låter så eftersom allt klumpar ihop sig. Betänk att det var halva reapriset dessutom. Jag har inga universallnep mer än att planera och försöka spara. Då kan man utnyttja reor och extrapriser:)
   Anonym…? Fick du de svar du önskade ? ????

 2. Karin

  Min absoluta drömresa är att få åka till Pripyat i Ukraina, där Tjernobyl ligger.
  Har alltid varit sjukt fascinerad av kärnkraftsolyckan och skulle vilja se spökstaden innan den blir helt obesökbar samt reaktorn innan den omsluts av den nya sarkofagen.
  Vet att det är ett väldigt konstigt drömresemål men men 😉

  1. familjenannorlunda

   Konstigt men spännande!! Jag är skiträdd för strålning så jag skulle aldrig våga. Men fascineras och åker du hoppas jag du skickar bilder 🙂

 3. Maria

  Åh så fina barn du har och vilken tur att båda mågarna heter Simon så det blir lite enklare 😉
  Mitt drömmål är också Hawaii men skulle väldigt gärna åka till Nashville, LA eller New York 🙂 Tur det är billigt att titta på nätet och drömma sig bort.
  Ha en riktigt bra dag idag.

  1. familjenannorlunda

   Eller hur? Vi har bestämt nu att allas partner ska vete Simon / Simone 😉
   Jag drömmer om hela USA. En annan dröm är att köra bil genom hela 🙂
   Ja det är verkligen så, kostar inget att drömma ?

 4. Mia

  Har varit på Ohau och Maui, båda rekommenderas! Ett tips är att mellanlanda i tex San Frisco, LA på dit och hemresa. Alltså lägga några semester- dagar där. Då blir flygresan lite mer ok i tid, för det är långt att flyga till Hawaii.

  1. familjenannorlunda

   Ja det är långt att flyga nonstop. Gjorde det dit då vi var där, eller Arlanda Köpenhamn los Angeles oahu.
   Hem stannade vi i LA några dagar:)

 5. Jenny

  Jag har svårt att tänka mig att äta en semla med äppelmos men tippar på att det antagligen beror på allergier att de inte kan ha mandelmassa i semlorna.
  Varför tar du inte med barnen på resan till Hawaii? Du slipper barnvakt och ger dina barn en upplevelse och minnen för livet 🙂

  1. familjenannorlunda

   Det ska jag, men då får de först bli större så alla kommer ihåg det ordentligt, och sen handlar det ju då om väldigt stora summor. Jag måste reka så det är värt det ?

 6. Malin

  Jag och min har precis bestämt oss för att flytta utomlands. Det är många detaljer som återstår så det dröjer några åt innan det blir dags. Men vi kommer att göra det. Vi vill ge vår dotter sitt livs upplevelse och bredda hennes värld. Vi har inte sagt något till släkten än men vi har bestämt oss och så kommer det bli.

 7. mikaela

  Min drömresa just nu är kolmården. Tänkt att få åka dit med barnen, sova på hotell o besöka bamses värld. Vore helt underbart. Borde börja spara till det nu o åka innan barnen blir för stora. Är ju inte en helt omöjlig dröm. Ett av de större problemen är faktiskt körandet i stockholm. Skulle ju åka egen bilen o när man kört av båten ( kommer från Finland) så hjälp ?. Hua då…..

  1. Camilla

   Ingen fara med det,det är bra skyltat enda problemet är väl om du kommer i rusning och får sitta i köer.

    1. Camilla

     Det är ordentliga skyltar från Frihamnen jag lovar,åker där nästan varje dag E4 n/S och kommer du i på stadsgårdskajen är det samma där väl utmärkt hur man tar sig utanpå E4

     1. mikaela

      Tackar för kommentarerna. Gps är väl lite sådär…för nåt år sedan var grannfamiljen dit. Mannen trodde han visste precis hur han skulle köra men pga olika vägarbeten gick det ju inte. Sen låter gps på ett sätt o frun på sätet bredvid på ett annat sätt…..nåja hem kom de o är fortfarande gifta trots lite hög ljudnivå i bilen. Nåjaaa… Om ni nångång hör ryktas om nån virrig turist från Finland som orsakade kaos i trafiken så var det bara lilla jag ?

  1. Johanna

   Haha ja verkligen jag håller med! Äppelmos, vaniljkräm, lingonsylt, jordgubbssylt, chokladmousse, banankräm, hallonsylt, päronpure, mangokräm…. Enligt mig lika konstigt.
   Mandelmassa är ju semla, allt annat är nåt annat bakverk.
   Det är som att göra korvstroganoff och säga att det här är vår köttfärssås!
   Eller att baka en kanelbulle och kalla den för wienerbröd.
   Eller att göra en jordgubbstårta och säga att det är en prinsesstårta.

   1. familjenannorlunda

    Semla är bulle mandelmassa grädde ochcflorsocker. Allt annat heter typ vaniljsemla, wienersemla osv:)
    Men äppelmos i när det såg ut som mandelmassa var extremt ogott 😉

 8. Lotta

  Äppelmos i semlor är vidrigt.
  Första gången jag var hos min svärmor och skulle äta semlor Såg fram emot dessa som hon skrutit om attxde var så goda minsann.
  Men likadant för mig… urk vem har som sagt äppelmos i semlor?!?! Snacka om besvikelse.
  Eller äppelmos i något bakverk alls förresten. Endast godkänt i äppelpaj eller liknande tycker jag.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing