Allmänt

Renovera mera:)

Jag hann inte in hit i går, det gick i ett. Förlåt:)

Nu sitter jag och fryser under en filt och då är det najs att ha datorn i knät som extra värmekälla;) Passar på att multitaska på hög nivå – värma mig och skriva, Haha. nä skojar bara.

Anledningen att jag inte hann med i går var att jag var hos Janelle och Simon i deras nya lägenhet och hjälpte till:) Lämnade kidsen hemma med tonåringar och åkte och hämtade upp Simon på vägen, han hade jobbat natt och sov en stund. Att köra i Uppsala i rusningstrafik blir värre och värre.

Jag är sällan inne i stan de tiderna så jag besväras inte av det så ofta, och alltså blir jag lika chockad varje gång jag fastnar i långa köer. Den sträcka som normalt tar en kvart att köra tog typ en halvtimme. Sen var vi tvungna att åka via Gränby och köpa ny maskeringstejp. Simon köpte även lite verktyg och lampor.

När vi sen äntligen kom fram till lägenheten så hade Janelle och Simons mamma påbörjat målningen av sovrummet:) Täckt golven, maskerat alla lister och flyttat fram två svintunga garderober så de står mitt i rummet. Tapeten de målar över är fin,

tapet

men de gillar den inte, så det blir ljust grått, med en fondvägg i mörkare grått. Supersnyggt.

Jag kände mig överflödig där inne så jag maskerade vardagsrummet, skruvade ner en gardinstång och sen pillade jag ner en bård i hallen.

Målat och klart första vändan och då är det ju torktider… så det var bara att åka hem. Janelle är jättesjuk, feber och förkyld så jag är imponerad av att hon orkar. Men såklart, det är ju superkul när det är deras egen:)

 

Jag hade ju arbetskläderna på, och efter att ha stoppat i säng barnen så slipade jag resten av spaljèn så nu är den klar:)

IMG_4941

Pure perfection:) Damm i hela huset dock….mindre perfekt.

Jag har införskaffat detta: Kostade hela 59kr, för er som funderar över hur jag har råd att bränna pengar… suck.
IMG_4936

Efter förra slipningen när jag hostade damm resten av kvällen så fick jag lov att dra på munskyddet. Sen skyddsglasögon och kåpor. Och sen svettades jag:)renovera

 

So hot, or not;) Min nya älskling Ryan Star i lurarna. ♥

Nu är slipningen klar, så nu kan jag måla. När jag nu kommer hinna det eftersom jag lovat hjälpa Janelle och Simon med deras, och sen ska vi flytta åt dem i helgen. Men det är i alla fall färdigt. Måla tycker jag är kul och det tar inte så lång tid, mer än alla torktider då. Vad har man för färg till själva räcket? Tänker att eftersom man går och tar i det hela tiden så bör det vara en extra tålig sort?

Jag har färg hemma, men undrar om jag har rätt:)

 

Återigen, ni som frågar om min ekonomi.

Jag har valt att inte prata om vissa saker, det är politik för jag kan så lite om det och det intresserad mig inte, det är sex för det tycker jag är privat och sen är det ekonomi av den enkla anledningen att folk är så galet missunnsamma och avundsjuka. Det finns alltid de som går igång deluxe på ekonomi. Jag säger inte att ni gör det, men det finns så mycket folk som inget heller vill än skvallra om sånt här, och jag har ingen lust att exponera mig för sånt.

Jag har inga bidrag, mer än sådana som alla får, tex barnbidrag. Jag har pluggat och fått CSN. Då ifrågasatte folk varför.. Det är inget kul. Varför inte jag liksom? Alla andra men inte jag…jojo.

Ibland må det låta som att jag har pengar i överflöd, men det är inte så:) Jag önskar att det vore så! Det vore fantastiskt att kunna skita pengar, men så är det nu tyvärr inte. Gjorde jag det skulle jag dela med mig till er alla. Fast det lät lite ofräscht…hu, men om jag hade guldbyxorna så hade jag delat med mig:)

 

Jag renoverar. Ja. För att jag måste. För att jag har ett hus och ingen annan gör det. Därmed inte sagt att jag öser ut pengar på renoveringar. Jag har fått låna verktyg, jag har fått material eller kunnat skaffa det billigt. Jag gör det själv. Det kostar mest bara min tid.

 

Jag handlar på rea. Det måste ju vara det bästa ekonomiska draget ever? Såvida man inte köper onödiga saker;) I helgen så köpte jag tre riktigt bra vinterjackor för under tusen kronor. Ordinarie pris på dem var 1200kr styck. Det är jackor som jag måste köpa, och att då göra det på rea är mitt sätt att hålla nere kostnaderna. Rean kommer samma tider varje år. Jag köpte fem par ordentliga vintervantar för inga pengar alls. Jag köpte en skidhjälm och ett par slalomskidor. Ja, för surt ihopsparade slantar.

 

Jag berättade för er om min nästa egoresa. Den till Hawaii. Men med det menar jag ju inte att jag åker i morgon. Att jag cashar upp en sån resa finns ju inte. Det fattar ju alla tänkte jag, men det verkar inte gått fram riktigt. Som alla andra så måste jag planera och spara. LÄNGE. Det är en drömresa.

Jag åker till Ikea och lunchar. På sportlovet kostade en lunch för mig och fem kids 65kr. Det är billigare än att laga mat hemma:) Fikar jag på ikea kostar det typ en femma för kaffet.  Den här gången köpte jag en byrå. Eller Novalie köpte. Det händer inte allt för ofta.

Jag har en bil. Jag måste ha en bil. Det finns bara jag, och jag har nio ungar som ska hämtas, lämnas, skjutsas och köras .Mat som ska handlas, saker som ska göras. Bilen är en lågprisbil, en budgetvariant. Jag skulle inte klara mig utan den.

 

Jag fattar att det ibland låter som om jag har obegränsat med pengar, men så är det ju inte!  Jag är bara snål för det mesta, men så när tillfälle ges att spendera på rea eller vid extrapris så kan jag klippa till:)

Jag har inga universalknep mer än just det, planera och försöka spara. Utnyttja rea, extrapris, tillfälliga klipp. Tänk efter, handla inga onödiga saker. Var smart.

Jag tänker inte redovisa mina inkomster och utgifter. Med det säger jag inte att det är något konstigt med dem:) Det är det inte. Men lika lite som jag tänker berätta om mitt sexliv eller berätta vilket parti jag röstar på så tänker jag inte gå in mer ingående på ekonomi än såhär. Dvs inte alls;)

Take it and leave it.

 

Tanken idag var att först gå till kyrkis och det gjorde vi. Sen var det planerat att jag skulle åka till Janelle och Simon och måla. Det verkar inte riktigt som att det kan gå enligt planerna för nu har jag två sjuklingar.

Nähä??? Vad ovanligt va;)? Jordan var hemma måndag och tisdag, men gick till skolan igår så då var nog faktiskt alla där samtidigt. Idag är Novalie och Lovelia hemma. Loppan har ordentligt med feber så jag är inte så säker på att jag kan lämna henne. Eventuellt senare om Corrinda eller Patricia kommer hem. Just nu ser det mörkt ut. Jag funderar på hur det är möjligt att vara så mycket sjuk. Men jag har ju min egen tro här, och det är att det är för lite sol och värme lagrad i kroppen:)

Jag vet att det inte direkt är vetenskapligt bevisat, men jag är övertygad. Det slår aldrig fel på mina ungar i alla fall. Har det varit en skitsommar så är de sjuka hela vintern. Jag tror stenhårt på att motståndskraften ökar när man är ute och rör på sig, får sol på näbben och värme i kroppen, så som det blir automatiskt en varm härlig sommar. Och att med större motståndskraft så kan man stå emot virusangreppen som dessutom alltid verkar färre en höst efter en kanonsommar, eller hur? Ju längre man står emot, ju färre virus drabbas man av. Och ju färre virus ju mindre jobb för kroppen, ju friskare kan man hålla sig:) Låter ganska vettigt tycker jag. Nästan vetenskapligt ju;)

Nu kommer de vara sjuka framåt april,,maj nångång. Sanna mina ord;)

Jag har inte varit sjuk, men så kör jag ju med min älskade vän ColdZyme. Jo, barnen får de med, men de säger ju inte till i tid.

 

Så är det. Jag tror jag går och skakar min egen färgburk i stället då. I väntan på att se hur det hela utvecklar sig. Alltid hinner jag måla en första omgång i alla fall:)

Jag tror minsann att vi hörs i kväll igen, om ni vill ♥

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. Mumintrollet

  Jag älskar din blogg eftersom du har ett så härligt språk och gillar din coola personlighet, men åter igen; det är naturligt att eftersom du delar med dig av så mycket privat så undrar man i sitt stilla sinne hur du får det att gå ihop. Alltså även i min enkla lilla hjärna har frågan funnits…

 2. Ulrika

  Att folk undrar är väl ren nyfikenhet, även om man inte alls har med det att göra. Om man enbart har barnbidrag i inkomst och 7 barn så blir det ung 12700:- i månaden. Det är ung vad min familj på 4 personer lägger på mat och nöjen i månaden, det är väl inte konstigt att man blir nyfiken på hur det funkar. Dessutom tro jag att det för en del är provocerande att en person med 7 barn klarar sig på bidrag medan en vanlig familj med 2 arbetande vuxna med kanske 3 barn kämpar för att få ihop det.
  För mig är det helt obegripligt då de flesta arbetslösa har ett helsike att få ihop sin ekonomi, och då har de inte ens hus, barn och hund att tänka på.
  Men som du säger så har du ingen redovisningsskyldighet för oss andra. Men man måste få lov att fråga och att få bli nyfiken.

  1. Mia

   Plus underhåll från barnens far ,? För 7 barn kring 8 tusen. Runt 20tusen allt som allt,skattefritt. Lägg till studiestöd från CSN, och en inkomat från bloggen. Sen antar jag att barnens far får stå för sin del av huslånet då han fortfarande äger halva.

   1. Johanna

    Det är ju givetvis helt omöjligt att betala uppvärmning, vatten, sopavgift, hemförsäkring, elavgift, barnförsäkring, gymkort, avgifter till barns aktiviteter, eventuella lån på huset, underhåll, mat, mobiler, tvavgift kläder nöjen, resor bensin bilskatt, bilförsäkring bilskatt bensin, hund och försörja 8 barn utan att arbets med en inkomst på dryga tolv tusen. Man behöver inte vara matematiker för att räkna ut det. Det är klart att det kommer in pengar från annat håll, exmaken kanske betalar allt som har mwd huset att göra eller familjen hjälper till. Klart det blir spekulationer kring ekonomin det spekuleras väl om det mesta man inte vet. För övrigt borde politik vara ett intressant ämne för dig eftersom det påverkar allas privata ekonomi. Det är ju politiker som beslutar om barnbidrag underhållsstöd, föräldraledighet etc etc etc etc etc.
    Gillar bloggen för övrigt!

    1. Profilbild
     familjenannorlunda

     Politik är för tungrott för att det ska intressera mig. Åratal av svammel och utredningar… jag vill att det ska gå snabbt:)

  2. Mia

   Plus underhåll från barnens far ,? För 7 barn kring 8 tusen. Runt 20tusen allt som allt,skattefritt. Lägg till studiestöd från CSN, och en inkomst från bloggen. Sen antar jag att barnens far får stå för sin del av huslånet då han fortfarande äger halva.

 3. carina

  Det är ganska sjukt att du ens ska behöva förklara om din ekonomi eller något annat. Det finns ju ett ordspråk ”sköt dig själv,och skit i andra”. Det finns många som skulle ta till sig det. För övrigt verkar du vara en supermorsa, som roddar med allt och lite till. Du är bra och du är en bra mamma till dina barn,kram på er allihop 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting