Allmänt

Nämen varför vara friska?

Två barn bad om att få vara hemma i morse. Novalie och Lovelia. Båda hade ont i magen. 

Ju längre dagen led ju sämre blev Lovelia som ligger här uppe. Hon kräks, och verkar ha lite feber som kommer och går. Novalie mår illa. Vet nog hur det kommer sluta :/

Så, inget måla hos Janelle och Simon idag alltså. I stället målade jag min egen spaljé och allt annat som hör till räcket. Det ser alltid för jävligt ut första omgången. Hu!

Men skillnaden är enorm. Allt som är vitt var träfärgat förut. Det tog TID. Typ fyra timmar, helt stört. Jag är rätt snabb när jag målar normalt men det var pilligt med alla sidor på spaljén, inte minst den jag inte ser;)

Det är från början en spaljé från golv till tak, men de som bodde här före oss satte dit den lilla halvväggen. De hade nån slags klädhängare där vill jag minnas. Tanken var dels att dölja och dels att hindra saker från att ramla ner. Jag har funderat på att ta bort den men den får vara kvar, jag har ett skåp som står där och det blir bara fult om man ser det från trappans håll.

Nu till ett dilemma som uppstått i takt med att jag målat. Jag sa att själva handledaren/ledstången skulle vara svart(ish)

Det för att golvet är svart, och väggarna vita. Men ska den vara vit? Målade ju den övre vit för att det är spjälor på den, men den blev ju fin. Ska jag isf måla räcket svart där med?

Äh vafan hjälp ! ?

Funderade på att måla den vit bara för att se hur det blev men färgen räckte inte. Så vad blir snyggast? 

Vitt vitt eller svart vitt eller vad? Jag kan inte tänka längre.:)

Med tanke på spyfrekvensen här just nu så lär jag inte kunna hjälpa Janelle i morgon heller. Jag hoppas kunna åka och köpa mer färg iaf alternativt få nån att leverera det. Då kan jag göra lite nytta här hemma åtminstone. 

Det är alldeles lagom terapiarbete, kräver ingen skarp hjärna och går hyfsat bra att ta en snabb paus från om det behövs.

Värre är det med att våra skidor är klara att hämtas i morgon och jag behöver få dit mina pjäxor så de kan ställa in bindningarna. Det måste lösas på nåt vis! Ja jag vet att det finns ett millimeter nummer på hälen men det känns som det är fel:)

Nu kan det ju bli så att slalomen på söndag blir inställd:/ eftersom om nån unge är sjuk på umgänget så får de inte följa med, och det förutsätts att jag tar hand om den. Och vad ska jag göra? Kan ju knappast skita i dem. Det skulle mammahjärtat aldrig klara av ❤ 

Nu ska jag se klart på nåt gammalt CSI och sen försöka sova, få se hur det blir med det. Håll tummarna ✊? 

Natti natti

Kommentarer

 1. Karin

  Jag tycker det ska vara vitt, jag var in till en granne som hade vit trappa och svart räcke, men näe, det är så mkt snyggare med vitt.
  Så jag röster på just Vitt.
  Kram från mig

 2. Carina

  Vitt! Annars blir räcket en sådan avdelare på väggen tror jag. Ser större och mer harmoniskt ut om det flyter ihop lite

 3. Klara

  Vitt är kanske snyggast men det blir snabbt väldigt smutsigt och då ser det inte så kul ut längre… Så om du inte vill gå och torka hela tiden tror jag att en mörkare färg är att föredra 🙂

 4. Hanna

  Vi hade samma dilemma i vår helvita trapp: svart eller vitt trappräcke? Valde vitt, och är så glad över det idag! Supersnyggt, och en harmoni som jag inte tror det blivit med svart räcke. Har, som en läsare förslagit, istället haft svarta detaljer på väggarna istället. Lycka till!

 5. Lisa från Skåne

  Tycker du ska måla med vitt och ha svarta hyllor och ramar eller vad du nu vill ha på väggarna.

 6. Eva

  Jag tycker att du ska måla räcket vitt och istället ta upp det svarta i golvet genom något annat, kanske på väggen. En svartvit tavla eller en svart hylla eller liknande. Tror att du får ett lugnare helhetsintryck med vit ledstång.
  Enda fördelen med en svart ledstång är att smutsiga små fingeravtryck inte syns lika bra.

 7. Therese

  Tycker du ska måla vitt!

  Va f**n vägrar ”någon”ta hand om sina barn om dom är sjuka! Blir förbannad.
  Kram till dej som fixar !!

 8. Birgitta

  Jag föreslår en mjuk grå ton. Vår trapp är vit med ett grått räcke så snyggt!
  Krya på er! Vädra mycket och ordentlig handhygien, men det vet du ju redan! Lycka till med flytten!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing