Allmänt

På bättringsvägen:)

Åh äntligen verkar det vända! Ta i trä, Lovelia är piggare idag och har ätit, om än bara isglass:) Men med tanke på att hon fått i sig sipp, noll och intet utan att få jätteont  magen och kräkas så är det toppen. Hon har haft som kramper i magen, som kommit och gått och då har hon bara legat och kvidit och vridit sig. Så släpper det och kommer tillbaka. Jag har tänkt på alla bukdiagnoser jag kan komma på, och jag kan en del eftersom jag ju jobbat på sjukhuset:) Det har inte gått så långt att det varit läge att åka in, men hade det inte vänt när det gjorde så hade det varit tvunget. Jag åker inte någonstans med ett barn som mår dåligt om jag kan slippa, det är inte ett dugg kul för dem att sitta bland annat folk och må skit.

Nu håller jag alla tummar och tår att hon kryar på sig. Hon är inte i form att gå i skolan i morgon, och kanske inte torsdag heller, men vi får se.

Hon sover nu, efter att vi kikat på Hawaii 5-O tillsammans:)

 

Idag var även Corrinda hemma, med huvudvärk. Hon var seg redan i går kväll, och skippade träningen, det händer typ aldrig. Basketen är ju hennes fokus:)

Patricia var ledig idag, vilket alltså innebar att det var fullt hus hemma, Jamie, Lovelia, Corrinda, Patricia och jag. Mysigt:)

Jag har inget egentligen emot den här snön som kommer, men det känns lite fel i tiden liksom. Snö är roligare i november, december och januari. Februari är okey om det kommit de tre föregående månaderna, men mars är definitivt inte rätt tid att börja snöa. Jag gillar den mer än slask, för Doris blir inte skitig.

Idag snöade det rätt så ordentligt, folk kallade det för snöstorm, men det vet jag inte om jag håller med om. Storm i mina ögon är när det viner runt knuten och saker flyger omkring. Det gjorde det inte idag:)

Jag ar ute med Doris vid elva, och sen började det toksnöa, höll på några timmar och sen avtog det. Jag och Patricia åkte till Bauhaus för att köpa färg. Jag bestämde mig till sist, med hjälp av de stora tjejerna hemma, för att räcket i trappan blir…..en annan färg än vitt;) Dessutom blankt, för att vara lätt att torka av. Och så står jag där och kikar och mina ögon faller på en rad med fantastiska färger, lite smutsiga pasteller. Chalk paint nånting, supersnygga. Tar en burk, kollar på den och ställer sen tillbaka den under ett antal fula ord. Den färgen behöver INTE slipning eller annat förarbete. Men vafan. Jag visste att det fanns, men trodde den var svindyr. Den kostade typ 249kr litern och hade helt klart varit värt varenda öre;)

Men nu har jag i stället slipat och gjort så som man ska. Jag är sjukt nöjd med min insats. Nu ska det bara målas klart.

Förresten, en burk färg låg i bilen och har frusit…. är den förstörd då?

 

Mellanmål:)

färska bär

Kvarg med hallon och blåbär. Och frön. Jag har en glasburk som jag blandar frön i, och sen har över kvargen eller yoghurt. Så jäkla gott. Solrosfrön, pumpfrön, linfrö, valnötter, chia. Lite olika beroende på vad som finns i skåpet, Solrosfrön kan man ju köpa på stora påsar medan pumpafrön är små fjuttiga. De är förövrigt svingoda:)

 

Patricia skulle hämta paket så vi svängde in på Ica. Jag lite lätt irriterad efter att ha legat bakom folk som får panik så fort det snöar lite. Jag blir så trött..Klarar man inte av att köra bil i snö och slabb så kanske man ska låta bli? Man behöver inte ligga i 35 på 70 väg, SÅ jäkla halt var det inte. Med bra vinterdäck är det inga problem. Vi handlade det vi behövde, och bestämde att det blev chicken bits och pommes till middag. För att Lovelia skulle bli lite sugen på mat. Det funkade inte:) Jag äter inte sånt, det är i samma klass som köpta köttbullar, urk. Men barnen älskar.

Jordan funderar på att bli nåt där man får ha hörselkåpor och skyddscyklop:)

jordan

Han ser absolut inte klok ut på den här bilden:) Men det var hans avsikt.

 

Igår ägnade jag massor av timmar på att försöka nollställa och återställa en iPhone. Säga vad man vill om Apple men deras säkerhet om man råkar låsa sin mobil är GRYM. Galet grym. Det tog mig timmar, och när den äntligen efter sjutton tvingade omstarter ihop med iTunes påbörjade sin återställning så vågade jag inte röra mig ur fläcken;) Och sen då, jo då var den kopplad på Novalies apple-id, det var hennes mobil tidigare. och vägrade att logga ut. Oh my fxxxing God vad jag svor:)

Men i eftermiddags när Jordan kom hem från skolan kunde han få sin leksak och vad glad han blev:)

Jag har för länge sen kapitulerat inför iPhones till småungar, och de använder syskonens gamla som youtube-skärmar:)

Nu hade Jordan en önskan, och det var att få snapchat och instagram. Jaja, det är åldersgräns, men sen när bryr jag mig om sånt? Sen aldrig. Jag ser på åldersgränser som riktlinjer, och anser jag något annat så gör jag som jag vill. Robban spelade sig igenom hela James Bond på tv-spel som treårig tex:) Och de har sett både Harry Potter och Terror på Elm street;) Hajen-filmerna är storfavoriter hos alla när de är runt nio, tio år;) Och de har instagram och snapchat.

Det finns vissa åldersgränser jag är stenhård på, jag skulle tex aldrig ge mina underåriga kids alkohol tex. De gränserna är Bäst att luta sig emot om det frågas. De har aldrig frågat på riktigt, men vi har diskuterat det och de vet att det inte är någon idé.

Men sånt jag inte anser är någons annans ansvar än förälderns så gör jag precis som jag vill:)

Jordan är så happy happy inte för att han vill lägga upp massa selfies utan för att han nu kan följa alla sina idoler:)

 

Trixie skjutsades på gympa och jag mötte upp syrran på Gränby och lallade runt i godan ro. Köpte ett batteri till ringklockan på ytterdörren. Eller den som snart kommer att sitta på ytterdörren,just nu ligger den i en låda;) Inne på Pandurobutiken kliade det i fingrarna över att få pyssla, och inne på nån annan butik fick jag ett överväldigande sug efter att plantera frön och vattna. Jag vet att sånt går över i samma sekund som jag köpt den söta krukan eller det roliga pysslet, jag har inte ro med sånt. Blommor som ska planteras om känns som en fantastisk idé innan jag faktiskt ska göra det, då är det som värsta straffkommenderingen. Ett år köpte jag massor av pelargonsticklingar. Glad och nöjd planterade jag dem och ställde dem så fint på en tjusig hylla och vattnade lagom ofta och mycket. Tacksamt växte de på sig och jag var tvungen att plantera om de där tjugo-ish blommorna. Bah. Skittrist och jag hade tokledsnat:) Nu köper jag fyra pelargoner för 100spänn på nån matbutik:) De blir precis lika fina och jag slipper ”tjafs”

Idag blev det varken pyssel eller blommor köpta:)

 

Hemma var det bara till att skotta av uppfarten, under lite härligt småduggande. Kan vädret bestämma sig i alla fall? Så ska jag inte klaga:)

Nu är det skottat i alla fall.

I morgon ska det målas trappa:)  och förhoppningsvis är lilla Loppan piggelin ♥

Nu ska jag krypa ner i sängen.

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Towe (målarbrud)

  Om färgen har frusit, kan då när den tinar fyllas med vatten. Is=vatten. Men blanda runt så kanske den bara blir lite blaskigare än vanligt?

 2. Ulrika

  Ta nu för guds skull inte detta som jättekritik men jag fattar inte riktigt. Ditt barn kräks och har ont i magen. Du skriver ett långt inlägg om att isolera familjen vid magsjuka och att det är egoistiskt att sprida det vidare. Men nu åker ni i familjen runt och shoppar, syskon åker på gympa mm. Vad är det som säger att det inte är vanlig magsjuka hon har?
  Jag hör ju till dem som inte är rädd för magsjuka och tycker därför att det är helt okej att syskon går till skolan och att en förälder jobbar bara man är noga med vanlig hygien. Men som jag tolkade det som att ni förordade att man stannade hemma vid kräkningar…. Min fråga är väl egentligen hur man märker skillnad på magsjuka och annat kräk?

  1. familjenannorlunda

   Det är en bra fråga:)
   Jag kan inte isolera hela familjen hur länge som helst. Jag försöker alltid om jag tror det är magsjuka. Men detta har varit så totalt annorlunda. Lovelia har inte kräkts som vid magsjuka utan av smärta. Sista gången hon kräktes var i söndags så då måste vi leva på som vanligt. Ungarna som går i skolan måste ju gå dit, jag skiter i det ibland men denna gång är det något annat. Jag har upplevt så många magsjukor nu att jag nästan säkert kan säga att detta inte är det. Helt hundra kan man aldrig vara men tillräckligt för att inte isolera oss 🙂

 3. Mumintrollet

  Kanske bör vi ändå visa lite förståelse för våra äldre…har själv en för övrigt pigg och vital granne, som älskar sin lilla stuga och sina blomsterodlingar, men kör väldigt sakta och försiktigt. Att kunna ha bil är ju ett måste om man bor i utkanten av samhället. Det vill jag i alla fall unna henne.

 4. Marianne i Kävlinge

  Hej, Min yngsta hade jätteont, kom och gick och var jättetrött. När vi gick till läkaren så blev diagnosen körtelfeber. Det är mjälten som gör ont. Han var jättetrött länge efter och skulle hålla sig lugn, inte hoppa, springa eller cykla då mjälten kunde spricka. Kanske du ska kolla upp det.
  Hur som helst så hoppas jag att hon piggnar till snart.

  1. familjenannorlunda

   Nä hallen är liksom fylld av allt från tunna skinnjackor till canadagoose som tål typ tusen minusgrader. Inget kan läggas undan:) helt galet

 5. Marre

  På Hälsokostaffärer/Apotek finns det att köpa nått som heter Probi-mage tabletter med miljontals bakterier för magen som är superbra. Bara ett tips.

 6. Camilla, mamma till 2

  Du har gjort ett jättebra förarbete på trappen som du kommer att tacka dig själv för i framtiden. Att måla över den gamla färgen kan aldrig bli snyggt. Ska bli spännande att se vilken färg du valde :-))

 7. Stinis

  Ehhh jo det var väldigt halt i Uppsala igår… om en busschaufför som dagligen kör tycker det är halt så ÄR det halt och att man då väljer köra försiktigt är självklart. Det var några olyckor igår.

  1. familjenannorlunda

   Försiktigt är en sak. Jag kör alltid klokt. Men det är stor skillnad på mesigt och klokt:)

 8. Stinis

  Ehhh jo det var väldigt halt i Uppsala igår… om en busschaufför som dagligen kör tycker det är halt så ÄR det halt och att man då väljer köra försiktigt är självklart.

 9. Anneli

  Mitt barn får körtelmage lite då och då. Symptomen är likadana som för blindtarmen med ond mage men beror på svullna lyfmkörtlar som trycker på tarmarna och orsakar smärtorna. Lovelias symptom låter exakt som körtelmage. Vi har varit in på akuten för det några gånger då vi misstänkt blindtarmen men eftersom man inte kan göra något så är det lika bra att stanna kvar hemma och slippa bli utsatt för alla smittor som finns där. Ipren och Alvedon brukar funka bäst tillsammans med vila och vätska.

 10. Karin

  Gjorde du inte reklam för Min doktor precis och var grymt imponerad av den? Varför använde du inte den om den t om är gratis för barn? Känns som ett bra alternativ till att gissa diagnoser själv.

  1. familjenannorlunda

   Ja varför? För att jag är sån att jag inte söker vård i onödan. Jag vill inte ta upp tid med banala saker. Om alla tänkte som jag här så skulle man slippa vänta i timmar och dagar på att få hjälp. Jag har en stor skopa förnuft och vet att virus är bäst att bara läka ut. Jag vet när det är allvarligt. Jag söker hjälp när det behövs och det gjorde det inte i detta fallet.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing