Allmänt

Vad blir det för mat?? ;)

Fredag idag, hela dagen:)

Solen sken bitvis och det kändes rätt härligt lite sådär allmänt.

Lovelia och Jamie var hemma, och de har grejat på tillsammans. Lovelia hade läxor som hon fått för flera dagar sen men inte orkat ens öppna, men idag gjorde hon dem. Jag satt vid bordet mitt emot och kände mig som en idiot. Hon hade matteläxa och fastnade. Jag kunde räkna ut talet, (hej miniräknare) men inte på ett sätt som  hon förstod. Jag hatar matte, innerligt och hjärtligt. Så är det bara. När man inte ens kan hjälpa sin tredjeklassare med matte, då är det illa.

Skitsamma.. Trixie hjälpte henne:)

Tur att jag har fler barn, så de kan hjälpa varandra när morsan inte kan.

Sen har jag gått och surat lite över min trappa. Jag gillade ju inte färgen jag målat räcket med, ska visa er sen, måste bara ta mod till mig. Men alla andra tycker den är fin. Att det passar, att det är matchigt.  Surade så att jag inte kunde förmå mig till att måla alls idag:D Som en annan barnrumpa.

Men så hittade jag en bild på hur den såg ut innan.

IMG_4941

Och nu är jag inte lika sur längre:) För hur det än blir så blir det ungefär 100% bättre än fulfuru:)
renovera trappa

Ska bara vänja mig vid färgen på räcket så blir det nog bra.

Barnen trillade in efter skolan en efter en. Jordan ledsen som vanligt på fredagar. Han går ju inte på fritids, och tydligen så får de en såndär mellanmålsbulle på fredagar. Alla fritidsbarn alltså. De typ tre ungar som går direkt hem får titta på.

Ahhhh, jag hatar sånt! Vilken vuxen skulle tycka det var ok? Att chefen säger: ”Ja idag är det bullar till alla, men inte till dig, för du jobbar ju bara halvtid.” Då skulle det ylas om mobbing och särbehandling. Men i skolans värld är det helt ok.

Jordan har flera gånger frågat personalen om de inte kan få de med, men det är kalla handen. Jag fattar, det är till fritidsbarnen, men låt då för fan de andra ungarna gå hem först innan det dukas upp mellis. De ska väl inte straffas för att de får gå hem tidigt? Det här har varit ett gissel i alla år jag haft barn i skolan. Mina som inte haft fritids missar massa saker. Det är okey, men det är inte okey att det visas upp vad de missar.

Jag gillar ungarnas skola massor, men INTE det där.

Som den rättviseskipande morsa jag är;) så har jag då lovat att jag köper väl hem en påse med mellanmålsbullar då på fredagar. Hellre det än att ungen ska gå på fritids för att få en bulle i veckan;)

 

Jag fick åka ensam och handla idag, märkligt nog för Jamie vill alltid följa med, men nu var det något annat som lockade. Eftersom jag skulle köpa tröjor till tjejerna så var det lika bra, han är inte jätteförtjust i klädbutiker. Lovelia och Trixie tävlar i gymnastik i morgon. Som vanligt ska de ha en speciell färg på tröjorna, (oftast svarta tajts,) men som vanligt är det just den färg som är typ omöjligt att få tag i:)

Jag har köpt så många olika under så många år att det borde vara omöjligt att INTE ha en röd t-shirt utan tryck som fallet var idag, men efter att ha letat överallt så var det visst så. Med siktet inställt på röd tröja scannade jag först av Cubus, hittade en, men i fel storlek, dessutom bara en, jag måste ha två. Nästa butik var Lindex och där hade jag tur, röda t-shirts, med tryck men som går att vända ut och in utan att det syns och då blir trycket osynligt:) Enfärgade t-shirts, är det helt ute kanske? Vill minnas att jag letade som fan sist också. Ett år var det gula t-shirtar som gällde, och det var inte enkelt. Ingen har använt de tröjorna sen dess, för ingen gillar gula tröjor:)

Ta två betala för tre var det. Eller tvärtom kanske;) Så jag hittade en fin tröja med Avengers på till killarna, de får dela:) De har alla sina kläder gemensamt. Jag viker in dem i varsina lådor men sen blandar de friskt, så det är få plagg som är helt personliga. Tjejerna har varit likadana, så det är inget nytt. Väldigt behändigt faktiskt:)

Handlade mat, och sen hemåt. På vägen såg jag två figurer jag kände igen som gick i solskenet. Janelle och Simon. Vågade inte tuta innan jag sett att det var dem men när jag körde förbi så upptäckte de mig, så jag stannade till och tog ombord dem. Bästa winwin, för jag hade fyra svintunga matkassar som jag nu fick hjälp in med:)

Om nån undrar vad det var till middag idag så säger jag bara: Det är ju fredag:)

 

IMG_5044

Jag tänker varje gång att vi borde göra två skålar av allt, för det är ett jäkla skickande fram och tillbaka. Vad har ni i era tacos? Vi har lite olika men oftast paprika, gurka, tomat, spenat,majs och ost. Sen en tomat och mozzarellablandning och guacamole. Lite olika salsor och såser.

Ibland räkor, ibland andra grönsaker, men oftast det ovan. Efter så många år så har det utkristalliseras vad som går åt:)

Idag hade vi en för oss ny form på skal. Vi har alltid chips, tortillas och nån form av format skal, som båtar eller de små tubsen.

Nån ministrut.

tacos

Det gick i en halv matsked köttfärs, lite gurka, några tomatbitar, guacamole och några flisor ost:)

Man fick äta mååååååånga.

Nu är det inte maten i sig som är det viktiga utan sällskapet, och det är det absolut inget fel på ♥ Jag vet att et finns folk som tycker det är helt knäppt att tugga tacos varje vecka, men vafan…jag säger bara Söndagsstek? Torsdagspannkakan? Det är en massa grönsaker i alla fall:)

 

Vi satt och snackade länge som alltid, ungarna piper iväg, och vi större sitter kvar och dricker kaffe. Så småningom skjutsade Syrran hem Janelle och Simon och tog med sig Patricia ner på stan. Jag tog en prommis med Doris och sen röjde jag det sista. Patricia hade städat så fint i köket när jag var och handlade att jag inte vågade nåt annat;)

”- Mamma, du är sämst på att städa!!” Mmm, ja, jag vet.

 

I morgon är det då gympatävling.

Lovelia har varit uppe och igång idag, duschat och ätit ordentligt både igår och idag, så hon får känna efter hur orken är i morgon. Jag fick frågan hur jag kunde veta att det INTE var magsjuka, och det kan man ju aldrig vara helt hundra på, men så som hon mått har jag nästan kunnat utesluta det till 100%. Jag skulle aldrig chansa med berått mod. Det hon har haft är nåt annat skit.

Alltså kollar vi läget i morgon. Tid för samling är 13.45, sen ska det genrepas och så tävlas. Prisutdelning kl 19.00. Jag vet inte om jag orkar sitta kvar hela tiden, det är rätt trist att se genrepet först, men å andra sidan tror jag att Helen är där, så man får sällskap:) Får se helt enkelt.

Jag ska på fest i morgon:) En mellofest. Haha, jag som är så icke-förtjust i mello…Men det är med mina gamla gymnasiekompisar och vi har försökt  sen i höstas med att hitta ett datum som passar alla. Vi är sex stycken, och tre jobbar helg. Say no more. Nu hade jag inte koll på att gympatävlingen var så sent, den brukar sluta tidigare, så jag missar början, men de får välan värma upp utan mig.

Vi kör nån form av knytis och jag har blivit tilldelad att göra sallad. Hej färdiga påsar med sallad säger jag:D sen får jag väl skiva i lite mer kul kanske. På nåt vis ska jag sen få dit den innan, så de kan börja utan mig.

Det blir en helnykter tillställning, folk ska köra bil hit och dit, så jag tar min med. Jag har ungefär 700 meter dit:) men alltså… är man lat så är man:)

 

Jaha, man kanske borde skaffa sig nån favorit i mello förresten? Jag har iofs Robin som favvo överallt och alltid, oavsett hans låtar;) men jag är faktiskt inte jätteförtjust i just den här låten…hm, Men håller på honom ändå:D Sen Jon Henrik såklart, det är svincoolt med jojk. Och sen vet jag inte vilka mer som är med?

Det löser sig, jag har ju melloappen:) som Lovelia bad mig ladda ner för att rösta på bidragen.

Drar på en så glittrig tröja som möjligt och sprayar glitterspray i håret så det blir rätta feelingen:)

 

Nu ska jag och Loppan kolla klart på Fast and furious 5… här invigs  ungarna i actionfilmer från späd ålder.

Vi hörs nog något i morgon hoppas jag!

Natti natti ♥

 

Kommentarer

 1. Jenny

  När vi äter nachos (tacoskalen är så svårätna) så blandar jag sallad, gurka, tomat och Spetspaprika i samma skål. Sedan är det rödlök, majs och köttfärs i egna skålar.

 2. Malin

  Vi kör alla grönsaker i en stor skål istället för tusen små skålar 🙂 sen brukar vi även ha champinjoner, lök, grön sallad och avokado eller guacamole.

 3. Stina

  En jobbarkompis tipsade om jordnötter i tacosen. Tyckte det lät skumt men testade och nu vill jag inte vara utan! Vi kör oftast mjuka tacos men testade såna där strutar en gång. Den batchen var dock inte lika lyckad som på din bild – de var rullade så att det var ett rätt stort, opraktiskt hål i botten… Då var det smart att trycka i en nöt i botten 😉

 4. Karin

  Mina tacos består av tortilla eller tubs med köttfärs, lök, majs, ost, pineapplesalsa, gräddfil och koriander. Den perfekta kombinationen!

 5. Tess w

  På Stadium brukar de ha enfärgade t-shirts i färgglada färger. Min son älskar dem. Ett tips till nästa gång! Trevlig helg och stora kramar Tess W

 6. Agneta

  Nä , det finns vissa saker i skolan som man som lärare bara måste tänka på. Som är så viktiga, som formar ett barns liv.Tex att på gympan så delar läraren upp lag. Inte barnen som väljer, då blir det samma barn kvar jämt som inte blivit valda,med en klump i magen. I min sons klass hade de nåt som hette ”Child of The week” ( bor i England) när han gick i 2an. Barnen fick rösta fram. Min son var så ledsen för alla hade blivit valda men inte han. Jag tog upp det med hans fröken( jag är ingen panikmamma!) som absolut inte kunde förstå problemet. Thats life, var hennes kommentar. Nä, inte när man är 7 år. Tack Carola för bästa bloggen.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing