Allmänt

Snart klar:) och vårkänslor

Jag närmar mig slutet:) Jag ser ljuset i tunneln, och med ljuset såg jag även skavankerna extra tydligt;)

Jag pratar alltså om min t r a p p a .

Nästan så jag vant mig vid färgen, och faktum är att jag tänker fake it till I make it. Jag ska gilla den helt enkelt:) Ni ska få se, snart, jag lovar.

Dagen har alltså återigen ägnats åt trappmålning, det låter säkert som jag är värsta lusen men det tar sån jäkla tid att måla fyra sidor av alla spjälor. Men jag tycker att det är rätt rofyllt.

Idag var Patricia ledig och snackade en massa med mig så jag kunde bara lyssna med ett halvt öra på musiken i lurarna som jag varvat med böcker. Idag var det alltså inte läge att lyssna klart på boken jag håller på med, utan det fick vara lite bakgrundsmusik till snacket. Jag älskar att ha en stor unge hemma så man kan ha lite högre nivå på konversationerna;:) Idag höll hon på att städa sitt rum, och plockade bort sina garderobsdörrar och satte dit ett draperi i stället. De där jäkla dörrarna..gångjärnen är gamla och går av för varv på alla garderober, och på hennes har jag inte hunnit (orkat) måtta, borra och byta ut dem. Hon har klagat länge nu, men idag ledsnade hon och gjorde en egen variant. Blev fint:)

 

Barnen kom från skolan, och köket fylldes med smulor igen;) haha, man hinner bara torka av bänken och ställa in smöret så står det framme igen.

Så fort jag målat klart så gjorde jag en kopp kaffe och stängde grindarna ute, släppte ut Doris på grönbete;) och lade mig själv på en av våra bänkar som står i solen intill husväggen:)

Alltså på allvar nu, hur ljuvligt är det inte så här års? Ja, det blir bakslag och rätt vad det är så kommer det en snöstorm, men de här dagarna då solen strålar, himlen är klarblå och fåglarna kvittrar för allt vad de är värda.

Då känner jag verkligen att livet återvänder:) De här dagarna är de absolut bästa på hela året. Även om jag älskar sommaren med värme och sol, och hatar kyla och vinter, så inger de här tidiga vårdagarna så mycket hopp. Det spirar lite försiktigt i rabatterna, jag har snödroppar och krokus fullt utslagna, Fåglarna flyger hit och dit med byggmaterial i näbbarna. Snön smälter, gatorna är fulla av grus, det är små pytteknoppar på alla träd och buskar. Ungarna skrapar fram cyklarna ur snödrivan och cyklar till skolan, kläderna åker av och på efter temperaturen. Man kan fortfarande tro och hoppas på en lång, varm underbar sommar med regn några timmar varje natt:)

 

Jag låg där och jäste i några minuter, sen drack jag upp kaffet och gick in och grejade i stället. Spikade fast ett bakstycke på en möbel jag har i övre hallen, den som jag gjort om till återvinningsskåp. Det var inte så bra, för i och med att bakstycket nu sitter som gjutet så får inte kassarna jag sorterar i  plats:) Haha, den där extra centimetern försvann. Jaja, det lär gå snabbt att trycka tillbaka det igen;)

Försökte tvätta en massa maskiner idag med, men det sabbade Patricia när hon hann i mellan med sin tvätt;) Men som vanligt, tvätten försvinner ingenstans, den ligger bara till sig lite extra. Just nu har jag hela tvätteriet fullt av smutsoga kläder, handdukar, påslakan och så vidare. I hate it.

Men, alla har städat sina rum så då blir det så 🙂 Mer jobb åt morsan;)

 

Till lunch åt vi som var hemma Lovelias fantastiska paj, och de som kom hem och åt mellis lät sig väl smaka av det som var kvar. Så jäkla god.

Till middag sen blev det pasta och köttfärsås. Doris var i sjunde himlen, hon älskar den såsen. Jag brukar ju fuska ibland med köttfärssås på burk, det är så gott. När jag tar fram burkarna ur skåpet så spetsar Doris öronen och blicken är limmad på dem, tills jag hällt över dem i kastrullen och sen ställer jag ner dem p golvet åt henne så hon kan trötta ut sig på att försöka slicka i sig allt.

Smulan smaskade under tiden i sig ett rått ägg och tyckte att det var det godaste hon ätit på evigheter.

Har jag berättat om hennes ”nya” trick? Hon har alltid druckit vatten ur en tillbringare som stått i badrummet, ibland i badkaret, ibland i bidén. Nu har hon ledsnat på det, kan vara Doris som inkräktar på hennes vattenhål. Nu vill hon ha ett glas, helst på köksbordet. Jajamensan här är katten på bordet, har alltid varit och ännu mer nu när en uppstudsig jycke tjafsar med henne.;)

Ungarna är världsbäst på att ”glömma” sina glas halvfulla på bordet, och då kommer Smulan, snosar lite, och sen tar hon och välter glaset med tassen. Allt vatten rinner ut och hon sitter i godan ro och lapar från bordet:) Först trodde jag det var för att hon inte ville stoppa ner ansiktet så långt i glaset, men nope, hon tycker att det är bättre med utspilld vätska. En morgon satt hon precis intill mig där jag hade en tidning framför mig som jag läste. Rätt vad det var så vickade hon glaset och allt rann över mig, över tidningen och ner i knät. Jag var rätt kvick upp då;) Hon? Hon tittade bara på mig som om jag fin skylla  mig själv.

Katter kan ju se så in i bänken strama ut.

Det är tur att jag älskar henne innerligt och lätt står ut med hennes små olater.

 

Efter middagen satt jag och Lovelia och färglade i målarböckerna igen. Det går verkligen i perioder, men just nu målar alla. Killarna fick varsin plåtlåda med målarbok, pennor, klistermärken och nåt mer pyssligt i julklapp. Syrran köpte dem i London och blev sen skitsur när vi hittade exakt lika här hemma;)

Ena hörnet av matbordet är belamrat med målarsaker så det är enkelt att bara sätta sig en stund. Jag satt i godan ro och plötsligt blev det bråttom till träningen:)

 

Power Hour med Björn. Jag säger bara O M G Oh my god.

Hur är det möjligt att all träning blir jobbigare och jobbigare? Att man känns sig sämre och sämre, får sämre flås, blir mindre stark och på ren svenska håller på att kräkas av ansträngningen?

Idag kanske det var för att jag känns mig rent allmänt lite seg, men annars då?

Förvisso så blir allt jobbigare när man klarar av att göra övningar med rätt hållning, med full kontroll och med tyngre vikter. Men ändå.

Tränade, höll på att kräkas, och satt sen i bilen en långs stund och babblade när jag skjutsade hem syrran. Hämtade upp Corrinda på vägen från hennes basketträning.

Sen hem, och in i duschen, och nu sitter jag framför tv:n och ska snart byta ut den mot sängen:)

 

I morgon har jag en dejt:) Med en av mina kompisar jag inte sett på superlänge och det ska bli så kul! Håll tummarna att allt klaffar, ta i trä, peppar, peppar osv.

 

Nu så, dags att sluta svamla:)

Natti natti ♥

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting