Allmänt

Sjuka…;)

Vi har minsann fångat in lite virus igen, nämen? I år har vi verkligen varit flitiga med jagandet. Fast i själva verket försöker jag ju mota så gott jag bara kan, men det funkar inte.

Jag har inte varit sjuk på riktigt på länge, bara haft lite känningar av att ”snart blir jag dålig” men öst på med min kompis. Kommer ni ihåg vem? Just ja ColdZyme:) och den har räddat mig från det mesta, det vet jag. Även nu, jag fattade inte att jag höll på att bli sjuk, för det slog bara till så jag hann inte med, men den förkortar förloppet, så jag sprayar på.

Jag var risig igår, och låg på soffan och tillät mig att vara det också. Tänkte att det är lika gott att vila bort det, och idag är jag piggare:)

Trixie hade ont i halsen både igår och idag, så hon blev hemma. Idag var hon rastlös och ville baka. Varsågod:)

baka baka

Hon ville baka cupcakes, och satte fart. Bokens recept var i GRAM och det blir jag tokig på, jag vill ha dem i deciliter, men det är finfint att det är enkelt att konvertera via nätet:)

Jamie hjälpte till.

IMG_5177

Han gillar att hjälpa till;)
IMG_5179

Doris satt bara och vaktade på sin vanliga plats, så att ingen obehörig, eller behörig heller för den delen, gick förbi på gatan. Hon är vass på att vakta. Hon älskar kökssoffan, men skuffar alltid bort soffkuddarna, eller bäddar ihop dem så de blir som hon vill ha dem:)

IMG_5180

-Corrinda!  Kom och hjälp mig med glasyren, snälla!

 

IMG_5181

Corrinda ryckte in och de hjälptes åt. Blev ingen bild på de färdiga cupcakesen men de var mycket goda:)

Sen röjde hon så fint i köket och bjöd alla syskon på muffins. Killarna gillade inte glasyren, men de andra glufsade gladeligen i sig.

 

Jag lagade middag idag. Whihoo, 😉 Förra veckan var det bara skit, massa färdiglagat elände, så ungarna var alldeles irriterade på mig;)

Idag gjorde jag kyckling som jag stekte i strimlor och wokgrönsaker. Serverades i ett tortillabröd:)

Jag vägrar att köpa annat än kycklingfileèr, avskyr de här innerfileérna för de är fulla av senor och vitt fläbb, brrr, och köper eller inte färdigstrimlat eller i tärningar.

Hela filéer ska det vara, och sen skivar jag ner dem i önskat format. Idag stekte jag dem i olja, med curry, paprika, vitlök och lite andra kryddor jag inte minns:) På med lite vatten och en buljongtärning och lät det koka ihop. Stekte på wokgrönsaker och vände ihop allting. Insåg när allt var klart att jag glömt riset….oj då;)

Därav tortillabrödet, det var inte tanken från början, men ungarna kunde inte vara mer happyhappy.

Jordan kom in utifrån, skitig som en gris, och ropade: – Mamma! Det luktar JÄTTEGOTT! och sen var det visst helt okey med. Jag har fått order om att laga det flera gånger:)

 

Lovelia skulle köras på gympa, så vi åkte iväg. Bilen betedde sig apmysko? Funkade finemang hela vägen fram för att sen plötsligt vid växling liksom dö några sekunder, och sen ta sig. Vafan nu då? Åkte runt några svängar på parkeringen och gasade, bromsade, stannade, växlade och samma visa varje gång. Stannade med kopplingen nere, och bilen var helt död, fast ändå inte som vid motorstopp. Fattar mig inte på bilar, de sa bara funka!

På väg hem sen, efter att ha stått en och en halv timme på parkeringen så var den som vanligt, inga nära döden upplevelser då inte. Men, ingen rök utan eld va? Måste ringa och fråga bildoktorn vad jag ska göra.

 

Hemma. Stoppa i säng ungar. Snart sova.

I morgon ska vi iväg, early birdy, men vi säger TA I TRÄ på den…!

Av många anledningar, främst virus och bileländen.

Men, det tar vi då, nu ska jag sova:)

Natti natti ♥

Kommentarer

 1. Sanna

  Min bil dog när jag tryckte ner kopplingen och hoppade igång igen när jag hade växlat och släppte kopplingen. Inte kul i 90 km/Tim! Tror det var fel på nån ventil….

 2. Ulrika

  Gud vad ni är sjuka. Kanske skulle plocka fram den gamla gammaglobulin-sprutan =)
  Vi har diskussioner här i familjen gällande vad man är hemma från skolan för och inte. Ont i halsen tycker jag man kan försöka gå till skolan med om man inte har feber, ofta tycker jag det går över under dagen, det tycker inte mina barn. Var drar ni gränsen??

  1. Ida

   Jag går på allmäntillståndet. Har barnen ont i halsen och är allmänt bleka och hängiga får de stanna hemma även om de inte har feber. Verkar de vara pigga får de gå till skolan iallafall. Men det kan ju vara svårt att avgöra på morgonen ibland. Oftast blir det bara en lättare förkylning av det. Inget man stannar hemma från skolan för.

 3. Ewi

  Min bil gjorde så när en packning runt nått rör in till motorn spruckit och ”läckte” lite tryck. Den typ dog när jag åkte i rondeller, saktade farten etc. Inte så mycket då den var varm för då utvidgas det lite runt rören och tätade lite mer. Fast det var på en väldigt gammal bil. Min pappa fixade det, men tog tid för det var bökigt att komma åt. Din bil är ju mycket nyare, med massa el, så de kan säkert ”felsöka” med inkopplad dator på verkstaden och genast hitta vad det är.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing