Allmänt

Trapprenoveringen är klar:)

Vet ni då???

Ihh jag kan prata:):):)

De som inte hört mig under de här dagarna tycker att jag låter apilla, men skillnaden är ENORM:)

Det började ju i torsdags, och i fredags när jag var till affären så gick jag glatt till den kassa där en av Janelles gamla klasskompisar satt. Precis när jag började lassa upp varor på bandet så insåg jag att det var väl extremt korkat eftersom hon var den ena jag ”kände” och skulle säga mer än Hej till:)

Jag kände mig ju helt frisk i halsen om även lite snuvig.

Fredag, lördag och söndag har jag varit så hes som jag aldrig varit förr i mitt liv. Ungarna har ömkat mig, skrattat medlidande och faktiskt haft ganska mycket empati i sig. De har som vanligt gastat MAMMA!!!! tusen gånger om dagen, men sen insett att jag inte kan ropa tillbaka, och då kommit ilande och upprepat sig precis intill mig:) Så de kunnat tyda mina kraxanden och gestikuleranden.

Dagtid har jag mått prima, men kvällar och nätter har jag hostat mig igenom. Skitjobbigt.

Det har ju varit strålande väder i helgen, men jag har inte varit ute….. För att jag inte orkat riktigt. Ute hade jag grejat med tunga saker, helt säkert. Och det kändes korkat. Alltså höll jag mig inne. Solen har ändå den inverkan på mig att jag får massa energi, även om jag inte är ute:)

Jag har röjt tvättstugan, tjejernas walk-in-closet, och massa andra utrymmen.

IMG_5253

tvätt

JAG HATAR TVÄTT!!

Tvätta är helt ok, men sen då…helt värdelöst:) Tjejerna har fått värsta fina dressingroomet med massa fin förvaring, men ändå har de lyckats slarva till där inne. Morr.

Jag har nu gått igenom alla deras lådor, flyttat saker från Trixie till Lovelia och kastat en massa urvuxna kläder i en kartong för att gå igenom dem sen, hann inte igår. Orkade inte idag;)

En del kan killarna ha, men resten åker iväg.

 

Och sen har jag målat sista varvet på trappan:D

Denna långa segdragna trapprenovering, är nu äntligen slut. Nä, jag har faktiskt lite småpyssel kvar, det ska målas med lillpenseln på de små små pyttehörnen och så, men annars . KLART.

Vill ni se?

Lite Förebilder först då:)

Här är spaljén

IMG_4941

Räcket när jag slipat av det.
IMG_4593

Trappan när vi slitit bort lister och plastmatta.IMG_3180

Och när jag ägnat en miljon timmar åt att slipa trappstegen, jäkla evighetsgöra. Golvet var utsågat, men gick att ta loss så man inte förstörde det när man slipade
trapprenovering

Och så färdigt i trappan. Här insåg jag ju att jag måste måla handledaren och spaljèn.trapprenovering trapprenovering

Så då gjorde jag väl det då:)

Men först slipa, slipa, slipa. Allt var ju lackat och det var tusen sidor, (eller fyra) på varje jäkla spjäla. Tog tid:)

Och så här ser det ut idag:)

IMG_5243

Först målade jag ju räcket vitt, men tyckte det såg så tråkigt ut. I mitt huvud hade jag tänkt mig att det skulle vara samma färg som golvet, som är svartmarmorerat.  Men testade vitt först. Och sen när jag målade över med den gråa, så blev jag sur. Det var inte alls så snyggt som jag tänkt mig…
IMG_5246

Men nu har jag vant mig:)fullsizeoutput_3849

Och på plussidan ligger att det inte kommer synas lika mkt skit som på det vita:)

Kolla, en list där på kanten, minsann:) Mest för att det inte ska ramla ner grus….vilket det ju inte alls gör i själva öppningen…haha, men det ställs ofta saker här som sen åker ner. Och okey då. Golvet är inte perfekt här, så listen gömmer skavankerna:Dfullsizeoutput_384a

trapprenoveringList runt den lilla stolpen till höger med. Åhhh, nu fattas bara en list på översta trappsteget, men skitsamma. Jag vet inte om den behövs:)

Äh, jag är supernöjd.

Allt som är vitt eller grått har varit träfärgat. När vi flyttade hit var väggarna bastupanel, taket samma och alla möbler som stod här, inklusive spegeln på väggen i samma lackade furu. Vi laserade vitt först, det såg ut som s a t a n. men vi struntade i det och blundade i några år:) Sen tog vi hit en målare, som fixade väggar och tak. Golvet var en beige plastmatta. Nu är det klickgolv i svart marmor.

Alltså…. det blev så fint! Man behöver inte skärskåda för då ser man massa småskavanker, men jag är en gång för alla inte perfektionist 🙂 Och, jag vet att det kommer slitas rätt hårt, nu har jag tex målat över svart penna som Jamie dekorerat vägg och en av listerna med…? Snart sex år gammal är han mer testande än någonsin..

Ungar:)

 

Det har tagit tid. Ja. Men jag har inte möjligheten att jobba helt fokuserat från början till slut, så är det bara. Jag har massa kids:)  Det har kommit galet mycket sjukdomar i vägen, en resa till London och både jul och sportlov, men nu så är det klart. Finish. Finito.

Och jag saknar det redan;)

Haha, jag gillar ju att greja. Det här är nog det största jag gjort i renoveringsväg, tror jag. Jag målade ju förvisso killarnas rum och rustade mattan som låg där inne, i somras, men där var det bara moment jag gjort tidigare. Lägga golv hade jag inte gjort förr, mätt och sågat i vinklar och slipat var inte heller något jag ägnat så stor del av mitt liv till. Nu kan jag det här:)

 

Så, nästa projekt då…? Jag har massor:) I går stod jag och tittade på mina fyra äppelträd. De bär lite frukt och den sitter sju meter upp så jag tänker helt brutalt såga dem jäms med fotknölarna, Vi gjorde det med ett äppelträd där vi bodde förut, tänkte att antingen dör det, och om inte så hamnar eventuell frukt längre ner. Vi trodde vi dödade det. Men sen kom det en miljon äpplen, och de var plötsligt goda.

Så det tänkte jag upprepa. Jag har ingen användning av skithöga träd, de gör ingen glad. Så de ska kapas. Grejen med det är bara att det blir så otroligt mycket jobb med att ta bort alla grenar. Det drar jag mig för. Har gjort i flera år;)

Men klättra upp i träd och stå och klänga sig fast samtidigt som man sågar, det är kul:)

Massa andra buskar ska beskäras, en fem meters gran ska bort, och sen har jag tre stora gigantiska gran + tall som ska ner. Det kan jag inte göra själv dock. Jag gör mycket, men klättra upp hur många meter det nu kan vara, säkert tjugo, i en tät gran/hög tall utan grenar med en motorsåg i näven för att sen såga gren för gren, nä det gör jag inte;) De är för långa för att fälla, behöver proffs till det.

Mitt carporttak måste fixas. Det som blåste bort för några år sen:) Överhuvdtaget behöver hela carporten funderas över hur den ska vara, ska samråda med min syrra. Vissa stolpar är dåliga och måste bytas, det ska säkert gjutas plintar och skit. Det har jag aldrig gjort så det kan bli kul:)

Poolen behöver fixas…. och hela poolrummet.

Jag ska göra nån uppställningsplats för cyklarna…har ledsnat på att de aldrig står där de ska.

Och jag ska rensa garaget….öhhh nu slutar jag, var nyss in där och det ser ut som skit:)

Förresten. Jag har en soffa som står där, ser ut såhär:

soffaTror den heter Karlstad, kostar ny 2495kr på Ikea.

Det är Janelles och Simons som de haft i nåt år, och nu skulle de minsann ha en ny, flådig, med såndär divandel. Ny egen lägenhet kräver ny soffa, det är sen gammalt:) Den här ska säljas alltså. Är det någon av er som vill ha? Jag vet inte vad de vill ha för den, men säkert rätt bra pris:)

Klädseln är ny sen i höstat tror jag. Välskött och skön att sitta i, men jag gillar när det är högre ryggstöd:)

Så, nån som är sugen? Ge mig ett bud:)

Den står så behändigt i garaget så inga trappor att släpa i, för en gångs skull.

 

Nu ska jag avsluta, får ju skäll av er om det blir för långa inlägg:) så jag skriver ett till helt enkelt:)

Hörs snart!

Kommentarer

  1. Tant H

    Fantastiskt bra resultat! ”Kvinnor kan”-det finns fortfarande de som inte tror det och nu är det ju bevisat igen.

  2. Neta

    Kan rekommendera min granne Jessicas Trädfällning, en grym tjej, brandman. Hon klättrar upp med stolpskor och tar träden i bitar uppifrån. Har alla tillstånd och försäkringar. Inte dyr.

    Carola: Tack, det ska jag lägga på minnet!!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting