Allmänt

Vesterålens Naturprodukter – Omega-3 :)

Samarbete med Vesterålens Naturprodukter.

 

Så här års är jag trött. Oftast trött ända in i själen och man går på autopilot.

Sleep, eat, train, repeat, Eller sleep, eat, repeat:)

I alla år så har jag klagat för er här på bloggen, och det är alltid flera som rekommenderar olika tillskott. Jag är som vanligt tveksam, men med åren så har jag lärt mig mer och mer och är inte alls så anti mot vitaminer och tillskott som jag varit.

Även gamla hundar går att lära att sitta alltså:)

 

Något som kanske inte avhjälper tröttheten, men som är bra för hjärta, hjärna och synen är ju som bekant Omega 3. Det är ett samlingsnamn för olika fettsyror, med olika egenskaper.

Jag läste mycket om det här på Hälsocoach-utbildningen, och det finns massor av publicerade studier om Omega-3. Enigheten att de långledjade fettsyrorna EPA och DHA är bra för hjärta, hjärna och syn är stor.

Det är inte helt lätt att hänga med i kemin runt sånt här, men det viktigaste vi behöver veta är att vår kropp inte kan producera mer än väldigt lite av de här fettsyrorna. De behöver tillföras.

De alla viktigaste källorna till Omega-3 är så kallat marint omega-3 direkt från källan – fet fisk (lax, tonfisk, makrill, sill)

Äter man inte fet fisk regelbundet, alltså flera gånger i veckan, så är det bra att ta ett kosttillskott, men se till att det innehåller EPA och DHA, för det är de som bidrar till att bibehålla normala funktioner hos hjärtat, hjärnan och synen.

 

Jag är periodare på att äta fisk. Ibland äter vi lax fyra gånger på en vecka och i bland inte på fyra månader. Just nu är jag i en period där jag har hela frysen full av lax, men jag vill inte ha. Jag tar upp den, tittar på den och lägger tillbaka den. Vill. Inte. Ha.

Makrill köper jag massor av, men just nu är det bara vår katt Smulan som får det:)

Sill äter jag inte ens om jag får betalt för det, fy farao. Men för er som gör det är det toppennyttigt (man bör dock hoppa över nubben för hälsoeffekt;) )

I de här perioderna av Vill-inte-ha-fisk så äter jag faktiskt Omega-3 i pillerform:)

Vesterålens Naturprodukter, VNP har levererat omega-3 av hög kvalitet  sedan 1997. Fritt Flyt är Sveriges mest sålda omega-3 i kapselform (Euromonitor 2014). De finns även i Norge, Finland och Danmark och har över 200 000 abonnenter i Norden.

Känner ni igen burken?

Den figurerar på Tv-reklamen:)

vpn

Den här innehåller förutom EPA och DHA dessutom vitamin D som är bra för immunförsvaret.

Jag äter dem faktiskt även under mina fiskperioder, men då minskar jag från tre till två kapslar.

vnp

VNP har något som jag gillar, nämligen abonnemang. Kan inte bli bättre när det kommer till förbrukningsvaror. Jag har sagt det förr och säger det igen. Älskar att det bara ramlar ner i brevlådan.

Just att de kommer hem i samma takt som man förbrukar dem är suveränt. Jag är värdelös på framförhållning när det gäller sådana här saker, och kommer inte ihåg att köpa hem. Och har jag väl hoppat över några dagar/veckor eller så, jamen då glömmer jag bort det forever;) Så länge det kommer hem så ställer jag det bara i skåpet och allt går på rutin. Ja, jag är virrig ibland, det hjälper inte ens Omega-3 mot;)

Som abonnent får man:

  • Lägsta pris
  • Portofritt
  • Ingen bindningstid
  • Leverans direkt hem i brevlådan

Jag har lite svårt för att svälja stora piller, inte för att jag har några fysiska problem utan det sitter helt i huvudet;) De här drar jag lugnt i mig två-tre på en gång i ett svep. Nemas problemas. SÅ stora är de inte heller:)

vnp

Nå, äter ni Omega-3? Om inte, kanske det är dags att testa?

Det finns massor av annat på den här sidan med, så har ni funderat på om ni behöver kosttillskott så är det bara att surfa dit:)

Jag kan lugnt rekommendera den, och är det så att ni blir sugna på att testa så hittar ni den hos VNP HÄR 🙂

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing