Allmänt

Swoooosh:)

Swoooosh sa det. Och swooosh swooosh swooosh!

Det var ju söndag nyss, vart sjutton tog måndagen och tisdagen vägen? Jag vet att jag varit och tränat, för jag har fet träningsvärk, men i övrigt vet jag inte vad jag gjort. Inte ens sovit faktiskt;)

Jag vet vad det beror på, och det är mina ljuvliga skitungar…:)

quote

Mina ungar är väluppfostrade, men inte direkt mesiga, De både hörs och syns. Mycket:) Det är precis som det ska vara tycker jag, men det är en tunn  linje mellan okey och kaos. Jag gillar INTE när de ballar ur. Vart linjen går är alltid olika, säkert beroende på barn och tillfälle, samt mitt eget tålamod just då:D
Bilden är från Jurrasic Park, och jag måste nog se den filmen snart igen. Gillar han den där tämjaren;)

Tanken var att jag och Mirka skulle åka till Mall of Scandinavia i måndags och se den nya Fast and furious-filmen. Vi är lika på många sätt, och snygga killar, muskler och snabba bilar har ingen av oss något emot:) Men nu blev det återigen en inställd dejt, från båda håll. Det kom visst ett påsklov helt ”oplanerat”

Nåja, vad är väl en galapremiär, dessutom klockan halv tio på morgonen:) Vi får helt enkelt dejta och se den i Uppsala snart i stället. Jag kanske hinner se sjuan innan då, som jag missat. Inte för att jag inte haft tillfälle, utan för att det är under inspelningen av den filmen som Paul Walker dog. Han kraschade med sin bil, inte under inspelning men privat. Jag vet att det är hyllningar till honom i den, och jag vet att jag kommer gråta floder, och det har jag avstått.

Just nu är det många filmer jag vill se, både som haft premiär och som kommer att ha det. Pirates of the Carribean tex:….:)

I många år ville jag inte gå på bio. Anledningen? Kräkfobi.

Ju längre bort ifrån den totala fobin jag hade som jag kommer, ju mer inser jag vad jag har missat. För att jag inte vågade riskera att bli utsatt för smitta. Helt stört. Bara tanken på att sitta med hundratals potentiella magsjukesmittare gjorde att jag hellre stannade hemma. När ungarna blev större och ville gå på bio med kompisar var det värsta pärsen att tillåta dem. Nä fy farao.

Nu älskar jag bio. Minus priset:) som jag inte tycker är rimlig faktiskt. Definitivt inte på popcornen, holy smoke! Jag har en kompis som jobbade på bio för tusen år sen, hon sa att alla popcorn poppades dagen innan…och så suckar folk över nypoppade poppisar:)

Nån som kan bekräfta eller dementera?

 

I helgen kom ju min syrra med blommor, tänkte att jag skulle ge er ett bildbevis på att de faktiskt hamnat i jorden.

blommor

Den här krukan gillar jag. Den är gammal, från vart vet jag inte men säkert mamma. Nu har den stått ute och blivit ärgad och skabbig, men det tycker jag är charmigt:)IMG_5492

Det lustiga är att sist jag använde den kan jag svära på att den bara hade tre fötter…? Men det har mystiskt växt ut ett fjärde under vintern:) Lite som Särimner. Asagudarnas gris ni vet, som de slaktade varje kväll och käkade upp, men som återuppstod under natten.

Bordet är inte så charmigt med sitt rostiga, det är en rullvagn och den brukar vara täckt av vaxduk, men den har visst blåst bort:)

 

Igår ringde de från verkstaden!!! Kors i taket. Jag var lite muttrig först, men det är ju taskigt att ge den här killen skit, honom tror jag inte att jag pratat med innan nämligen.

Han hade felsökt, och testkört och bilen hade stannat och han fick inte gång den. HA, då vet du hur jag kände det då! tänkte jag elakt:) Det tillhör nämligen ett av de skräckscenarion jag har att få stopp på bilen i trafik….gosh. vad fruktansvärt.

Nåväl det ska vara bränslepumpen. Jag fick en förklaring jag kunde köpa. Jag har hört så många historier om hur verkstäder blåser folk, inte byter tändstift och kupefilter tex. att jag alltid är lite skeptiskt. Men det här överensstämde med hur jag upplevt bilen. När jag frågade om inte den lilla lösa slangen i motorn kunde ha något med det hela att göra så blev han bara förvånad, nån sån hade han inte sett?

Men han kilade direkt ut till bilen och öppnade huven med mig kvar i luren och sen fick jag försöka förklara vart. Haha, en blind leder en blind kan man lugnt säga.

”Amen, asså, den är typ två decimeter lång, lite gul i ena änden och satte typ i mitten. Går kanske till nåt block av nåt slag… Och den suger! Om man sätter fingret där så suger det fast. Lite alltså

Aha, den! Det var vevhusventilationen:) Det sa pappa från början så han vet vad han snackar om fick man bevis för. Pappa kan allt 🙂

Nåväl, en ny bränslepump var beställd, och jag skulle få bilen som idag,( nooope) eller senast i morgon, så det återstår att se.

Kostnad för det här kalaset blir 2000kr i självrisk för jag hade nån motorskada/maskinskada edyl i min försäkring. Tjohooo! Jag som fasat för 20-250000kr eftersom jag konstant tar i från tårna när det gäller sånt här för att bli om något positivt överraskad och inte tvärtom.

Men han var ledig i dag, så risken att ingen annan gör det är ju stor…Jag ska fixa mina fransar hos Dau i morgon vid 12, så kanske att jag hoppar av bussen där på väg hem och kliver in till killarna i verkstad och sätter mig och väntar:)

Som om jag skulle våga det, jag är en fegpropp.=)

Apropå fransar.

Jag har haft en böj som heter L ett tag nu, och de sitter så himla bra på mina korta raka egna:) Det blir lite till att limma på när den har den här formen.

daumakeup IMG_2611

Och jadå, jag har massa ögonbryn i stället för fransar;) De växer som på en gammal gubbe, ända ner på ögonlocken. Jo jag rycker bort dem, men inte varje dag:)

Jag får massa komplimanger för fransarna, allra helst med den här böjen.

Älskar dem, älskar Dau, för inte nog med att man får snygga fransar, man får alltid en supertrevlig pratstund ♥

 

I morgon ska ungarna gå påskkärring åxå, det insåg jag idag när jag skjutsade Jordan till ett kalas. (Med pappas bil:) ) så det var bara till att handla godis. Massor av godis. I min familj gillar vi påskägg. Alla får, och även om jag egentligen inte borde äta nåt så skulle det känna surt att vara den enda som inte fick något:)

Socker och jag är inte dödsfiender, och jag har inge betänkligheter mot att ge barnen godis, så länge som det inte är alltid och varenda dag. Allt med måtta är ett så bra motto..

 

På lördag har David ett extrainsatt Powerhour pass, jippie!! Tills han sa att det var halv tre….fan, då ska vi äta middag hos mamma och pappa. Jaja.

Men vi var där igår, och för första gången på evigheter körde vi PH med David. Han har ju bytt dag till tisdagar, när jag har skjutsning för tjejernas gympa. Och plötsligt insåg vi att det var Davids fel att vår kondis var så dålig:) Det är så skönt att kunna skylla på nån, eller hur;) Men sen han bytte dag så har det bara blivit sporadisk powerhour, nu med Björn som är bra han med, men han är ”snällare”. Och kondisen går åt fel håll.

Det behövs helt klart med David i mitt liv. Så är det bara.

Idag känns det himla härligt av träningsvärk:)

Vi var i måndags med, då skulle det varit Björn men han var sjuk så det var vikarie, Benita. Mycket bra, så hon får ett ok av oss, men har sina pass på tider som inte passar:/ Det är mycket som ska klaffa.

Men, jag kan leva den här veckan på Davids pass igår i alla fall, så länge baksida lår och rumpa bränner så funkar det:)

 

Idag skulle jag göra korvstroganoff på kycklingfalukorv. Jag tinade den igår, och de stora ungarna skulle laga medan jag var och tränade, men när jag kom hem var det inte gjort. Däremot så var köket skinande rent och Lovelia och Novalie skrubbade och skurade. När jag kom in föll de på knä och bad om pizza 🙂

Haha, de ville verkligen inte ha den där korven… men jag var trött och blev besviken över att behöva ställa mig och laga mat efter sju, så vet ni då…..? De fick äta fil och macka till sen middag. Fy vilken morsa;)

Så tänkte jag ta den idag, men när jag öppnade kylen hade de fryst in den igen..Hm. Kan man äta den nu? Eller är det förenat med livsfara att tina upp den och sen frysa om den?

Men jag hade köpt vanlig falukorv med hög kötthalt, supergod, som jag gjorde på i stället. Med risoni till, det är riktigt gott för att vara pasta. Mer sånt tror jag vi ska äta.

I affären sålde de påskmat, så den kallrökta laxen låg på prime-plats. Tunnbröd, pepparrotsvisp och lax…mums

 

laxrullar

Ingen mer än jag äter, så tråkigt;)

 

Till påsk hos mamma och pappa, så äts det sill. Jag och syrran äter det inte, men pappa har mutat ett barn varje år för att smaka. 100kr om de smakar på alla sillsorter, det är mellan 4-7 stycken ungefär.

I år var det Jordans tur meddelande han mig och morfar idag:) Ska bli spännande att se:)

Om jag får 100 spänn kan jag äta nån bit jag med, men aldrig annars. Jag kan möjligen göra det för nubbens skull, men eftersom jag kör så får man ju inte ens den:)

 

Nä, nu ska jag ta en sväng med Doris och sen fixa lite.

Ha det toppen:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting