Allmänt

En förbannelse…

Jag tror inte på ockulta saker, inte på onda andar och skit. Jag kan möjligen tro på  goda saker, som änglar och sånt. Jag kan inte förklara vissa saker, och då kanske jag måste tro på dem, men jag har hittills aldrig upplevt något själv som inte går att förklara logiskt.

Jag menar inte med det att jag tycker att folk som tror och upplever saker är fejk, det gör jag inte. Jag tror kanske bara att vissa är mottagliga. Och då får se saker som jag som inte tror ett skit på inte typ tillåts se… Låter det vettigt? Att man ser det man vill se, lite så.

Jag vill gärna bli överbevisad och Nina och jag pratade om detta sist vi sågs. Hon är en högst mottaglig person, medan jag då är mest bara motsträvig:)

Nåväl. Jag är trots min icketro på okända saker helt jävla övertygad om att mitt hem drabbats av en förbannelse och är fullt besatt och hemsökt. För vad är annars förklaringen till detta envisa sjuka?

Nu ikväll har Novalie insjuknat och ligger och kräks. Jippie, so much för eventuell matförgiftning som lät så himla lockande.

Om jag räknar riktigt noga och använder båda händernas fingrar så kanske jag komma upp i tio dagar den här terminen som alla skolbarn varit i skolan samtidigt.. Jag har sagt det flera gånger, men det är verkligen så!

Förra året var snudd på lika illa, men då spydde de i alla fall inte utan det handlade om förkylningar och sånt. I år är ju en kräksjuk mer eller mindre varje vecka. Fatta om jag hade jobbat….jag hade ju blivit av med jobbet redan i februari… Sug på den ni. Ensam med ingen som hjälper till att vabba och en unge sjuk hela tiden. Måste fan vinna på Triss.

Jag är tyvärr högst välbekant med, och vet hur smittor sprids. Jag vet att de kan ligga i damm och textilier och luften och fan och hans moster, men jag städar ju, och tvättar.Hela jävla tiden!  Jag har öppet, jag vädrar, jag spritar, jag dammsuger, dammtorkar, våttorkar, kör tvätten på 90 grader, snart passar kläderna till småsmurfar som är tre äpplen höga;) Jag använder ajax, såpa, klorin och desinfektionsmedel. Jag har till och med Virkon som tar på vinterkräksjukan men inte fan försvinner mina bofasta virus härifrån.

Nu är min fråga, VEM känner jag som känner en häxdoktor? Funkar med voodoo eller valfri svartkonstnär, just nu är jag inte så kinkig och beredd att testa allt;)

Hojta!

Nåväl, en sak som är positiv för man ska ju alltid se det från den ljusa sidan eller hur? Det är att min kräkfobi för tillfället ligger på nivån: Jaha jasså…. Jaja.

Man orkar inte liksom inte.

Man orkar inte bry sig om sånt här heller:

 

aprilväder

Läste att april ÄR kallare än vanligt, så det är ju inte så konstigt då att det känns svinkallt ute.  Bilen larmar om ishalka så fort jag sätter mig i den och rätt var det är när man tittar ut så är det två decimeter snö. Eller strålande solsken.

Jag BEHÖVER sol och värme nu, min familj behöver det. Vi kommer nog nästan att vara tvungna att gå i isoleringscell annars. Men, jag läste även att det skulle kunna bli tvåsiffrigt i helgen. Den som lever får se,

 

Allt är inte bara gnäll här, även om det mesta känns så idag. Just nu tex håller jag på att gå av i både rygg nacke och allt annat där ovanför midjan på baksidan av kroppen. Jag är inte direkt van att ligga utslagen i flera dagar.;)

I eftermiddags konstaterade jag att Lovelia har LÅNGT hår:) Som i jättejättelångt.

lon hair

 

Hon ville åka på gympa, så vi gjorde väl det då. Jag släppte av henne och åkte till Gränby för att möta upp syrran för en promenad. Måste få röra på mig! När jag satt och väntade på henne så blippade jag lite på skärmen i bilen och Vips!
IMG_5577

My car´s got massageseats:)

Eller  min och min, men min lånebil. Jag älskar fasen den här bilen. Tror inte att jag tänker lämna tillbaka den.

Eller jooo, jag äskar min bil med ju, och det blir väldigt meckigt i längden att inte få rum med kidsen. Men det gör inget att det tar lite tid helt klart.

Lite massage medan man kör…ja varför inte. Det hjälpte inte direkt på min onda baksida men det var skönt ändå:)

 

 

Nä, nu ska jag ta och stoppa i en ipren, värma lite vetekudde och så småningom krypa ner i sängen. Jag har städat hela vardagsrummet idag så det känns fräscht här inne i alla fall. Vädrat hela dagen, bytt sofföverdrag, vädrat och piskat alla dynor, slängt ut alla filtar och kuddar, dammsugit både högt och lågt och tja…ni fattar. Bara resten av huset kvar då… Det är så jäkla mycket hundhår överallt! Jag vet att det var samma visa förra våren, jag funderade på om man kunde lämna tillbaka henne då. Alltså hon fäller så vidrigt mycket. Hela min säng är luddig, och den är rätt renbäddad, men det är bara att göra om. Jag har tre huvtröjor som jag använt en dag som åkt i tvätten för att få bort allt hår. Jag dammsuger flera gånger om dagen, och sopar, men det ser ut som om jag inte gjort det på flera veckor. Jag ångrar så hårt att jag skaffade en hund. Så här års:) Annars älskar jag henne innerligt.

dorisFluffDoris.

Även den här stiliga damen hårar rätt bra nu. Men hennes hår är inte alls lika hemska.

smulanHon har en helt annan sorts päls.

 

Jaja, jag älskar de båda, hårbollar eller inte:)

Nu ska jag som sagt hoppa i säng.

Vi hörs i morgon!

Natti natti:)

Kommentarer

  1. Helena

    Du kanske borde kolla upp kvaliteten på ditt vatten? Kan det finnas oönskade bakterier i det? Att köra klorin och städa mer och mer stöttar inte upp ert immunförsvar, tvärtom faktiskt och konstigt nog. Lite skit ger faktiskt skydd :-).

  2. Anna

    Nu är det ju så då i och för sig att det är väldigt vanligt att människor jobbar, både ensamstående och gifta/sambos/ särbos. Så nej, man blir inte av med jobbet, man har rätt till vabb. /från en som har vabbat större delen av jan- april.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Men du fattar hur jag menar? Det är inte optimalt. Jag ska dessutom bli anställd först 😉 hahaaaaaa. Good luck!?

      1. Anna

        Nej, det är inte optimalt att jobba alls när man har småbarn. Men jag tänker åxo att många av dina är ju så stora så de kan va hemma själv ändå när de är sjuka.

  3. Malin Björck

    Ett tips när det är vår och hunden fäller är att ge b-vitamin till den. Det gör vi varje vår och då tappar våra hundar mindre päls och fällningsperioden går snabbare.
    Vi köper på granngården så ett tips kan vara att testa det. Är ju bra på alla sätt och vis för hunden.
    Här är en bra produkt:
    http://www.granngarden.se/Sortiment/Djur-%26-Foder/Hund/Hundfoder-%26-Hundgodis/Kosttillskott/Tillskott-Trikem-WorkingDog-B-vitamin%2C-500-ml/p/1243246_BASE

    Carola: Åh tack!! Det låter ju klokt och vettigt:) Ska testa!

  4. Malin

    Angående hundgård, köp en klädvårdsborste! Bättre än rullarna. Finns på Lindex. Jag använder den i min säng nästan dagligen när hunden har en fäll period. Himla käckt!

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Smart!! Har ju en ruggigt bra jag köpt på mässa. Svindyr såklart;) men aldrig tänkt så långt som att den funkar i sängen… lite korkad ja?
      Tack!!

  5. Ekot

    Förbannelse eller inte, efter en förkylningsvinter och en kräkvinter är det väl läge att räkna med bättre tider? Klart du ska jobba eller plugga, man måste leva, barnen blir större ock kan vara hemma själva om de är lite risiga, du kommer inte vabba för alla. Städa är bra, men klorin och annat tar ändå inte virus, det är mekanisk tvätt som funkar där, och det verkar du bra på. Kanske gör kemikalierna mer skada än nytta med oss ibland? Såpa och handdiskmedel räcker väldigt långt, gnugga med mirakeltrasa har god effekt. Självklart jobbigt städa extra för djur, ett val för och emot som man måste göra, likaså kräver tillsynen av hund att man är hemma en del, upp till dig och ingen annan om Doris ska byta hem till någon med mer tid. Förhoppningsvis var det här säsongens sista omgång, nu kan det bli mycket bättre och ni hinner bygga upp er inför nästa vinter, när alla är lite större och klarar sig lite mer själva, instansen med de yngsta barnen avslutas.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Det värsta är ju att alla har varit mkt sjuka. Även de större. Och jag:–
      Det behövs sol och värme, helt övertygad!!!
      Det blir bättre snart men det har varit en så lång period och jag riktigt känner hur knäskålarna nöts ut när jag går på knäna.
      Till det kommer vetskapen och surheten över att herr idiotiska farsa vabbar NOLL. Att han har noll sömnlösa nätter osv. Ibland känns det jäkligt orättvist.
      Jag klarar detta, finns som vanligt inget val och oavsett så är jag inte typen som lägger sig ner och dör. Men bryt ihop och kom igen behövs ibland.
      Doris kommer aldrig att säljas. Jag älskar min hårboll, och de här hårperioderna går över, och förhoppningsvis så kommer jag kunna styra min tid ett tag till och sen löser det sig. Hund var ett högst medvetet val som jag inte ångrar. Mer än stundtals 😉

  6. Alma

    Enligt lag ska hundar sitta med hundsele och säkerhetsbälte(finns att köpa för 100 spänn på Biltema), eller en hundbur, både enligt polisen och Jordbruksverket. Om man krockar flyger hunden fram, och kraften blir så stark att den väger 10 gånger mer än vanligt. Tänkte på detta då Doris inte satt kopplad.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Haha nä för bilen står still hemma på uppfarten:) Hon älskar att åka bil och hoppar in om hon får möjlighet, gärna när jag kommit hem och hon är ute . Åker hon med har hon bilsele och är fastspänd .
      Alla sitter bältade i min bil 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting