Allmänt

Polisen, Bilen och Robinson:)

Hit och dit och fram och tillbaka:)

Igår hade vi bestämt oss för att vi skulle åka till polisen och göra pass. Corrinda ska åka till Spanien i sommar, och Trixie och jag ska åka till Danmark:) Mer om det senare.

Och ja, jag vet att man inte behöver pass för att åka till Danmark, men man måste numera kunna bevisa att man är svensk medborgare för att komma in i landet. Eller EU-medborgare kanske….int vet jag. Man måste kunna legitimera sig. Trixie är 11 år och behöver inget ID-kort än på några år, men ett pass kan ju möjligen behövas fler gånger.

Corrinda hade nationella prov på morgonen, så vi skulle bara vänta in att Trixie slutade vid 14 och sen åka. Bara det att plötsligt hade Novalie ett utvecklingssamtal. Fasen också, det hade jag missat! Hon hade ett bokat när hon blev sjuk, och sen har jag inte orkat ens tänka.. Jag inser att jag är rätt sliten just nu.

Men, men bara att ta det också då. Halv tre var det, och jag, Jamie och Corrinda väntade hemma först, men var tvungna att åka vid tio över. Men mötte Trixie på vägen, så stannade bara bilen och hojtade att hon fick låsa fast cykeln i en lykstolpe:) Hon hann bara in i bilen så kom Jordan kutande och ville haka på han med, så fin med honom med och sen plattan i mattan.

Hittade såklart ingen parkering utanför skolan, men fickparkerade (jajamensan) på baksidan och rusade in, och mötte läraren exakt halv tre. Pust. Man måste inte var ai GOD tid, bara man är I tid.

Men insåg att jag glömt lägga i pengar….gahhh, skickad ner Corrinda med min mobil och hoppades att nån av mina parkeringsappar skulle funka.

Haha, sen fick kidsen vänta i korridoren medan vi snackade. Supertrevlig lärare, och så fick jag en hälsning från Robbans gamla lärare som hört att jag skulle komma. Det är en av de absolut bästa lärare jag ever träffat. Novalie har inte henne i något så det är synd, men övriga ungar ska ju gå på samma skola så nån bör ha lyckan att få henne.

Samtalet var bara positivt, och sen ilade vi vidare till polisen.

 

Där har de tolv parkeringsplatser. Det är trångt, så att köra in där innebär nån form av tetris;)

För att bilen framför ska kunna köra in på ledig ruta, måste bilen som väntar köra fram, jag bak och den bakom mig åt vänster. Högst besvärligt. Corrinda gick in för att ta kölapp och kom ut och var sur, för de hade stängt passexpeditionen för det var för många som väntade.

Hon hade ju fixat sig, och var toksnygg så jag förstår henne. Men inget att göra åt. Hon krävde att vi skulle åka direkt idag, och jag okeyade det.

Åtta öppnar de. Normalt har jag inte klivit ur pyjamasen då;)

Så kom jag på att jag måste besikta bilen innan sista april, och kollade nätet efter lediga tider. Den enda som fanns i Uppsala i april var idag 8.40.

Jaha, men bara att boka den

bilprovningen

 

Aldrig besiktat på den stationen tidigare och visste inte vart den låg mer än på ett ungefär.

 

I morse så var det upp och hoppa early birdy, maila Trixies lärare att jag lämnade henne till skolan när vi fixat och så stack vi. Fastnade på Kungsgatan….de bygger överallt i Uppsala och det är sjukt jobbigt att ta sig fram. Jag VET det men tänkte fel;)

Insåg vid kvart över åtta att vi inte hann polisen först och svängde runt för att leta efter Bilprovningen. Hittade direkt och gick in och reggade att jag var där. Pratade med en tjej som hade tid att ta den direkt. Jippie:) Härligt att slippa sitta och vänta tjugo minuter. När hon kom ut så bara log hon.

”Du är lite tidig”

”Öhh, ja, typ 8.40 väl?”

”Ja, fast inte förrän nästa år;)”

Say whaaat? Jag fattade inte ett dugg, men eftersom bilen är så ny så hade jag nåt friår. 🙂 Den besiktades år tre, och då blir det år fem sen, och efter det varje år. Jahaaaaa:) Varför har ingen sagt det? Jag har ju aldrig ägt en ny bil förr:)

Så det var bara att tacka och åka vidare.

Hos polisen fick jag inte plats direkt, men behövde bara vänta en stund, och när jag backat in så kom en tjej med sin biljett och frågade om det hjälpt mig något med 45 minuters parkering ?

Jamen supergärna! Tack:)

(Jag var tvungen att köpa en triss, men sån tur var det inte;)   )

In, och vänta en stund innan det var deras tur. Så nu är jag 700kr fattigare och får åka och hämta ut dem nästa vecka. Men sparade in 500kr på bilprovningen 🙂

 

Ilade hem, släppte av Trixie på skolan, åkte hem med Corrinda som har lektioner på eftermiddagarna varannan vecka, hämta Jamies väska som han glömt och sen till kyrkis.

Fasen vad man kan hinna med om man är morgonpigg:) Synd att jag inte är det…

 

Vi drack kaffe, ungarna grejade och det är lika trevligt varje gång.

När jag kom hem pratade jag med Mirka.

Hon talade om att det var dags nu. Det kommer en ny säsong av Robinson och det var bara för mig att söka:)

robinson

Ja, kanske? 🙂

Två månader i höst nånstan på Fidji…. Varför inte. Jag har ju sagt att jag inte skulle banga det, kanske måste söka i alla fall då. Se vad som händer.

Om jag gör det, och kommer med så blir det bloggtorka i två månader.  Blir till att skriva en rasande massa förinställda inlägg då;) För är det som det brukar med tv-produktioner får man inte tala om att man ska vara med,och det kan ju bli svårt att mörka för er.

Grejen är ju att jag har lite issues med att visa mig i bikini, eller halvnaken överhuvudtaget. Ogillar starkt att vara oklädd bland folk. Och sen då, tänk om man åker ut direkt? Vad pinsamt;) En sak att bli utröstad för att man är stark och ett hot, men tänk att bli det för att man är trist och gnällig och inte tillför nåt….hu.

Så, vad säger ni? Sök eller låt bli?

Instagram säger SÖK.

Ungarna säger SÖÖÖÖÖK.

Och jag säger Ingen minns en fegis;) Haha. nä, jag vet inte.

Måste lura på det, och kolla om mamma vill var barnvakt i två månader 😉

 

Nu ska jag hoppa i säng, i morgon är det dags för lite kultur. Konsert med Misery loves company. Jag lyssnade på dem på Spotify idag och är inte helt övertygad om att jag gillade hans röst, jag är ju en sucker för coola röster och den var kanske lite väl tjejigt….Musiken var dock helt ok:) Bra att man har koll på vad man ska lyssna på va;)

Natti natti med er nu:)

Kommentarer

 1. Anette

  Uppsala måste ha den polisstation i Sverige med sämst parkeringar. Hela byggnaden ligger ju konstigt, mitt i en korsning nästan och massa trafikljus runt och samma infart och utfart och få parkeringar ?Med tanke på att det är så många personer som bor i Uppsala och 1 ställe som man ordnar pass på så är det ju katastrof!

  1. familjenannorlunda

   Håller med. Lät även som polisen i passfixet höll med..
   Dessutom, när man svänger ut därifrån till vänster så är det ju ett halvt dolt trafikljus som alltid är rött… jag har kört mot rött så många gånger där.. skitbra precis utanför polishuset liksom ?

 2. Sofia

  Klart du ska söka. Du kan ju alltid säga nej sen och kommer du med löser du situationen då. Se inte hinder innan! 🙂

  1. familjenannorlunda

   Jag gört;) Skulle jag komma med skulle jag aldrig säga nej ,fatta att bli utvald av flera tusen. Risken / chansen är ju rätt liten.

 3. Linda

  Klart att du ska söka! Äsch barnvakt. Du gör väl bara vad du har lärt dig? När det är ”umgänge” smsar du från Arlanda att du är på väg till Fidji i 2 månader men att du litar på att han tar väl hand om sin avkomma och ev smsar när du är hemma igen. 😉
  Hade det inte varit taskigt mot barnen hade det varit utmärkt.

  1. familjenannorlunda

   Det ligger väldigt nära till hands… om inte annat för att få se reaktionen 😉
   Men taskigt mot kidsen då..

 4. Karin

  Det klart du ska söka!
  När jag tänker på Robinson så tänker jag alltid på den stackars killen som var med i första säsongen, åkte ut först och sedan begick självmord.
  Fy vad hemskt!
  Ang, Danmarksresa, har du varit iväg någongång med bara en unge tidiagre?
  Mirka har ju någon plan om att hitta på något större med ett barn i taget och det låter väldigt sunt och roligt för barnet ifråga!

  1. familjenannorlunda

   Jag lovar att jag aldrig kommer ta livet av mig. Oavsett vad. Gräva ner mig en stund på sin höjd.
   Jag har varit iväg med en el två ungar på kortare saker över dagen men aldrig såhär. Ska bli riktigt riktigt kul:)
   Mirka och jag har pratat ofta om just det här, att göra lite större saker med en, kanske två kids åt gången och det är något vi båda försöker planera för:)
   Dock har aldrig barnen efterfrågat det här, de gillar att vara tillsammans:) så det är lätt att det inte blir av. Sen är det ju meckigt att styra det rent logistiskt också speciellt som jag inte har en annan förälder att luta mig emot.
   Men ingenting är omöjligt, bara olika svårt, som Gunde säger 🙂

 5. Karin

  Jag säger också, ingen minns en fegis,
  så SÖK!!!

  Men jag undrar, behövs inte båda föräldrarnas godkännande för pass?
  Hur lyckades du få påskrivet av han vi inte nämner vid namn, när han vägrar kommunicera med dig.
  Du behöver inte svara, var bara en tanke som slog mig.

  Tåta ihop en jädrans bra ansökan till Robinson nu, och berätta vilken superhero du verkligen är.
  Önskar dig varmt lycka till.
  Kram från mig

  1. familjenannorlunda

   Via barnen 😉 Han har bara en stor skräck och det är därför han vägrar enskild vårdnad. Det är att vi skulle vara med i familjen annorlunda och snacka skit om honom. Som om liksom men så är det.
   Han fick skriva ut godkännande som han sen gav barnen.

    1. familjenannorlunda

     Ja. Familjen A är ju inte en sån produktion där man vill ha skit.. värre med Philip och Fredrik typ 😉

 6. Carl, Interlaced

  Du får bara söka om du lovar att smyga in en telefon så du har tillgång till mejlen under tiden. 😉
  Nej skämt och sido – kör! Jag ser till att hela kontoret hejar på dig om du kommer in! 🙂

  1. familjenannorlunda

   Haha självklart smugglar jag telefon :)IPhone har ju så rasande bra batteritid så det räcker lugnt sex veckor 😉
   Tack 🙂

 7. mikaela

  Jaaaa. Sööök…….De behöver nog någon där som har lite sunt förnuft. Ett utdöende släkte ? Fast sen igen, klarar du av att vara utan ungarna i två månader???

  1. familjenannorlunda

   Ja det är inga problem om jag vet att de har det bra:) Helt grundat på mina Max fem dagar ifrån dem;)
   Tror inte det skulle vara längtan efter familjen som fick mig att ge upp. Tror 🙂

 8. Jenny

  Vi bor i Helsingborg och är i Danmark då och då .. Kolla reglerna för barn för du måste bevisa tror jag att dottern är din. Men det räcker med svenskt körkort.

 9. Monica

  Det räcker med en giltig legitimation. Det går bra att komma in i Danmark utan men för att komma tillbaka till Sverige måste man kunna visa giltig id-handling!

   1. Anette

    Vi var i Danmark i somras, en av personerna som var med hade inget körkort utan ett vanligt svenskt id och det gällde inte, han fick gå åt sidan och en polis gick iväg och kollade, tydligen finns det flera varianter av id kort, nationellt och internationellt tror jag det hette.

    1. familjenannorlunda

     Ja internationellt ID gör man hos polisen och det gäller som resehandling inom EU, säkert med undantag. Vanligt id man gör på annat vis, bank tex gäller inte så.
     Pass känns i detta läge bäst för Trixie eftersom hon är så liten att hon inte behöver legitimera sig till vardags.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing