Allmänt

Premiär på lite av allt möjligt:)

Alltså….det är SOOOOOOOL !! Jag låg i en solstol i går och bara tankade värme, sol och D-vitamin 🙂

Jag älskar att bara ligga där i min stol, halvslumra med solen som värmer och höra ungarna stoja runt omkring. Det är så jäkla mycket livskvalité för mig ♥

Innan så var jag iväg och tränade, lunchträning är perfekt på lediga dagar.

Ungarna kom sen med cyklar som skulle pumpas, och Corrinda med en cykel där någon satt ett jäkla hänglås i framhjulet…? Hur i hela friden får man bort det? Hon och Marcus sågade, och borrade och pillade med diverse saker, men det sitter där än. Jag tänkte att jag ska skaffa en redig bultsax för det händer lite nu och då att jag behöva klippa upp saker. Jag stjäl inga cyklar det lovar jag;), men det tappas bort nycklar till låsen. Nu har jag en annan lösning sen några år och det är kombinationslås. Ungarnas fyra sista siffror. Alltså det är så smart:) De lär sig sina fyra sista, och det är inte nån random kombo som de sen glömmer bort.

 

Vi var ute mest hela dagen, ungarna hoppade, cyklade, sprang runt hos alla grannar och bara härjade:) De älskar att vara ute på sommaren. Och jag älskar att huset blir ungefär hundra gånger större med det gigantiska uterummet som trädgården känns som. Även om det ska städas det med;) Än så länge ingen gräsklippning dock…

 

Idag var det till min stora glädje lika vackert väder som igår, nånstans så tror jag att det bara är tillfälligt. Vi har ju verkligen haft ett aprilväder deluxe sista månaden, med valfri nederbörd från himlen.

Jag bestämde att det var en perfekt dag att inviga mina nya Skeetchers:) De är så snygga att jag blir glad ända in i själen.

IMG_5758

Whihoooo, blingbling. Och lätta och supersköna. IMG_5760

Satte på dem i förmiddags, tog av dem nyss:)

Jamie och jag åkte på möte med sonens skola. Herr lärare var inte med..surprise surprise…not. Jag förstod på de andra närvarande att de inte höll med om hans sätt att porta ungen. Det var ett bra möte, där mycket bra sades, från alla håll:) Jag bara älskar när man fokuserar på vad man ska kunna göra för att få det bra, istället för att bara älta hur dåligt det är eller har varit.

Finns sällan något att vinna på att se det negativa, tvärtom, att vara positiv gör så att hälften är vunnet. I allt.

Jamie var gudomlig ♥ Han var ju inte ett dugg road, men låg på en undersökningsbänk och bara låg. Mimade till mig mellan varven att det var tråkigt, men inte ett ljud. Det tog ändå över en och en halv timme, så jag är djupt imponerad.

Jag vet att han kan sköta sig annars skulle han inte få följa med.

 

Vi åkte sen därifrån till affären. Jag har ett paket som jag får avier på, och en påminnelse, men det verkar inte ha kommit till Ica än utan fastnat nånstans. Flera gånger har jag försökt hämta ut det, och det finns inte. Jag har ingen aning om VAD det är, så jag är sjukt nyfiken ju:)

Idag glömde jag avin i bilen så jag gör ett nytt försök i morgon.

Corrinda hade messat och ville grilla. Det är ju ingen hemlighet att jag inte gillar att laga mat och när jag ändå gör det så får det gärna gå snabbt och vara enkelt. Grilla hör ju inte direkt till kategorin: Snabbt. Allra helst inte när det är första gången för säsongen så grilleländet ska fram ur poolrummet och städas ur och…..blablabla:)

Men jag kände mig på lite bra humör, solen gör underverk med hela mig;), så jag köpte kyckling, korv och sötpotatis. Potatissallad till det, och halloumi, guacamole, sallad och diverse såser till de som ville.

Det var en bra dag även för grillpremiär:)

grillat

Corrinda frågade om hon fick grilla när jag inte var hemma, och då fick hon ju visa att hon klarade av det;) så hon både plockade fram grillen, städade den, marinerade kycklingen och grillade den. Inga problem där inte så eftersom hon älskar grillat och numera är certifierad barbequechef är det fritt fram att laga mat.

Jag fick nåt hjärnsläpp och tänkte att två kilo kyckling inte skulle räcka….och slängde på chorizo och nån ostkorv…vi har mat till i morgon med:)

Ingen unge mer än Trixie åt sötpotatis, och de var misstänksamma till halloumin. Förra året älskade de den, men vågade inte riktigt testa. Grillat ÄR gott, Jag ger mig:)

Just sötpotatis är fantastiskt gott! I vintras så körde jag den i brödrosten:) Haha, låter galet men skiva den och smäll ner den några gånger tills den ser färdig ut och ät.  Ännu godare på riktiga grillen såklart. Jag glömde göra hummus, det är kanongott ihop, men kan ju göra det i morgon.

 

När vi ätit så packade jag in Doris och två gympatjejer i bilen och körde till gympan. Trixie och Lovelia hoppade ur och jag parkerade och tog med jycken på en en och en halv timmes promenad:) Mötte upp syrran och travade runt i Gränby. Det är på sätt och vis mina gamla hoods. Vi bodde i krokarna när Janelle och Patricia var små och jag promenerade ofta i området. Men eftersom de bygger och bygger och bygger i stan så känner jag inte igen mig alls.

Solen strålade och det var härligt att promenera. Doris får fullt sjå när vi är på nya jaktmarker, bara okänt folk och dofter:) Hon somnade ovaggad i bilen på väg hem.

 

Barnen har jättesvårt att fatta att klockan är sovdags nu:) Det är ju ljust ute och dessutom har det inte varit lika svinkallt på kvällarna som tidigare. De blir arga och tror att jag ljuger när jag säger att det är dags att borsta tänderna;) Men eftersom de kan klockan så fattar de ju att det är så, men nog är det svårt att förstå allt.

Men jag förstår dem. Jag tycker att dagarna är minst dubbelt så långa på sommaren mot på vintern. Då börjar man varva ner efter lunch i takt med att det blir mörkt, och att göra saker på kvällarna är som att gå på övertid. På sommaren däremot så är inte eftermiddagen slut förrän framåt nio, tio på kvällen 🙂

Underbara årstid!

Nu är det dock riktigt kallt här inne efter att dörrarna stått på vid gavel hela dagen. brrr.

Dags att hoppa i säng snart.

Natti natti 🙂

Kommentarer

      1. Dagens Eko

        Det kan jag förstå. Vad jag egentligen ville få fram, som jag inte lyckades med, är ju att läraren inte ska få fortsätta med sitt sätt. För jag är övertygad om att snart har den läraren letat upp en annan hackkyckling att ge sig på

        1. Profilbild
          familjenannorlunda

          Jag lät onödigt dryg , förlåt kommentaren åkte iväg av misstag ./
          Jag tycker inte heller att han ska få fortsätta. Vis av erfarenhet så vet jag att kollegor gärna håller om ryggen i sådana här situationer, och att det tar tiiiid att anmäla ( innan nåt händer) så jag vet inte om det är befogat att göra det. Dock har han behandlat sonen dåligt. Å andra sidan kunde sonen betett sig annorlunda. Men vem är den vuxne här? Det är dessutom både kränkande och mobbing. Och fel enl skollagen. Men Nja. Jag kände att de tre jag pratade med igår hade fokus på att få det att fungera. Det var positivt och kändes kreativt. Känns bättre att gå den vägen. Sen får vi se hur det blir.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting