Allmänt

Iphone, Doris fyller år och framtiden:)

Min mamma säger att jag måste köpa en ny mobil:)

Och när man liksom får en tillsägelse sådär så är det enklare på nåt vis. Den jag har är felfri för det mesta, men så laggar den järnet ibland och släpper inte fram samtal, eller ens en avisering om att de är missade. Eller så stänger den av sig med halvfullt batteri. Sen är det rätt dåligt ljud när man ska prata och det är nog värst. Jag pratar nästan alltid i lurar, så man kan göra annat samtidigt, men det är ju bra att inte behöva.

Jag gillar ju Iphone. De har sina nackdelar, främst kameran som jag inte tycker är så kul, men allt utom det gillar jag. Jag behöver inte tänka, jag bara gör, och jag har en Mac dator, så jag vill ha en Iphone.

Bara frågan om vilken? Jag tänker Iphone 7 eller 7 Plus. Lutar åt plus eftersom jag tänker att då ser jag lite bättre på den;) Men kan man ha den i bakfickan? Det är där jag alltid har min mobil och går inte det blir det en sjua.

Har ni inputs här så hit me!

Har ni tips (igen) på bästa abonnemanget så hit med det med:) Kravet är att det funkar ÖVERALLT även i Norberg alltså, och inne på Wallmans och Cafe Opera om jag nu kommer dit nån mer gång. Med 3 hade jag nämligen noll täckning där..? Jag måste ha massor av surf också så ni inte saknar mig när jag är i husvagnen:D

 

Annars idag då? Jomen bara bra:) Jag blir så glad, ända in i själen av solen och värmen. Alla är snygga, alla ser glada ut och alla går med lättare steg. Älskar den här årstiden. Solen ger energi och färg:)

solbränd

Äntligen slipper man vara sådär genomskinligt blek.

 

Doris fyller år idag:)

Två år minsann. Trixie räknade fort och fel och konstaterade att vi då haft henne i två år och ungefär en månad..? Ehh? Nä:) Vi fick henne när hon var ungefär tretton veckor, så i slutet av juli har vi haft henne i två år.

 

fullsizeoutput_3b7d

Tvååringen är som tvååringar är mest. Gör som de vill, lyssnar inte, far omkring överallt, sabbar och stoppar allt i munnen. Ingen större skillnad mot en mänsklig unge. Ouppfostrad är hon också och det är ju mitt fel, men jag vet inte hur man uppfostrar en hund. Det har jag aldrig gjort förr:) Doris är mitt övningsobjekt och jag tror att jag kanske inte kunde valt en svårare ”förstahund” 😉 Hon har så otroligt mycket egen vilja. Vill hon så kan hon göra precis allt man ber henne om, och vill hon inte så gör hon det inte.

Vi trivs ihop ändå:) Jag vill inte ha henne på något annat vis, Älskade lilla skithund ♥

Trixie och Lovelia åkte till affären och köpte hundgodis till henne som de sen slog in så hon fick jobba lite med att klura ut hur hon skulle komma åt det. Happy dog:)

Sen avslutade vi godisätandet med en tandborste:)

IMG_5775

Det är syrran som köpt dem till påsk och hon älskar dem. Det är små tuggben.Doris

Väldigt goda tydligen.

Doris är en  blandning av Cavalier King Charles (öhhh, heter de så?) Lhasa Apso och Tibetansk spaniel.

Just nu är hon fortfarande billig eftersom hon inte riktigt är klar med pälsbytet, det ligger drivor överallt;)

Och eftersom vi har alla dörrar öppna så springer hon ut och in precis som alla andra, efter att ha grävt i mina rabatter (det gör dock bara hon) eller tar med pinnar in som hon sen gnager av barken på. Så man kan säga att hon bidrar rätt mycket till det sopiga golvet;)

Fina Doris, så mycket kärlek ♥

 

Jag har varit och fixat fransarna hos Dau. Varje gång jag kliver in till henne så blir jag alldeles golvad över hur fint det är:) Eller hur?

 

Daumakeup

Som taget ur valfritt heminredningsreportage.

När man kommer hit så är det inte bara fransarna som blir fixade, utan även själen får en stunds harmoni.  Det luktar gott, det är vackert, hon har lugn musik på….en liten andhämtningspaus i vardagen. Och så får man snacka massa skit:)

Hon har sin salong nere vid ån, mitt i Uppsala. Smedsgränd, och det är en gammal sekelskiftesvåning så den är to die for ♥

 

Jag promenerade längs med ån, utan jacka:) I bara tunn skjorta, så ljuvligt. Ja, jag tjatar men så får det vara:)

Sen var det AC på i bilen.

 

Corrinda kom hem och vi drog till Friskis för att träna med David. Corrinda har inte kört det här passet och var glad efteråt, för det var så taggande. Hon är ju grymt stark, snabb och smidig, och det vet han eftersom han fystränat henne i basketklassen, så han kommer gärna och lastar på henne mer vikter, eller vänder på boxen så hon måste hoppa högre:) Och hon klarar såklart av det, för om det är nån som är en riktig krigare så är det hon. Hon ger aldrig upp.

Egentligen får man inte duscha samma dag man gör fransarna, (limmet har inte härdat) men det kändes  tvunget med en snabbtvagning, Jag hade inte huvudet med mig riktigt när jag bokade fransar och träning samma dag.

 

I morgon är det kyrkis, sen ska Jamie och jag till Mirka. Lite kaffe och  lite skruva tror jag, hon flyttar ju på fredag och har huset fullt av flyttkartonger. Kan behöva ett hjälpande handtag:)

Sen på fredag, då ska jag på konsert:)

Whihooo! Alla konserter som bokades i höstas/vintras/vårvintras börjar närma sig nu. Härligt. Depeche Mode är det på fredag och planen är att jag tar tåget till Märsta där Karin och Vlad hämtar upp mig. Det är på Friends, så antingen tar jag pendel därifrån direkt sen eller så kör de tillbaka till Märsta så kan jag ta tåg. Hem kommer jag alltid.

På lördag ska vi åka till Parken Zoo i Eskilstuna, de har sin säsongsinvigning och det är Loppi som håller i den.

Det ska bli så kul!

Förra året var vi där två gånger. Läs gärna det HÄR och HÄR

Jag gillar verkligen den här djurparken, för det finns så annorlunda djur. Jag har skrivit i första inlägget förra året om hur åsikterna går i sär huruvida zoo är bra eller dåligt. Jag tycker bra.

Den är fin och fräsch och alla gillade den. Vi hoppas såklart på sol och värme:)

 

Nu ska jag ta ut Doris, the twoyear på kvällsprommis, sen sova. För solen gör även så man blir trött på kvällen, märkligt nog:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Emelie

    7+ är grym 🙂 har inte ångrat mig en sekund 🙂 sticker upp lite ut bakfickan men det funkar 🙂 hade 6+ innan också och nu känns det som jag aldrig vill ha en mindre telefon 🙂 grymt när man kollar youtube och sånt med stor bild 🙂 har 3 och betalar 333kr i månaden med 30gb surf (dock inte telefonen den är köpt lös så jag kan byta oftare 😉 och ringa och smsa ingår massor också algrig betalat något extra 🙂 bra täckning här på västkusten även i sunnersta hos mormor 😉 och uppe på Idre fjäll där vet jag att det fungerar bra 🙂

  2. Therese

    Jag säger välj Vimla. Bra täckning i Telenors nät. Billigt och ju fler abonnemang man kopplar ihop desto billigare blir det. https://vimla.se/?201506271039580282. Jag har det själv och mina 2 knattar och vi har täckning överallt. Nackdelar: du måste köpa telefonen separat men då är du också fri att byta när du vill 🙂 Kanske är en Iphone SE nåt för dig. Samma format som Iphone 5s men med ny teknik inuti. Om du vill ha mobilt bredband kan jag tipsa om net1 som ska ha Sveriges största täckning. Bra att känna till om det är dåligt där man ofta är och mobilen inte räcker till. Jag har även testat Halebop(telias nät), Tele2 och Hallon(tre) – Halebop och Tele är OK, Hallon är dåligt om man inte är i city. Vimla är bäst av de som jag har testat.
    Ett sista tips helt off topic: Jula har en grönsakshackare https://www.jula.se/catalog/hem-och-hushall/koksmaskiner/matberedningsapparater/riv-skalmaskiner/multihackare-810158/
    som är kanon, man hackar grönsaker till grytor och sallader på nolltid. Kanske nåt att investera till husvagnen.
    Hälsningar Therese som läser din blogg men aldrig brukar kommentera 🙂

  3. Maggda

    Jag kör med Telenor och dom har kanonbra familjeabonnemang med upp till 100 GB surf i familjen. Alltid bra täckning, bor i skogen så det är viktigt med bra täckning här..

  4. Eva

    Det enda som fungerar som det skall när det gäller telefoner är Telia abonnemang , bor i Bohuslän med en massa berg och dalar. Har en Samsung, kameran är toppen även resten av telefonen ,mitt glas har inte gått i sönder än . Har den i byxfickan när jag jobbar.

  5. Sandra

    Kan rekomendera att åka till Furuvik om man vill ha med hunden. För där får man ta med hunden in kopplad så klart men ändå skönt att kunna spendera en heldag på djur/nöjespark med hela familjen.

    Hmm jag har telenor och det fungerar bra där jag varit dock har jag inte varit i Norberg ?

  6. Helena H

    Jag ääääälskar Depeche Mode! Sen 1990? Var och är en rock och synthtjej, haha. (Det fick man INTE vara då kommer jag ihåg ;D) Men fick tyvärr inte tag i biljetter 🙁 Ta många kort 🙂 Jag ’kör’ med comviq fast pris nånting i min gamla iphone5 S o jag tycker att det funkar jättebra med täckning även fast jag bor i Köping 🙂 Vet dock inte hur det funkar i Norberg nu men när jag hängde en del där för några år sen hade jag inga problem 🙂 Men det kanske är en för isolerad husvagn ni har 😉 Grattis till fina vovvisen och dov gott 🙂 Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting