Allmänt

Däck och Depeche Mode:)

Ligger lite efter, men oj som helgen swischade förbi:)

I fredags bytte jag ÄNTLIGEN till sommardäck!! Jag har kört med dubbdäck..och haft värsta ångesten över det, men den gick över när Vlad på kvällen sa att han gjort likadant, och han är bilsnubbe så jag kände mig genast bättre till mods:)

Vem Vlad är? Jag förklarar länge ner:)

Jag fick ju vara med på en dag som Continental däck anordnade i höstas. Vi fick testköra snabba bilar med dels sommardäck och dels allrounddäck /friktionsdäck. Innan den här dagen så trodde jag, som så många andra att det är finemang att köra på friktionsdäck året om. Men det visade sig rätt ordentligt att det är stor skillnad i stoppsträcka. Sommardäck is da shit på sommaren, på vintern får man gärna köra friktion.

Läs tidigare inlägg om ni vill veta mer, annars kan ni ta mig på orden och se till så ni har sommardäck och inget annat på era bilar så här års.

Continental gav oss varsina nya uppsättningar däck som tack för att vi ville vara med på eventet. Och nu var det dags att byta till dem. Att det dröjt är ju för att det var vinterväglag fram tills nyss och på att min bil stod på verkstaden och skrotade i en månad. Men i fredags bytte jag äntligen.

Att få på sommardäcken är som att få en ny bil:)

Speciellt efter att ha haft dubbdäck, för det bullrar så mycket mer av dem. Att få på sprillans nya okörda däck är en speciell känsla. Som att gå till tandhygienist och vara sådär  ren och fräsch i hela munnen.

Jag hämtade ut mina gamla däck på Bildemo där de bor på däckhotell, och så körde jag till Däckhuset där de nya däcken fanns, och så fick de byta fälgar och på med de nya däcken. Så tillbaka till Bildemo och lämna in dem för sommarförvaring.(Continental har inga avtal med dem, och det blir onödigt krångligt då så därför gjorde vi så här:))

När jag ändå var där så passade jag på att köpa nya torkarblad, och på frågan om jag ville att de skulle montera dem svarade jag ett rappt JA TACK!!!  🙂

Jag har kört bil i många år nu, och är inte direkt korkad när det gäller att fixa saker, men torkarblad….det måste sitta någon diabolisk person och utveckla de olika märkena för alla skiljer sig åt. Till och med killen som kom ut från verkstaden för att byta dem kliade sig i huvudet en stund. Men nu sitter det nya där och jag har spolarvätska och nya däck. Helt kittad för sommarkörning.

Jag och Jamie körde till Citygross för att handla mat, och där parkerade Simon och Patricia samtidigt som oss:) De skulle också handla lite till kvällen. Jag skulle ju på konsert, och då minsann passade det att skippa tacosen…..what? Men de ville grilla, och vädret var ju ljuvligt flera dagar på rad så det är klart de skulle.

Vi handlade gemensamt och det slutade med att de gjorde grillspett med olika korvar, kyckling och ryggbiff, lite lök och majskolvar. Såg så gott ut:) Alla var där, Simon, Simon, Janelle, Patricia, Corrinda, Markus, Novalie, Trixie, Lovelia, Jordan och Jamie. De enda som dissade var jag och Robban. Han var på nån konsert han med.

Ungarna hade haft det supertrevligt ♥

 

Själv körde jag mot Märsta vi halv fem och mötte upp Karin och Vlad på hans jobb där jag kunde ställa min bil, och så fortsatte vi i hans. Karin är en av mina bästa vänner, vi träffades när vi jobbade på sjukhuset ihop och hängde typ alltid. Sen kommer ungar och gubbar och livet i mellan och vi kan inte träffas lika ofta som förr, men när vi gör det är det alltid trevligt. Vlad är då hennes oäkta man:)

Vi käkade en grymt god hamburgare i Märsta centrum, nåt ställe som hette typ Burgers? Tog en halv evighet att få in dem bara, men när de väl kom var det totalt värt all väntan:)

Sen vidare mot Friends. Aldrig varit där som sagt, och vet inte vad jag ska säga om parkeringen;) Men nog hade den kunnat vara vettigare planerad.. Men vi hittade p-garaget, parkerade och tog oss in på Friends.

Gick på toa, köpte lite vatten och satte oss p våra platser. Alla säger att den här arenan är så enorm. Jag tyckte att den var väl som vilken som helst? Alltså sååå stor var den ju inte? Tills förbandet klev på….Okey då;) De var små pyttesmå myror där framme på scenen…. Friends ÄR enormt:)

Jag som kommit över mitt anti-förbandtänk efter att ha varit på Stiftelsen/Takida där All is left och Ryan Syar var förband och båda var bra, tänkte att de här är säkert helt okey. Men det var de inte;) Kommer inte ihåg vad de hette men det var rätt trist.

 

Så småningom så klev då Depeche Mode in på scenen och Friends tak lyfte av allt jubel:)

Jag som inte hade egentligen några förväntningar utan bara såg fram emot en bra konsert kunde notera folks glädje och det är väldigt härligt att se. Alla åldrar även om det var mestadels folk i min rätt ansenligt höga ålder;)

IMG_5812

Vi satt på kortsidan mitt emot scenen och såg bra, men framför allt var ljudet ruggigt bra:) Stor skillnad mot att stå mitt i smeten när man lyssnar på de videos som jag spelade in.  Depeche är ju från början en synthband, och då hade de minimalt med bas och trummor, men nu är det mera av allt. Det är rätt rockigt, om även på ett monotont, repetitivt suggestivt sätt. Mycket musik mindre sång, mycket upprepande av fraser och inte så mycket texter.
IMG_5819

Klart att jag kände igen många låtar, men väldigt många var för mig nya. Efter halva konserten lyfte den ännu mer och stämningen inne på arenan var grymt hög, det stods upp överallt och dansades och sjöngs.
depeche mode

Något jag inte upplevt förr, kanske för att det var sjukt länge sen som jag satt så här på en konsert, eller egentligen inte för vi hade sittplats på Robbie på Ullevi 2013…men det är att det var ett jäkla spring. Upp och ner i gången intill oss, folk med ölglas fram och tillbaka. Innerplan med ståplats rörde sig konstant längst bak, en strid ström av folk som gick ut och in. Kanske en halvtimme innan konserten slutade så började folk gå? Vad? Jag har betalat nästan 800kr för en biljett, jag är här för att underhållas, och skulle aldrig gå en sekund innan det är slut. Jag fattar inte sånt här. Jag tycker det är sjukt respektlöst att gå innan saker är klart. Samma på bio eller föreställningar. VAD är så viktigt att man inte kan sitta kvar och tacka för underhållningen när den är slut? Nä, jag fattar inte. Jaja, det kanske går tåg och man vill slippa köer, men det är inte tillräckligt för att JAG väljer att missa finalen. Aldrig.

 

Jag kommer kanske inte att börja lyssna på Depeche Mode efter den här konserten, ( har ju aldrig gjort det) men jag tycker den var mycket bra:) Jag älskade hyllningen till David Bowie med låter Heroes. Jag rycktes med av alla andras glädje och gungade omkring där på läktaren och mådde ruskigt bra där de där timmarna ♥

Att det dessutom var världspremiär gjorde det lite extra härligt, det är inte jätteofta som stora band lägger den här i lilla Sverige. Jag är djupt imponerad av Depeche Mode, det är bara så.

 

Så var det slut. Nä. Jag hade gärna sett väldigt mycket mer. De avslutade med Personal Jesus, är det kanske deras ”vanliga” avslutning? Men den känner jag såklart igen så det var verkligen att sluta med flaggan i topp.

När ljusen tändes så var det dags att ta sig ut. Gick sakta men ändå rätt smidigt att ta sig ner i parkeringsgaraget, och där hade vi parkerat rätt nära en utfart så vi kom ut hyfsat snabbt. Men att ta sig därifrån tog tiiid. Vlad muttrade nåt om att de borde bygga en sexfilig väg till motorvägen därifrån och det var ju inte ett dåligt förslag alls, för alla arenor:)

Vi körde fel;) haha inte bara jag som gör det, men efter ett ärevarv kom vi fram till Märsta, jag hoppade in i min bil och så skiljdes vi åt.

Jag var hemma vid halv ett på natten tror jag, och då käkade jag lite innan jag hoppade i säng.

En mycket bra dag, en mycket bra konsert med mycket bra sällskap:)

 

Nu ska jag utfodra mina kids så ska jag berätta om vår dag på Parken Zoo sen:)

Snart tillbaka:)

 

 

Kommentarer

  1. Camilla

    Hej! Kul med konsert! Tycker oxå det är extremt mkt spring, såg Brucan (3ggr!) i Götet i somras, alltså hur många som helst sprang ut o in, upp o ner… Konstigt enligt mig! Kram

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Wow !! Jag såg den en gång, midsommardagen, och håller den högt på min Top tre lista:) Grymt!! Men spring då med alltså?? Vad GÖR folk? Måste de på toa är de ju sämre än en femåring på att hålla sig;)

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Tack! Fast de var inte så bra ändå;) Men så svår stavning att komma ihåg!! Vet ju hur de uttalas:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting