Allmänt

Liseberg med vänner :)

God dag:)

Jag överraskades av en jäkla förkylning precis innan helgen, den bara smällde till under natten, och den ger sig liksom inte. Idag har jag huvudvärk som inte heller vill ge sig. Stel i axlar och nacke. Jag vet också att det hela skulle hjälpas upp av en dejt med David eller Olle eller nån annan Friskisledare så man fick köra igenom hela kroppen och få fart på blod och lossa på lite bindväv:)  men jag har ont i halsen och då vågar jag inte,

Men snart så.

Jag har inte hunnit/orkat med att skriva om min härliga helg, men nu så:)

För länge sen, så lovade Mirka sina kids att de skulle åka på en weekendresa efter att flytten var färdig. Alla behövde ha något att se fram emot och motiveras av. De började fundera på Liseberg, ungarna älskar karuseller och ingen hade varit där. Jag älskar Göteborg och eftersom Mirka behövde lite hjälp ( och sällskap)så frågade hon om jag ville haka på:)

Även jag har ju ett gäng kids, typ alla:) som älskar att åka karuseller och som inte varit på Liseberg, så först var jag tveksam. Ska jag på allvar lämna mina egna ungar hemma och åka med andra kiddos? Nja, kändes lite konstigt, men jag frågade ungarna. Deras svar förvånade mig, men gjorde mig samtidigt så stolt och varm i hjärtat att tårarna var nära.

”Behöver Mirka hjälp? Jaha, men då ska du såklart hjälpa till.”

Allihopa sa samma sak. Jag vet att mina ungar är varmhjärtade men nu insåg jag igen att de dessutom är generösa och empatiska.

Kanske är det för att de är många som de fattat det här med att det bli rättvist i slutänden, att de klarar av att stå tillbaka för de vet att nästa gång är det deras tur? Det var samma sak nu med resan Trixie och jag ska göra, till Danmark. ( jag ska berätta mer om den alldeles snart)Den är för en vuxen och ett barn mellan 5-12 år. Det stod mellan Trixie och Lovelia eftersom det är de som ”står på tur” här hemma för något lite större. Jag lät dem prata sinsemellan och hör sen Lovelia säga. ”Men Trixie, det är ju din sista chans eftersom du fyller 12 år i höst, så jag tycker att du ska åka” Detta fast hon så gärna ville åka med själv.  ♥

Jag har de finaste ungarna i världen så är det bara. ♥

När jag sen frågade Janelle om hon kunde vara barnvakt i helgen så blev hon glad för hon tycker om att få hänga med familjen och de blev överlyckliga eftersom de älskar att hon kommer hem.

Plötsligt kändes jag överflödig, och de längtade till helgen så jag skulle lämna över till Janelle:)

De hade en enda önskan i gengäld och det var att vi skulle åka till Gröna Lund. Det gör vi alla år, samlar ihop oss så gott det bara går, tar med alla respektive och så gör vi en heldag. Självklart ska vi göra det, vi kanske till och med får ihop två besök där.

 

Så, med barnen nöjda och happy och med deras ”Klart man hjälper sina vänner” så sa jag till Mirka att jag gärna hakade på:)

Vi bokade tåg och hotell och jag läser nu inne hos henne att det spekuleras. Folk sitter på allvar och gör uträkningar  hur mycket helgen kostade och ifrågasätter hur det är möjligt..Spekulerar om det är ett samarbete. Jag undrar om folk inte har ett eget liv att fundera över;) Nej, det är inte en samarbetsresa. Både hon och jag är noga med att märka ut samarbeten, vem fan vill ha skatteverket i hasorna? Inte jag!

Däremot ska ni få ett tips av mig nu:) OM man är ute i god tid, så brukar SJ släppa svinbilliga biljetter. Jag har ju åkt massor upp till Kramfors när jag gick i skola där, och det är stor skillnad på att boka tidigt och sent. Även när syrran och jag var nere i Göteborg sist fick vi ruggigt billiga tågbiljetter, de kostade 199kr:) När jag för skojs skull kollade dagarna innan vi åkte kostade de runt tusenlappen.

Vissa kids reser gratis och det handlar som alltid om planering:)

Samma med hotell och inträden, det går att vara ute i god tid för att få bra priser. Paketresor funkar även för massor av personer, man får bara ta några fler.

Vi som har många barn vet det här, och vi har ofta blivit duktiga på att snoka reda på erbjudanden och rabatter. Sen blir det ju såklart dyrare än för folk med normalstora familjer, men det visste vi när vi skaffade oss fler barn än normen.

Med det sagt, inget samarbete alltså:) Bara för att klargöra.

 

Vi träffades på tågstationen i Uppsala runt tio, tåget gick 10.10. Mirka var där före mig så hon hade köpt en stor kaffe som jag fick i handen, perfekt eftersom jag inte riktigt, tja… hunnit med det hemma;) Jag hade ju bara mig själv att ta rätt på på morgonen så jag var sen:) Så funkar det, har jag kidsen att styra med så är jag i tid, bara mig själv och jag är fortfarande i tid, hatar att vara sen, men har mindre marginaler.

På det här första tåget bokar man inga platser utan det var bara att sätta oss där vi ville. Framme i Stockholm hade vi nästan en halvtimme att leta reda på nästa spår och fick stå där och vänta en stund innan det tåget kom. Här var det bokade platser, och vilket bök innan man fått rätt på vilka som var våra. Tåg numrerar ju sina platser på ett sätt som jag inte riktigt håller med om är korrekt..;)

En okänd ung kille hamnade bland ”våra” barn på ett fyrsäte och jag erbjöd honom att byta, men han satt gärna kvar sa han. Och sen spelade han kort med kidsen, de kollade på Youtubeklipp och delade på både mat och godis. Han fick en annorlunda resa mot tänkt, men var glad över det. De har lagt till varandra på snapchat och allt vad det var:)

Jag satt med Nellie. Och Älva, Lilja, David. Mirka:) Det byttes plats lite då och då, men eftersom vi satt i allra sista vagnen längst bak så var det ingen annan som sprang förbi och vi störde ingen. Överlag så var det lugnt och fint. Ingen tror på en när man säger det, men det är verkligen så.

fullsizeoutput_3be5

Nellie och jag

Lilja och David.carola wetterholm

Bilder snodda av Mirka:)

 

Lunch på tåget. Nja. Mest dyrt, och inte jättegott. Vad i hela friden är oumph?? Nåt vegetariskt misstänker jag, för det var innehållet i en wrap som såg lite läskig ut;) Vi bestämde kvickt att på vägen hem skulle vi köpa mat innan vi klev på tåget.

Så var vi framme i Göteborg. Solen strålade och det såg lovande ut.

Vi skulle bo på Hotell Heden, som ligger nära både stationen och Liseberg.

Okey, nu ska jag erkänna en sak. Helt uppenbart suger jag på orientering:) Jag har varit i Gbg flera gånger, typ tre gånger bara med syrran när vi promenerat överallt. Jag trodde jag hade koll, men icke. Stationen ligger ju liksom på rad med både Heden och Liseberg? Vi har bott på Scandic vid Ullevi och döm om min förvåning när den skyskrapan uppenbarade sig i mitt synfält. Vafan? Jag har nu snott en karta från hotellet och ska plugga på lite till nästa gång. Haha. Pinsamt kass.

 

Vi hade förutseende nog delat upp oss hur vi skulle sova redan hemma, och Mirka tog de två små – David och Lilja och jag hade Älva och Nellie. Alice ville sova med mig ♥ så det fick hon såklart. Sen sov Selina och Jennifer i ett rum och alla killar i ett.

IMG_5929

Alice var en klippa att ha med sig, hon hade tvärkoll på allt. Det är ju inte som att jag inte kan ta hand om ungar kanske 😉 men alla har ju sina rutiner och olikheter. Jag känner ändå de här barnen bra, men skönt att ha en sidekick i form av Alice.

Loft! Småtjejerna valde att ligga där. Kolla läskiga trappan….jag lovar att jag studsade upp på en sekund när de pep på natten, livrädd att de skulle börja ta sig ner själva:)
IMG_5930

Jättefint rum, superfräscht.IMG_5931

Janelle bodde här när hon och en kompis åkte hit för att gå på Liseberg för några år sen. Hon sa att det var fint och helt ok, och det var det verkligen.

hotell heden

hotell heden

Borde ha ljuset upp bilden, det var kasst ljus…men ni ser vad tjusiga de blev med öronen:)

IMG_5925

När vi installerat oss så var det fortfarande ett par timmar kvar till middagsdags så vi tog en promenad tillbaka till Nordstan och in på Missäy. Min favoritbutik och jag åker inte till GBG utan att försöka få tid att gå in där:) Corrinda hade önskat sig en skinnjacka med bälte så det köpte jag till henne, och även två andra jackor, och typ tre par byxor och en tröja:) Svindyrt men vafan den finns ju bara här, och i nån annan stad här neråt landet. Snart kommer en webbshop säger de…snart… 🙂

 

Det blommade vackert här, de ligger lite före oss helt klart. Inte många dagar kanske, men vi har ju haft så kallt.

IMG_5935

IMG_5934

Kidsen letade reda på lekrummet.

göteborgOch så småningom gick vi och käkade middag. Korv eller hamburgare:) Klassiskt.

Mirka hade ett rum utan loft, inte nån bra kombo med två klätterapor direkt, så hon bodde på bottenvåningen och hade en liten uteplats. Där satt vi sen och kollade på Lets Dance och drack en varsin öl:) Jesper Blomkvist vann, och Anja kom tvåa. Jag gillar ju båda två, men eftersom min exmake var aningens mer fotbollsintresserad så har Jesper funnits i mitt liv sen han debuterade i svenska landslaget 1994:)

Jag tycker att båda två är totalt grymma, vilka fantastiska personer! Anja är ju gift med Filippa som är min kollega här på Loppi som jag gillar otroligt mycket och jag har även träffat Anja. Fab people ♥

 

Lördag sen. Vaknade till regn. Vafan är detta? Prognosen för vädret hade ändrats massa gånger, pappa sa åt mig att packa regnkläder;) men sen skulle det bli fint. Nja…ingen kan ju säga att vi hade härligt väder, men det kunde varit värre;) Det var svinkallt och regnade ett tag på förmiddagen, men efter lunch blev det varmare och slutade regna. Pust!

De stora ungarna drog iväg som stora ungar gör, de behöver ju ingen passning. Jag som var rätt så genomförkyld kände att jag inte alls var sugen på att åka häftiga karuseller, utan var glad över att de små ville ha sällskap i barnkarusellerna:)

David, Lilja, Älva och Nellie älskade Farfars bilar:) Vi hade kollat på Lisebergs hemsida på tåget ner och de hade bestämt att de skulle de åka.

Och det gjorde vi:) Säkert tio gånger eller så:)
fullsizeoutput_3be9

fullsizeoutput_3be8Fantastiska planteringar:)
IMG_5954

Lunch. Kidsen käkade en grym buffe medan vi vuxna valde lax. Supergott.

IMG_5942

Sen kan man ju inte gå på nöjesfält utan att äta sockervadd, Det går liksom inte. Lilla fina Lilja, funderar på att sno henne:)
IMG_5944

Och som alltid på nöjesfält när man köpt sockervadd så äts den inte upp, utan en efter en dumpade den hos mig. ”Carola kan du ta min??”

liseberg

De var smaksatta de här färgade. Oklart vad de skulle smaka men typ tuttifrutti kanske? Inte bara sockersött utan nåt mer sött;) Men faktiskt goda. Jag gillar sockervadd men lovar att jag inte åt upp alla:)

Vi åkte kaffekopparna, hade med oss alla de små, även David och jäklar vad de skrattade:) Lilja älskar verkligen den karusellen, jag som trodde att den var lite läskig. Själv blir jag ju tok-yr, men det verkar inte funka lika på småfolk. Faktiskt är det en av min favoriter med så det är kul.

Syrran hade bett mig kolla efter en speciell sak i bukterna men den fanns inte:( Men det fanns massa annat vackert.

IMG_5953

Det började regna igen och vi passade på att käka middag. Hittade ett ställe med bakad potatis, med skagenröra. Mycket gott. Måste göra det hemma snart.IMG_5951

Men kolla kidsen amerikanska pannkakor! Kan vara de snyggaste jag sett på länge, fluffiga och fina. Jag käkade upp Davids rester;) eller om det var Liljas. Sen var jag extremt proppmätt.fullsizeoutput_3bcf liseberg

Det är väldigt vackert här.

Kvällen led och vi började fundera på refrängen. Det var trötta barn i vagnen och vid handen, men de knatade på fint och duktigt hela vägen hem. Hemma sen så duschade Alice medan jag satt en stund uppe på loftet med Nellie och Älva innan de somnade. Tog ungefär en låt på mello:) Sen duschade jag innan vi kröp upp i sängar och fåtöljer och kollade på just mello. Thor hängde inne hos mig en stund innan han gick in till sitt. Jag var trött efter en låg dag, och faktiskt så kröp jag ner i sängen innan midnatt:)

Whihoo plötsligt händer det.

 

Söndag morgon så vakande ingen. Haha. Jag och Alice hade larm ställt men de två små tjejerna fick jag klättra upp och väcka. Älva ville inte alls vakna och snodde in sig i sitt täcke och somnade om två gånger medan jag gick till Nellies säng. Men så vaknade de till, och jag klättrade före ner för stegen. Lite orolig att de skulle snubbla i sitt nyvakna tillstånd, och man kanske har det på känn, men Älva missade ett steg så jag fick fånga upp henne i famnen. Ingen fara skedd:)

Frukost, massa snack med alla ungar. Jag tycker vansinnigt mycket om alla Mirkas kids. De är himla roliga och mysiga och charmiga.♥ Både de stora och de små. Jag har haft många små snack med allihopa och det har varit så jäkla kul att få hänga med allihopa. Normalt träffar jag några åt gången bara ju.

Vi packade ihop oss, och softade lite på rummen innan det var dags att ta oss till stationen och åka hemåt.

Vi hade inte lika bra platser på tåget hem, satt precis vid bistrovagnen så det var folk som sprang förbi hela tiden. Men det funkade finfint ändå. Några barn somnade, några hade behövt somna och Lilja somnade sista halvtimmen i min famn. Så gosigt:)

I Stockholm var det 40 minuters väntan på tåget hem, lite segt, men efter att ha gått på toa så stod vårt tåg inne på stationen så vi kunde kliva på. Där hördes det knappt ett knyst från barnen för nu var alla trötta:)

Det är jobbigt att resa.

 

Vi klev av i Uppsala, och skildes åt, kramades och sa ses snart. Sen tog Mirka sin flock och gick åt ena hållet och jag åt andra. Janelle hämtade upp mig med min bil så jag kunde skjutsa hem henne och Simon och sen köra hemåt. Jag var hemma vid halv nio ungefär, och absolut ingen mer än Doris hade saknat mig;)

Hon kom rusande och hälsade, och visste inte hur mycket hon ville pussas och gosa, medan övriga fick jag gå och leta reda på.

”Har ni inte saknat mig???” (Vafan liksom)

”Jo, lite men Janelle har ju varit här” 🙂

Jag vet att de har det bra när jag är borta. Jag har ju varit iväg periodvis under flera år när jag åkt till skola, och de har vant sig. Första gångerna var de som klister på mig när jag kom hem, men nu vet de ju att jag kommer tillbaka:)

Det är bra. Jag har ju tidigare inte varit ifrån ungarna mer än när jag åkt in på förlossningen och då var de mer ”oroliga”. Då sov de i min säng och gosade in sig i mina tröjor och sådär.

Nu är de coola och vet att det bara är tillfälligt, och dessutom uppskattar de att få hänga med mormor eller Janelle:)

 

Jag har haft en superhärlig helg ihop med Mirka och hennes fina ungar ♥

Tack för att jag fick haka på:)

carola wetterholm

Nu ska jag peta i mig alvedon och dricka lite kaffe:)

Vi hör snart!

Kommentarer

  1. Eva Andersson

    Vilken härlig kille på tåget som satt kvar på sin plats och spelande kort med barnen, underbart =)
    Nästa gång du kommer hit till Göteborg så kan jag guida dig runt stan, det finns så mycket att se här =)
    Men vilken fin helg ni fick här i alla fall. Plus att dina barn är ju bara bäst.
    Idag skiner solen och det ska bli varmt =)
    Ha det så gott!

  2. Carina H

    Vilken härlig väninna Du är, som hakar på en helg så där. värt allt guld i världen. Visst måste Ni till grönan i år, själv har jag köpt grönan kortet som man tjänar in på 2 besök. tyckte det var värt dom konserterna jag vill gå på. Kanske ska du haka på och se Elton John? blir väl en dag som grönan stänger portarna tidigt ,fått rek att komma in senast 16 tiden. så det blir middag och en del dryck för att fördriva tiden då man inte åker något alls.men väntar på att det skall bli trevligt i alla fall.

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Köpte grönan kortet förra året, när vi såg Hollywood vampires, och GLÖMDE det nästa gång 😉

  3. Ida

    Tycker det är så fint att du ställer upp och hjälper Mirka när hon behöver hjälp. Det låter som ni hade det väldigt trevligt.

  4. Lisa från Skåne

    Det där med tåg priser stämmer ju tidigare man beställer ju billigare blir det . Min man och jag har åkt Lund-Stockholm tur och retur för 700kr tillsammans. Vad roligt att ni fick en trevlig helg, och vilka underbara och omtänksamma barn du har Carola, var stolt över dem.

  5. Helahea

    Vilken kanon helg ni haft!
    Dina barn har så rätt behöver någon hjälp då ställer man upp. Du har lyckats ??
    Paketpriserna till Göteborg och Liseberg är fantastiska. Fattar inte att folk inte har hyfs utan skall snoka i hur ni kan ha råd !!
    Det är väl ingen som vet hur länge Mirka lagt undan o vänt på slantarna för att ge sina barn den här upplevelsen.
    Den där affären måste uppsökas vid nästa Göteborgsbesök i Nordstan sa du?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting