Allmänt

Träning, ont, spindlar, och nu kör vi ut husvagnen:)

Jag har ont ö v e r a l l t .

Jag har sån träningsvärk att det är lite löjligt, och pustar och stånkar som värsta jag vet inte vad.

Anledningen heter David. Som alltid när det är grym träningsvärk, det är bara så. Av nån anledning så lyckas den människan alltid göra pass som oavsett hur ofta man går, ger onda muskler. Det är bra, antar jag;)

Nu var jag där och körde cirkelfys i måndags, hade med Jamie som satt och kollade, helt fascinerad av alla motionärer, och varje gång David gick åt hans håll så sprang han och gömde sig;)

Redan under dagen började det streta i musklerna och tisdag morgon var det plågsamt. Jag pustade mig igenom gårdagen med alltså;) Sen körde jag, syrran och Corrinda ett powerhour pass med honom på kvällen och just då kändes det väl rätt okey. Grinade illa mellan varven och fuskade lite för att jag inte riktigt nådde ner till marken, det var för stränt i baksida lår.

Och idag då….holy moly … jag har fan ont överallt som sagt. Och körde ett cirkelfyspass med Olle. Inte helt behagligt att värma upp kan jag säga, det är ren smärta. Men sista varvet kändes det fint. Det är ju så att träningsvärk bäst tränas bort. Men sen kan man ju ifrågasätta beslutet att just i kväll, efter tre pass på raken, med träningsvärken from hell, packa alla tunga saker som ska till husvagnen.;)

Vi ska åka till Norberg i morgon bitti:)

 

Vi har funderat på hur vi bäst ska transportera upp allt dit. Vi brukar låna Anna och Lasses kärra, men nu när vi ska ha husvagnen med och bara har en bil med drag så funkade inte det. Det är 13 mil enkel väg så det är inte jättekul att köra fram och tillbaka. Dessutom på typ Sveriges tristaste vägar…

Till sist bestämde vi oss för att hyra en lastbil. Häpp!

Sagt och gjort, efter träningen skuttade jag in på Cirkel K och bad om en lastbil, och kom därifrån med en liten sådan. Min exmake har en likadan, men ett annat märke tror jag, så jag har kört en sådan ett antal gånger men jag gillar det inte.

När jag satte mig i den och skulle lägga i växeln, det är en automat, så fattade jag fan ingenting.

En spak som man bara kan dutta åt de olika hållen, den stannar inte i läget. Det står A/M på vänster sida. N och R på höger, upp är det ett + och ner ett minus.

Jaha?

Efter att ha duttat runt med den där spaken fram och tillbaka så såg jag på instrumentbrädan att det stod Select neutral.

Jaaa, men det är ju för fan det jag försöker:) Till sist fick jag fram där på instrumentpanelen ett A 1

Automat 1 tyder jag det som. Och körde iväg, Och bilfan varvar på höga varv men vägrar lägga i nästa växel. Vafan en automat ska väl växla själv liksom? Efter att ha låtit illa länge och väl så bromsade jag och då bytte den växel, tror jag. A2. Okey sen A3. Bra det.

Fattar ingenting, måste kanske läsa instruktionsboken. Mest troligt frågar jag pappa. Eller så får han köra den så tar jag husvagnen. Jag vägrar gå in till småkillarna på macken och fråga;)

Man sitter som en kung i de där lastbilarna. Men det gungar så man blir lite sjösjuk;)

Planen nu är att jag kör lastbil ihop med syrran, pappa och mamma kör upp bil+husvagn. Så tar de lastbilen hem, och vi stannar tills vi är klara. I värsta fall sover vi kvar.

 

Nu på kvällen har vi packat in trägolvet, efter att ha sopat det rent från ett mindre samhälle av stora spindlar.

spindel

Det varierade i storlek, men ett tiotal av den här sizen…Jag hatar fan spindlar. De gömmer sig liksom mellan brädorna tills man lyfter upp hela sektionen. Vi har byggt flera och de är rätt stora och svintunga.. När man sen går där, en baklänges och en framlänges och försöker låta bli att snubbla så springer de fram och sätter full fart mot en. Urk. Den här på bilden satt stilla och osynlig medan vi bar, men när vi ställde ner den så dök den upp. Ganska precis en bräda från där jag hade min hand…Ihhhh.

När golvet var inne, så tog vi kylskåpet. Sen en stor dynlåda, grill, massa annat jox.

Betänkt att lastbilen är hög. Tänk också på att den inte hade några steg utan det var till att kliva hela vägen upp. Med stans träninsgvärk i baksida och framsida lår, samt rumpan…. Gosh. Upp och ner. Pust och stön;)

Men nu är det gjort. Allt är på plats, så i morgon ska vi ”bara” koppla på husvagnen efter att ha vevat upp stödbenen, det kommer göra ont;) och sen via macken för att lägga till pappa som förare så allt är i sin ordning med pappren, och så susar vi.

Just nu känns det bara jobbigt, men jag vet att det kommer kännas förväntansfullt i morgon. Ungarna tjatar och tjatar – ”När ska vi åka till husvagnen?”

Snart. Snart .:)

 

Tidigare idag var jag och fixade fransarna hos Dau, hon har mycket nu. Hon är makeup-artist, en grym sådan:) och nu är det mycket sminkningar för bröllop och student inbokat. Idag fick jag massa tips om hur man får ögonskuggan att faktiskt sitta kvar på ögonlocket och inte kladda ihop sig till ett streck.:)

 

Jamie fick under tiden vara hos Patricia. Hon jobbade, men det brukar vara lugnt på luncherna den tiden så han fick hänga där. Först käkade han en hamburgare, men sen blev han lite rastlös. Då fick han hjälpa henne att ställa i ordning restaurangen för kvällen. (Lunchen var slut)

När jag kom var han i full fart med att duka fram bestick och menyer på alla bord ♥


IMG_0015 IMG_0016

Texas Longhorn jobbar hon på, och om ni går och äter på en sådan restaurang – beställ sötpotatis pommes frites….alltså de är så goda att det är obeskrivligt:)

Jag ska se till att gå hit och käka snart igen, det var länge sen nu.

texas longhornJag fick en kopp kaffe och snackade lite skit med Patricia och hennes kollega innan vi gick en vända på stan. Jamie ville göra något. På frågan VAD? så var svaret bara Något.

Inte helt enkelt:) Men vi gick och kollade skal till min mobil, jag vill ha ett plånboksskal. Jag har alltid haft det och det skyddar mobilen så himla mycket bättre. Det fanns, men bara tråkiga och svindyra så jag ska kolla på nätet i stället.

Sen gick vi in på New Yorker för att kolla badkläder. Jag vill ha ett par ”shorts” att bada i, och inte hittat. Inte letat jättenoga heller;) men inte hittat några som är lite diskreta. Ni ska få sen dem sen, måste faktiskt visa er eftersom alla mina tjejer ville ha likadana:) Måste vara snygga med andra ord.

Sen var det glassdags.

texas longhorn

Sen susade vi hemåt.

 

Båda killarna var med till träningen sen för det fanns ingen ”stor” att lämna dem till.

Så kul att de säger så. ”Varför var killarna med, fanns det ingen stor hemma?” Nä, ibland är alla borta, och så var det idag. Men de har inget emot att haka på så det är tur.

 

I morgon är det Kristi Himmelsfärd. Ingen aning om vad det egentligen innebär mer än att det väl har nåt med att han åkte till himlen på nåt vis. Det är en ledig dag, det räcker gott:)

Corrinda åker earybirdy till Göteborg för att spela basket. De kommer hem söndag kväll tror jag.

Övriga kids ska dels gå på Pirates of the Caribbean, (avis) och dels se Hov1 / Hovet eller vad de kan heta, jag har absolut ingen susning om vad det är för något. Det är på Furuvik och hon åker med en kompis, de får skjuts. Annars hade jag tänkt köra henne dit, för det var visst en väldigt efterlängtad konsert och det ska man få gå på.

Det är nog umgänge på söndag, men får väl se ur det går med det, han är nog ruggigt dålig av sin Denguefeber. I call it karma, men har ändå vett nog att ha lite medlidande. Ungarna är med honom på marknad på lördagar nu, Lovelia var med förra veckan och ska med nu med och hon älskar det. Alla södermalms-tanter älskar henne:) Eller östermalm eller var de nu står….

Corrinda ska åka till Spanien och vill tjäna pengar och tydligen har han svårt att få nån som jobbar. Annars brukar inte direkt kidsen vara dem han frågar först. ..

Nåväl, han hade mest suttit på en stol i lördags och då förstår jag på allvar hur sjuk han är. Han är alltid på tå, en riktig asjobbig säljare som tjatar hål i huvudet på folk att köpa. Sitter han…då är han näst intill död.

Så efter en jobbdag på marknad vete fan om han orkar umgås, men det visar sig.

 

Nu ska jag gå och sova. Jag har förutom min träningsvärk gjort illa mig på pekfingret idag. Det bara stack till under träningen, jag tror jag klämde mig på nåt och det är blått och svullet. Och så sträckte jag mig lite i måndags och har lite ont i ett knä efter det, men det är inte allvarligare än att det bara är att köra på:)

Haha.

 

Nä, hörrni, bättre än så här blev det inte idag:)

I morgon kanske instagram uppdateras flitigare än bloggen, men jag försöker hinna med båda. Idag hade jag lite film på instastories till och med, så glöm inte följa:)

Vi säger så:)

Ha en superbra röd torsdag nu, berätta gärna vad ni hittar på för något!

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Cecilia

  Har varit i furuviksparken med en väninna och våra 5 åringar. Är helt slut nu men roligt var det 🙂 ligger på ett hotellrum och surfar medan sonen sover. Aldrig är de så söta som när de sover 😉

 2. Erika

  Om jag inte har helt fel, har inte kört så mycket automat, så står N för neutral och R för Revers. Så dessa två är i princip de ändå du behöver. N för när du ska köra vanligt och R när du ska backa..

  1. familjenannorlunda

   Alltså jag vet hur en automatlåda funkar, har kört sån i 15 år ?men aldrig har den sett ut såhär! Klurade ut det till sist 🙂

 3. Cissi

  Plus och minus på växellådan är för att du ska kunna växla själv ? Dra bara växelspaken så den ligger mellan plusset och minus, sen är det bara gasa ?

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing