Allmänt

Igår var det inte en av mina bästa dagar

Det var umgänge.

Och Mors Dag…så jag fick liksom fira den på egen hand. Nu har ju jag en egen mamma, den bästa i världen dessutom:) så det gick liksom ingen nöd på mig.

Men dagen började med att jag blev arg. Sådär arg ända ner i tårna, arg fast egentligen ledsen.Ledsen så jag blev arg med andra ord.

Varför? Jo, ni som inte gillar att jag klagar på exmaken kan sluta läsa nu;) Jag som precis fått nån liten känsla av medlidande med honom i och med att han har Denguefeber, men den försvann nu.

Såhär. Lördagen hade han med sig Lovelia och Trixie på marknad. Jag fattar inte vart alla andra av hans lösa medarbetare tagit vägen, det brukar aldrig vara så att han frågar kidsen, speciellt inte de små.

Det är TUNGT arbete så det behövs liksom starka personer. Men struntsamma anledningen, de tycker det är skitkul, de tjänar några kronor och de får umgås. Det är bra.

Söndag umgänge och jag vaknar av att någon släpper in Doris i mitt sovrum. Öhh vem? Ungarna ska ha åkt iväg med sin farsa för en stund sen, och ingen annan är vaken så tidigt. Jag klev upp och hittade en ledsen Jordan i vardagsrummet. Han har ju slagit sig på knät och har ont. Och ville inte följa med och bada, som det skulle göra eftersom det sved och gjorde ont. Han har ett ordentligt djupt sår på knät och massa skrapsår efter att ha ramlat av en gunga.

Och då åker de utan honom. Tanken att byta aktivitet fanns inte. Inte heller tanken att gå in och prata med honom om anledningen till att han inte vill följa med. Tanken att jag var hemma och tog hand om honom tänker jag inte ens gå in på, för det är tydligen så självklart.

Det normala vid umgänge här är att han stannar bilen vid grinden och ungarna springer ut, sen när de kommer hem så stannar han vid samma grind och ungarna springer in. Spelar ingen roll om jag är hemma eller inte, det räknas iskallt med att de blir omhändertagna.

Jordan var så ledsen över att de åkte utan honom, och över att pappa inte ens kommit in och pratat lite med honom. Jag kan överhuvdtaget inte begripa hur fan man kan låta bli? Han träffar ungarna varannan söndag, nu blir det en hel månad som han inte träffar Jordan….och det är han hel okey med.

Fy farao.

 

Dålig start på dagen alltså. Jag tog med Jordan och handlade lite blommor till mormor, vi mötte upp syrran där och så fick han välja lite. Sen köpte vi fika enligt hans önskemål och åkte dit för att fira Mors Dag.

Han gillar att åka till mormor och morfar, så det blev ändå en bra dag för honom. Och när han fick klättra upp på deras vind var lyckan total;) Det får man nämligen aldrig eftersom det liksom inte är barnvänligt;)

IMG_0091

Mamma och pappa skulle bara veta hur ofta vi klättrade upp här som barn;)

Happy Jordan:)

jordan

 

Vi fikade på supergod tårta vi köpte på Ica.

IMG_0097

Alltså Ica. Och andra liknande butiker. Jag köper hellre mina tårtor där, lika goda som från dyra konditoriet men billigare. Samma med blommor. En tjusig bukett snittblommor är billigare än hos floristen. Står längre dessutom! Uteblommor har jag köpt där i flera år och de har varit grymma.

Jag köper helst Icas egna varor dessutom eftersom jag gillar kvalitén (och priset;) ) Deras blöjor tex…exakt lika bra som Libero eller Pampers på mina ungar. Bättre än Pampers förresten.

Jag har till råga på alla bonusar en superbra Ica som närmsta butik. Trevlig personal, fräscht utbud, massor av varor och i jämförelser så hamnar deras matkasse alltid i topp som den billigaste. Älskar den ♥

 

Hemma sen så hoppade jag och Jordan studsmatta en stund, innan vi planterade lite blommor. Vädret var så kvavt och tryckande att jag mådde riktigt illa och kände hur huvudvärken tilltog. Hatar att jag är så väderkänslig.

Så kom ungarna hem allt eftersom, och jag blev ju lite uppvaktad ändå. Novalie hade gjort en tavla, Trixie en mugg, och Robban kom med kakor och Aloe Vera. Jag dricker massor av just det så det är så gulligt att han fixade♥ Patricia kom senare med en skitsnygg blus/top. Kommer användas flitigt på sommarens alla ölkvällar:)

Övriga kids har kramats och grattat i mängder så jag hade en bra dag.
IMG_0109

Den här snyggingen gör tricks med allt han kan komma på. Han, Jordan och Lovelia är helt inne på parkour. Kan man ta sig fram på ett krångligare sätt än det avsedda så gör man det. Man testar i alla fall;)
mors dag

I bakgrunden min lilla rosbuske, bladen har spruckit ut de senaste dagarna så nu sitter man på terassen helt skyddad från insyn;) Snart kommer den blomma några korta dagar i vitaste vitt och dofta ljuvligt.

 

Framåt kvällen så kickade huvudvärken in. Migrän är inte kul alls. Trots piller så däckade jag i soffan, med ett halft öra på Guardians of the Galaxy, Mådde hyfsat illa och nja. De där timmarna kan vi glömma. Jag kräks aldrig av migrän ( ta i trä) men när den kommer av kvavt väder så mår jag ungefär som man gör när man är åksjuk.

Kvicknade till en stund mitt i natten, men kröp ner i sängen i stället och sov bort eländet.

 

Idag hade jag en plan:)

Och det sket sig direkt, men inte till det sämre utan tvärtom. Jamie pep iväg till grannen som var hemma, och lekte där hela dagen, Corrinda och Markus var hemma och sällskapade och jag har pratat i telefon och surfat. Jadå, och tvättat, städat och röjt köket med;)

Nu funderar jag på att packa in alla som ryms i bilen och åka till stranden och käka glass. De som vill får doppa sig…jag tänker avstå;)

Vi hörs nog senare idag!!

 

Kommentarer

 1. Mona

  Å, vad jag blir ledsen när jag läser hur din exman behandlar fina Jordan. Hur sjutton är han funtad när han inte ens går in och pratar med honom en stund. Usch och fy! Hade han haft några hjärnceller kvar som inte motarbetar varandra så hade han förstått att Jordan blev ledsen och ändrat planerna så att även han kunde följa med. Borde inte vara så svårt. Tur i alla fall att barnen han har en sådan underbar mamma.

 2. Annika K

  Stackars Jordan :/
  Hur djävla svårt är det att byta aktivitet?
  Med tanka på hur djääävla sällan han träffar barnen så måste det finnas massor med annat att hitta på.

  Fy fan rent ut sagt vilket djävla ynk till männska!

  Massor med kramar till dig o barnen

 3. Alma

  Vilken fasad din exmake visade upp i familjen annorlunda, han låter fruktansvärd, hur kan man inte ens vilja komma in och prata med sin son? HUR ÄR DET MÖJLIGT??
  Tror endå Jordan fick en toppen dag med dig Carola, men omänskligt beteende av pappan.

 4. Kamilla

  Been there, done that…tyvärr är det mer svek på gång i den pipelinen. Synd synd synd om lilla gossen för det är ju han som blir illa tilltygad av sin far …vilket fadern naturligtvis inte alls tar på sig som sitt ansvar.
  Du har ju redan tonåringar men min erfarenhet är att faderskräk inte brukar växa i godhet när deras barn visar egen vilja och ifrågasätter vissa val.
  Ta du den hjälp som erbjuds av samhället när det gäller samtal-även om du är allt och mer ändå så kan det vara svårt för barnen att prata om vissa saker med den enda tryggheten de har..som sagt..been there,done that.

 5. Ida

  Hur står han ut med sig själv, helt ärligt. Det låter ju inte klokt det han håller på med. Att han kan göra så mot sina egna barn, han är verkligen den stora förloraren i allt detta.

 6. pia

  Hur orkar han bete sig lika illa varje gång? Mitt hjärta blöder för Jordan, jädrans skitstövel är han som jag inte ens tänker kalla vid namn längre:( Tänk om man fick krypa in i hans hjärna för en stund och bara försöka förstå hur han tänker? Var glad och nöjd fina Carola att du slapp honom snabbt och smidigt. Ett as är ett as och kommer aldrig bli något annat ;). Må jävulen ta honom och hans anhängare den dagen det är dax för honom att blir morfar/farfar…Fy fan för sådana män….. Men du vet ju att KARMA kommer till honom och hans ”fru” och då slår det tillbaks med 100% =) Hoppas det sker på någon av marknader han står och säljer för syltkrukan =) Tusen kramar till dig, såg dig på vårt ICA sävja härom dagen. Du är så fräsch och snygg

 7. Annika

  Stackars Jordan! Hur kan en pappa bete sig så?!

  Snart är det väl inga av barnen som vill följa med på umgänge misstänker jag…

 8. carina

  Alltså…..är han mänsklig ditt ex? Hur f *n kan man göra så mot sitt barn,man kan bara undra hur det fungerar i det huvudet….inte alls.

  1. pia

   Hur orkar han bete sig lika illa varje gång? Mitt hjärta blöder för Jordan, jädrans skitstövel är han som jag inte ens tänker kalla vid namn längre:( Tänk om man fick krypa in i hans hjärna för en stund och bara försöka förstå hur han tänker? Var glad och nöjd fina Carola att du slapp honom snabbt och smidigt. Ett as är ett as och kommer aldrig bli något annat ;). Må jävulen ta honom och hans anhängare den dagen det är dax för honom att blir morfar/farfar…Fy fan för sådana män….. Men du vet ju att KARMA kommer till honom och hans ”fru” och då slår det tillbaks med 100% =) Hoppas det sker på någon av marknader han står och säljer för syltkrukan =) Tusen kramar till dig, såg dig på vårt ICA sävja härom dagen. Du är så fräsch och snygg

 9. Jessica

  Stackars Jordan, tycker synd om honom. Han kunde ju ha ändrat planerna så Jordan kunde följa med. Kan väl inte vara så svårt???

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing