Allmänt

Grill, maskrosor,orkidee och fixa cyklar:)

Igår så grejade jag på med lite av varje.

Mirka ville ha hjälp att skruva ihop en grill hon köpt, och det roade vi oss med en lång stund:)

Jag kommer aldrig begripa mig på grillfolket. Alltså det är gott med grillat, om nån annan gör det;) Att längta till att få skura grillen, och planera massa grillmenyer med något religösa i blicken, det kommer jag aldrig att göra. Jag går hellre till Texas Longhorn och käkar liksom. Nån annan tar hand om skitgörat innan och efter.

Nu skaffade hon sig en gasolgrill, så vi får väl se vad hon tycker när hon utvärderat den.

Och det var en jäkla massa ”grill” i olika former i det stycket;)

 

På väg hem till henne så pep min tankmätare till….och med tanke på att hon bor en bit ifrån närmsta mack så blev jag nervös även att få soppatorsk på väg hem. Speciellt som jag gärna tar lite omvägar;:)

Men vi kom hem till min mack utan missöden, och fick vänta medan en stor traktor skulle tanka;) Har aldrig sett att de åker dit, trodde att de liksom hade egna ställen. Men man lär sig nåt nytt varje dag.

Sen åkte jag och tränade, tog med Corrinda och mötte upp syrran, och sen plågade David oss. På stapplande fötter åkte Corrinda och jag sen vidare för att storhandla. Jajamen, det är perfekt efter träning.

På Citygross hittade jag detta. Ett ostlock!!

ostlock

Jag köper så jäkla mycket hushållsost på 2+ kilo, ni vet de där runda höga. När jag tar ost så brukar jag sen ta en tallrik och ställa den upp och ner på, med plasten runt kanterna kvar. Då blir det lufttätt och den håller sig fräsch. Eller lägger den i en plastpåse.

När ungarna tar ost, så hyvlar de en skidbacke och sen ställer de in den i kylen. Utan vidare omsorg, bara trycker in där den ryms, utan plast eller så. Jag fixar den där förbannade osten flera gånger om dagen.

Men nu – ett lock!!! Kommer bli toppen.

Nu snodde jag det helt skamlöst:) Just igår köpte jag ingen ost, men med tanke på hur många kilon jag inhandlat bara i år så kände jag att jag med gott samvete kunde utnyttja ” Köp hushållsost få ett lock”

Det är ju en gratisgrej, och jag ska dit i morgon igen, och då lär det väl bli två kilo igen. Men aldrig att jag riskerar att bli utan 😉

 

Och sen, efter duschen så jäklar fick jag feeling:)

Hela tvättstugans rena tvätt är nu sorterad och på rätt plats. Ahhhh. Tills nästa tvätt är klar.

 

Idag då, jag var lite rädd för att blåsa bort, för jäklar vad det blåste! Jag och Jamie käkade först frukost. Han älskar toast, och gör de helt själv. Vi har ett toastjärn som går varmt (höhö) hela tiden.

jamie

Sen plockade vi in sopor i bilen och körde till återvinningen. Jag glömde mitt körkort hemma, det kom jag på när jag sa OK till Jamie att vi skulle köpa yoghurt på väg hem…mitt betalkort ligger ju i samma fodral. Vad kostar sånt? Säkert löjligt dyrt, helt i onödan eftersom de väl bara slår in personnummer i sin dator och ser att jag har ett giltigt körkort. Men även fast vi mötte polisen så stannade de mig inte:) Pust.

Hemma sen så tog jag itu med något av det tråkigaste jag vet. Cyklar.

IMG_0438

Fy farao vad det är tråkigt att fixa med! Nu har jag pumpat alla cyklar, och smort dem. En del hade punka så de får stå i skamvrån så ska jag köpa nya däck;) Givetvis bakdäck eftersom det är bökigare att byta… Övriga står i cykelställen som jag och Jamie burit fram till där alla ändå parkerar sina vrålåk. Finemang då kanske jag kan cykla ner på stan i helgen om jag får för mig att dricka öl…;)

trädgårdsfix

Jag kapade lite på fläderbuskarna som brer ut sig, och nej jag plockar inte upp maskrosor:)

Pappa tyckte att jag kunde göra det nåt år och kom hit med nån saltrörspinne som man skulle salta blomman med, men alltså jag störs inte av dem. Jag tycker det är fint:) Min gräsmatta är tussig, det växer massa klöver och mossa och lite här och var även gräs faktiskt;) Den är så operfekt. Jag skiter väl i maskrosorna, det är ju ett evighetsprojekt utan dess like. Det räcker ju liksom med att ungarna blåser ut en maskrosboll och vips har man en miljon. Jag klipper gräset, och sen är det bra med det. Nån golfgreen komma jag aldrig ha. Vill inte ha. Jag tycker om imperfection. Skjut mig för det om ni vill;)

Jag är bättre på orkidéer. De är lite som jag;) Ser ut som skit mest hela tiden, men så får de för sig att kamma sig och vips ser de fantastiska ut;) Haha, de, inte jag;)

orkidee

Den är lilla raringen som jag köpte på Ica för tio kronor i höstat eller nåt, har skaffat sig nya blad. Det brukar jag inte se så här högt upp på stänglarna. Kanske ska det vara så? Men mina brukar blada ut sig vid ”jorden” och sen skjuta iväg de där långa som blommorna kommer på sen.

Jag vattnar mina sällan, och då skvimpar jag på en halv deciliter kanske. Det finns så många råd gällande orkidéer och alla säger jämt att jag gör fel när jag skriver om det. Men hur kommer det sig då att de blommar och blommar och blommar? Va;)?

Sen får man ju vänta ut dem, de ser för skruttiga ut i långa perioder, men de ser ju rätt tufsiga ut i sitt ickeblommande tillstånd;)

Tog med Corrinda och åkte och tränade igen. Denna gång med Olle, och jag var så stel i axlar, biceps och skuldror. Men det ger sig ju när man blir varm i musklerna. Jobbigt, som alltid, men roligt.

Olle är en favorit:)

Novalie messade att maten var slut, så vi svängde in på affären och köpte sådana där färska hamburgare. Aldrig ätit förut men de var ju ok. De frysta klarar jag inte av att äta, tycker de har en hemsk konsistens och mår illa. Corrinda valde, jag hade hellre tagit lax men icke.

Hemma sen så öppnade Jamie grinden så jag kunde köra in. Doris kutar alltid ut och hoppar in i bilen för att få åka några meter;)

Och jag undrar lite, hur skulle jag klara mig utan min egen trafikpolis som dirigerar mig på uppfarten;)

IMG_0441

Framåt, framåt, framåt….fortsätt framåt. Barfota såklart….
IMG_0443

STOPP!!!

Jamie

Perfekt parkering. Som alltid:)

 

Nu ikväll har vi sett sista avsnittet av Prison Break, och det känns sorgligt. Det var ju bara nio fjuttiga avsnitt, de förra säsongerna har varit uppemot tjugo. Kanske kan man hoppas på en fortsättning, men det verkar inte riktigt så.

 

I morgon ska jag och Jamie ”Hitta på nåt” vad nu det är:)

Men nu ska jag sova.

 

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. Tess W

  Tror också din orkidé har fått ett barn, vänta på rötter och plantera sen. Maskrosor är ju vackra! Bollarna med! Dessutom är det fint kaninkäk, till våra tre kaniner. Stora kramar Tess W

 2. Edith

  Har dina grannar samma åsikt om maskrosor ? Som upplagt för konflikter annars. Fröna lär ju inte stanna på din tomt..Många ägnar ju hela sommaren åt att plicka birt dem. OBS. Inte jag- bor i lägenhet☺

  1. Annika K

   Jag plockar inte heller bort några maskrosor.
   Och vadå konflikt?
   Grannen ska fullkomligt skita i vad jag gör eller inte gör i min trädgård.

   1. Lillian

    Så kan man också se det…men det finns något som heter hänsyn. Bor man nära varandra bör man väl tänka även på grannarna ?. Det finns ju mycket mer än maskrosor som kan förstöra grannsämjan. Finns t.ex folk som blivit tvingade ( av hälsomyndigheter) att mot vite röja upp på stökig tomt för att det stör omgivningen och sänker värdet på grannfastigheter..

    En reflektion här:)
    Båda våra grannhus har blivit sålda för några år sen, ett pga skilsmässa och ett pga att de blev pensionärer och inte orkade längre, inte vårt fel alltså;)Nuvarande grannar har bott länge.
    Men till visningarna då så har jag såklart snyggat till ordentligt på tomten, och dessutom hållit ungarna inne:)
    Jag har dock inte hymlat med om att vi är många som bor här, och alla cyklar har stått framme, annat som visar på vår storlek osv. Min tanke är att det är sjukt taskigt att ge sken av att vara några perfekta grannar, när det sen visar sig att vi är en stor niobarnsfamilj med både små, mellan och stora ungar;)
    Vi är väldigt trevliga, men vi är ju många. Det är sånt jag själv varit väldigt intresserad av på visningar när vi letat hus. För vår del vill vi ju ha barnfamiljer runt oss, men alla vill ju inte det.
    Vad jag ni ville säga med detta? Hm…? Jamen just att folk tvingas att röja upp… är man en stökig sort så kommer det ju bli stökigt igen…och då kanske nån köpt huset svindyrt och inser att man fått värsta soptippen till granne….lite försent.
    Jag tänker att en ärlig approaoch alltid är korrekt, men man kan anstränga sig lite extra ibland:)
    Fattar ni hur jag menar? I mitt huvud är det kristallklart;)

    1. Hanna

     Hahahah jag dör ..menar du allvar att grannar kan bli sura om man inte plockar bort maskrosor..?!?!
     Alltså på riktigt!!?!
     Min tomt är på 4000kvm …finnes inte en suck på jorden att jag ägnar mitt liv i att plocka maskrosor!!! Förlåt mina kära grannar….?

    2. familjenannorlunda

     Jag är väldigt hänsynsfull. Men tvivlar på att maskrosor hör till kategorin som myndigheter bryr sig om att bötfälla 😉
     Och alltså.. tomten är skitstor, det skulle vara ett heltidsjobb att hålla efter dem.
     Grannarna delar med sig av både maskros kirskål och mördarsniglar här:)
     Sharing is caring;)
     Eller – livet är för kort för att ägna det åt att försöka utrota vissa saker;)
     Bättre att njuta lite.

     1. Sama

      Alltså – är det bara jag som på riktigt tycker att maskrosor är vackra? När de kommer är ju sommaren verkligen på gång, så jag blir alltid så glad av dem 🙂 Inte en sekund att jag har funderat på att man borde ta bort dem, eller än mindre att någon annan skulle kunna se det som ett problem… Äkta förvåning här nu måste jag säga 🙂

  2. familjenannorlunda

   Nä fröna flyger ju överallt. Så gör de även när grannungarna blåser maskrosor som ju ungar gör 😉
   Jag har vettiga grannar som inte har för mycket tid i sina liv så de måste klaga på sånt:)
   Jag tänker bara på vilken ångest och panik maskrosrensarna måste ha så fort det blåser ute;)
   Eller en unge kommer på besök med en maskrosboll i handen.. Näääääääjjjj!!
   Är det vettigt ? Chilla och njut av sommaren den är alldeles för kort. Och for the record – jag klipper maskrosorna med gräsklipparen innan de blommat ut 🙂

   1. Edith

    Jag undrade inte om ev. grannkonflikter för att det stör MIG (som dessutom bor i lägenhet) men jag har hört mer än en kollega ondgöra sig över grannars maskrosor .Så visst finns folk som bryr sig om det..

    1. familjenannorlunda

     Finns det säkert, för folk har ju en tendens att störa sig på allt som andra människor gör;) helt omedvetna om sina egna fel och brister…
     Jag är helt övertygad om att det finns folk som tar det som ett personligt påhopp att jag har maskrosor, men jag skiter i det:)
     Jag har inte tid. Eller lust. Jag har ett riktigt liv att leva där inte maskrosor på tomten tillåts störa sinnesfriden:)

     1. Annika K

      Jisses om folk stör sig på maskrosor i nån annans trädgård… Då har man verkligen inget liv.
      Asså?! På riktigt?! Hahahaha

 3. Majo

  Din orkidé har blivit ”gravid” så när bebisen har fått egna rötter kan man knipsa av den och plantera i orkidé jord men väntar man tillräckligt länge (som jag gjorde) så trillar den av.
  Vilken lycka att ha en egen parkeringsguide som lotsar dig rätt på en gång så du slipper vela om det, barn är för härliga ibland!
  Kram Majo

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing