Allmänt

Öppen hamn på Sveriges Nationaldag:)

Vi har nästan klivit in i sommarvanorna redan:) Med sena nätter och långa sovmorgnar. Ingen rör sig före tidigast halv tio i huset, om man inte absolut måste då såklart. Långhelg precis innan sommarlov 🙂

Egentligen tycker jag att det är rätt fånigt. Mina ungar har de senaste veckorna inte gjort speciellt mycket i skolan. Ingen av dem, vare sig i låg, mellan högstadie eller gymnasiet. Det har mest handlat om att kolla på film, göra utflykter och kanske på sin höjd ta igen rester. Håltimmar och inställda lektioner hela tiden.

Jag är dubbel inför det. Det är ändår ätt härligt att få gå till skolan och bara ha kul, utan större krav, men på ett annat sätt känns det jäklars så onödigt. Jag tycker egentligen att det vore klokare att skjuta lite på sommarlovet, gå i skolan fram till midsommar och sen vara ledig hela augusti ut. Det är ju oftast så mycket bättre väder då.

Men nu är det snart slut på terminen.

Jag inser att jag har uppnått ett av de största mål jag har haft i livet, det om att ha barnen hemma tills de börjar i skolan:) Jag lyckades, trots en jäkla skilsmässa. För mig har det alltid varit något så självklart, jag vill uppfostra mina barn själv, och det har jag fått göra. Jag har redan berättat för er att jag tycker det är skitjobbigt att det är slut nu, så för att undvika att jag börjar gråta så ska vi snabbt gå vidare;)

 

Till att det ju varit Sveriges nationaldag idag:)

Vi firade den med att åka in till stan, och kika på vad som kallas för Öppen hamn. Vi har ju Fyrisån som flyter genom Uppsala, vidare till Ekoln och sen Mälaren. Säkert nån viktig farled en gång i tiden, det brukar ju alla vatten vara. Idag används den mestadels till nöjesresor med båt. Och så finns det en och annan båt som ligger vid kaj som är åretom-bostad. Coolt.

För att få åkanterna att leva upp har Uppsala lagt ner massor av cash på att fixa så det är attraktivt, och det har de gjort fint. Från att man knappt kunnat gå längs ån till att det är promenadstråk med bänkar och utegym. Jättefint:)

Och sjätte juni lever området upp ännu mer. Jag tog med de som ville, dvs Jamie, Jordan, Lovelia, Novalie, Corrinda och Marcus. Lite förvånad över att de tre stora ville med, men tänkte att det var trevligt. Vi hann väl åka tvåhundra meter hemifrån när Corrinda frågade varför vi inte kunde åka till Gränby i stället för ner på stan?

Öhhh, för att hamnen ligger i stan?

Visade sig att de trodde vi skulle shoppa avslutningskläder:) Men då fick de gå själva istället, medan vi kollade in jippot vid hamnen.

Sjöräddningen var där, och visade sina båtar, och hur man livräddar i vatten. Man fick kliva ombord på båtarna och kolla.

IMG_0581

Jamie…. jag har en del att önska om hans outfit;) men han har valt den själv och han är nöjd. IMG_0583

Vi kollade även in Upplands Boservice tält, de serverade saft och bulle till alla ungar. Killarna var förtjusta i deras lilla bil:)
IMG_0584

Som även en person som inte har så bra koll på hur man gör när man kör bil, klarar av….;)

IMG_0585

Sjöräddningen har även en svävare, Jamie väntade länge på att få sitta längst fram.
IMG_0586

Happyhappy kille ♥

IMG_0588

Man fick testa att segla i småbåtar, nån jollevariant va? Kommer inte ihåg vad de heter, men det spelar ingen roll. Inte optimist för de är väl pyttesmå? De fick vänta lite, och så när de fått på sig flytvästar och var nästa gäng ner i båten kom en journalist från UNT fram och ville snacka lite, så då gjorde vi det:) Och sen konstaterade de att alla andra minsann gått före;) Haha, men som tur var så var det inte så lång vända de seglade så det var strax deras tur:)

IMG_0590

Jag trodde att Jamie skulle banga, han kan ofta bli lite chicken i sista sekunden, och inte våga riktigt. Har han syskonen med så är han lite kaxigare, och jag hade berättat att det gungar till lite när man kliver i båten, men att det bara var att sätta sig. Han bara hoppade ner:)

IMG_0600

Lovelia är hans trygghet, hon är väldigt mån om honom och tar hand om lillbrorsan.IMG_0602 IMG_0603

IMG_0591 IMG_0592

Lovelia fick hjälpa till att ”dra i snöret” berättade hon sen. Jag vill minnas att man säger ”skota hem” I alla fall är det en seglarterm om än inte korrekt här: Jag har en gång i tiden klarat av att åka båt utan att bli sjösjuk, och jag har gamla kompisar som är seglare. Kanske ska jag testa att åka båt igen….Det är ju väldigt vackert på sjön när solen skiner.
öppen hamn

Solen strålade och det var jättehärligt väder:)

Vi kollade på dykare som plockade upp skräp från botten av ån. Det får mig att tänka två saker:

1-fan vad folk är vidriga som kastar massa skit överallt.

2-jag vill dyka:)

Sen travade vi in till city och köpte glass. Killarna från Pressbyrån och vi andra från McD. Corrinda och Novalie mötte upp oss där. Eftersom de inte hittat något på stan så körde vi en sväng till Gränby, där Corrinda fick ett par vita ”flowy” brallor och en blå och vitprickig blus. Så classy och så somrigt. Marcus tar studenten på fredag så hon ska uppvakta honom:)

Sen köpte Lovelia en blus, och alla tjejerna varsin ”blomkrans”. Trixie fick såklart en hon med fast hon inte var med. Jag visste ungefär vad hon ville ha på sig, och till det passade vita blommor så det fick hon. Corrinda valde ljusblå, samma som Loppan och Novalies är vit den med.

Sen var killarna i upplösningstillstånd:) Bara att åka hemåt, shopping är inte deras grej,. speciellt inte tillsammans, de bara triggar upp varandra till att göra bus och sattyg.

Vi stannade på Ica och köpte korv. Värsta nationaldagsmiddagen va;)? Men alla är förtjusta i helt vanlig kokt eller grillad korv med bröd och vi satt ute och käkade den. Patricia hade kommit hem hon med, så vi var tillfälligt ganska samlade.

IMG_0599

Grannens björk snor solen till sist så det är surt. Men vi bor ju i skogen;) är det inte den ena grannens träd så är det den andres, eller kommunens mark. Träd har vi allt för gott om.

Patricia och jag satt och snackade länge, och sen flyttade vi in. Vi råkade titta ut genom fönstren och konstaterade att de var grymt skitiga… De blir det, dels för att alla kladdar på dem, och dels för att Smulan hoppar upp på fönsterblecket när hon vill in. Det blir så smutsigt av hennes päls när hon är blöt av regn.

Så då putsade vi dem väl då:) Jag hade dock svårt att göra det med vänster hand, så det mesta jobbet gjorde Patricia. Hon fick ta den bökiga sidan, insidan. Vilken skillnad det blir:)

Och jag fick ont…bah.

Men svullnaden har gått ner massor:) och det är inte lika spänt längre. Å andra sidan gör det att jag kan böja mer på fingret och då gör det ont…

Det här är mitt nattförband. På dagen har jag det blå, det stödjer mer, gör så jag inte kan böja på fingret, så det ska läka bättre.

led ur led

Hörrni! Ni är bäst:) Ni visste ju precis vad det var för bandage jag sökte, och vart man hittar det:) Jag älskar er ♥

Nu ska jag åka och skaffa mig ett litet lager av det. Så himla bra att det var så enkelt att göra ett bra och bekvämt bandage.

 

Janelle har skrivit om vår dag på Exploria, med lite mer bilder för er som inte fick nog. Jag rekommenderar er att kika in där:) ——–> Janelles blogg

 

Nu ska jag knoppa. Det har varit en härligt nationaldag helt enkelt:)

Natti natti 🙂

 

Kommentarer

  1. Jesper

    Carola, Carola du sköna och vackra ! Du är power girl av det bästa. Du är bäst och han var inte värd dig, kör vidare !
    Kram

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing