Allmänt

Bara massa ord;)

Jag hade så jäkla mycket att säga idag. Men jag har glömt allt:)

Vad betyder det? Att jag bara trodde att jag hade nåt att säga? Att jag har dåligt minne? Att jag borde gå och lägga mig?

Säkert en blandning av allt;)

Men dagen var fullbokad. Först skulle jag ha dejtat en kompis. Bara det. Men så blev det ett möte via Skype som gjorde att jag fick skjuta lite på dejten. Så insåg jag att det där klassfikat i Jordans klass som jag trodde var vid 17, inte alls var det, utan klockan 14 Bra där, jag är klassförälder och har mailat om tiderna….gahh;)

Så messade kompisen att hon fått förhinder, kunde vi ses vid 13? Så vi ställde in det, ingen idé att stressa. Jag visste inte hur länge klassfikat skulle pågå, och jag skulle träna vid fem. Där i mellan skulle jag ha hunnit med en jäkla massa annat som inte hanns med, dock inget viktigt, mer handla och sånt.

Men dagen blev lugn och fin innan det var klart:)

 

Det stormade så in i bänken, jag bor ju omgiven av massor av höga träd, mest barrträd, men även björkar i massor. Det susade och visslade och mellan varven kom det en regnskur. När jag och Jamie åkte till Ica för att…öhhhhh handla fika;) så låg det ett stort träd halvvägs över vägen, det hade knäckts i stammen. Delat på sig. De var dock väldigt snabba med att få bort det för bara nån halvtimme senare undrade folk vad vi snackade om, och jag såg att det var sågat i bitar när jag åkte förbi sen.

När jag kom till skolan stod Jordan och var så ledsen i kapprummet. En lärare stod med honom och förklarade att han tappat bort sin jacka.

 

Hemma är mina ungar inte världens bästa på att hålla ordning på sina saker, men på skolan är de duktiga. Det är sällan de tappar bort något. De hade varit i skogen en bit bort så vi gick dit för att se om han glömt jackan där. Han var säker på att han haft den när de gick dit, och när vi väl var där så var han säker på att han haft den på sig när de gick hem. Det hängde två likadana jackor i kapprummet, den ena märkt den andra omärkt. Jordans var omärkt eftersom det är Jamies jacka:) som han lånat. Killen med den omärkta jackan var helt säker på att det var hans, så då var våran borta. Men så löste det sig:) Lärarna har koll, och kom på att killen haft en annan jacka på sig på morgonen:)

Så gulligt när den här lilla killen kom med jackan till Jordan, och bad om ursäkt för att han råkat ta den ♥

Och Jordan blev överlycklig såklart. Jag med, för jag har varit rätt irriterad ett tag över att de liksom inte har nån respekt för sakers värde. De tappar bort saker och bara rycker på axlarna. De glömmer ställa in osten och smöret så det står och flyter bort. De tappar mobilerna i golvet och bara ser frågande ut när jag säger att de måste vara försiktiga.

Jag gormar. Förklarar att saker kostar pengar. Förklarar kretslopp och hur det påverkar vår jord med allt slit och släng. Kör detaljerade beskrivningar på hur onödigt det är att kasta bort bananer tex. Att de då tagit kraft och näring från jorden i onödan, besprutats i onödan, fraktats i onödan, alla transportkostnader och miljöpåverkan det ger, för att sen bara kastas bort. Waste.

Tjatar och tjatar och blir sur när de inte fattar, utan bara tycker att det är väl bara att köpa nytt.

Därför kändes det så bra idag att Jordan inte bara ryckte på axlarna åt det och ville ha en ny jacka.:)

 

Vi fikade, Lovelia kom hon med, och så åkte vi hemåt, tog med alla saker från skolan. De fick cykla hem i regn stackarna, men jag får inte plats med två stora cyklar i bilen om jag inte fäller ner alla säten och Jamie var ju med.

Corrinda kom hem från skolan, och så småningom så drog vi iväg och tränade. Lovelia och Jamie ville följa med så det fick de såklart. Det skulle vara cirkelfys med Olle, och eftersom jag vet vilken bana han brukar ha så visste jag att det skulle funka fint även med en spricka i handen 🙂

Vi mötte syrran utanför, och när vi kom upp och såg skärmen där man loggar in så blev jag glad, syrran rätt neutral och Corrinda besviken. Det stod David i stället för Olle:)

Jag blir alltid glad när David är vikarie eftersom han liksom är min favoritledare. Corrinda och syrran var inte så taggade på att träna och då hade de sett framför sig ett litet fusk-pass;) Olle är ”snällare” än David.

Men jag blev lite fundersam på hur det skulle funka med handen, han har väldigt mycket övningar där man belastar handlederna, och alltså är det tufft även för händer och fingret sitter ju liksom där;)

Dessutom är han så jäkla bra på att pusha att man gärna tar i.

Men det gick toppen. Det kändes dessutom som att jag var stark idag. Säkert tillfälligt;)

Jag började försiktigt och kände efter hur det kändes och när det inte gör ont så är det ju bara att köra. Jag hade såklart tejpat fingrarna ordentligt.  Och vet ni då? Syrran snackade om att hon gett mig nån tejp, liknande den jag fick på Exploria. Jag mindes det, men inte vad det var för nån eller vart jag lagt den, men nu ikväll bad jag Novalie hämta vanliga tejpen. Hon hittade inte den jag menade utan kom med denna. Och det är ju en sån jag efterfrågat:)

Haha, bra koll man har. Men hon sa att det var till djuren, så jag bara lade upp den i den lådan.

 

Den här då….:)

Jag trodde att Corrinda gick ut för att beundra mina nyputsade fönster och tyckte att det var gulligt men lite märkligt;)

IMG_0619

Men hon står och äter riskaka med pizzasmak;)

Jag tål inte den lukten, tycker det luktar spya. Jag vägrar oftast att köpa dem men ibland så lyckas de övertala mig, som idag. Men. De måste ovillkorligen äta dem utomhus, de får inte äta inne och de får inte ställa in ett öppnat paket i skåpet som står och stinker;)

Så hon står där ute och käkar. En efter en stod de sen där en stund och mumsade i sig;)

 

Nu ska jag hoppa i säng. I morgon ska jag åka till en skola jag sökt och intervjuas för utbildningen:)

Jag tar med Jamie, känner dem jag ska träffa så det är lugnt.

Sen ska jag försöka hinna med att klippa Jordan, köpa en examenspresent och det där tangentbordet till surfplattan. Tack för era tips och åskter 🙂

Borde hinna handla med, men annars får det bli en stödhandling på Ica.

Och så ska ni få ett vettigare inlägg:) Kanske stryka nån skjorta och klänning med när jag tänker efter….usch;)

 

Nu sova!

Natti natti:)

Kommentarer

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing