Allmänt

Mil i bil:)

Early birdy i morse klev jag upp efter att inte ha sovit speciellt gott:) Vissa nätter är inte snälla mot en så är det bara. Av ingen synbar anledning kunde jag bara inte somna ordentligt utan det var mer nån slags halvdvala. Men vafan, sådana nätter behövs för att man ska uppskatta de där när man sover som en stock.

 

Jag skickade ungarna till skolan, eller de som skulle dit, det är en minskande skara;) Corrinda var ledig, Novalie hade sovmorgon. Men de som skulle iväg kom iväg som det var tänkt, och vid kvart i nio satt jag och Jamie i bilen. Det var ett tag sen jag körde till Väddö, men jag vet att det tar en dryg timme och jag skulle vara där 10.00.

Och jag hamnade jag bakom alla möjliga fordon som inte hittade sin gaspedal:/ Först en lastbil, sen en slamsugarbil, sen ett gäng gamla gubbar i ännu äldre bilar, en traktor, en flyttbil och ännu en lastbil. Men herregud? Det är en smal krokig landsväg så det är inte helt lätt att köra om, och jag undviker det gärna. Jag har inte ett krutpaket till bil, axar inte så snabbt men man tar folk på utmattning;) Men jag kom fram med marginal:) JAG har inga problem med vart min gaspedal sitter när man väl kommer om..

Det kändes välbekant när jag svängde in på folkhögskolan.

väddö fhs

Det är här jag har sökt en utbildning:)

Jag har ju gått här ett år, och det är något visst med atmosfären på folkhögskolor, speciellt de som är gamla vackra byggnader. När jag parkerade och promenerade upp mot huset kände jag nån slags frid i kroppen. Och knoppen:)

Jag träffade lärarna och blev intervjuad inför utbildningen. Mer om det senare. Say no more, just nu. Inget jinxande.

 

Jamie var en duktig liten kille som satt ganska så fint, fast det var tråkigt:) Så på väg hem igen stannade vi till på Ica och shoppade drickyoghurt, det är hans senaste passion;) fanta exotic och kexchoklad.

Och så kunde jag inte låta bli att hala fram mobilen och fota. Men det gör sig inte alls lika på bild som IRL, speciellt inte när solen inte skiner. Raps luktar inte så gott, men oj så vackert. Det här var ett gigantiskt fält, på båda sidor av vägen så det var som att åka genom guldfält. Fields of gold:)

rapsfältOch jajamensan, jag fotade MEDAN JAG KÖRDE BIL!!! 😉

Lite civil olydnad så här i slutet av veckan är alltid uppiggande;) Lagen säger att du får använda mobilen under körning om din bilkörning inte påverkas. Och det gjorde den inte:)

Jag svarar på sin höjd i mobilen när jag kör, knappt det om jag inte råkar ha lurarna i, men ibland så gör jag undantag. För rapsfält tex.

Vi körde hem, och hämtade Corrinda.

Så åkte vi vidare till Gränby för att köpa en studentpresent, och ett tangentbord till plattan. Check på båda:)

Men alltså, när jag kopplar ihop plattan med tangentbordet så funkar det finfint, förutom att det inte skriver åäö utan det blir ;;:;;;::: och nån klammer. Varför? Jag har det inställt på svenska. Bah, måste jag åka tillbaka och fråga hur man gör;)?

Jamie har snöat in på vattenballonger. Så det har vi köpt i parti och minut. Det är ju vansinnigt roligt:) Lite annat jox, som borstar och halstabletter med.

Så var vi klara och åkte hem igen för att hämta Jordan. Han behövde en klippning för två månader sen;) men  nu kom vi till skott. Som tur var hade de en på drop in där vi brukar gå. Klippoteket vid Citygross.

Innan så körde jag till Aktiv Ortopedteknik för att hämta mina fotstöd. ”Hjälpmedel” Tjena. Känner mig som nån mindre intelligent när det heter så, utan att lägga nån värdering i det:) Men jag får bara se glad ut och nu var jag lite extra happy eftersom jag den här gången beställt extra många.

Jordan visste inte riktigt hur han ville ha håret, så vi enades om en kort pojkfrisyr. Så vill han alltid ha lite tuppkam och hårfärg ♥

Han slutar första klass nu. Det kräver nästan grönt hår faktiskt.

Jordan

Jordan som räknar med tusental och just nu läser Carolina Gynnings bok när vi åker bil:) Den låg i goodiebagen vi fick från Exploria, och han norpade Bamsetidningen och sen när han läst ut den efter en kilometer så plockade han fram boken. Jag misstänker att den int där avsedd för sjuåringar, men han tycker den är jättebra. Hm;)

Jamie var med. Och han fick frågan om han ville klippa sig, och han sa JA. Och visade med fingrarna att han ville klippa sig ungefär en millimeter;)

Så då får Patricia fixa det hemma nån dag.

Efter klippningen så handlade vi på Citygross, en sånär spretig handling som känns ostrukturerad och konstig, men ibland tar det slut på de mest märkliga saker samtidigt;)

Och sen äntligen HEM för att stanna. Jag var trött, och vädret var så konstigt kvavt och eländigt.

Plus att jag har fan har ont i handen och armen:/

Mitt lillfinger blir bättre, men långfingret har nog fått sig en redig smäll och gör mer och mer ont. Skit.

Men det reder sig med tiden:)

 

Efter middagen var det allmän dusch för samtliga och sen fick jag roa mig med att föna håret torrt på tre av dem. Lovelia och Trixie vill ha lockar i morgon så de har fått inbakade flätor och Corrinda fönade jag det torrt och rakt på så ska hon locka sen. Sen hoppade alla i säng, med sina avslutningsoutfits redo, allt är förberett.

Jag kommer få vara med på två avslutningar i morgon. Vissa år har det varit tre…då är man lite less på rektorns tal;) men två funkar.

Så det är väl dags att krypa i säng då kanske..:)

Natti natti 🙂

 

 

Kommentarer

  1. familjenannorlunda

   Eftersom jag sökt utbildningar till hösten så borde det i sig vara svar på din sista fråga 😉
   Jag har pluggat i typ tre år, ett år administratör . Två år hälsa och skrivande,
   🙂

 1. En mormor i Bålsta

  Så fin Jordan är !
  Hoppas han o dom övriga nu får ett härligt sommarlov ,det är allihop så väl värda!
  Du med!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing