Allmänt

Takida på Flustret:) och grannar..

I lördags hade vi då släktkalas för våra majbarn – Robban&Corrinda, och Novalie. Jamie fick vara med han också eftersom han ju fyller i juli. Jag vet att det komma bli svårt att hitta en dag till som passar alla, så bäst att passa på:)

Släkt och släkt förresten…Ohana är mer rätt ord kanske:)

(Ohana = familj på Hawaiiska och inbegriper folk man älskar, inte bara har blodsband med. )

 

Jag hade skämtat och sagt att det var bara till att kliva upp och påbörja tårtorna, samt städning, men blev högst förvånad när det faktiskt var vad ungarna gjorde.

Corrinda och Marcus fixade tårtor och övriga ungar plockade och städade. De ville ha en tårta med jordgubbar på så det fick jag åka och köpa. De såg skruttiga ut dagen innan, men nu var det finfina.

Så glömde jag köpa grädde, så Robban tog en promenad och fixade det.

Corrinda gick ner och gjorde sig i ordning så jag gjorde det allra sista på jordgubbstårtan, dvs spritsade på grädde:)

jordgubbstårta

Det är vaniljkräm och grädde som fyllning, och jordgubbar i den ena och nutellagrädde i den andra.

Supergoda båda två:)

Folk droppade in runt två, farfar med fru, mormor, morfar, moster, Anna, Lasse Joel.

Vi fikade och hade det så gott i solen. Tokvarmt:)

Ungarna fick presenter, Jamie blev extremt blyg och vågade först inte komma ut, men till sist så. Vi hade släpat fram ett extrabord med bänkar, men kidsen ville hellre sitta på en filt på gräset, för det var så hett på terassen. Vi har en stor markis men den täcker bara det ena bordet. Det slutade med att folk klämde in sig lite hur som helst i skuggan. För mig så är det SOMMAR. Att man väljer skuggan, för att det är för varmt i solen:)

Underbart!!

Efter några timmars snack och fika, så droppade folk av igen och Karin och Vlad kom. De fick tårta och kaffe innan han for hemåt igen. Karin och jag skulle på Takida:D

Vi fick skjuts av syrra ner på stan, jag snabbduschade och fixade mig lite snabbt innan bara, jag var helt genomsvettig. Det tog inte speciellt lång tid innan jag var precis lika svettig igen:)

En burgare på McD och där mötte vi även upp Karro innan vi promenerade till Flustret och gick in. Vi var där vid sju, och de började spela nio…öken att vänta men med trevligt sällskap funkar det ju. Vi tog en varsin öl, och stod och snackade. Plötsligt ser jag i ögonvrån hur nån stannar till och när jag vände mig dit ser jag en gammal bekanting. Therese, som var förskollärare åt Robban och Corrinda när de gick på dagis för tusen år sen. Bvc ”bestämde” att de skulle gå för tvillingar behövde talstimulans eftersom de alltid utvecklar ett eget språk… Alltså jag hade inte riktigt kaxat till mig på den tiden, och lyssnade kanske inte helt på BVC men tillräckligt för att låta dem gå på dagis. Mina tvillingar har definitivt INTE något eget språk, och de var alldeles normala…

Men jag lät dem gå kvar, och anledningen heter just Therese ♥ Hon var underbar. Bäst, och kidsen älskade henne. Jag med:) Och det var så kul att snacka, det är alltså typ 12 år sen de slutade. Såååååå kul!

 

Karin upptäckte att den där tjejen jag nästan slogs med, att hennes polare var där. Hon var inte direkt ett under av trevlighet hon heller, så jag undvek henne;) och hon stod faktiskt inte och knuffades längst fram vad jag såg. Inte vid oss i alla fall:) Karro och jag stod långt fram och Karin och en av hennes kompisar föredrog att hänga lite på ett bord en bit längre bak.

Om jag älskar min nya telefon?

JA:)

Takida

Det är Iphone 7 plus och den är grym. Både bilder och ljud från konserten är fina, hade de inte envisats med att ha massa rök så hade de blivit knivskarpa:)

Takida är inte mina stora favoriter, men jag gillar dem helt klart. En konsert med dem är en bra konsert helt enkelt. Jag gillar det. Han snackar en massa, Robban, och det kändes som att han och de andra hade väldigt kul,

När de spelar klart kändes det som de gott kunnat fortsätta en lång stund till:)

 

Karin och kompisen åkte hem och jag och Karro stannade kvar, och dansade och drack cider. Så i princip helnyktert alltså. Då ser man ”spelet” väldigt väl. Och ju längre kvällen går ju fullare blir folk och ju mer desperata;)

Jag har nästan glömt hur jäkla kul det är att dansa. Jag KAN INTE, men tänker att alla andra är så fulla att de inte lägger märke till det. Rätt eller fel vet jag inte, men tänker fortsätta tro det, annars vågar jag inte stuffa runt;)

Det var så svettigt! Vid ett flertal tillfällen gick vi ut för att svalka oss, det är ju bara för underbart när sommarkvällen är varm och ljus och man har roligt. Livet känns allmänt bra då.

Framåt två-draget lämnade vi stället och tog varsina bussar hem, jag missade precis den som går hela vägen till mig så jag fick mig en promenad där mitt i natten.

Men vad gör det? I mitt område är det stendött efter 23, och jag är inte vare sig mörkrädd eller rädd för att bli överfallen. Nu var det nästan ljust som på dagen förvisso. Det doftar ljuvligt om allt som blommar just nu, och jag gick där i linne och jeans och bara njöt. 🙂 Underbara, underbara sommar ♥

Kom i säng sent eftersom jag sen satt och käkade lite och inte ville gå och lägga mig helt enkelt.

 

Klev upp när ungarna började vakna och sen har jag försökt packa. Det går sådär;) Jag vill åka ut till husvagnen, men jag vill inte packa….det är så tråkigt, och nu första gången är det så mkt som ska med. Allt från alla sängkläder till oboypulver liksom.

Patricia och Simon kom hem, och när han åkte iväg för att jobba en halvtimme senare satt det en lapp på hans bil.

elaka lappar

Tja, vad säger man? Jag har lite svårt för att förstå att man inte bara hojtar över staketet om det är något problem, speciellt som hela min trädgård var full av ungar. Och Simon, vars bil det rörde.  Till saken hör att bilen inte direkt blockerade infarten, möjligen kunde de inte köra ut åt det håll de önskade, men vår gata har in/utfart från två håll så det blir ingen omväg. Jag får ofta ta det ”andra hållet” för det står bilar i vägen och jag kunde inte bry mig mindre. Överhuvudtaget har jag väldigt svårt för skrivna lappar om alternativet finns att snacka irl. Det känns inte som God grannsämja liksom. Nä, de kanske hade bråttom, men uppenbart inte SÅ brått att de inte hade tid att skriva en sur lapp;)

Och dessutom slarvigt;) Ihhhh.

Det är toppen att säga till om något är mindre bra, och jag vet att man ibland får hjärnsläpp när man ska parkera på en villagata. Man tycker att man ställer sig så himla schysst och bra, bara för att sen inse att man faktiskt står uselt till för en annan granne….

Jaja, jag kanske inte bidrar till grannsämjan jag heller när jag lägger ut bilden, men so be it. För nåt år sen fick jag ett mail från dem om att få tyst på mina ungar vid 19.30-20-tiden på kvällarna för deras kids kunde inte sova… Sist jag kollade så brukar det vara 22-23 som är ”deadline” för att det ska vara tyst..? Innan dess får man bita ihop. Till saken hör även att alla gatans ungar var hos oss varje kväll.

Jag kanske ska skriva en lapp om hur irriterande det är med obstinata barnskrik deluxe från deras håll. Som pågår i evigheter ?

Nä så jobbar inte jag;) Jag är faktiskt rätt så trevlig, men av nån anledning verkar de inte gilla mig. Det är  uppenbart och jag har funnit mig i det. Man kan inte vara omtyckt av alla, så är det.

 

Hur har ni det med era grannar?

Jag har lite ångest över att Doris står och tokskäller vid staketet eller rusar som en galning jäms med staketet och skäller satan så fort nåt inte passar. Det gillar jag INTE men jag jobbar på det. Hon har massa vakthund i sig och jag har ingen hund-erfarenhet så det går sådär, men jag försöker iaf. Det kan jag kanske få pluspoäng för nånstans:)

I övrigt så försöker jag tysta ner kidsen framåt 21-22, ibland glömmer jag bort det och det är highlife längre, men intentionen är så.  Jag kör inga bullriga maskiner sent eller tidigt. Det gör en del andra grannar, framför allt tidigt då eftersom hela världen verkar vara morgonpigg….;)

Jag försöker uppträda så som jag vill att andra ska uppträda, kan man väl säga. I stort har vi en bra gata med bra grannar, även de som skriver lappar är ok:)

Nån av dem, en annan, är förresten snabb på att ringa efter parkeringsvakter om nåt fordon står parkerat lite för länge…min husvagn tex. Det gillades inte alls, och vips så kom en p-vakt…. Samma där, misstycker man så är det väl bara att ta ett litet snack, i stället för att ge grannen en fet p-bot?

Jag kanske är korkad?

Men så tycker jag. Raka rör i stället för bakom ryggen.

 

Nu ska jag sova! Solen går upp vilken sekund som helst….det var inte min mening alls:)

Jag höll på länge med att få in Danmarksbilderna, så snart kommer det reseinlägg!

Natti natti 🙂

Kommentarer

 1. En som med alla medel försökt få grannen att inte blockera min p-plats, som jag köpt för 200 000 kr. HAN tycker dock inte det är något problem. Nästa steg blir att ringa polisen för bortforsling av hans bil (bor inte i Sverige)

  Det är inte alla som klarar av att ta upp problem face to face. Det finns de som inte ens klarar av att ringa ett telefonsamtal… Jag tycker inte heller att lappen var ”sur”. De skrev både Snälla och Tack på förhand. Skulle det ha hjälpt om de kom över och bad er att inte parkera utanför deras hus/utfart? Skulle det aldrig ske igen? Även om du tycker att det inte är ett problem, så tycker uppenbarligen grannarna det.

 2. Linda

  Hej! Kan tipsa om citonhalsband till skäliga hundar. Funkar perfekt till min lilla skäliga terror. Skäller hon till så får hon en liten dusch av citron och det gillar hon inte så nu vet hon att när hon har halsbandet så kan hon inte skälla. ?

 3. Linda

  Hej! Kan tipsa om citonhalsband till skäliga hundar. Funkar perfekt till min lilla skäliga terror. Skäller hon till så får hon en liten dusch av citron och det gillar hon inte så nu vet hon att när hon har halsbandet så kan hon inte skälla.

 4. Emilia

  Förstår precis! Blir tokig på sånt trams. Skicka lappar – varför?? Jag tycker bara det är kul med lite liv och rörelse i kvarteret och har någon granne fest så gläds man väl med dem? OBS syftar inte på de som ev har fest jämt = inte lika kul. Men blir så trött på alla människor som måste ha tyst omkring sig exakt kl 19 för då ska barnen sova, vars värld rubbas om en bil står något fel parkerad etc etc. De borde slappna av lite! Kram

 5. Louise

  Haha gud att folk orkar bry sig om allt lixom! Just därför bor jag ute i skogen där ungar och hundar kan springa fritt utan risk att störa nån sur granne. ?

  1. familjenannorlunda

   Ibland känns det vansinnig lockande 🙂
   Jag har verkligen inga problem med någon av grannarna förutom det här, så är glad att bo där jag bor:)

 6. Mamma till tre pojkar

  Vilka torrbollar, vill barn leka så ska de få leka. Det är så jäkla mörkt större delen av året i det här landet. Det få 2-3månader när vi har de ljust o någorlunda varmt ska vara fria för lek o bus ute. Förstår mig inte på det. Hade någon av mina grannar klagat på våra barn att de är högljudda etc så hade jag faktiskt inte brytt mig!!!!

 7. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Åh folk och sina lappar :/. Förstår inte sånt där. Bor i hyreshus och så sitter det en lapp (bott här i elva år snart) på dörren för alla där någon i huset skrivit ”NÄR man är småbarnsförälder vill man inte att folk ska titta på TV/spela tvspel klockan 21:00 på fredagskvällarna, vanligen var tysta vi går och lägger oss hela familjen klockan 21:00”.

  Hade precis flyttat in en småbarnsfamilj i huset som folk genast började spekulera kring. Grejen är den att jag under mina 11 år här i huset gått från småbarnsmamma till tonårsmamma men inte hört en ljud från mina grannar. Det är galet tyst här, aldrig fester och ibland så önskar man nästan att tonåringarna som flyttat in skulle höras lite ;). Men inte då, de är så skötsamma. Så börjar en gnälla, så då kunde jag inte låta bli så jag skrev ”AHA, så det är nu man ska klaga på småbarns gråt på vardagsnätterna?” Då togs lappen ner ;). Kanske var det dumt men jag kände lite 21:00 en fredagskväll, om någon vill titta på Let’s dance eller Idol kan man väl få göra det? Visst om det var fest och skrik, men folk som ser ett familjeprogram och man nu skulle råka höra, då får man väl försöka att bita ihop en stund. Det är ju helg :-o, vardagar absolut men helgen.

 8. Ewi

  Vi bor i lägenhet, 6 familjer på 3 våningar. Barnfamilj längst ner och vi med barn högst upp, men övriga är nära pensionsålder eller äldre. Vi kommer rätt bra överens. Lite grinigt över att nån alltid börjar borra runt 20 snåret på kvällen, varje gång de borrar. Men i övrigt kan vi varandra. Typ: barnspringsstamp runt 6 på morgonen, de små längst ner, tripp i trapp vid 06:30 våra kids ska till dagis, stoj och prat i trapphus är grannens släktfest osv. Ingen supersur och ingen som partajar.

  1. familjenannorlunda

   Jag kan såklart åxå bli less på folk som jag tycker stör. Men på samma vis som jag inte ids kommentarer negativt på folks bloggar så skiter jag i det, det löser sig alltid på nåt vis. Nu menar jag inte att du kommenterade negativt såklart:) det var bara en jämförelse 🙂
   Men att det är onödigt att klaga om det inte upprepas dagligen, hela tiden och inte funkar med en vänlig påpekning.

 9. Anna

  Du tycker inte om lappar så då lägger du ut här så att hela svenska folket kan läsa istället ??. Gå till dina grannar och tala om för dem att du föredrar att prata istället för att skriva lappar???

  1. familjenannorlunda

   Har jag ju gjort redan 🙂
   Och jag tänkte bidra till lappmaffian som visar upp tråkiga/ roliga / arga lappar 🙂
   Mitt bidrag liksom:)

 10. Hanne

  Intressant det här med grannsämja. Vi bor i ett lugnt och trevligt område och vi är måna om att bidra till den stämningen. Våra barn får inte härja efter åtta på kvällen, De får leka lugnare vilket också är bra för att varva ner framåt kvällen. Vår gräsklippare är en handjagare så den varken luktar eller låter särskilt illa och är supermiljövänlig – det önskade jag att alla våra grannar använde – eller en sån där självgående om man nu vill lägga pengar på det. Allt förknippat med grillning luktar sjukt illa – men där fattar jag att det är jag som är knäpp så det skulle jag aldrig få för mig att klaga på. En skällande hund skulle dock reta mig till vansinne – absolut inte ok.

  1. familjenannorlunda

   Jag är sur över att min handjagare inte funkar på min gräs/Moss/maskrosmatta:)
   Tycker jättemycket om att klippa med sån men den fastnar bara i alla tussiga ställen och klipper urdåligt. Har gett upp.
   Men å andra sidan har alla grannar motordrivna monster:)

 11. Maria H

  Jag är lite präktig av mig och säger åt min unge att inte skrika på studsmattan när jag vet att grannarna har lagt sina mindre barn. Jag tycker man tar hänsyn till varandra och det inkluderar även parkerade bilar. Nu är det kanske så att grannarna har lite svårt för dig eftersom er kontakt verkar obefintlig och då valde de att inte konfrontera dig face to face utan väljer att skriva en lapp. Och varför ett inlägg på bloggen för detta? För att få sympatier?
  Angående skällande hundar så lär du nog jobba lite på det. Finns det något mer irriterande än att en hund står och skäller dagarna i ända? Nej jag kan nog förstå dina grannar faktiskt.

  1. familjenannorlunda

   Nämen läste du inte att jag jobbar på det? Och det andra du skriver gör jag SÅKLART men tänkte att det var så självklart.:) Känner man mig så vet man att respekt mot andra är mitt andra namn:) jag tänker liksom alltid på att försöka göra så som jag själv vill bli bemött.

  2. Karin

   Jag håller med.. Jobbar man och ska gå upp tidigt och gå till jobb, skola, förskola så tycker jag nog att 22 är sent. En skällande hund kan väl skickas in om den inte kan vara tyst. Lappen var ju inte otrevlig. Trist att du har hamnat i en konflikt med grannarna och att du svarade via bloggen och inte själv knackade på deras dörr och beklagade att det blev en olägenhet för dem med bilen.

   1. familjenannorlunda

    Näe, jag känner inte att det är mitt göra faktiskt att beklaga att de inte kan köra bil 😉
    För de kom ju liksom bevisligen ut.
    Jag tycker också att 22 kan vara sent men nu är det ju liksom typ gängse normer och de lär man ju liksom följa. Eller?

     1. familjenannorlunda

      Visst är det? Jag är så öppen för lösningar bara jag får veta problemet. Rakt av inte bakvägen. Så svårt är det väl ändå inte att vara rak?
      Men alla är vi olika 🙂

 12. Sara

  Så tramsigt att klaga på sina grannar. Att klaga överhuvudtaget. Tål inte folk som gör det. Jag har aldrig klagat en enda gång trots att det är oväsen och konstigheter hela tiden, skrik och fester och musik mitt i natten. Nu är det nån som predikar och skriker ut sitt budskap mitt i natten. Låter som nån besatt religiös gudstjänst på nåt annat språk. Här är aldrig tyst vid 22 utan snarare vid 02-03. Det är väldigt lyhört här också vilket bidrar (gammal hyresrätt) När nån t ex har sex eller bråkar hör man det så tydligt så man nästan tror det är inne i ens egen lägenhet. Ibland är det rejäla relationsdramer mitt i natten, möbler som kastas och skrik och bråk. Jag hör när någon bajsar eller hostar. Så lyhört är det. En granne hade en hemsk hosta och hostade konstant under flera veckor. Min närmsta granne han är dessutom prostituerad. En ung kille bara. Han har berättat det själv. Det springer kunder där (minst dubbelt så gamla män i kostym och en vigselring på fingret. När jag är hemma och pluggar ringer det alltid på hans dörr kl 12.00 och kl 12.30 det är ju lunchtid då och då har han alltid kunder) ofta och blir mycket oväsen av det också med höga sexljud osv, Skulle aldrig få för mig att klaga på det heller. Jag låter han jobba ostört. Man får stå ut tycker jag. Ingen som nånsin klagat på mig heller på tio år jag bott här trots att jag gör saker man inte får också. Här accepterar vi varandra som vi är med brister och fel och lappar och klagomål existerar inte här. Jag tycker att man kan flytta ut i skogen annars om man inte tål brister från grannarna.

  1. familjenannorlunda

   Jag håller nog med dig, så tänker jag med. Ibland blir jag apless på saker och stör mig på dem men biter ihop och sen glömmer jag det. Oftast handlar det ju om tillfälliga saker:)
   Men din granne med prostitutionsverksamheten skulle jag ha aningens svårt för faktiskt ??

 13. S

  Jag har levt 3 år med en granne som spelade så hög musik att jag inte hörde min TV. Då spelar klockslaget faktiskt ingen roll. Det är otroligt störande redan vid 18-19 på kvällen. Om dina ungar beter sig på detta vis vore det bra om du lärde dem annorlunda! De kommer annars få problem med både grannar och hyresvärdar när de flyttar hemifrån.

  Skällande hundar är typ det värsta som finns! Spelar inte heller någon roll med klockslag – man vill helst bara strypa kräken! Oavsett tid på dygnet.

  Hur kul är det att bli inparkerad och inte kunna åka iväg när man vill? Eller som i mitt fall när grannar helt fräckt ställer sig på min betalda parkeringsplats så man får ringa bärgare för att få bort bilen! Jag bor i hyresrättsområde…

  1. familjenannorlunda

   De var inte inparkerade, de kunde bara inte köra ut åt det håll de ville. Det gick fortfarande att ta sig ut på flera olika sätt . Och hunden… jag jobbar så hårt på det, har du några tips är du jättevälkommen att dela med dig för jag hatar det innerligt…
   Och mina barn beter sig sjävklart inte som svin.. men jag trodde jag var solklart:)
   De hoppar skrattar och leker som barn gör och det får de göra fram till 21-22. För respekt måste gå åt båda håll så är det. Att begära att det är tyst i ett område där det bor massor av andra när man själv vill att det ska vara tyst är inte rimligt.
   Jag fattar bara inte varför man inte kan prata? Utan väljer att skriva lappar. Men inser att ni kanske föredrar sånt..?

 14. Leontine

  Ja vi bor i lägenhet och här ska det vara tyst klockan 22:00 MEN våra grannar väsnas och skriker till 4-5 på morgonen och de är ändå vuxna människor som jag tycker borde begripa bättre men nä tydligen inte. Till saken hör också att jag har 2 små barn 2år och 3 månader och en på 3 månader och grannarna är utlänningar och jag har klagat då detta pågår varje natt men nä hyresbolaget skiter i det! Då har jag gjort så här att då skiter jag med i det och börjar väsnas tidigt istället då barnen ändå går upp och grejar. Och ja jag håller med är det något som stör en så skall man ta det IRL.

  1. familjenannorlunda

   Örk vad tråkigt!! Vi bodde i lgh när vi hade två små, och jag har insett att det var superbra isolerat. Man hörde nästan aldrig någonting av grannarna. Där var jag ner till min granne under och frågade om kidsens Bobbycar lät vidrigt ner till honom. Det gjorde den:) och vi kom överens om att det var ok att köra dagtid då han inte var hemma. Så enkelt 🙂
   Förstår att du blir trött! Och jag skulle nog gjort som du och börjat väsnas tidigt 😉

 15. Rille

  Vad jag har förstått så finns det inget fastställt klockslag när det ska vara tyst i ett villaområde, utan det handlar mer om hur allvarlig störning det är (ljudvolym, hur ofta det förekommer etc.). Kräva att det ska vara knäpptyst 19.30-20.00 tycker jag inte att man kan göra. Antingen får man vänja sina ungar vid ljudet så att de somnar ändå, eller så får man flytta till ett ensligt beläget hus någonstans. Så tycker jag.

  1. familjenannorlunda

   Jag håller med:) Det är svårt. Och i fallet med studsmattan hade jag övriga barn på gatan hos mig så alla föräldrar var medvetna om att de lekte, då känner jag inte att jag vill bära hundhuvudet ensam 😉
   Jag gillar att det hörs att man har folk omkring sig, och även om jag inte älskar gräsklipparen / slipmaskinen/hamrandet edyl kl 7 på lördag morgon så är det så det är att leva ihop med andra.
   Håller med dig 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing