Allmänt

Midsommar – The quick fix!

Åh fan, är det midsommar i morgon?

Har du liksom som jag ”glömt” det;)? Kommer hela släkten i morgon på mat och mingel? Elle kanske om två timmar??? Ihhhh!  Äsch hold your horses det löser sig,

Här är The midsommar quickfix:)

 

Pappkassetricket:

På vintern är det bästa tipset att släcka ner och tända levande ljus. ALLT ser vackert ut i stearinljusens sken:) Men nu funkar det inte så bra, det är ju ljust nästan hela dygnet (tack och lov) Men då har jag en annan lösning och den heter pappkassar. Jajemen ni hörde helt rätt- helt vanliga papperkassar från närmaste butik, eller för den delen sådana i plast/tyg.

Fram med så många som behövs och sen plockar du ner allt löst rat där i. In med dem i nån garderob, eller under sängen eller bakom soffan. Bara de är utom synhåll så funkar det. Glöm inte ta reda på dem sen bara.

Men det kan man med fördel spara till en långtråkig dag:)

 

Sköljmedelstricket:

Nu är allt löst borta så då kan man dra ett snabbt varv med dammsugaren. Byt påse och sug upp ett papper du fuktat med sköljmedel så kommer det sprida sig en väldoft där du drar fram..

Samma sköljmedel kan du sen späda ut med vatten i en sprayflaska och så sprayar du gardiner, soffan, handdukarna, soffkuddarna, dukarna….ja ni fattar:)

sköljmedel

Prioritetstricket:

Kök och badrum är viktigt att de är fräscha så kör ett snabbröj där, (samma papperskassar funkar), och sen skurar du toan och handfatet med typ Ajax med citrondoft eller ännu hellre Grumme såpa i nån god doft. Byt alla handdukar, spraya de nya med sköljmedel. Dra för duschdraperiet, spray det med sköljmedel, Tänd ett doftljus.

Köket – där plockar du kvickt undan allt på diskbänken och övriga bänkar, drar ett drag med såpan eller ajax.

Ser det för jäkligt ut på bänken? Lägg över en snygg handduk och låtsas att det är ömtålig disk på tork.

Sätt en stor bukett med blommor strategiskt nånstans.

 

Lågprio:

Om er hall ser ut som min så gör ni klokt i att plocka undan 30 par skor, men skit i den sen, den kommer ändå bli full av kläder och skor snabbt igen.

Se där, då har ni städat på sisådär en timme. MAX:

 

Ska ni sitta ute? Men grattis, då kan du skita i allt utom badrum:)

Och ni kommer undan bra med ett stökigt kök om ni påbörjat matlagningen innan gästerna kommer. (Jag förutsätter att ni kommer grilla, och det tillsammans med era gäster.)

 

Dags för dukning!

Dukningstricket:

Släng på en duk, funkar alldeles utmärkt med ett vitt lakan,, behöver inte vara manglat eftersom skrynkligt är det nya bohemchic´a 😉 Ställ en stor bukett med blommor, (som ni lämpligen skickar ut ungarna att plocka,) mitt på bordet. Sprid gärna ut lite kvistar/blad/blommor på bordet. Sätt en hög med tallrikar på bordet eller köksön om ni har en sån. Kan även funka utmärkt att ställa dem på en köksbänk/skänk/ extrabord. Travar med glas intill, och alla bestick i en stor glasburk där ni knyter ett blågult band runt som dekoration. Servetter kan ligga på ett tjusigt fat. Eller ställs i servettställ om man har ett. Ställ dit något ”somrigt” som ytterligare dekoration, kanske en midsommarstång från ica, eller en enkel prästkrage i smal vas. Kanske nån ful blomkrans från nån unges kalas, en hawaiiansk lei, eller nåt annat ni hittar.

 

Jomen alltså nästan klart!

 

Maten då? Hur fasen fixar man mat till massor på ingen tid alls???

Mattricket:

Det här förutsätter att ni har en öppen hyfsat vettig affär i närheten, men ila dit, köp olika korvar, förgrillade delade majskolvar, tomater, champinjoner, och lite sånt. Glöm inte grillspett! Hemma så lägger ni upp allt i skålar och så får varje gäst göra sitt eget grillspett:)

Har ni ingen öppen affär i närheten så leta i kyl och frys efter saker man kan trä upp på spett och grilla.

 

Dessert….hur gör man med dessert???

Desserttricket:

Här kommer mitt godaste, enklaste desserttips som dessutom är så gott!

Frysta bär av önskat slag, jag vill ha hallon och blåbär, men det funkar med det mesta. Häll upp i en stor skål så det får tina under tiden du gör allt annat. Lagom tills det är dags för efterrätt så vispar du grädde och tar fram glass.

Det är vansinnigt gott:)

bär och glass

Och du själv då? Hur ska du hinna fixa dig?

Fixa-dig-tricket:

Äsch du har nåt snyggt i garderoben, ta nåt somrigt och ljust. Kamma håret, spraya i torrschampo om det ser  flottigt ut. Sätt upp det om du vill men låt det vara slarvigt och släng i en blomma i håret, bakom örat eller en blomkrans, fejk eller äkta väljer du själv.

Lite mascara och kanske nåt smycke. Klart! Du är snygg som du är, ta på dig ett leende så kommer du stråla:)

Ha kul tricket: 

Och så kom ihåg det allra viktigaste, dina vänner är just vänner och de kommer för att umgås med dig, inte för att gotta sig i din oreda. Gör de det så kan de få en sopkvast i näven och sen bjuder du aldrig hem dem igen. Gäller även släkt:)
Ha så kul nu 🙂

Midsommar

Kommentarer

  1. Marie

    Haha! Underbart att höra att nån mer än jag kör med papperspåse tricket! Funkar även bra med typ flyttlåda, körde jag med idag 😉

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing