Allmänt

Uppspeedade ungar

Idag är det umgänge. Booooring. För mig:)

De ska åka Lennakatten, ett museitåg, ånglok och grejor. Vädret ser fint ut så det blir nog bra.

I går så hade de en sms-konversation med fadern, De undrade vilken vecka som han ska komma varje dag. Han har ju minsann en hel vecka på sommaren, 10-18;) så jag är lik förbannat förhindrad att göra några större utsvävningar… Men så är det bestämt i tingsrätten – varannan söndag på våren, varannan onsdag på hösten, en vecka på sommaren och nån extradag på höstlovet tror jag. Och så den där annandagen som ungarna vägrar.

Anyway. Han sa vecka 27 och då ska de på ett läger. Ja jag kanske borde komma ihåg vilken vecka det är han ska ha dem, och jag skulle även kunna leta reda på tingsrättspappren, men jag tänker varje år att han kanske meddelar. HahahaHA. Som om det skulle hända. Men jag glömmer alltid bort, handlar det om siffror är det liksom kört för mig att hålla det i huvudet.

Det här lägret är bara den veckan så det var inte heller som att de kunde välja. Och jag tycker faktiskt inte att det är kidsen som ska anpassa sig. Inte när det handlar om att han har så förbenat lite umgänge helt på sina villkor.

Jaja de försökte komma på en annan vecka de kunde träffas. Tidigare så har de snackat om att det är ganska jobbigt att han kommer så många dagar på raken…Jag förstår dem och jag håller med;)

Efter den vecka de umgåtts så har jag ungar som är totalt överstimulerade och inte klarar av att bara göra en sak per dag, eller ve och fasa ingenting..! Från morgon till kväll så är det späckat schema. Lite som jag och Trixie hade det i Danmark och vi var ju helt slut på kvällarna. Även om det är bara roliga saker så är det intensivt och det är utmattande. På allvar så har de stissat runt som Duracellkaniner och behövt en seriös nedvarvning,. en detox från att köra i 280 hela dagarna. Det är skitjobbigt. Inget jag hittar på duger liksom, eftersom de gjort tre, fyra saker per dag med honom.

Jag kan inte se att det är vare sig rimligt, schysst eller nyttigt för ungarna.

Jag har varit tyst dock. Nu kom de på att de kanske kunde dela upp det hela, att han kom tre, fyra dagar och sen samma lite senare i sommar. Smart:)

Det verkade inte funka för honom, förvisso är de sent ute, men å andra sidan har han alltid kunnat vara flexibel förr om åren, så jag antar att det är den berömda viljan det hänger på.

Nu kom de inte fram till något så till sist satt de här och pratade om att de kanske inte behövde träffa honom mer än som vanligt…. De ville hellre hänga i husvagnen och med mamma ♥ Ibland blir hjärtat extra varmt.

För min del är det helt okey:) och vi får väl se hur det löser sig. Jag har alltså ingen kontakt alls med honom nu, eftersom han skaffat mobiler till småtjejerna och går via dem. Har inte ens sett honom mer än på håll i bilen på säkert ett år.

 

Gosh.

Idag har jag planer, det är trädgården som ska få sig en omgång.

Det ska flyttas saker, ev köras till tippen och sen ska det lagas grejor. Kommer bli jättekul, hehe, eller inte. Jag har noll lust, helst vill jag bara åka till husvagnen. Min tanke var att göra det på midsommardagen, men så sa kidsen att det var umgänge idag så då sket ju det sig, nu får vi åka i morgon.

Och sen har jag tagit fel på datum. IGEN:) Det är tur att jag nästan alltid kommer på det i förväg i alla fall. Jag har beställt en tvättmaskin/tumlare, en kombivariant. Jag gjorde det i mitten av maj, när Elgiganten hade nån kampanj och leveranstiden är alltså nästan två månader….så jävla uselt att jag nästan avbokade den. Men tänkte att har jag velat så här länge på att köpa en så kan jag väl vänta två månader till;)

Men jag kan säga att jag blir extremt provocerad av att de skickat ut ett antal mail.

”Hej, du har köpt en produkt av oss nyligen, vi vill gärna ha feedback på om du gillar den….blablabla” De vill att jag fyller i nån enkät antar jag, och det hade jag gärna gjort om jag hade fått den levererad;)

Den kommer ju nu bara till tomtgränsen eftersom jag blev snål och inte ville pröjsa 500kr för att de skulle pirra in den till dörren, det är ungefär 20 meter plan mark. Det vägrar jag:) Ska se om pappa har en pirra, annars får jag väl lösa det på nåt annat vis.

Jag trodde den skulle komma på torsdag, men det var visst onsdag, så alltså måste vi vara hemma då, eller så får nån tonåring kvittera ut den och transportera den de där 20 meterna:) Robban med andra ord;)

Han ska få hjälpa mig i morgon att släpa ut den gamla häcken …Han kommer bli så glad:)

 

I går var syrran och jag hem en snabb sväng till Janelle och Simon Hon lånade syrrans bil hem på midsommarafton  och tanken var att hon skulle köra tillbaka den idag.

janelle wetterholm

Men i höstas blev hon sjuk. Riktigt sjuk i flera veckor, och efter det har hon drabbats av feber återkommande gånger. Hon har sökt läkare flera gånger som avfärdat det hela med att jobbar man på dagis så får man räkna med att attackeras av virus. Alla runt omkring henne har ju fattat att det inte är normalt, men vad gör man när läkarna bara fnyser? Man härdar ut. Till sist blev hon lyssnad på och fick lämna prover, för inte ens det fick hon göra tidigare. Svensk sjukvård är på väg åt ett håll vi inte vill..IMG_1418

 

Det visar sig att hon troligen haft körtelfeber där i höstas. Proverna visade på två virus som kan orsaka det, infektionen är nu utläkt. Men, tydligen kan körtelfeber ge återkommande febertoppar under så lång tid som ett år efter att själva viruset är borta. Hade hon vetat det så hade hon inte varit mindre sjuk såklart, men hon hade kunnat gett arbetet en förklaring. Nu har hon tills sist känt att de tror att hon fejkar:( och är det något hon är så är det ärlig. Ut i fingerspetsarna 🙂

Igår var det febertopp igen, och då sa vi att vi kunde komma och hämta bilen i stället:)

Så en kvick visit där, och det var ungefär det som jag gjorde igår. Det var segt och på det tråkigt väder som inte inbjöd till ett endaste dugg mer än att glo på mobilen.

Patricia fick lite fart på ungarna, de fick torka skåpsluckor och dörrar. Det är ju de som skitar ner så det är inte mer än rättvist;)  Sen lagade hon middag på resterna från midsommar. Till grillspetten gjorde hon potatis och morötter i ugn, och det är ju så himla gott.

Nä, men alltså nu måste jag avsluta mitt babbel här så jag får lite gjort!!

Vi hörs senare 🙂

Kommentarer

  1. Annika

    Förstår inte hur en pappa kan välja att ha så lite kontakt med sina barn… men det är ju hans förlust !

    Har han träffat Jordan nåt sen han inte ”ville” följa med och bada?

  2. Annika K

    Alltså den där … vilket djävla umgängesupplägg ?
    Inga övernattningar heller?
    Nu kanske det är så att barnen tycker det är bättre så här..
    Men va fan är för fel på karln.. eller karl? Nä snarare en djävla barnrumpa som inte vuxit upp än.

    Massor med kramar till dig o barnen

    1. Profilbild
      familjenannorlunda

      Inga övernattningar. Från början för att han bodde i en etta med sin nya men nu har han nog flyttat. Jag vet ärligt inte, det är inte nåt jag får veta, har ingen adress till honom. Ungarna vill inte heller. Upplägget är helt baserat på hur han jobbar, och är helt hans önskemål.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting