Allmänt

Ensamstående morsa – saker man måste göra

Saker man måste göra som ensamstående morsa men som inte direkt alltid får en att jubla.

 

Rensa avlopp, fy satan vad man får rensa avlopp, speciellt med en smärre armé av långhåriga tjejer i familjen. Och en kille.)

Krypa in under diskbänken och skruva loss slangen till diskmaskinen, eftersom alla ungar gått på reklamen. ”Skölj inte, bara diska, Yes tar hand om all din disk” eller vad fasen de nu säger. Men inte ens Yes rår på att vaporisera de små riskornen och salladsbladen som smiter igenom silen och sätter igen avloppslangen.

Plocka upp döda möss eller fåglar som katten fångat och lämnat som en gåva nånstans, gärna där man trampar på dem.

Klättra upp på stegen i garaget för att rengöra ventilationen, vi har en biggus ventilationsanläggning förr att ventilera ut radon som måste rengöras några gånger per år. Ingen märker längre att den surrar förrän jag stänger av den, då saknar alla ljudet;)

Klättra upp på stegar. Punkt.

Ta alla fajter med alla åldrar på barnen, varje gång och alltid. Ibland vore det skönt att bara kunna säga: ”Nä, det där får du ta med pappa”. eller ännu hellre att pappan bara tog över. Har nog knappt hänt iofs ens när vi var två…hm. Men det vore skönt, man kan ju försköna det förflutna:)

Alltid stå till svars för allting.  Alla beslut är ju mina beslut. Mot barnen, och mot alla andra. Finns ingen att skylla på;)

Alltid vara en diplomatisk medlare. Finns få personer som är så svåra att medla mellan som syskon….

Alltid ta hand om sjuka barnen. Vore ibland skönt att kunna dela det med någon…

Vänta på en tvättmaskin som kommer levererad till tomtgränsen i morgon, och inte riktigt veta hur fan jag ska få in den. Den väger 66kg och är fyrkantig utan några vettiga grepp.

Frakta bort den gamla tvättmaskinen;) Jag behöver ett släp i mitt liv! Nån som vill bli av med sitt, eller ha delad vårdnad???;)

Trädgårdsarbete. Det är jättekul. Ibland. Men inte när man måste.

Hushållsgöra. haha, det är aldrig kul;)

Köpa skor. Åh fy fasen vilket trauma det är varje gång. Finns få saker som är så konfliktframkallande i vår familj. Ungarna vill bara ha snygga opraktiska och dyra skor. Jag vägrar och pekar på de mer bekväma, praktiska och oftast billigare dojorna. Får de köpa de dyra så vet jag att de inte blir använda, det grundar jag på nio ungar. De bedyrar att de visst kommer göra det. Status Quo.

Men jag vinner alltid, och de är alltid nöjda till sist:)

Ta emot folks beklagande. Ja, jag blev dumpad. Ja det suger. Kan vi prata om nåt kul nu??

Alltid, alltid, alltid vara on call. Alltid ha jour. I mitt fall finns det ju förvisso bara jag, han är ju högst frånvarande i allt. Men jag är alltid beredd att avbryta, att resa mig och åtgärda. Dag som natt, Hemma som borta, För även om jag har barnvakt så är det ju bara jag som finns. Att aldrig kunna veta säkert att jag kommer kunna göra saker. Att alltid ha beredskap för att om-att-utifall det händer något som sätter käppar i hjulet.

 

Men…jag skulle inte byta bort mitt liv idag mot något! ♥

Jag hade såklart inte förväntat mig att bli en ensamstående niobarnsmamma, och jag erkänner villigt att bara tanken på det skrämde mig något otroligt förut. Men det som inte dödar härdar. Så är det bara och jag är ju inte död än så alltså har jag väl härdats;)

Säger som Robbie Williams:

 

I love my life .

I am powerful, I am beautiful, I am free

I love my life,

I am wonderful, I am magical. I am me

 

And finally I´m where I wanna be ♥

 

Kommentarer

 1. Lena

  Vetinte om det funkar så i alla kommuner, men när jag ville bli av med min gamla tvättmaskin så ringde jag min kommuns avfallsföretag så hämtade de upp den med ”grovturen”. Tog typ 2 veckor från jag hade ringt tills den var borta.

 2. Karin

  Oj jösses vilken tung tvättmaskin!!! Men du, köpte du inte en ny när du fick tvättstugan renoverad? Eller minns jag fel?
  Hoppas det löser sig och att du får hjälp av nån.
  Kram från mig

  1. familjenannorlunda

   Jodå, den här ska stå uppe, var så förbaskat skönt med en på varje våningsplan 🙂 Nu köpte jag en med inbyggd tumlare, och det kommer förhoppningsvis bli kanon !

 3. Katarina

  Bästa Carola! Hur gör du när barnen ska ha nya pass, välja skola och liknande för ni har väl gemensam vårdnad fortfarande? Hur sker den typen av kommunikation mellan er? Ha en underbar sommar, du vet än är den inte slut..?

  1. familjenannorlunda

   Pass måste han ju skriva under på, så det får ungarna säga till honom ..
   Välja skola osv göra jag. Skiter i att skriva dit hans uppgifter helt enkelt, vill de ha dem får de söka reda på honom. Hittills har ingen brytt sig. Väldigt mkt står det att båda vårdnadshavare måste skriva under på.. som jag ensam undertecknat och tänker att jag får väl förklara om de undrar, vilket de alltså inte gjort.
   Jag har INGEN kommunikation alls med honom. Allt går via barnen, något jag motsatt mig å det grövsta men som tingsrätten tydligen okeyar eftersom de liksom inte heller bryr sig. Helt galet.

 4. Carina H

  Ja inte lätt detta. men i vissa familjer jag känner så finns det en karl men likförbannat får frun kånka och bära i princip allt. jag är som sagt själv men köper jag nåt större som typ tvättmaskin så betalar jag gärna några hundra extra mot att dom forslar bort den gamla.och jag har varken körkort eller bil, men funkar ändå. tycker Du är strong som fixar allt själv i alla fall.

  1. familjenannorlunda

   Alternativet att få sen bortforslad fanns inte, så så blev jag sur och tänkte inte betala 500kr för att de skulle pirra den 20 Meter på slät mark 😉

 5. Ulrika

  När vi köpte frys bar de in den nya, installera, tog med den gamla samt allt emballage. Du får förhandla nästa gång.

 6. Mona

  Du är en riktigt beundransvärd superwoman!!!
  Vad det gäller tvättmaskinen så är den säkert emballerad med frigolit, kartong och plast och det brukar gå ganska bra att få grepp då, lycka till med det!!

 7. Anonym

  Jag vet hur det är, sitter i samma båt. Även om jag har något färre barn än dig, men i samma åldersspann!
  Ibland är man så less, men jag skulle ändå inte vilja byta bort mitt liv!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing