Allmänt

Fragg och Baywatch:)

Nä. Vi åkte inte till husvagnen.

Ja det kändes surt och jag gick hela dagen och liksom ångrade att vi tig det beslutet. Men. Och det här är viktigt:) Det är inte kul att vara i husvagnen när det är dåligt väder. 

Vi har den står i Norberg, och de kan inte ens komma upp med ett vettigt inomhusshoppingcenter;) Det finns liksom inget inomhus där att roa sig med. Förra året hade vi kasst väder när vi stod där bara några veckor, och då får man gilla läget. Då kollade vi in en halv miljon gruvor och lavar och gick milslånga promenader. Samt körde vilse i Fragg;)

Älskar ortsnamn! Tycker det är så kul när man kör omkring och ser alla dessa, i mina ögon märkliga namn. Hur fasen kom man på dem liksom? På väg till Eskilstuna åker man förbi Dragsäng och Bredsäng (Eller var det Viksäng?) och i Norberg finns Fragg. WHY??? Jag blir så nyfiken och vill veta historien bakom men allt går inte alltid att googla:) Virsbo? Åland finns ju på massor av ställen. Området jag bor i hör till Danmarks vad det nu heter-område. Jungfrubo? Är det dit alla radikala självmordsbombare kommer i sitt nästa liv? Där de får sina 72 oskulder eller hur många de nu tror de ska mäkta med. Nä, som sagt det är så mycket jag inte vet och som jag måste få ett svar på;)

Men Fragg? Ni som är några år yngre än mig växte väl upp med Fragglarna på Tv? Det är ju helt solklart att det är där de bor:)

 

Nåväl. Vi åkte inte. Vädret växlade, det var ömsom strålande sol, ömsom hällregn. Jag tror kanske inte att Norberg hade samma lika men vågade inte direkt chansa. Instagram visade att folk lite överallt i Sverige klagade på vädret. Till saken hör ju även att jag gärna vill ha med mig Novalie. Hon är 14 år och om man INTE kan ligga och jäsa och jobba på brännan så är det helt värdelöst att vara fjorton år på en camping;) Vill inte direkt avskräcka henne.

Så vi är hemma. Och eftersom jag hade dåligt samvete över att Lovelia blev så ledsen över det, de andra fattade och köpte läget, så fick jag den briljanta idén att de kunde fråga sin pappa om de inte kunde åka på speedway som idag. Det gillar ungarna, och de hade nån plan för det nästa vecka som inte funkar i och med lägret. Visst kvalar väl det in på guldstjärneplats? Att erbjuda nån man föraktar att umgås med det bästa man har:) För deras skull förvisso, men en silverstjärna då:) Märklig nog, fast han sagt att han skulle vara borta hela denna vecka så funkade det. Massa hittepå från hans håll som vanligt med andra ord.  Jag hade glömt det, och kom ihåg det exakt nu när jag skrev, att det var ett önskemål från ungarna att byta nästa vecka mot några dagar denna. Svaret på det var att han var borta hela den här veckan…. Jag kommer aldrig fatta varför man inte är ärlig utan hittar på nåt. Vill man inte så säg det då. Men ljug inte.

Skit samma, det är inget nytt under solen, har för länge sen insett att en lögn från det hållet är vanligare än sanningen. Tragiskt.

Men som sagt, skit samma. Blev lite irriterad nu bara när jag kom på det.

 

Men då åker de ikväll vid fem ungefär, så då passar jag på att ta med Novalie på bio:)
Vi satt igår allihopa och försökte hitta en film som alla ville/kunde se och det var inte enkelt. Det fanns få barnfilmer, och av dem hade de sett Smurfarna och ville inte se de andra. På onsdag har Dumma mej3 premiär så vi funderade på den. Men då ville tjejerna se Pirates of the Carribean. Och Novalie ville även se Baywatch. Tror inte småkillarna kommer in på elvaårsgränser? Och även om de gör det så är det engelskt tal och Jamie fattar ingenting då. Jordan hinner läsa nästan all text dock, min lilla duktiga sjuåring ♥

Och innan nån PK-människa går i taket, det är JAG som ansvarar över mina barn och det är JAG som bestämmer vad de får eller inte får se på tv. JAG tycker gränserna på bio är löjliga, men så har jag också ungar som klarar av att se det mesta. Vi har aldrig stängt av tv:n eller sagt åt ungarna att blunda om de velat sitta med i soffan när vi sett skräckfilmer. Eller nyheter för den delen, de är ju  riktigt och ännu värre,

Mina kids har med andra ord sett både Chucky den onda dockan, Jurtjyrkogården, Saw och Paranormal activity innan de ens fyllt tio;) Oftast har de dock ledsnat över att de inte kunnat läsa texten och gått iväg. Eller somnat. Inga mardrömmar, inga fobier, inga otrygga ungar. Tvärtom:=)

Varsågoda att hänga mig för det om ni vill.

 

Så, Vad ska vi se?? Jag har massor av filmer som JAG vill se – Mumien, Baywatch, Pirates, King Arthur, Guardians of the galaxy, Transformers och några till:)

Dock har jag svårt att klona mig om vi ska se olika. Och lika svårt är det att lämna småkillarna ensamma hemma en kväll;)

Men det löser sig, syrran kunde minsann tänka sig att gå på lite bio, men då funkade inte tiderna så det blir olika dagar. Vi får se, men Novalie och jag ser Baywatch ikväll i alla fall 🙂

Jag är svag för de här lite småtöntiga actionrullarna med lustiga repliker. Som Die hard som jag fastnade för IGEN  för nån natt sen, har säkert sett den hundra gånger. Eller Dödligt vapen, Fast and furious, Terminator osv.

Massa action tack, och så lite träffsäkra bitska kommentarer och jag är happy:)

 

Jag gillar att gå på bio. Nu för tiden. För några år sen satte jag helst inte min fot i en så stor folksamling som potentiellt kunde vara magsjuka. Jag inser ofta att min kräkfobi klingat av och det är så skönt. Jag kan inte säga vad det är som gjort det, ni är många som mailar och vill veta. Många som är i samma  sits, och jag önskar att jag hade haft nåt bra knep eller tips, men det har bara avtagit. Jag har såklart tvingats att möta min fobi ett stort antal gånger i och med alla ungar;) Det är väl delvis det som gjort att jag kommit till nån slags insikt att man faktiskt inte dör av det. Men jag skulle fortfarande sälja min själ om jag fick en garanti på att aldrig mer behöva genomlida det;)

 

Vi har ett gäng biocheckar som ligger här hemma. Det är något som barnen gärna får i present, och det är även vinster vid midsommarfirandet för de mindre barnen. Då känns det försvarbart att ta med ett gäng, för i sanningens namn tycker jag det är svindyrt att gå på bio. Hemma sitter man dessutom skönare, man kan pausa om man måste på toa, och kan poppa ett badkar med godare popcorn för samma summa som den rätt trista bioboxen:) Det är ovärt helt enkelt.

Jag har aldrig varit sån att jag måste ha värsta bilden och ljudet för att uppskatta en film till fullo, men nog ger det ju en extra dimension till det, så på så vis gillar jag ändå bio. OM man inte hamnar bakom nån långskånk;) Eller nån snackar, nyser, hostar, prasslar….;)

 

Nån som sett Baywatch? Med Dwayne Johnson och Zac Efron? Jag har sett trailer och den verkar kul:)

 

Nu ska jag hämta posten:)¨Hörs senare!

 

Kommentarer

  1. Erika

    På vägen till Eskilstuna finns även Morrarö, säg det med skorrande r! Sedan kommer Fågelsång och Prostökna. Jag tycker också att det är intressant med ortsnamn!

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing