Allmänt

Familjen Annorlunda:)

”Jag kanske kan hålla mg i bakgrunden”…eller huuuuuur;)

Läsarkommentar:

Hehe ”aldrig ngt tjafs i bilen”?! När ni var med i FA så var det ju ett jävla liv att ens få in barnen i bilen pga tjafs? ?❤️

 

Svar: 🙂 Jag vet vilken scen du menar, och ja då ser det ut som värsta stöket:) Vi var ju med i Familjen Annorlunda säsong två ( fö den enda som nominerats till Kristallen, så det tar jag helt på min förtjänstnota, hehe) och jag tänkte att vi skulle prata lite om det:)

Jag bara antar att kommentaren var vänligt ironisk för det första, men vill ändå ta tillfället i akt att förklara lite:) Det är ändå kul med lite behind tje scenes även om det är länge sen:)

När man filmar en sån här produktion så vill de se ALLA och det helt HELA TIDEN: ALLTID: Det för att det ska bli bra tv såklart och självklart fattar jag att det är så. Kanske hade jag inte riktigt fattat det då bara för jag blev rätt förvånad över att det alltid skulle vara alla. Den gången med biltjafset tex, Får jag kan bara minnas en gång? Då skulle jag på en helt vanlig rutinkoll hos barnmorskan. Något jag normalt smet i väg på helt ensam, det tar typ tjugo minuter på sin höjd. Hade jag med mig ungar dit så var det de minsta, men de större – aldrig. Nu skulle alla med, på något de absolut inte fattade varför:)

Förutom att det säkert först var filmat en gäng och alla sen fick kliva ur bilen för att göra om det så de fick en annan vinkel, det är liksom standard när man filmar. Först får man gå in genom dörren och filmas bakifrån, sen får man gå ut, och filmteamet går in, och så får man komma in igen och filmas framifrån .Förutom det så skulle jag ha fotografen med i min bil, så de var tvungna att möblera om och plocka bort nackstöd osv. Nån av ungarna var tvungen att åka i teamets bil, och de hade inte lärt känna dem än så ingen ville;) Alla tjafsade om allt redan innan vi satte oss i bilen.  Allt tar tre gånger så lång tid. Det här var en av de första, om inte allra första helgerna vi filmade, så jag hade inte lärt mig än att ett filmteam är tidsoptimister deluxe. Vi blev sena, och jag HATAR att vara sen. När det sen inte är mitt fel att jag blir sen så blir jag gruvligt irriterad. Och det spiller över på allt och alla.

Nu var jag extremt obekväm i att filmas, det var liksom inte jag som ville vara med:) Det var de som ringde mig, och jag vägrade först. Men de fick mig att lova att prata med familjen som tvärtemot mig jublade. Klart vi ska vara med!!! Okey då jag kanske kan hålla mig i bakgrunden…

Jag borde få pris för mest intelligentbefriade varelsen ever, alla som sett ett enda avsnitt av Familjen Annorlunda har insett att fokus ligger väldigt mycket på mamman. Utom jag då, för jag trodde att jag skulle kunna hålla mig i bakgrunden. Smart-ass.;)

 

Okey, för att återkomma till bilscenen:)

Jag var sen, stressad, skitnervös över att filmas, och försökte bara komma iväg. Utan att direkt kunna gorma på filmteamet som jag inte kände än, eller på ungarna. Ungarna var aviga, ville inte med till barnmorskan, och kände av att jag var stressad och blev ju motvalls deluxe. De fattade ju inte att ju mer de trilskades ju gladare blev teamet;) men de fattade att jag inte riktigt kunde morra som vanligt. Jag hade ju sett första säsongen av Familjen Annorlunda och alla mammor var ju så tålmodiga och diplomatiska…inte fan kunde ju jag börja med att vara en bitch;)

Haha. Jag tappade tålamodet till sist, det hör man även i TV. Min röst ändrar sig från jävligt mesig till nu-jävlar-skärper-ni-er och då var det även sluttjafsat.

 

Så JA, den gången var det ett jävla trams i bilen. Och såklart händer det att det är tjafs, som hos alla,  men jag orkar verkligen inte med sånt, så jag bryter direkt. Fortsätter de så kan jag köra hem igen, eller stanna bilen och fråga om de vill gå i stället?

Det vill de aldrig 😉 så då lugnar det alltid ner sig. Det är ju aldrig något vettigt utan bara just TRAMS och det är jag allergisk mot. Det är helt inget som behöver nån slags konfliktlösning för att fixas utan det funkar alldeles utmärkt med SITT STILL OCH HÅLL TRUTEN ANNARS ÅKER VI HEM!

Jag har inga problem med att använd mig av både straff och mutor, det finns inget bättre i barnuppfostran, men man får ingen belöning om man uppför sig illa.

 

Så det var bakgrunden till just den scenen:)

Jag fick massa skit för att barnen hoppade i sängar också på ett möbelvaruhus och att vi inte hade koll på dem för de ”försvann”….Jag säger bara som så att det var bra TV tydligen:) Det var vad som önskades av dels Meterfilm men även från möbelbutikens sida. De ville gärna framstå som att hos dem var det okey att man testade sakerna ordentligt, och att lite barnskrik och hopp var helt i sin ordning.

Jag vägrade. Mina barn gör inte så, Men, när man vänder ryggen till så kan det hända att filmteamet triggar igång saker… Ger dem tillåtelse till saker de vet att de inte får. Ett filmteam trumfar över föräldrarna helt klart;)

Sen klipper de så fint att det ser ut som något det inte var.)

Jag har inga problem med det, och i stort framställdes vi som vi var, men just sådana här situationer är lite konstlade ibland. Jag ser det ganska tydligt nu när jag ser på olika program, vad som är fejk och inte. Man hör det på folk, och man ser det på deras agerande och förhållningssätt.

Men har man aldrig varit med om en tv-inspelning så är det inte så enkelt att fatta att mycket är omtagningar, lite fejk och uppstyrda situationer. Jag fattade det inte alls innan:)

 

Nu ska jag laga lite mat, något jag inte gjort på evigheter, typ 25 år 🙂

Antingen älskar ungarna eller så komma jag få äta det resten av veckan… Jag återkommer om det:)

 

Kommentarer

  1. ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★

    Tycker det är ganska roligt ändå att folk inte förstår att det som sker på tv många gånger är just anpassat för att göra ”bra tv”, att allt handlar om att göra en show som säljer. Det är ju inte sanning men ser på tv, lika lite i realityshow som i såpor. Minns när jag var liten (och ja jag var liten, typ 7-8 år) och tittade på Rederiet (stenåldern?) 😉 , så var det en kille med där som drack sprit och betedde sig illa. Veckan efter stod det i tidningen att han fått en smäll av en tant på stan där hon sagt; FY på dig inte dricka sprit i TV! Det här var ju inte ens på riktigt :-o. EN tv-serie men tanten hade köpt konceptet fullt ut. Det här måste varit 91-92 kanske? Om inte senare eller tidigare, men idag 2017 borde man kanske förstå media bättre men det gör vi nog inte :D.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Stylewish - Influencer Hosting