Allmänt

Kalas:)

Tröttmössa på idag:) På alla.

Det tog lång tid innan alla var vakna och ännu längre tid innan vi alla var på benen. Jag brukar ställa larmet på mobilen och så ligger jag och snurrar på den sen. Kollar instagram, om ni kommenterat nåt, Facebook om jag verkligen inte orkar kliva upp, läser bloggar och sånt där. Bra sätt att vakna på:)

Eftersom båda killarna och Doris absolut ska sova inne hos mig så kvicknar vi till ungefär samtidigt, Tjejerna brukar komma upp senare. Tror dock att de vaknar betydligt tidigare;)

Om det är det minsta varmt och skönt ute så tar jag med mig min skål med kvarg ut och så sitter jag där och fortsätter vakna. Jag har inte direkt eld i baken när jag vaknar, det går trögt och jag har verkligen inte min mest effektiva tid då:)

Jag kan om jag måste, men väljer det inte,

 

Idag så satt jag där en lång stund, drack kaffe och hade det allmänt bra:) Min jasmin blommar för fullt och den doftar så fantastiskt gott. Sen fick jag vackert gå in och börja greja, men då försvann solen så det gjorde inget.

 

Så småningom så packade vi ihop oss för att åka på kalas:)

Matilda fyller 24 år idag! Lika svårt som jag har att fatta att mina egna barn är så stora, lika svårt är det att begripa att Matilda, och hennes bror Joel är vuxna idag. Jag hämtade upp Janelle, och eftersom vi var lite tidiga så tog vi en omväg, och jag körde in på den gata där vi bodde när hon föddes. Jag gör det ibland om jag har vägarna förbi:) Vi bodde i en trea i ett loftsgångshus, en våning upp. När vi flyttade in där 1990 så satt det markiser på balkongen, de är guld värda eftersom solen ligger på där hela dagen. Jag konstaterar varenda gång att de sitter kvar:) Bra kvalite´ på dem:)

Den här lägenheten drömmer jag om än idag. Det måste betyda att den var väldigt viktig och det var den. Det var den första lägenhet vi bodde i som vi ägde, tillsammans. Där föddes vårt första och sen vårt andra barn. Det är liksom där jag blev både vuxen och sen mamma:)

Området ser likadant ut idag, men runt omkring är det annorlunda, det har vuxit upp ett helt annat område.

Vi körde förbi torget där jag handlade, min äskade Ica Samköp:) och Lötenkyrkan där jag träffade Matilda för första gången. De hade Öppet hus för barn och föräldrar och jag var så sugen på att gå dit, men vågade inte. Jag vet, jag är en fegis, och värre var det då. Men okända saker har alltid varit läskiga. Jag hade få kompisar som hade barn då, jag var nästan först att bli förälder. Till sist fick jag med mig Helen, som fick barn två år före mig, men som bodde långt ifrån. Och sen var jag på Öppet hus så ofta jag kunde, två dagar i veckan hade de öppet:)

Jag lärde ju känna folk, och av dem är det Anna som jag har kvar i mitt liv.

Anna, som var så rolig att prata med, som var så cool och som hade en dotter som Janelle klickade med – Matilda. Det här var våren 1995, och på hösten fick vi våra andra barn med fem veckors mellanrum. Patricia först och så Joel. Vi började hänga och umgicks massor, både bara vi mammor och barn, men även hela familjerna. Idag tänkte jag på hur vi satt hemma hos dem, de hade markplan och liten trädgård, och drack Martini Bianco…tror jag det var? Medan ungarna lekte och hade superkul:=)

Vi har firat massor av nyår ihop och fast jag ynglade av mig med ytterligare sju ungar så har vi fortsatt umgås:)

Idag räknar jag Anna och Lasse som släkt. Kanske inte by blood men sånt är inte viktigt.

Och idag så fyller Matilda år:)

 

Vi hade med oss Doris, de har två hundar så trädgården är inhägnad så det funkar. Det blir tre tikar, och det fungerar fint. Det var ett rätt stort gäng som uppvaktade Matilda. Jag känner alla vuxna, mormor, farmor, och gudfar med sin fru, och trivs bra ihop med dem alla. Värre är det med Matildas vänner, de har jag bara halvkoll på, en del har jag ju sett växa upp men det är som att svårt när de plötsligt är vuxna;)

 

Lasse grillade hamburgare och jäklar så gott det var! För första gången någonsin hade jag ananas i burgaren, och det var ju ruggigt mumsigt. Sen supergoda tårtor och kaffe. Massa snack, massa hundgos och massa skratt. Mina fem minsta var med, och de uppförde sig från sin absolut bästa sida. Jag verkligen älskar att ha med dem då:) De lekte med hundarna och satt sen fint och käkade. Lekte lite till och det tog flera timmar innan de började tröttna:) Vi kom klockan fem och for strax före tio.

Här kollar de på presentöppningen.

kalas IMG_1865

Deras största problem var att vi inte skulle hinna köpa lördagsgodis:) Haha, så vi släppte av Janelle och så körde jag förbi en butik i kanske inte andra änden av stan, men definitivt inte på vägen. Men klart de ska ha sitt godis, när de uppfört sig som små älvor.

 

Och sen drog vi hemåt. Godiset var uppätet på nolltid och nu ligger de och sover:) Ovanligt nog, för de kan hålla igång länge, men det var jobbigt att vara på kalas.

 

I morgon drar vi till campingen! Norberg here we come! Jag har fortfarande en något ostrukturerad packning, och det värsta är väl att inte allt går att köpa i lilla Norberg 😉 Men vafan får man väl gå naken då, elle rada i underkläderna eller vad man nu glömt, alltid roar det någon;)

Jag funderar på att ta med lite träningsgrejor men eftersom jag inte har nån träningskompis så kan det vara bara onödigt. Slänger väl i träningskläderna i alla fall.

 

Nu ska jag äta choklad och dricka Loka och se nån gammal film:(

Vi hörs i morgon !

Kommentarer

  1. Pia

    Finns ett superfint utegym i Norberg, i Nordansjö, inte alls långt från campingen. Fin omgivning med bad och grejer så ungarna kan roa sig när du svettas.

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing