Allmänt

Jamies födelsedag:)

Innehåller adlinks

Sådär. Då har jag landat i soffan hemma efter dagens firande.

Vi tog ju med Jamie när vi hade släktkalas för majbarnen, eftersom jag var lite seg på att hitta ett datum som passade oss alla, så på ett sätt så känns det lite som att han redan fyllt år. PÅ samma vis som det brukar bli för Trixie som fyller sist av höstbarnen.

 

Den här veckan som varit har ju vi varit på campingen, men vi ville åka hem så att syskonen kunde får fira honom. Och för att det ska bli lite ”mer” av hans dag. På campingen blir det mindre speciellt.

Vi åkte hem redan i fredags, eftersom jag skulle passa på att fixa mina fransar hos Dau innan hon går på semester. Det är riktigt vansinnigt svårt att fota sina fransar och fast jag ber ungarna om hjälp blir det katastrofdåligt:) Men på instagram finns en liten film.

Den här gången satte Dau dit lite kortare fransar än vad jag brukar ha, de sitter lite bättre (längre) på mig och det är ju fint så jag slipper åka efter henne till London dit hon ska på semester, även om jag gärna hade tagit en tripp dit. Som vanligt låter jag henne bestämma helt eftersom hon har ögat för vad som blir snyggast.

Hon är så bäst:)

 

Efter det drog jag till Toys r us för att köpa present till Jamie. Han hade varit väldigt tydlig i vad han önskade sig – Nerf gevär ( ett sånt som Thor har, mamma) lasersvärd, surt godis, och badmintonrack.

Okey:) Jag hittade direkt badmintonset så det plockade jag ner i korgen, så ett Nerfgevär som är olika Thors men som både skjuter vatten och pilar. Det är bra eftersom jag vet att pilarna komma vara pust väck borta efter några dagar. Sen soltröjan jag skrev om tidigare idag, och eftersom jag länge avsett att köpa en ny pool till ungarna så fick det bli en sån med:)  Och såklart ett lasersvärd. Massa rea så det blev ovanligt billigt, och sen hittade jag det sura godiset på Citygross så man kan säga att jag lyckades.

 

Jamie har alltid, ända sen han var liten, ogillat att stå i centrum. Fast han är en riktig spelevink och teaterapa, märkligt hur det går ihop? Detta att vi kommer in och sjunger för honom på morgonen framkallar alltid samma reaktion, han gömmer sig under täcket. Sen dyker han fram så småningom och flinar med hela ansiktet, happyhappy som få:)

 

IMG_1953

IMG_1956 Jamie

Han öppnade sina paket under glada tjoande 🙂 Givetvis måste allt testas direkt och Nerf-pilarna ven runt knutarna. Soltröjan åkte på och var tydligen det han skulle ha som vanlig tröja under dagen. Han for runt och grejade, medan Lovelia tog itu med att baka.

Hon hade bestämt att det skulle bli en chokladbollstårta, alltså samma smet som till det bara att man trycker ut den i en form.

I fredags så frågade Janelle och Simon om vi inte kunde fika hemma hos dem när Jamie fyllde, så det kunde vi såklart. Ingen blir ju lyckligare än mig över att slippa städa och greja;) Nu var det ju bara familjen förvisso.

Loppan bakade, och så småningom åkte vi dit. Där var även mormor och morfar, och Patricia och Simon.

Det blev mer paket.

IMG_1982

Och sen massa fika:) Jag var så fikasugen! Jag har helt klart en speciell mage för just fika och godsaker, och den tar det sällan stopp i ,. tyvärr,)  Mat däremot….nja.

Lovelias tjusiga skapelse
IMG_1986

Och lite längre bort Janelle och Simons goda chokladtårta. Vi är ju många så det blir inga jättemängder per person, så ni vet;) Vi hade jordgubbar och glass också.

IMG_1987

Såklart ska det sjungas innan födelsedagsbarnet får blåsa ut ljusen på tårtan, och så klart är det lite besvärande för lille herrn, men han skulle aldrig vilja att vi hoppade över det. Skräckblandad förtjusning:)
Jamie

Ungarna åt upp snabbt och sen försvann de ut, Jamie fick bland annat en fotboll som de skulle testa, och det är ju alltid kul med nya lekparker. Vi satt där och snackade länge och väl, kom vid 14 och åkte vid 18…så härligt.

Vi passade på att ge Janelle och Simon deras inflyttningspresenter, det var ju bara ett halvår eller så de flyttade in:) Två stycken Uggle-lampor från Cellbes 

cellbes

Janelle är förtjust i ugglor, det kan ha att göra med att hon älskade Hedwig, Harry Potters uggla:)

Alltså kör vi ofta på uggletemat.

Tavlan kan nog vara en julklapp från mig när jag tänker efter:)

Ju mer jag har kollat på de här lamporna, de har ju stått hemma hos mig i ett halvår…ju mer förtjust har jag blivit i dem. Jag tyckte de var sådär från början men nu funderar jag på allvar om jag ska köpa ett par jag med. De finns även i vitt, men svart blev så kanonsnyggt hemma i deras sovrum.

 

Vi tackade för oss och åkte hemåt, och käkade lite rester innan vi har grejat på med olika saker. Nu har vi samlats här i soffan hela familjen för att kolla på The lone ranger, med Jonny Depp. Den är superbra, så slå på femman om ni har den, den börjar NUUUUU.

Ha det så bra så hörs vi alldeles snart igen:)

 

 

Kommentarer

  1. Ulle

    Har dina barn inte barnkalas för sina vänner? Jag får ångest bara av mina 2 varje år och kan inte föreställa mig röran när det blir 9 barn.

    1. familjenannorlunda

      En sån där flytgrej, frigolit typ som man kan böja lite och använda på olika sätt i vattnet 🙂

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing