Allmänt

Backar tillbaka lite..:)

Vi tar och backar bandet lite, närmare bestämt till i lördags.

Jag pratade med Mirka tidigare i veckan, hon var lite arg och ledsen över saker som står utanför hennes kontroll. Been there done that liksom, och eftersom hennes planer för lördagen skulle gå åt skogen utan barnvakt så erbjöd jag min hjälp. Jag tycker ju vansinnigt mycket om de Norrströmska barnen så det är ju inte direkt någon uppoffring, snarare tvärtom:)

Så på lördagen lämpade hon av de fyra minsta – David, Lilja, Älva och Nellie ♥ Hon fortsatte sen till Stockholm för att fira sin brors 40-årsdag, och jag fick hänga med småkids en dag:)

Jag trodde att de kanske skulle deppa lite när hon åkte, men nope:D Full rulle på en gång, och fokus på studsmattan först. Mina hade knappt vaknat, det var bara Jordan som var uppe när de kom vid tio. Vart efter de vaknade så kom de ut sen, och efter en stund hade vi alla wigglekarts och andra åkfordon ute på garageuppfarten och de körde banor.

IMG_1932 IMG_1934

Sen fortsatte leken vid gungorna. Jordan sitter och är motvikt eftersom ställningen såklart vickar till ibland,. Den har suttit fast bättre i marken men lossnat lite. Tjejernas gungor är toppen, de liksom smiter åt runt rumpan så de sitter säkert. Davids däremot är hal och svårare att sitta kvar på, men han fixade det galant.IMG_1938

Lovelia kom ut och vips var de i full gång med att plocka smultron. Jag har miljarders av de små rackarna på tomten, men de har inte blivit så stora. Lika med blåbär, vi har lite sånt ris längs kanterna, men bären är så små. Eftersom jag vet att de här kidsen älskar att vara ute i skog och mark och gärna plocka blåbär så tog vi en promenad med Doris. Medtog varsin mugg att plocka i. IMG_1939

Det finns blåbär, men inte i samma överflöd som förra året, och det är helt makalöst torrt i marken. Jag som tycker att det regnar ofta? Men det är verkligen snustorrt och knastrar under fötterna när man går. Nellie fick hålla Doris. David plockade några bär och hällde in i munnen, plockade några och så in i munnen. Spara ? Aldrig:)
IMG_1943

Lilja var superduktig på att plocka, och uthållig. ”Här finns det mycket blåbär, kan vi plocka?”  🙂
IMG_1945

Efter att vi promenerat i skogen och ätit lite så var det sega kids. Jag vet att de sover middag ibland och ibland inte så vi satte oss i soffan framför Krambjörnarna:)

Och det tog tre minuter så blev det en tung gosse mot min axel:)
IMG_1947

Lade ner honom på en kudde och han snarkade vidare, och även Lilja kvartade in en timme. Fast hon var inte så trött enligt egen utsago:)småkids

 

De större tjejerna var ute med Lovelia och hoppade studsmatta medan småbarnen sov. Även Doris var trött och sov som en stock vid våra fötter. Det är jobbigt med extra uppmärksamhet;)

När David och Lilja vaknade så tog det inte lång stund innan det var fullt ös igen:)

Inte ett pip under hela dagen:) Inte ett gnäll. Bara glada happyhappy ungar. Mirka ringde några gånger för att kolla läget och jag kunde sanningsenligt svara att allt var lugna gatan varje gång.

 

När hon sen dök upp så stannade hon på en kaffe innan hon tog sina småtroll och for hem till övriga barn. Jag saknade dem i samma sekund som de vinkade hejdå.

Mina ungar hade kul, hennes ungar hade kul, Mirka fick fira sin bror och jag fick hänga med småkids, det är bara en ren winwin att låna lite barn ibland:)

 

Nu tjatar mina ungar om att vi ska åka dit och leka, men om vi inte får till det så ska vi i alla fall försöka dejta ihop oss på Furuvik snart:)

 

Kommentarer

 1. Klara

  jag tycker Norrtrömska barnen alltid ser så smutsiga ut. Skitiga kläder och hår. Dom ser inte ut att ha fått bada sig rena.

  Carola: Jaaha du.. men då kan jag lugna dig med att de är hela och rena och luktar gott:)
  De är inte skitiga, har inte smutsiga kläder eller hår. De älskar att bada, och jag pratar ofta med Mirka när hon sitter och badvaktar så jag vet att de ligger i blöt ofta och länge.
  Du behöver alltså inte oroa dig över det:)
  Däremot så BLIR de smutsiga ju längre dagen går, så som barn ska bli, speciellt på sommaren. Du har väl hört uttrycket SKitiga barn är glada barn?
  Det stämmer. Barn som leker ute smutsar ner sig, och det är väl ändå så det ska vara? Vore väl hundra gånger värre om de stod som små porslinsdockor och inte vågade riskera att bli skitig?
  Mina ungar är som värsta lortgrisarna varenda kväll:)

 2. Ia

  Ni kan väl se till att dra till furuvik på torsdag (20/7) för då är vår familj på plats. Jag följer både din och Mikas blogg och det vore så kul att få träffas irl och se alla kiddos in action ???

 3. Carina

  Låter som en härlig dag! Men är lite nyfiken☺️ vad är det som gör att ni inte skulle ”få till en träff” förutom Furuvik ? Ni är två ensamstående mammor,ni är lediga på dagarna,ni har barn som gillar att umgås,du och Mirka gillar att umgås. Varför inte göra en massa roliga saker med era barn? Tex åka till din husvagn och Mirka tar med tält och campar med barnen hos dej. Så kan ni åka på utflykter tillsammans och bara umgås och ha de gött! Ha en fortsatt fin sommar!

  1. familjenannorlunda
   familjenannorlunda

   Det är en fråga om transport. Mirka får inte rum med alla i sin bil och jag har fullt i min. Vi har tänkt på det, men blev svårt att lösa rent praktiskt att hon kom till Norberg.
   Eftersom jag vill vara där så mkt som möjligt så kan inte jag åka hem till henne. Klart att vi träffas ändå men med alla ungar blir det en logistikfråga deluxe:)

×

Carola Wetterholm – Familjen Annorlunda

Carola Wetterholm, niobarnsmamma från Uppsala, som medverkat i Familjen Annorlunda. Numera ensam med alla barnen på heltid. Vi är en stor familj, men den funkar precis som alla andras, kanske lite mer av allt bara . Tvätt och mat...och ytterkläder i den trånga hallen... Ett är säkert och det är att det blir aldrig tråkigt med nio barn i familjen! Maila mig? Gärna :) Här : carolawetterholm@gmail.com

Samarbetspartner:
Cure Media - Influencer Marketing